התקן חדש יתעד את כל הריגושים של הכלב שלכם מנקודת המבט שלו
תעשו לייק ללאקי: התקן חדש של ניקון מאפשר לכלבים לתעד את הרגעים המרגשים שלהם במהלך היום. למרבה המזל, אין עדיין חיבור לאינסטגרם
מי שטבע את הביטוי חיי כלב, לא גידל כנראה כלב מימיו. אחרי הכל, ללא מעט כלבים יש חיים מלאי ריגושים כלביים: החל מרדיפה אחרי חתול מזדמן, דרך רחרוח ישבנים של כלבים אחרים, קריעת עיתונים או מסמכים חשובים אחרים של הבעלים וכלה בנביחה על המאזדה החדשה ברחוב וריב עסיסי עם פינצ'ר חנון באחת מהגינות המיועדות לכלבים. עכשיו, התקן חדש, שפותח בעזרת ניקון, יאפשר לכם לראות בדיוק את הרגעים הכי מרגשים של החבר הכי טוב שלכם.
המצלמה מתעדת את כל הרגעים המרגשים של הכלב במהלך היום
ההתקן החדש, שפותח במסגרת פרויקט Heartography של החברה, כולל בצידו האחד מד דופק, ובצידו השני, קייס ייעודי, שמיועד למצלמה של ניקון וכולל גם צג OLED, שמציג בכל רגע נתון את הדופק של הכלב. ברגע שמד הדופק קולט התרגשות או פעילות של הכלב, והדופק חוצה סף שהוגדר מראש, הוא משדר הוראה בעזרת משדר Bluetooth לקייס. הקייס מפעיל את המצלמה ומצלם תמונה. קצב פעימות הלב של כלבים שונה מאוד מגזע לגזע ומכלב לכלב, ויכול לנוע בין 60 ל-140, ולכן, אם הכלב נוטה להתרגש פעמים רבות, או שקצב פעימות הלב שלו גבוה, תוכלו לכוון ולהעלות את הסף שיפעיל את המצלמה.
ניקון עוד לא הודיעה מתי ניתן יהיה לרכוש את המוצר הסופי, מה יהיה מחירו והאם יעבוד רק עם מצלמות של החברה או גם יתמוך בדגמים של חברות אחרות. למרות זאת, מדובר בשילוב מסקרן ויצירתי שבין מדדים ביולוגיים שונים וטכנולוגיות מתקדמות, שמדגים לנו את הכיוון אליו צועד עולם הטכנולוגיה עם מגמת ה-IoT, האינטרנט של הדברים. כזכור, לפני מספר חודשים, הציגו אינטל והמעצבת ההולנדית, אנוק ויפרכט, שמלה חכמה שמשנה את צבעה בהתאם לרגשות של הלובשת אותה.
הגב
1 תגובה על "התקן חדש יתעד את כל הריגושים של הכלב שלכם מנקודת המבט שלו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הגודל והעיצוב עלובים ביותר. רעיון נחמד, מימוש מתחת לכל ביקורת.