קשיים בשליחת דוא"ל עקב תקלה ברשימה השחורה SORBS
בעקבות תקלה חמורה ברשימה השחורה SORBS כמעט כל משתמשי הדואר האלקטרוני בעולם חווים שגיאות בשליחה, הודעות חוזרות ודיווח על נמענים לא תקינים
אם גם אתם מקבלים הודעות שגיאה בעת משלוח הודעות דואר אלקטרוני, המכילות התייחסות אל הרשימה השחורה SORBS, אתם יכולים להרגע. שרת הדואר שלכם לא השתגע ואין לכם תקלה בתוכנת הדואר האלקטרוני אבל התקלות בהן נתקלתם צפויות להמשך עוד זמן-מה.
בעקבות תקלה חמורה משלשום (מדווח כאן) ברשימה השחורה SORBS כמעט כל משתמשי הדואר האלקטרוני בעולם חוו את החוויה הזו של הודעות חוזרות ודיווח על נמענים לא תקינים בעוד הכתובות תקינות לחלוטין.
שחור בעיניים
רשימה שחורה היא למעשה בסיס נתונים – רשימה ענקית אם תרצו – של כתובות IP ושל שמות מתחם שמנהלי הרשימה קיבלו דיווח על משלוח ספאם מהן. רוב שרתי הדואר בעולם משתמשים במספר רשימות שחורות שכאלו כדי לבדוק את "כשרות" הדואר האלקטרוני המתקבל בהם. במידה וכתובת ה-IP או שם המתחם של שולח הדואר מצויים ברשימה השחורה, דוחה השרת את קבלת ההודעה מהשולח. הסבר קצר ניתן לקבל כאן.
מנגנון הרשימות השחורות אינו המנגנון היחיד המשמש להגנה על שרתי דואר אלקטרוני מפני הודעות זבל (ספאם). ישנם שרתים המסוגלים לנתח תוכן הודעות למציאת מילים חשודות, מנגנונים לביצוע OCR על תמונות המוטמעות בהודעה כדי לזהות בכתב מילים חשודות ועוד, אבל הרשימה השחורה בהחלט מהווה חלק עיקרי במלחמה בספאם.
מקור התקלה המדוברת הוא כנראה בבסיס הנתונים של הרשימה שבטעות נכלל בו מספר עצום של שרתי אינטרנט ושל רשתות כגון גוגל, אמאזון ועוד רבים אחרים שסומנו כבלתי תקינים לקבלת דואר אלקטרוני. בנוסף לתקלת בסיס הנתונים סבלה SORBS מנסיונות התקפת מניעת שרות (DoS) שלא גרמו לתקלה אך בהחלט הקשו על החזרת אתר החברה לפעילות תקינה (דווח כאן).
משתמשי דואר אלקטרוני שהשרתים שלהם מופיעים ברשימה התקולה יתקשו לשלוח הודעות דואר אלקטרוני עד לתיקון התקלה ואין למעשה שום דבר שניתן לעשות מצד השולח. משתמשי דואר אלקטרוני שהשרתים שלהם משתמשים ברשימה הזו לצורך סינון ספאם (כמעט כל משתמש שאני מכיר) יחוו בעיות בקבלת דואר אלקטרוני מכל מקום בעולם אך ניתן לבקש ממנהלי הרשת לנטרל את הרשימה הזו באופן זמני עד שיוכרז כי התקלה תוקנה. מקום מצויין לבדוק האם שרת הדואר בו אתם משתמשים רשום ברשימה הזו אפשר למצוא כאן : http://mxtoolbox.com.
הקלידו את שם השרת – לדוגמא : mail.sheroot.net ואז על הכפתור MX Lookup למציאת כתובת הIP של שרת הדואר שלכם. לאחר שהכלי מצא את כתובת הIP של שרת הדואר – לחצו על הקישור blacklist check לקבלת רשימת הרשימות השחורות בהן עלול להמצא שרת הדואר שלכם.
בהצלחה!
הפוסט פורסם לראשונה בבלוג Service111
הגב
2 תגובות על "קשיים בשליחת דוא"ל עקב תקלה ברשימה השחורה SORBS"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כיצד השרת שלי נכנס לרשימה שחורה??