הרצאת השבוע: כיצד עובדים חיישני התנועה בסמארטפון?
הפעם אנחנו מצטרפים אל אחד המהנדסים הפופולארים ביותר ברשת, שיסביר לנו איך עובדים ה-accelerometers בסמארטפון שלנו, ומהם השיקולים בעיצובם
העלאת הרצאות אל הרשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים.
במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בניוזגיק עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנוית במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
בעקבות ה-EngineerGuy
את הרצאות הוידאו של ביל האמאק (Bill Hammack) יצא לכם ודאי לראות מפעם לפעם במסגרת השיטוטים שלכם ברחבי הרשת. למי שלא מזהה אותו בשמו, אולי הכינוי שלו יישמע לכם מוכר יותר – ה-EngineerGuy מיוטיוב. ביל הוא מרצה באוניברסיטת אילנוי, ומגיש טלוויזיוני בחסד. בסרטונים שלו הוא מראה כיצד מכשירים וטכנולוגיות פועלות, בצורה ברורה וקלה להבנה. הוא נכנס אל מאחורי הקלעים של המכשירים שרובנו פוחדים לפרק ולבחון, ועוזר לא רק להפחית את הפחד ממראה הקרביים של המכשירים השונים, אלא עוזר לחנך דורות שלמים של גולשי אינטרנט שהטכנולוגיה היא כלי עזר ולא עניין של קסם.
היות וההרצאות שלו קצרצרות, בחרנו עבורכם הפעם שתי הרצאות מתוך המבחר האדיר שהוא מייצר בערוץ היוטיוב שלו. מי שיתעניין וירצה לראות עוד, מומלץ לגלוש לשם.
כיצד עובד ה-Accelerometer בסמארטפון שלכם
השיקולים בעיצוב מכשיר סלולרי
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- וינט סרף, האיש שהמציא את האינטרנט.
- ההרצאת Nick Hanauer, שנאסרה לפרסום ב-TED.
- איך יצרו את צעצוע של סיפור, ואיך מספרים סיפורים בפיקסאר.
- לורנס לסיג, כיצד אכיפת זכויות יוצרים והחוק מגבילים את היצירתיות.
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.
הגב
רוצה להיות הראשון להגיב?
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.