סוף עידן NASA: המחליפה SpaceX תשגר חללית ראשונה בקרוב
עם שיגור קרוב ב-30 בנובמבר, חברת SpaceX האזרחית עושה צעדים גדולים כדי להיות החברה האזרחית הראשונה שתתחבר עם תחנת החלל הבינלאומית.
ב-30 בנובמבר הקרוב צפויה חללית הדרקון של חברת SpaceX לעשות היסטוריה, ולהיות החללית האזרחית הראשונה שתתחבר אל תחנת החלל הבינלאומית. לקראת השיגור הצפוי של החללית, מהנדסי חברת SpaceX עובדים במרץ על מנת לסיים לבצע בזמן את כל עבודות ה-QA וההתאמות האחרונות הנדרשות לקראת השיגור.
לו"ז קצר
בהודעה לעיתונות מוסרת החברה כי היא עומדת בלוחות הזמנים המקוצר, בעקבות האישור שניתן לאחרונה על-ידי נאס"א לצמצם את תוכנית הטיסות המקורית, שכללה שלוש טיסות לחלל שרק באחרונה מביניהן תעגון חללית הדרקון בתחנת החלל הבינלאומית. במקום שלושת הטיסות, כבר בטיסה הראשונה תישא עימה חללית הדרקון אספקה לאסטרונאוטים המשייטים בחלל מעלינו בכל שעות היממה. הצלחת המשימה תפתח פתח לטיסות אספקה שגרתיות של חברת SpaceX, עבור נאס"א, ותקטין את התלות המוחלטת של נאס"א בתוכנית החלל של רוסיה וחלליות הסויוז (Soyuz) שלה.
סופו של עידן
לפני כחודש תם עידן בהיסטוריה האנושית עם נחיתתה של מעבורת החלל בשבוע שעבר בסיום משימת STS-135, הסתיים עידן של 30 שנה, במהלכו שיגרה נאס"א מעבורות לחלל.
בשנים האחרונות, המעבורות ששוגרו לחלל מיקמו לווינים במסלולם, ובעיקר תספקו את תחנת החלל הבינלאומית המקיפה את כדור הארץ. תחנת החלל הבינלאומית ממשיכה להיקף את כדור הארץ, וקיים צורך כל עוד היא שם ומתפקדת להמשיך ולתספק אותה, להחזיר ממנה פסולת, ואחת לכמה זמן לרענן את אנשי הצוות שבתחנה עם אנשים חדשים מכדור הארץ.
לאחרונה ניתן אישור ראשוני, לחברה אזרחית להגיע אל תחנת החלל הבינלאומית ולהתחבר אליה, והחברה היחידה שזכתה במעמד הזה היא SpaceX. זה לא סוד שבנאס"א בונים על החברה להחליף זמנית את צי מעבורות החלל במשימות אספקה של תחנת החלל הבינלאומית, ובעתיד ייתכן והיא תשמש למטרות נוספות. העובדה שמדובר בחברה אזרחית אמריקנית עוזרת, אף יותר, שכן במרחב הבינלאומי ישנם גופים אזרחיים רבים המשגרים לוויינים לחלל, אבל בכל הקשור לשיגור אסטרונאוטים שיגיעו עד לתחנת החלל הבינלאומית, השחקנים המשמעותיים ביותר עד היום בשדה המשחק היו ארצות הברית ורוסיה עם צי חלליות הסויוז.
בודקים את הכל
במסגרת ההכנות השגרתיות לקראת מועד השיגור בנובמבר, ביצעה החברה השבוע "ניסוי רטוב", במהלכו הועמס כן השיגור עם הרכיבים השונים, הועמס מטען הדלק הדרוש לשיגור, ובוצעה ספירה לאחור, כולל כל הבדיקות הנדרשות בדקות האחרונות שלפני השיגור.
שניה לפני הצתה, הספירה לאחור בוטלה, כמתוכנן, ומטען הדלק נפרק. בדיקות מסוג זה הן שגרתיות, לפי החברה, ונועדו לוודא את מצב המערכות, ומאפשרות לצוותי השונים לבדוק את השינויים שהם מכניסים למערכות במשך הזמן.
הגב
רוצה להיות הראשון להגיב?
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.