על המעבר מ-PC ל-Mac
שוקלים לנטוש את מחשב ה-PC לטובת Mac חדש? כל ההתלבטויות, כל התשובות, במדריך מקיף לסוויטצ’ר המתחיל
המהפך שעוברת אפל בעשור הנוכחי הצליח להשיל מהחברה את הסטטוס היוקרתי והמרוחק שדבק בה במראה נגיש ועממי מעט יותר, שגורם בשנים האחרונות למשתמשים רבים להתייחס אל מחשבי המק כאלטרנטיבה ראויה למחשב האישי שלהם.
אחרי משבר שהעמיד את החברה על סף פשיטת רגל איי שם באמצע שנות ה-90 חזר המייסד הצעיר של אפל, סטיב ג’ובס, אסף את שבריה מהקרקעית והפך אותה לאחת החברות הגדולות והמשפיעות ביותר בעולם הטכנולוגי היום.
שורה של מהלכים אמיצים ובהם פנייה נואשת להשקעה מצד המתחרה המיתולוגית, מיקרוסופט, הרימו את אפל חזרה לרגליים ומשם פיתוח והשקה של מוצרים פורצי דרך הצליחו להפוך אותה למכתיבת טון בעולם הטכנולוגי.
מהפכת האייפוד מסתיימת, מהפכת האייפד נפתחה
בתחילת שנות ה-2000 היה זה מכשיר האייפוד שהשתלט לחלוטין על תעשיית המוזיקה ושלט כמעט כמונופול יחד עם אייטונז, חנות מקוונת לממכר תכני מדיה שהקימה אפל על מנת לאפשר למשתמשים לרכוש וליטול את המוזיקה האהובה עליהם לכל מקום.
בשנת 2007 חשפה אפל את מכשיר האייפון וסחפה אחריה את תעשיית הסלולר כולה כשהיא מצליחה לערער את היסודות ולהפוך לאחת מיצרניות הסלולר הגדולות בעולם תוך טווח קצר במיוחד. סקר שפירסם לאחרונה מכון המחקר IDC חושף כי לראשונה הדיחה אפל את יצרנית הבלאקברי, RIM והפכה ליצרנית הסמארטפונים השנייה בגודלה בעולם, מיד אחרי נוקיה.
חברות כמו מוטורולה ונוקיה שצפו בגיחוך במכשיר החדש והיקר של אפל לא העריכו אז את השפעתו הרבה על התעשיה. מבט קצר על סדרת המכשירים החכמים שראו אור לפני ואחרי הולדת האייפון מעיד במידה רבה על השפעתו האבסולוטית על עולם הסלולר של ימינו.
משתמשים רבים שמעולם לא עבדו על מחשבי המק אחזו לפתע מכשירים אחרים של אפל, נגישים וזולים יותר. הצלחתם של האייפוד והאייפון חשפו משתמשים רבים למכשירים המיוצרים על ידי אפל וחיזקו את המותג באופן משמעותי. קורלציה בין רף המכירות של האייפון במדינות בהן הושק לבין רף מכירות מחשבי המק התגלתה כגבוהה. משתמשים רבים שרכשו את אחד ממכשיריה של החברה החליטו לנסות ולחוות גם את המחשבים המיוצרים על ידה.
משתנים נוספים דוגמת כשלון מערכת ההפעלה חלונות ויסטה שהושקה על ידי מיקרוסופט במהלך 2006, תרמו אף הם לגישוש המשתמשים אחר אלטרנטיבה. רבים מצאו עצמם בוחנים לראשונה רכישה של מחשב מק חדש ואפל ניצלה את הזמן להוריד מחירים.
זו אולי העת להוסיף גילוי נאות ולציין כי הפעם האחרונה בה עבדתי על מחשב מבוסס חלונות היתה בתקופה בה חגגנו את פתיחתו של המילניום החדש. באותה העת קהילת המק בישראל היתה קטנה באופן יחסי והתמיכה במותג בארץ כמו גם התמיכה בעברית הובילו לתסכול רב בקרב קהל המשתמשים. משתמשים שמרבית עבודתם היתה מבוססת על מעבדי תמלילים בקושי הצליחו לאתר אלטרנטיבה ראויה ורבים נאלצו להחזיק גם מחשב מבוסס חלונות לצידו של מחשב המק.
מיתוסים והתמיכה בעברית
בתקופה שעוד נחשבו לסמל סטטוס, רבים העריכו כי מחשבי המק טובים בעיקר לגרפיקאים ומעבר לכך אין הצדקה לשלם סכום יקר יותר עבור מחשב שהוא בעיקר יפה.
עיצוב הוא ללא ספק אחד המאפיינים המרכזיים שמובילה אפל, רמת הירידה לפרטים במחשבי המק זוכה לשבחים ואפל מקפידה להתייחס אפילו לחלקי המוצר הנסתרים שרבים אינם מעניקים להם חשיבות יתרה ברמת פיתוח המוצר.
בשנת 2006 החלה אפל לשתף פעולה עם ענקית השבבים אינטל ומאז ועד היום מחשבי המק זוכים למעבדים שאינם פרי פיתוח עצמאי של אפל. אחת ההשלכות לכך היא שמחשבי המק יכולים להריץ את מערכת ההפעלה חלונות, אך לעומתם מחשבי ה-PC אינם מותאמים למערכת ההפעלה של אפל OS X.
משכך, מי שרכש מק יכול למעשה לבחור להריץ גם חלונות על גבי המחשב. למעשה, הוא יכול לבחור להריץ את שתי מערכות ההפעלה על גבי המחשב ולהנות מהיתרונות של כל אחת מהן בנפרד.
אחד המיתוסים המשוייכים למחשבי המק, ולא בצדק, הוא חוסר התמיכה בתוכנות. בשנים האחרונות ויחד עם הפופולאריות של מחשבי המק ניתן לאתר כמעט כל תוכנה הקיימת לפלטפורמת חלונות גם עבור מערכת ההפעלה של מחשבי המק ובמידה והיא איננה קיימת תמיד יימצא לה תחליף ראוי.
המעבר לשירותי ענן ולשירותים מקוונים ברשת האינטרנט בשנים האחרונות הצליחו לסדוק אפילו יותר את התלות בתמיכת התוכנות המותאמות למחשבי המק. כיום מקומן של מערכות ההפעלה הולך ופוחת בהדרגה ומקומם של יישומי הרשת הולך ומתעצם.
בעיה שנותרה לקהל הישראלי קשורה לאחת מהתוכנות הפופולאריות והחיוניות למשתמש הממוצע. חבילת Office הכוללת בין היתר את מעבד התמלילים Word, קיימת אמנם בגרסה המותאמת למק אך גרסה עברית טרם הושקה.
שני פתרונות המוצעים בחינם ומעניקים אלטרנטיבה ראויה הן תוכנת NeoOffice ו-LibreOffice, שתיהן מציעות חבילת תוכנות משרדיות כגון מעבד תמלילים, גליון אלקטרוני, עורך מצגות וכ”ו, כלל התוכנות בחבילה תומכות בתצורת הקבצים המקורית של Microsoft Office וניתנים להורדה חינם מהאינטרנט.
אלו שיתעקשו להשתמש דווקא בחבילת אופיס המקורית של מיקרוסופט יוכלו לעשות זאת גם על גבי מחשבי המק בעזרת התקנה של חלונות או באמצעות התקנה של תוכנת וירטואליזציה דוגמת פרללס (Parallels) שמאפשרת להתקין מספר מערכות הפעלה שונות על גבי אותו מחשב.
התמיכה המובנת של מערכת ההפעלה למק (OS X) בכל הקשור להצגת תכנים בעברית מצויינת, היא מאפשרת הקלדה וצפייה בתכנים בעברית ומעבר קל ונוח בין השפות בדיוק כמו שמוכר למשתמשי חלונות.
כאן גם המקום לציין כי גם החששות ממערכת ההפעלה למק מוגזמות במרבית המקרים. מדובר במערכת הפעלה פשוטה ונוחה להפליא שמתרגלים אליה תוך ימים ספורים גם ללא הדרכה. היא ויזואלית מאוד, בעלת ממשק ידידותי ומגיעה עם שורה ארוכה של תוכנות מובנות.
המק מול היריב המיתולוגי
פער המחירים בין מחשבי המק ל-PC הצטמצם בשנים האחרונות אך נותר גבוה באופן יחסי. אפל מיתגה עצמה מאז ומעולם כיצרנית מוצרי פירמיום ומשכך לא התיימרה לייצר מחשבים זולים. אף על פי כן, מספר יתרונות הגלומים במחשבי המק עשויים להפוך אותם לאטרקטיביים על אף תג המחיר הגבוה.
אחד מיתרונותיהם המשמעותיים ביותר של מחשבי המק נעוץ בהיותה של אפל חברת חומרה ותוכנה גם יחד. אפל מפתחת את מערכת ההפעלה שלה למחשבים שהיא עצמה מרכיבה. המודלריות של המוצר הסופי באה לידי ביטוי בתאימות גבוהה במיוחד שלא ניתן לאתר בקרב מחשבים אחרים.
בשל הפופולאריות הנמוכה של מחשבי המק מול מחשבי ה-PC, הם אינם מהווים מטרה אטראקטיבית עבור פורצים למינהם ועל כן נהנים מסביבה עויינת הרבה פחות בכל הקשור לוירוסים. למען האמת, חלק נכבד מבעלי מחשבי המק לעולם לא התקינו תוכנת הגנה או אנטי וירוס על אף שתמיד כדאי להתגונן.
בקיץ הקרוב צפויה אפל להשיק את גרסתה החדשה של מערכת הפעלה שלה. הגרסה העתידית תזכה לשם “אריה” (Lion) כחלק ממסורת שמות שהגיעה לכדי מיצוי משפחת החתולים בעשור האחרון. מי שהניח את ידו על אייפון או אייפד, כבר יודע שבכל הקשור לאינטראקטיבות, אפל בהחלט יודעת לייצר ממשק ויזואלי, נוח וקל להפליא. המעבר בין חלונות ל-OS X פשוט הרבה יותר משנדמה ומשתמשים שיתנסו בה לאורך זמן יתקשו לחזור לסביבת העבודה המוכרת של חלונות.
המגוון הרחב של ליין מחשבי המק מאפשר כמעט לכל אחד למצוא את הדגם המתאים לו ואפל נוהגת לרענן את חומרת המחשבים ולדאוג לעדכונם בין פעם לפעמיים במהלך השנה.
איזה מק אתם?
את מחשבי המק ניתן לחלק באופן גס לשלוש קטגוריות. ליין המחשבים הנייחים (Mac Pro, Mac Mini) ליין הנייחים המשולבים (iMac) וליין המחשבים הניידים (Macbook).
כל אחת מסדרות המחשבים הללו מציגה מספר דגמים שונים ונועדה לענות על צרכים שונים. המחשב המזוהה ביותר עם החברה הוא ללא ספק מחשב ה-iMac שעבר רענון רק לפני שבוע. ה-iMac מגיע בשתי תצורות: 21.5 אינץ’ או 27 והוא כולל מסך בתוכו מובנה המחשב עצמו.
בהתחשב בעובדה שהאיימק כולל מסך, מחשב, מערכת הפעלה, מקלדת ועכבר הוא מהווה למעשה סביבת מחשוב מושלמת כבר מרגע הוצאתו מהאריזה.
נוסף לכך, האיימקים מציגים סביבה אלחוטית כמעט מושלמת, הכבל היחיד שצריך לחבר הוא אל מקור מתח. העכבר והמקלדת אלחוטיים והחיבור לרשת יתבצע באמצעות קישוריות ה-WiFi המובנת.
שבוע שעבר רעננה אפל את חומרתם של מחשבי האיימק, ציידה אותם במעבדי i5 ו-i7 החדשים של אינטל, עדכנה את מצלמת ה-FaceTime המובנת לאיכות HD והוסיפה להם חיבור חדש ומהיר במיוחד המכונה Thunderbolt ואשר מהווה למעשה אלטרנטיבה מהירה הרבה יותר ל-USB הותיק.
ליין המחשבים הניידים (Macbook)
בשנת 2008 התרחבה משפחת המחשבים הניידים של אפל יחד עם הצטרפותו של מחשב דקיק במיוחד אותו כינתה אפל Macbook Air.
השקתו של המקבוק אייר השפיעה בשנים האחרונות גם על בני המשפחה האחרים וחלק ניכר מהפיתוחים שזכו להופעת בכורה עם השקתו התרחבו בהדרגה אל אחיו הבוגרים יותר.
כיום מונה משפחת הניידים את דגם המקבוק הלבן, אחד המחשבים הנמכרים ביותר של אפל הזוכה לרף מחיר נמוך באופן יחסי ונחשב לאידיאלי עבור סטודנטים.
סדרת המחשבים הנישאים המתקדמת יותר מכונה Macbook Pro ושם מציעה אפל מספר דגמים שונים הנבדלים זה מזה בגודל המסך ובחומרה המוצעת. אפל רעננה את סדרת ה-Pro לפני כחודשיים והם זמינים בשלושה גדלים שונים: 13,15 או “17.
אחרונים חביבים הם מחשבי המקבוק אייר, המציעים ניידות מושלמת. הם דקיקים להפליא, יקרים מעט יותר והחל משנה שעברה מוצעים בשני גדלים שונים: 11 או 13’.
הקטן שבחבורה
ב-2005 חשפה אפל פלא טכנולוגי קטן ועוצמתי. מחשב המק מיני הוא מחשב שלם באריזה קטנה במיוחד. בתחילת דרכו הוא זכה לתג מחיר אטרקטיבי ונועד לעודד משתמשים לעבור למחשבי המק היקרים באמצעות מודל ביניים זול ומעוצב.
בשנים האחרונות זכה המחשב לסדרת עדכונים ששינו גם את עיצובו באופן מהותי והעניקו לו חיפוי אלומיניום ועיצוב מרשים מעט יותר. לצד העדכון החומרתי רעננה אפל גם את המחיר שהפך יקר יותר עם השנים.
אף על פי כן, מחשבי המק מיני הם עדיין אופציה זולה באופן יחסי ליתר מחשבי המק והם מאפשרים לנצל את הציוד ההיקפי הקיים, כמו מסך, מקלדת ועכבר.
הגרסה הקלאסית שבחבורה שמורה למחשב ה-Mac Pro עליו שווה להתעכב מעט פחות. מדובר במחשב נייח עוצמתי במיוחד שמציג גמישות גדולה יותר בכל הקשור לעדכון רכיבי חומרה ומיועד למשתמשים הזקוקים לסביבה מתקדמת או רף משאבים גבוה שניתן לעדכן באמצעות עדכון רכיבי חומרה פשוטים.
חנות האפליקציות למק
בתחילת השנה הנוכחית השיקה אפל חנות אפליקציות עבור מחשבי המק המוטמעת בתוך מערכת ההפעלה. את ההשראה שאבה אפל ממערכת ההפעלה iOS המשמשת את מכשירי האייפון, האייפוד טאצ’ והאייפד. מבנה החנות כמעט זהה לזה הקיים במכשירי האייפון והוא מאפשר להתקין באופן פשוט ואינטואטיבי במיוחד אינספור אפליקציות על גבי המחשב מתוך מאגר עצום שחלקו מוצע תמורת תשלום וחלקו בחינם.
בכל עת שתכנסו לחנות האפליקציות תודיע לכם זו על העדכונים הקיימים לתוכנות המותקנות על גבי המחשב שלכם ולחיצה אחת בלבד תוריד אותן ותתקין אותן באופן מיידי. מדובר באבולציה מבורכת הנוגעת להתקנת תוכנות על גבי מחשב אישי ואשר מעניקה גם למפתחים גישה נוחה יותר להציע את מרכולם ללא כל צורך בהתעסקות מיותרת ברכישת דיסק או הגעה אל חנות פיזית במטרה לרכוש תוכנות.
פערי התיווך וההפצה של התוכנות על גבי תקליטורים מתבטלים באמצעות החנות המקוונת ועל כן היא מוזילה במרבית המקרים את תג המחיר ומציעה מחירים אטרקטיביים במיוחד למגוון רחב והטרוגני של יישומים.
הכתבה פורסמה לראשונה במדור מעריב עסקים בתאריך 11.5.11
יש לכם כבר מק ומעוניינים לבנות סביבה אלחוטית עבורו? – > קבלו מדריך
הגב
27 תגובות על "על המעבר מ-PC ל-Mac"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נכון שאפל הצליחה ליצור באזז חסר תקדים על מוצריה, אבל היא הוכיחה כאן משהו אחר לגמרי.
שדרך תקשורת ניתן לשלוט באנשים, ופרסומת טובה תמכור מוצר גרוע.
מוצרי אפל אינם מושלמים כפי שהכתבה נוטה לצייר, כל משתמש פיסי ממוצע (חלונות,לינוקס) לא יאהב את מחשבי אפל, בגלל שרק ג’ובס יודע כיצד להפעיל אותם.
אייפון עשה מהפיכה, והביא לעולם מכשירי סלולר טובים יותר, אבל מכשיר מושלם? רחוק מאוד מזה.
מוצרי אפל נהנים בעיקר מבאזז ובאזז ותו לא. כל אחד שבוחן אותם קצת רואה מוצרים גרועים בעטיפה יפה, ששוב מוכיח שהכל בלון נפוח.
איתך לאורך כל הדרך
אני מוכן להכתרה שבחיים לא היה לך מק
ותפסיק לבכות ולכאוב על כתבה אחת כאן שמפרגנת למק וחושפת בכך למעשה את האמת
פעם הבאה תתנסה לפני העברת ביקורת
אם אין לך הכסף הדרוש זה ממש לא אומר כלום על המק אל תתרץ סיבה כלכלית בתרוצים שקריים
לא תצליח לשכנע אותי להגר מלינוקס למערכת שלא רואה אף אחד ממטר. אני קונה מחשב ב-1500 ש”ח וכל השאר זמין לי ונגיש, והכל גמיש ושמיש. לא סובל שחצנים כמו ג’ובס ולא סובל שטלתנות חולנית.
ראוי לציין שהסיבה העיקרית לחוסר בוירוסים/רוגלות וכו’ תחת OSX היא שהמערכת מבוססת יוניקס.
בנוסף, בניגוד לנאמר בכתבה, למיטב ידיעתי אין כל בעיה להריץ OSX על PC.
בעניין כת התפוח בהנהגתו של ג’ובס, התגובות מעלי חסכו לי את הכתיבה על החברה המתנשאת שהולכת הפוך לגמרי מדרכו של המייסד השני סטיבווזניאק (האיש הטכנולוגי, החברתי והישר בין שני הסטיבנים אשר תכנן והלחים בידיו את מחשבי האפל הראשונים) אשר בניגוד לג’ובס שהתקמצן, נתן בונוסים מכספו לעובדי אפל בזמן שגדלה.
היה נחמד לקרוא באתר הזה כשהוא עוד התיימר להיות אתר טכני. כיום כשהוא שירות תרגום אוטומאטי לקומיוניקטים של אפל, אין יותר מדי טעם להמשיך לקרוא בו. הוסר מקורא הרס”ס.
בהסכמה מלאה למה שכתבו המגיבים מעלי – האתר הזה הפך מאתר טכני למכונת היח”צנות של אפל. יש לנו בבית לא מעט מוצרים של אפל ובאופן כללי אנחנו מאוד מרוצים מהם וחשים שהם שווים את הכסף ששולם עבורם (למעט האייפון, שיש לנו בבית אי הסכמה עליו), אבל נמאס כבר לקרוא כל הזמן על המוצרים שלהם ובמיוחד כשמדובר ביח”צנות בלבד ולא בסיקור מקצועי רציני.
אם המצב הזה יימשך, גם אני אעדיף להסיר אותו מהעדכונים שלי.
איזו דרמטיות :) תמחקו מהעדכונים, לא תמחקו מהעדכונים, את מי זה מעניין…
בכל מקרה, כמשתמש מק ולינוקס אני מברך את ניוזגיק, בכל מקום אחר עסוקים בלכתוב רק עבור משתמשי חלונות ולפחות פה התוכן הטרוגני.
ח”ח על המקום שאתם נותנים לכולם: לאפל, לגוגל, לפייסבוק, למוזילה וגם למיקרוסופט (שלפחות לאחרונה הפכה להיות קצת יותר נסבלת).
רועי, אתה מוזמן לקרוא את זה:
http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&rss=1&sid=6871
“אחד מיתרונותיהם המשמעותיים ביותר של מחשבי המק נעוץ בהיותה של אפל חברת חומרה ותוכנה גם יחד. אפל מפתחת את מערכת ההפעלה שלה למחשבים שהיא עצמה מרכיבה. המודלריות של המוצר הסופי באה לידי ביטוי בתאימות גבוהה במיוחד שלא ניתן לאתר בקרב מחשבים אחרים.”
השכיחות של הטיעון הזה שווה בערכו לערפול ולמופשטות שבו.
למה בדיוק אתה מתכוון? במה זה בא לידי ביטוי?
ההתנסות שלי עם OSX מסתכמת בהתעסקות מקרית במחשבים של אחרים אבל בתור משתמש מתקדם אני לא יכול להמנע מלחשוב שזה משפט שמשמש בעיקר משרדי פרסום למיניהם.
צאו מהסרט בו אתם חיים
קודם תתנסו בשימוש במק
ואז תדברו
אני מבין שאין לכם כסף למק אבל זה לא תירוץ לשקרים וחוסר אמינות של התגובות
אני בחיים לא אעזוב את המק
וכן אפילו שיש בעיות עם תוכנות מסוימות שפועלות רק על ווינדוס מזל שלהתקין ווינדוס על מק זה קלי קלות ושלוש דקות
חבל שלא יכולתי להגיד את אותו דבר על התקנת סנו לאופרד על פיסי בשל היותם (רובם) נחשבים נחותים ועלובים ביחס להיותם נחשבים ובייחוד ביחסלמק…
תיקון לפוסט הקודם בפסקה האחרונה :
משתמשים שעושים את כל זאת ועוד, ורוצים את החופש שלהם לעשות מה ומתי שבא להם עם המחשב (כמוני – שפותח את המארז לפחות פעם בשבוע רק להרגיש שהמעבד עובד) שישארו בלינוקס / חלונות.
הבעיה הכי גדולה במוצרים של אפל היא אפל עצמה.
היחס המגעיל והשתלטנות שלהם כלפי הלקוחות שלהם פשוט הורס לחלוטין את המוצרים הטובים שלהם.
יואו אלירן תודה לאל שבאת
הקטע שאני מרגיש בדיוק כמוך אבל פשוט חזק הרבה הרבה יותר ממה שביטאת בכתב (ואני בטוח שתצטרף לאמירה)
מה שמרגישים בעבודה על המק זו הרגשה עילאית שבלתי ניתנת לתאור בכתב..
אלירן
Cromebook starts in 8 sec. so what?
is it better them apple?
אתה באמת משווה את כרומבוק לosx?
בכרומבוק אין כלום שיכביד על המערכת, המערכת כל כך קלה ודלת אמצעים.
היא תרוץ בכיף גם על אייפון 3g..
זאת בדיוק הנקודה.
בשביל משתמש “נורמלי” אין לאפל שום יתרון וכנראה שמחשבים מבוססי חלונות יעלמו גם בקרוב.
המודל להריץ הכל דרך הרשת הנגישה בעולם יתפוס תאוצה, ומערכת ההפעלה וכוח המחשב האישי לא יהיו חשובים כל כך.
וואי וואי acher אתה חי בסרט!!!!
GJF
תנמק למה אתה חושב זאת?
https://www.facebook.com/groups/digitalapple/
זו הקהילה הרשמית של אפל במדינת ישראל