לא רק ג'ימייל: מיקרוסופט מוסיפה פיצ׳רים חדשים ואפילו שימושיים לאאוטלוק
פחות משבוע אחרי שגוגל חשפה את ג׳ימייל המחודש, מיקרוסופט מחזירה לכותרות את שירות אאוטלוק שלה ומציגה מספר פיצ׳רים חדשים ועיצוב משודרג
אחרי שגוגל סופסוף עדכנה את העיצוב של ג'ימייל, גם מיקרוסופט רוצה שלא תשכחו אותה, ומשחררת גירסה חדשה של אאוטלוק. הפיצ׳רים החדשים, שזמינים לסירוגין בגרסאות למק, Windows, דסקטופ ומובייל של Outlook מתמקדים בעיקר בניהול זמן נכון יותר ותפעול כל המיילים הנכנסים שלכם באופן חכם, כדי שלא תשכחו את ההודעות החשובות באמת. הנה כמה מהחידושים המעניינים ביותר.
אז מה חדש?
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מוותרים על הודעות התשלומים הפיזיות שמונחות בתיבת הדואר לטובת הודעות תשלום אלקטרוניות. הבעיה היא, שפעמים רבות אותן הודעות תשלום נקברות בין עשרות או מאות המיילים הנכנסים שלנו, מה שעשוי לעיתים לגרום לניתוקי חשמל או מים למיניהם עקב איחור בתשלום. כדי שזה לא יקרה, מיקרוסופט מציגה פיצ׳ר שיזכיר לכם לשלם חשבונות; בדיוק כמו עם מידע הנוגע לטיסות קרובות או חבילות שרכשתם באינטרנט וסטטוס השילוח שלהם שמופיע בראש התיבה, כך יהיה גם עם חשבונות למיניהם. אאוטלוק תזהה את החשבוניות שנשלחות אליכם במייל, תציג אותן באופן בולט יותר בראש התיבה, ותוסיף תזכורת אוטומטית בלוח השנה שלכם עם התאריך האחרון לתשלום. אם גם זה לא יספיק, תקבלו תזכורת יומיים לפני מועד התשלום האחרון (כפי שניתן לראות בתמונה מעלה).
חידוש נוסף בתיבת האאוטלוק יסייע לכם למצוא מיקום לפגישה או הישיבה הבאה שתקבעו; אאוטלוק יציג בפניכם אופציות למקומות מפגש, כולל כאלו שנכחתם בהם בעבר (וזמינים במועד הפגישה העתידי) כדוגמת חדרי ישיבות או המשרד שלכם, עוד לפני שתזינו אות אחת בשדה המיקום. עבור פגישות שמתקיימות במקומות ציבוריים, פיצ׳ר המיקום המשודרג יוסיף באופן אוטומטי את הכתובת המלאה שלהם לאירוע בלוח השנה. גרסת ה-iOS של אאוטלוק תמנף את המידע עוד יותר, ותשתמש במיקום הנוכחי שלכם על מנת להתריע בפניכם מתי יגיע הזמן לצאת לדרך – בהתבסס על דיווחי תנועה (קצת כמו בווייז).
מיקרוסופט רוצה לסייע לכם לעקוב ולנהל אחר האירועים שאתם מארגנים או מתכננים להגיע אליהם; כעת, תוכלו לראות באופן ברור יותר מי יהיה נוכח בפגישה (גם באירועים שלא אתם יצרתם) מה שיעזור לכם בין היתר להחליט האם שווה לכם לבזבז את הזמן היקר שלכם כדי להגיע – או לא (במילים אחרות – האם הבוס או הבוסית יהיו בפגישה).
כמו כן, אם אתם מתכננים פגישה שצריכה להישאר חשאית ומצומצמת, תוכלו להגדיר אותה ככזו כדי למנוע מהמשתתפים שהוזמנו להעביר אותם לנמענים נוספים (Allow Forwarding או לא). פיצ׳ר זה זמין בגרסת ה-Windows ודסקטופ.
חידוש מעניין נוסף הוא אזהרת Bcc, כדי שתחסכו לעצמכם מצבים לא נעימים; פעמים רבות אתם מקבלים מיילים שלא מופנים ישירות אליכם, שכן המוענים הכניסו את הכתובת שלכם בשורת ה-Bcc. כדי למנוע מצבים מביכים שבהם לא שמתם לב שאתם ״בסטטוס״ הזה וברצונכם להגיב למייל, אאוטלוק תגן עליכם ותציג התראה לפני שתעשו זאת, כדי שתוכלו להשיב רק לשולח, ולא חלילה לרשימה המלאה שלאו דווקא צריכה לקרוא את תוכן המייל. נכון לעכשיו, הפיצ׳ר החדש זמין בגרסת ה-Windows של השירות.
בהמשך החודש צפויים להתווסף פיצ׳רים חדשים לגרסאות המובייל של האפליקציה, כדוגמת סינכרון טיוטות – כך שגם אם התחלתם לכתוב מייל ולא סיימתם אותו במובייל – תוכלו להמשיך לכתוב ולשלוח אותו דרך המחשב בשלב מאוחר יותר מבלי להתחיל מחדש. כמו כן, מיקרוסופט תוסיף בקרוב תמיכה בטכנולוגית Office Lens שלה בגרסת האנדרואיד כדי שתוכלו לצלם לוחות או מסמכים, ואלו יחתכו וישודרגו באופן אוטומטי כך שיראו כמו מסמך שנסרק באופן מקצועי. כמו ג׳ימייל, גם מיקרוסופט מוסיפה תמיכה ב-Quick Reply עם תשובות רלוונטיות בתחתית המסך.
אין ספק שמדובר כאן בחידוש מרענן ונחמד לראות שמיקרוסופט לא מוותרת ומכניסה מספר פיצ׳רים שימושיים לשירות המייל שלה שבהחלט הופכים אותו לקצת יותר אטרקטיבי. אבל האם זה מספיק כדי לגרום לכם לזנוח את ג׳ימייל?
לקריאה נוספת:
הג׳ימייל החדש כבר כאן: כך תשדרגו אליו
הגב
3 תגובות על "לא רק ג'ימייל: מיקרוסופט מוסיפה פיצ׳רים חדשים ואפילו שימושיים לאאוטלוק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כבר לא מכיר משתמשים פרטיים שמשתמשים באאוטלוק.
כולם עברו לג'ימייל.
הכי חשוב שזה יהיה זמין ב windows וגם ב desktop חחחח
זה הזוי שפיצ'ר תיזמון המיילים (להעיף מייל ולהחזיר אותו בזמן רצוי לאינבוקס) זה פיצ'ר שזמין בגרסת האנדרואיד אבל בשביל הדסקטופ צריך להתקין תוספים של צד ג' (בומרנג) שעובדים לאט ומנסים לדרוש תשלום (ניסוי יומיים ואז ביטלו). למה?