שלושה תוספים מומלצים לכרום
שלושה תוספים שיעזרו לכם לתפעל תקלות במחשבים של בני המשפחה וחברים, לצפות בסרטונים גם באתרים עמוסי טקסט ולקרוא שתי כתבות במקביל, מחלון דפדפן אחד
בעוד שישנם אנשים שמתיישבים מול המחשב רק כשהם רוצים לבדוק את הסטטוסים החדשים והעדכונים ברשתות החברתיות, לצד קריאת חדשות והתעדכנות במה שקורה מסביב לעולם, רובנו, אם לא כולנו, משתמשים בו ככלי עבודה.
על מנת להפוך את תהליך העבודה או הגלישה שלכם לקל, יעיל ומהנה, אנו מציגים בפניכם שלושה תוספים שיכולים להפוך את הגלישה האקראית באינטרנט ואפילו את יום העבודה לפשוטים ונעימים יותר.
שיתוף מסכים בקליק אחד
מכירים את זה שההורים שלכם מתקשרים אליכם באמצע יום העבודה בפאניקה, רק כדי להתלונן שהאינטרנט / מדפסת / אימייל לא עובדים? אתם בוודאי גם מכירים את התהליך המסובך שאתם נאלצים לעבור בכל פעם מחדש, כשאתם מבקשים מהם לתאר לכם מה בדיוק קורה על המסך כדי שתנסו להבין מה בדיוק עליכם לעשות, והאם יש דרך שבה יוכלו הוריכם היקרים לטפל בבעיה בעצמם.
תוסף Screenleap for Gmail הוא הפתרון האידיאלי עבורכם, שאמנם ידרוש מכם ביקור קצר בבית ההורים לשם התקנת התוסף, אך לאחר מכן תוכלו לעזור להם לפתור בעיות בקלות ובמהירות. לאחר התקנת התוסף, כל מה שיהיה על הוריכם לעשות הוא לפתוח את חלון כתיבת ההודעה בג'ימייל, ללחוץ על כפתור "Share Screen" ולשלוח אליכם את האימייל שנכתב מעצמו.
לאחר שתקבלו את ההודעה, תוכלו ללחוץ על הקישור המצורף ולהתחיל לצפות במסך המחשב בצד השני. כך תוכלו לראות בדיוק לאיזה אתר הוריכם נכנסים, מה הם כותבים בשורת הכתובת ומהי הבעיה בה הם נתקלים. אז נכון, מדובר בפתרון שרלוונטי רק עבור אתרי אינטרנט, אבל נדמה כי כיום 90 אחוזים מהבעיות אותן אתם צריכים לפתור גם ככה מתרכזות אל הדפדפן דרכו הוריכם או חבריכם גולשים.
צופים וגולשים, ללא הפרעות
אתרים מסויימים מציעים לנו אפשרות לצפות בסרטוני וידאו שקשורים בדרך ישירה או עקיפה אליהם, אך ברוב המקרים יהיה עלינו לעצור לחלוטין את הקריאה ולהקדיש חמש, עשר דקות ואפילו יותר מכך בכדי לראות את הוידאו בשלמותו. ברוב המקרים, אנו מוצאים את עצמנו מוותרים על הצפייה בסרטון, או מוותרים על המשך קריאת הכתבה, במיוחד לאור העובדה שהגיע הזמן שנחזור לעבוד, לפני שהבוסים יתחילו לשאול שאלות.
על מנת להפוך את הגלישה למעט יותר נוחה, במיוחד באתרים הכוללים כמות רבה של סרטונים, אנו מציגים לכם את תוסף Video Tape. התוסף יאפשר לכם להזיז את חלונית הסרטון לכל מקום שרק תרצו על גבי המסך, ואף יאפשר לכם להקטין משמעותית את החלונית במידה ואתם רוצים להמשיך לצפות בתמונות או בטקסט, אך במקביל רוצים להיות בטוחים שאינכם מפספסים שום דבר בסרטון.
חשוב להבהיר כי מדובר בתוסף המוצע כבטא, כך שהוא אינו עובד בצורה האידיאלית ביותר, ודורש מעט הבנה בסיסית מצד המשתמשי בכדי להבין כיצד לעבוד איתו בצורה הטובה ביותר. מצד שני, התוסף מזהה כמעט כל חלונית Flash כסרטון, גם בעת גלישה באתרים ללא סרטונים אלא עם מבזקים רצים, תוכלו להזיז אותם מצד לצד ולהמשיך להתעדכן בהם, בזמן המשך הקריאה באתר.
חלונות מקבילים, ישירות בדפדפן
נדמה שכיום רובנו למדנו לעבוד עם מינימום שני מסכים במקביל, במטרה להפיק את המיטב מכל החלונות ולהיות בטוחים שאנו ממשיכים להתעדכן בפייסבוק בזמן שאנחנו כותבים קוד או כותבים אימייל חשוב במיוחד. לצערנו, לעיתים אנו מוצאים את עצמנו בדרכים או אפילו בבית, ללא היכולת להתחבר אל מסך נוסף ואנו נאלצים להסתפק במסך אחד, בודד ויחיד כדי לעשות את עבודתנו.
כדי להפוך את העבודה למעט יותר קלה, ולאפשר לכם להמשיך להנות משני חלונות מקבילים גם ללא שני מסכים, הכירו את התוסף Intab. באמצעותו, תוכלו לפתוח קישור נוסף מהאתר בו אתם גולשים כעת, ולצפות בו במקביל לדף הקודם בו הייתם. מדובר בקונספט דומה שמיקרוסופט הציגה עם מערכת ההפעלה החדשה שלה, חלונות 8, שכעת זמין לכלל משתמשי כרום.
כל מה שעליכם לעשות לאחר התקנת התוסף הוא לסגור ולהפעיל מחדש את הדפדפן (ומדובר בשלב קריטי, שבלעדיו התוסף פשוט לא עובד), ללחוץ על כפתור Windows ביחד עם Alt בזמן שאתם לוחצים על הקישור אותו תרצו לפתוח עם העכבר. משתמשי מק יתבקשו ללחוץ על כפתור ה-Command ביחד עם כפתור Option לפני ההקלקה על הקישור המבוקש, על מנת לצפות בו במקביל לדף הנוכחי בו אתם צופים.
הגב
7 תגובות על "שלושה תוספים מומלצים לכרום"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תוספים שאני משתמש בהם וממליץ עליהם:
Attachments.me – שדרוג הקבצים המצורפים ב-gmail.
AdBlock+ – חסימת פרסומות (שחסומה באתרים מועדפים).
Awesome Screenshot – צילומי מסך עם כמה אפשרויות מתקדמות.
Boomerang for Gmail – שליחת אימייל (ב-Gmail) ע"פ שעה ותאריך.
Chime – פיד משולב ל-Facebook, גוגל+ ו-Gmail.
CutURL – חותך URL במהירות.
Evernote
Feedly – קורא RSSים מעולה.
Ginger – ספילר אנגלית ישראלי מעולה.
Image Downloader
Looper for YouTube
MuteTab
Pocket
Rapportive – מוסיף מידע מהאינטרנט על שולחי אימיילים.
Right-Click Search Wikipedia
Send from Gmail
Snooze Your Email for Gmail
Stylish – כמו גריזמנקי (Firefox).
Tab Menu
Tampermonkey – כמו גריזמנקי (Firefox).
WhatFont
Wolfram|Alpha – ממיר.
Youtube Subscriptions as Default Page
שמור ב-Google Drive
כמובן שגל לא קשור ל – gmail…………
BugMenote Lite
KeyRocket
Auto Pager
Skip Screen
התוספות הללו מכבידות על הדפדפן ומאיטות את פעילותו ופוגמות בחוויית הגלישה,
עד שהוא נהייה איטי כמו האספלורר 6 מגרסת ה- XP…..
הכי חשוב לתושבי ארץ הקודש: http://hola.org
מאפשר צפייה בתכנים חסומים כמו pandora, hulu וכו' בלי proxy ובלי כאב ראש
video tape תוסף מעולה!
http://www.psdpakistan.com/webdesigning/10-must-have-chrome-extensions-for-designers/