Weissbeerger: פתרון כחול לבן לבעלי פאבים [גיקספארק]

הפאב האהוב עליכם עומד להשתדרג ולהצטרף למאה העשרים ואחת, עם ברזי בירה במזיגה עצמית ושסתומים חכמים שיאפשרו לכם לקחת את כל הבקבוק ולשלם רק על מה שתשתו

מקור: תמונות מסך, עיבוד תמונה

בכל שבוע נפרסם כאן סקירת סטארטאפ אחת מתוכנית ה-Geekspark שלנו, המאפשרת לסטארטאפים צעירים לקבל חשיפה בניוזגיק ולהתקבל לתוכנית הסטארטאפים של מיקרוסופט Microsoft Bizspark. רוצים לחשוף גם את הסטארטאפ שלכם במסגרת תוכנית Geekspark ולהיכנס לתוכנית Bizspark של מיקרוסופט? הכנסו לכאן לפרטים נוספים.

שםWeissBeerger

פיץ’ במשפט: כלים חכמים למזיגת משקאות משכרים.

רעיון גאוני: כלים המאפשרים לצרכן למזוג לעצמו שתייה לפי כמויות שהוא רוצה במקום כמויות מוכתבות מראש, דיווחי אנאליטיקס והחזרת השליטה לבעלי הפאב.


חברת סטארטאפ צעירה מפתח-תקווה רוצה לשנות את הדרך שבה מנהלי ברים ברחבי העולם מנהלים את מלאי האלכוהול שלהם. לצורך כך היא פיתחה מספר כלים חכמים, המאפשרים למזער את צווארי הבקבוק שמגבילים עסקים רבים.

המקום בו הבירה זורמת כמים

בוויסבירגר (WeissBeerger) החליטו לפנות לאחד השווקים המעניינים בתעשיית המזון, עולם הברים. מנתונים שאספה החברה מרחבי העולם עולה תמונה מעניינת, שלרוב אינה זמינה עבור באי הבר או יזמים שרוצים לפתוח בר. לפי הנתונים, בעוד שאלכוהול הוא המוצר העיקרי, על צורותיו השונות, שנמכר בברים, סוגים שונים של שתייה אינם מגיעים לשיא הרווחיות שלהם בגלל עבודה לא נכונה של הברמנים, נדיבות יתר במנות חינם או במזיגה עודפת, עודף קצף במזיגת בירות, ואי-יכולת פיקוח בפועל על ניהול המלאי האלכוהולי על-ידי הברמנים. כך יוצא שהבעלים מפספס במקרים רבים אפשרויות רבות להגדלת הרווח התפעולי של הבר.

בעיה נוספת שזיהתה החברה קשורה לשיטת התמחור הנפוצה, לפיה משקאות משכרים נמכרים לפי גודל המנה או גודל הכלי שבו הם מוגשים. למשל, שוט של וויסקי עולה סכום מסוים, ובפאב מסוים כנראה שתוכלו להזמין גם מספר שוטים ברצף. אבל, לבאי הפאב יש תאבון ספציפי, כל אחד עם שלו, שאינו בהכרח מתאים לממדים של כלי הקיבול שהפאב נוהג בהם. לכן, במקרים רבים הם יעדיפו לרכוש פחות מהמנה האידיאלית עבורם, כדי שלא לרכוש מנה הגדולה על מידותיהם.

להחזיר את השליטה

כדי להתמודד עם הבעיות הללו, החברה פיתחה מספר כלים, שמחזירים את השליטה אל בעלי הפאב. הכלי הראשון המעניין שפיתחה החברה הוא ה-WeissPour. מדובר בהתקן שניתן לחבר לכל בקבוק אלכוהול, המאפשר מזיגה מדודה של הנוזל שבתוכו. באי הפאב יכולים לקחת בקבוק שכזה למשך שהותם בפאב ולמזוג לעצמם כמה שהם רוצים מהבקבוק. המתקן מודד במדויק כמה נוזל זרם דרך ההתקן, ויודע לדווח לקופה את החיוב. כך, יכול הלקוח לקבוע בעצמו בדיוק כמה הוא רוצה לרכוש מאותו המשקה, בלי המגבלה של גודל הכוס.

כלי נוסף, מעניין לא פחות, הוא ה-WeissTap. מדובר בברזי בירה בהפעלה עצמית, הפזורים בין השולחנות השונים בפאב. הלקוחות יכולים למזוג לעצמם את הבירה, באיזו כמות שהם רוצים. הברז מגיע עם חיישנים שיודעים לחייב את הלקוח על הצריכה שלו בפועל. הלקוח מרוצה פעמיים, גם כי הוא לא צריך לחכות למלצרים או לברמנים שיביאו או יזמינו לו את המשקה הבא, וגם כי הוא שולט בדיוק בכמות של הבירה שהוא רוצה.

הכלי השלישי הוא כלי אנאליטיקס בשם WeissCount. הכלי עוקב אחרי נתוני הצריכה בכל רחבי הפאב, ומאפשר לבעלים לקבל אינדיקציה על הרגלי הצריכה ברחבי הפאב שלו, אלו משקאות פופולאריים יותר, כמה בירה ומאיזה סוג מועדפת על באי המקום, ועוד. נתונים סטטיסטיים אלה מעצימים את הבעלים, ומאפשרים להם להיות עם היד על הדופק כל הזמן, ולא רק בדיעבד כשסופרים את המלאי.

בריאיון לניוזגיק סיפר עומר אגיב, מנכ”ל ומייסד החברה, כי “אחד הנכסים המשמעותיים ביותר שלנו הוא דווקא הסטטיסטיקות והניתוח של המידע. אנחנו יכולים לספק למשווקים רבים סטטיסטיקות וחיתוכים של נתוני הצריכה ממקומות שונים, ויכולים למשל לדווח למשווק מסוים שבבר מסוים בניו-יורק יש ירידה במלאי, או צריכה מוגברת של משקה מסוים, וכולי”.

“כך, אנחנו מביאים את ההייטק ללואוטק. תחום הברים לא השתנה מהותית מעל 100 שנים. את הטכנולוגיה שלנו אנחנו יכולים להביא לברזי הבירה, או לבקבוקי השתיה המשכרת. קהל היעד האידיאלי שלנו הוא כמובן המפיצים, שיכולים לקבל מידע מעודכן ומנותח על הצריכה של המוצרים שלהם. באמצעות המידע הם יכולים לעלות מראש על מגמות שונות באזורים שעליהם הם אחראיים, ולהערך בהתאם”.

וידאו: ווייסבירגר (WeissBeerger)


Microsoft Bizspark היא תוכנית גלובלית שפותחה במטרה לסייע להצלחת סטארטאפים בשלבים המוקדמים על-ידי אספקת מספר משאבי מפתח, בזמן שהכי צריך אותם:

תוכנה – במסגרת התוכנית, תקבלו גישה מלאה למגוון הרחב של כלי הפיתוח, הפלטפורמות השונות ורשיונות לכל מוצרי מיקרוסופט לשימוש מיידי למשך 3 שנים, לצורך פיתוח וחדירה לשוק של פתרונות וטכנולוגיות חדשות. כל אלו, יחד עם כל ההטבות האחרות בתוכנית, מגיעות ללא תשלום.

תמיכה – התחברו לשותפים נוספים בתוכנית מרחבי העולם – חממות, משקיעים, יועצים, משרדי ממשלה וספקי הוסטינג – כולם מעורבים ומושקעים באופן שווה בתחומי החדשנות והיזמות בתחום התוכנה והאינטרנט ומציעים מגוון רחב של פתרונות שיוכלו לסייע לכם בפתרון בעיות טכנולוגיות ועסקיות.

חשיפה – מעבר לשיתוף הפעולה עם ניוזגיק, תוכנית Bizspark חושפת את הסטארטפים החברים בה לקהל רחב של משקיעים, לקוחות ושותפים פוטנציאליים. כחברים בתוכנית Bizspark של מיקרוסופט, תזכו לגישה לאקו-סיסטם עשיר של עמיתים למקצוע, שותפים ומגבים משאבי תמיכה מכל העולם, אשר יסייעו לכם לגדול ולהצליח. Microsoft Bizspark זו הדרך המהירה ביותר להזניק את הסטארטאפ שלכם קדימה.

נדב דופמן-גור

עו"ד העוסק בתחומי דיני הטכנולוגיה, דיני פרטיות וקניין רוחני. מרצה ומנטור לסטארטאפים, ובעל ניסיון רב-שנים בפיתוח ווב (http://about.me/nadavdg).

הגב

7 תגובות על "Weissbeerger: פתרון כחול לבן לבעלי פאבים [גיקספארק]"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
ארז
Guest
ההתנסות שלי עם הטכנולוגיה הזו דווקא היתה שלילית ישבתי בפאב “אירית” בבש שם יש את המערכת הזו. מן הסתם הכשרון שלי במזיגה לא מי יודע מה ויצא שהכוס שמזגתי לעצמי היתה כולה קצף… הייתי צריך להתחנן כדי לא להיות מחוייב על חצי ליטר קצף כאילו שתיתי חצי ליטר בירה. אז תארו לכם פאב מלא באנשים שלא יודעים למזוג (כמוני) וכמה הפסד זה לעסק ועוגמת נפש ללקוח שמנסה למזוג. בעיה נוספת.. אתה יושב בשולחן עם עוד כמה חברים (ולפעמים חברים של חברים) וככל שאתה שותה ככה יכולת החישוב של הכמות ששתית יורדת… יוצא שבסוף הערב נמזגו הרבה יותר ליטר מאשר כל… Read more »
אמיר
Guest

בתור סטודנט באוניברסיטת ת”א עם המון חברים בב”ש, אני חייב לומר שראיתי את זה גם באירית וגם בדיזיפרישדון והיה פצצה!

הסבירו לנו איך למזוג ובכלל לא הקציף. מה שגם נתנו לנו 10% הנחה!

שחר
Guest

עצה מברמן: אם אתה לא יודע למזוג – אל תבקש לשבת שם מלכתחילה. לחלופין, פשוט תטה את הכוס הצידה כשאתה מוזג, ותוריד את הידית עד הסוף.
דבר שני, לגבי כמות המזיגה – זה לא עובד טוב כשחברים שלך קמצנים :)
פשוט תסתכל על המסך ותחשב כל פעם כמה מזגת. בכל מקרה, אני מסכים שכששותים יותר מדי, כבר קשה לחשב. מצד שני, הבעיה הזו קיימת גם כששותים יותר מדי בבר רגיל – נתקלתי לא פעם אחת ולא פעמיים באנשים ששתו כל כך הרבה שלא ידעו איך לחלק ובסוף פשוט חילקו שווה בשווה. נראה לי שזה הפתרון גם פה.

שני
Guest

‫מצחיק שאני נתקלת בכתבה הזאת!
בדיוק ישבתי בבקי עם כמה חברים בסופ”ש האחרון והיה אדיר!
השתייה זרמה בכיף ולא היינו צריכים לחכות למלצרית שתתפנה אלינו, מזגנו כמה שבא לנו ואיך שבא לנו, זה פשוט רעיון מאגניב!‬

רוני
Guest

התארחתי אצל חברים במרכז וישבנו במייקס פלייס בטיילת והיה פשוט מעולה! כל הכבוד על הרעיון! מתי אתם מגיעים לצפון?

דיאגו
Guest

חחחח….!!!! זה מצחיק כי ראיתי את הרעיון הזה .. בHARD ROCK CAFE בארגנטינה בשנות ה 90 ….!

דניאל
Guest

הייתי במסיבת רווקים של חבר והזמנו שולחן בבקי בתל אביב.
היה פשוט כיף, לא היינו צריכים לחכות למלצרית שתבוא, כל אחד שתה כמה שהוא רוצה, הבירה תמיד נשארת קרה ולא מתייבשת ומתחממת בכוס. בכל פעם שהגיע אוכל מזגנו קצת בירה להוריד איתה האוכל.

הרעיון הזה גאוני, אני לא מבין איך אין את זה בכל מועדון בתל אביב שיש בו תורים עצומים לבר בשישי בערב ואנשים מתייאשים מלהמתין לבירה שלהם.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: