מצעד הגאדג’טים השבועי #8
אוסף הגאדג’טים המסקרנים של השבוע, כפי שנלכדו ברחבי הרשת, כולל מחירים ודרכי הזמנה. והשבוע: כבל הטענה מואר, שובה של אמיגה ושעון-היד שסוחף את הרשת
ברחבי הרשת בכל רגע נתון ישנם ממציאים שהופכים חלום למציאות, ושוקדים על פתרונות יצירתיים במיוחד. זירות המסחר ברחבי העולם הן כר פורה למגוון רחב של גאדג’טים מכל הסוגים והמינים, ומי שמחפש, יכול למצוא פתרונות מצויינים לבעיות מטרידות יותר או פחות. אז הנה הצצה למספר גאדג’טים שהצליחו למשוך את תשומת ליבנו במיוחד במהלך השבוע החולף.
כבל זוהר
במהלך השנים האחרונות אנחנו מחברים יותר ויותר מוצרים אל שקע ה-USB. אל הגאדג’טים הללו הצטרפו בעת האחרונה גם טלפוניים סלולריים, כאשר יצרניות הסלולר הגדולות חברו יחד והודיעו כי הן מסכימות על התקן אחיד לטעינת המכשירים. הסכמה זו שמה קץ לתופעה ידועה מהעשור האחרון, בו לכל מכשיר יש מטען משלו וחיבור שונה לטעינה.
הגאדג’ט הבא שלנו הוא כבל USB דינמי, אשר בשונה מחברו הרגיל, כולל נוריות זעירות, אשר נדלקות בעת החיבור. הכבל כולל בצד אחד חיבור USB רגיל, ובצידו האחר חיבור microUSB, אשר יתאים להטעין את מרבית המכשירים הסלולריים החדשים. יתרונו של הכבל ברורים – הוא מיוחד במינו, ויבטיח שכולם יסתכלו עליכם בפעם הבאה שתטענו את המכשיר. החסרון – ניתן להזמין אותו כרגע מאתר יפני בשם SANWA בתמורה ל-1980 ין, שעל פי השער הנוכחי הינם 94 ש”ח. בהחלט יקר עבור כבל.
וידאו: הכבל הזוהר שלכם
שובו של האמיגה
רבים מכם ודאי זוכרים את אחד מהמחשבים האישיים הראשונים בעולם שנודעו בזכות הגרפיקה המדהימה שלהם. אני מדבר כמובן על מחשב האמיגה. ובכן, למקרה שלא ידעתם, חברת קומודור המחודשת (כן, המותג נמצא בתהליכי חזרה לחיים) מוציאה לשוק מחשב אמיגה חדש (ראו תמונה מצורפת) שיענה מחדש על הצרכים הגרפיים שלכם. האם זה יהיה המחשב הגרפי הבא שלכם? זה כבר תלוי בכם.
החברה מציעה אותו למכירה במחירים הנעים מ-385 דולרים, תלוי בקונפיגורציה שתבחרו. האמיגה מיני החדש מגיע עם מעבד ממשפחת ה-i3, i5 או i7 של אינטל, 4GB של RAM (ניתן לשדרג עד ל-16GB), כונן בלו-ריי, שתי אנטנות מובנות ל-Wi-Fi, ודיסק קשיח בנפח 1TB, עם אפשרות שדרוג ל-SSD.
וידאו: מחשב האמיגה של פעם
שעון-היד האולטימטיבי
עבור גיקים רבים, שעון-יד צריך להיות גאדג’ט לכל דבר. גם עבור יתר האנשים, שעון-יד הוא לרוב סמל סטטוס, המסמל איזושהי אמירה על העונד אותו. כעת, לכל מי שרציני לגבי הסמארטפון שלו יש שעון-יד אולטימטיבי חדש המכונה Pebble. ה-Pebble הוא שעון-יד ייחודי, אשר עומד בפני פיתוח בימים אלה באמצעות פרוייקט Kickstarter. משמעות הדבר היא שכרגע המוצר עדיין לא באמת קיים, אבל החברה מגייסת כסף כדי לייצר אותו. אם תצליח לגייס סכום בן 100,000 דולרים על מנת לרכוש את החומרים הראשונים הנדרשים לייצור היחידות, תוך עשרה ימים הוא עשוי להפוך למוצר של ממש.
המיוחד בשעון הזה היא המודולריות שלו. השעון מתחבר אל הסלולרי שלכם ומציג עבורכם מידע חשוב, כגון מי מתקשר, מציג הודעות ומיילים שקיבלתם, יכול להתממשק עם אפליקציות ולהציג לכם נתוני ריצה/רכיבה בזמן אמת, ולהריץ אפליקציות ייעודיות בעצמו. העובדה שהוא יכול להתחבר לכל הסנסורים שיש לכם ממילא בסמארטפון הופכת את הגבול לדימיון שלכם בלבד.
היום, שעון ה-Pebble הוא הפרויקט המצליח ביותר בהיסטוריה של קיקסטארטר, ונכון למועד כתיבת שורות אלו כבר חצה את קו ה-9 מיליון דולרים שגוייסו, כאשר יש עוד 10 ימים עד סיום הפרוייקט. גם אם תקראו את הכתבה הזו לאחר שתסתיים תקופת הגיוס, שני דברים בטוחים בטווח הקרוב; מדובר באחד השעונים המדוברים היום באינטרנט, וההצלחה חסרת התקדים שלו בגיוס כספים מקונים פוטנציאליים ואחרים מבטיחה שגם בעתיד תוכלו לרכוש אותו דרך החברה.
השעון עצמו נמכר כיום במחירים שנעים בין 115 ל- 125 דולרים, תלוי באיזה צבע תרצו את השעון שלכם.
הגב
4 תגובות על "מצעד הגאדג’טים השבועי #8"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שעון היד פבל כבר סוקר באתר.
חוץ מזה שנכון להיום הוא גייס כבר $10,176,773 ,כך שאין ספק שהוא מגיע לייצור.
אז אולי כדאי לעדכן קצת את הנתונים…
אוהד, תודה על תגובתך.
שים לב שבכתבה נכתב “…נכון למועד כתיבת שורות…”. באופן דומה, מאז שכתבת את תגובתך ועד עתה הם גייסו 400 דולרים נוספים מעבר לסכום שציינת.
מעבר לכך, היות ומדובר בפרויקט המצליח ביותר בתולדות קיקסטארטר, הסכום הזה ילך ויגדל עד למועד שקבעה החברה (נשארו עוד כמה ימים בודדים).
בינתיים, כדאי לשים לב שהחברה עדכנה שהיות והיא צברה עד כה הזמנות של 85,000 שעונים (!!), היא מקפיאה זמנית את היכולת להזמין שעונים נוספים ופתחה רשימת המתנה (מי שמעוניין יוכל לקרוא מידע נוסף ולהרשם כאן – http://www.kickstarter.com/projects/597507018/pebble-e-paper-watch-for-iphone-and-android/posts/225928).
בקשר לכבל כבר מוכרים כבל כזה למכשירי האפל ב85 ש"ח בכל אתרי הקניות(אינטרנט)
בקשר לכבל כבר מוכרים כבל כזה למכשירי האפל ב85 ש"ח בכל אתרי הקניות(אינטרנט)