מפתחי אנדרואיד: הפרדו לשלום מכפתור התפריט
אם אתם מפתחי אנדרואיד, כדאי שתתחילו לשנות את צורת החשיבה שלכם. גוגל מעוניינת שתפסיקו להשתמש בכפתור התפריט באפליקציות שאתם מפתחים, במטרה להפטר ממנו לחלוטין בעתיד
אם יצא לכם להתנסות במערכת ההפעלה החדשה של גוגל, אנדרואיד 4.0 או כפי שידועה בציבור הרחב: Ice Cream Sandwich, בוודאי שמתם לב כי כפתור ה’תפריט’ נדחק הצידה. גוגל פונה לאחרונה אל מפתחי האפליקציות ומסבירה שכך יהיה מעתה והלאה – ועליהם לקחת זאת בחשבון. מדוע החליטה לוותר על אחד הכפתורים החשובים במכשיר?
שלום ולא להתראות
אחד מההבדלים המשמעותיים שהציגו מכשירי האנדרואיד עבור המשתמשים, היה כפתור התפריט. בניגוד לאייפון, בו המפתחים היו חייבים להציג את מגוון האפשרויות הקיימות ישירות על המסך, לאנדרואיד היה כפתור אחד שהציג מגוון רחב של אפשרויות, בין אם חלונות נוספים, אפשרות יציאה לתפריט הראשי או כל דבר שהמפתח רצה להציג.
יחד עם שחרור גרסת אנדרואיד 3.0, הידועה בשם Honeycomb ששוחררה לטאבלטים, החליטה גוגל להפטר משלל הכפתורים הפיזיים שהציגה בעבר ולאמץ עיצוב דומה לזה של האייפד – כפתור אחד בודד וכל שאר האפשרויות מופיעות ישירות על המסך, באמצעות Action Bar. נדמה שזאת הייתה יריית הפתיחה לשינוי העתידי שגוגל תכננה להציג לכלל מכשיריה.
כעת, עם שחרורה של אנדרואיד 4.0, הידועה יותר בשם Ice Cream Sandwich החליטה גוגל לבצע שינוי מהותי – ולהפטר לחלוטין מהכפתור. בבלוג הרשמי של מפתחי אנדרואיד, פוסט בעל הכותרת “הפרדו לשלום מכפתור התפריט”, נכתב על ידי סקוט מיין (Scott Main), הכתב הראשי בקהילה מסביר בדיוק מה הרעיון מאחורי החלטתה של גוגל.
מיין מסביר למפתחים כי על האפליקציות להפסיק להסתמך על הכפתור הפיזי ועליהן ללמוד כיצד להתנהג ללא קיומו של כפתור התפריט כלל. לחילופין, על המפתחים להציג את האפשרויות החשובות ביותר ישירות על המסך, או בתוך תפריט ה-Action Bar המופיע בחלקו העליון של המסך.
על המפתחים לשנות את צורת החשיבה שלהם על פיה פעלו עד היום – במקום להציג כפתור אחד שתופס את שלל האפשרויות השונות, עליהם לחשוב על איזה אפשרויות היו רוצים להציג ישירות למשתמש ולהציג רק אותן.
הרעיון העיקרי מאחורי השינוי המשמעותי, הוא להציג את חווית המשתמש האינטואיטיבית והרציפה ביותר במגוון האפליקציות השונות. למעשה, ככל שיותר מכשירים יקבלו את עדכון אנדרואיד 4.0, כך יותר ויותר מכשירים יפסיקו להציג ולהשתמש בכפתור התפריט – ולבסוף גם יפסיקו לתמוך בו, גם במכשירים ישנים.
מתחילים מהסוף
נדמה שגרסה אנדרואיד 4.0 היא הראשונה שהייתה צריכה לצאת לשוק הרחב, שכן פועלת בצורה טובה בהרבה מגרסאות העבר ומדובר בצעד הראשון לקראת תחרות מהותית מול מערכת iOS. לצערה של גוגל, זהו לא המצב וכיום ניתן לאתר בשוק מגוון רחב של מכשירים, בעלי גרסאות ישנות יותר – שככל הנראה לא יקבלו עדכון ל-Ice Cream Sandwich.
במקום להמשיך לתמוך במשתמשים הוותיקים והנאמנים, החליטה גוגל לקחת צעד קדימה ולהתחיל להנהיג חווית משתמש שונה, בזמן שהיא נפטרת מסממני העבר, כמו כפתור התפריט המדובר. למרות שאנדרואיד היא מערכת קוד פתוח וישנם מודים המסוגלים להחזיר את כפתור התפריט, במידה ואתם מוכנים לפרוץ את המכשיר שלכם – האם תשארו עם מערכת הפעלה שלא מעוניינת לתמוך בכם, אלא אם כן תרכשו מכשיר חדש עם מערכת ההפעלה המתאימה?
הגב
7 תגובות על "מפתחי אנדרואיד: הפרדו לשלום מכפתור התפריט"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
:(
לא מבין את העניין הזה, הרי כל החברות מוציאות עכשיו מכשירים חדשים עם כפתור תפריט ולא ממש סופרות את גוגל, אפילו המכשירים החדשים של HTC…
אז מה הסיפור כאן ??
אין כאן שום סיפור או בעיה, אנדרואיד היא מערכת-הפעלה חכמה, במידה והיא מזהה מכשיר בעל כפתור תפריט פיזי היא לא תציג על המסך את כפתור ה-Menu Overflow.
מטרת הפוסט בגוגל היא לא להפסיק את השימוש כלל בכפתור התפריט אלא לאמץ שיטת חשיבה חדשה, ולהציג את האפשרויות החשובות והנפוצות ביותר על המסך או דרך תפריט-תלוי-הקשר (קונטקסטואלי).
המטרה של גוגל היא בראש ובראושנה ליצור אפלקציות פשוטות יותר לשימוש ולאחר מכן גם נקיות למראת וכאלו ששומרות על שיטת עבודה עקבית ואחידה לאורך כל מערכת-ההפעלה והאפלקציות.
קדום כל אני מסכים לגמרי שמדובר בגרסה נפלאה וחווית משתמש מדהימה וכרגע החוויה הזו כוללת את כפתור התפריט…
חוץ מזה שאם תשים לב, לחיצה על כפתור התפריט במסכים של גוגל (כמו מסך הבית) מעלה בICS תפריט אחר לגמרי. במקום גרפיקה וכפתורים זה מעלה תפריט טקסטואלי פשוט ונוח. זה נראה לי כמו פתרון מצויין שפותר את בעיית ההבדלים ברזולוציה וכו שאתה מתאר.
נראה לי הגיוני בהרבה לחייב מפתחים להשתמש בשיטה זו ולא פשוט לבטל את הכפתור שמבקרים רבים עוזר (ולדעתי גם יוצר סטנדרט יותר הגיוני).
“האם תשארו עם מערכת הפעלה שלא מעוניינת לתמוך בכם, אלא אם כן תרכשו מכשיר חדש עם מערכת ההפעלה המתאימה?” – זה פשוט לא נכון. כפתור ה menu נתמך גם ב ICS, ובמכשירים שמכילים אותו ימשיך לתפקד. השינוי הוא שמעתה הוא אינו נדרש בכל המכשירים, ולכן מפתחי אפליקציות צריכים לתכנן את הממשק שלהם כך שיעבוד גם בלי הכפתור.
מה שגוגל עשו פה הוא להרחיב את הסטנדרט, לא לצמצם אותו.