כל מה שרציתם לדעת על אייפון 4 ולא באמת רציתם לשאול – ביקורת מכשיר
האייפון נשאר אייפון וכמו סרט עם חמישה כוכבים, יהיו אנשים שיגידו שהוא הצלחה חסרת תקדים ויהיו לא מעט אנשים שיגידו שהם לא מבינים על מה כל המהומה. ביום שישי האחרון הושק בארץ מכשיר הדור הרביעי במשפחה ואנחנו לקחנו אותו לבדיקה כדי לראות האם באמת יש סיבה לרוץ ולשדרג.
הדור הרביעי של מכשיר האייפון הוא ללא ספק מכשיר הטלפון הסלולרי הטוב ביותר שאפל הוציאה עד היום ומיליוני האנשים ברחבים העולם שכבר הספיקו לרכוש את המכשיר החדש הם הוכחה חיה לכך. אך האם זה מספיק כדי להתחברות מול פלטפורמת האנדרואיד של גוגל שהולכת ומתחזקת? האם ההבדל בין המכשיר החדש לבין הדור הקודם הוא מספיק משמעותי כדי לגרום למשתמשים לשדרג? בדקנו, שיחקנו והשוואנו את המכשיר אל מול דורות האייפון הקודמים.
מצא את ההבדלים
הדבר הראשון שבולט באייפון 4 הוא העיצוב החדש והתעשייתי משהו של המכשיר. הפלסטיק בגב והקימורים העגולים בצדדים הוחלפו בשכבות זכוכית מחוזקת בקדמת המכשיר ובחלקו האחורי ובפסי פלדת אל-חלד בצידי המכשיר ובחלקו העליון והתחתון. כפתורי עוצמת השמע במכשיר שונו אף הם ובמקום כפתור אחד בעל שני לחצנים, אנו מוצאים באייפון 4 זוג כפתורים נפרדים, מפלדת אל-חלד, בצורת עיגולים קטנים בצידו השמאלי של המכשיר. מתג ההשתקה הנמצא גם הוא בצידו השמאלי של המכשיר, שופר וכעת הוא מעט בולט יותר ונוח לשימוש. מגירת ה-SIM הפכה כעת למגירת MicroSIM ועברה לצידו הימני של המכשיר ובחלקו העליון (היכן שהייתה מגירת ה-SIM בעבר), נוכל כעת למצוא מיקרופון משני, המשמש לצורך ביטול רעשי רקע.
לעומת דגמי הדור הקודם, שעוביים היה 1.2 סנטימטרים, מכשיר האייפון 4 עוצב בעובי 0.9 סנטימטרים בלבד. המשקל של המכשיר, לעומת זאת, היה ונשאר 136 גרם, מה שגורם לכך שבעת החזקת המכשיר מתקבלת מעין תחושה שהמכשיר החדש מהונדס בצורה נכונה ומהודקת יותר. באופן כללי, האייפון 4 מרגיש הרבה יותר כמכשיר טלפון סלולרי מאשר קודמיו שנראו קצת יותר מצועצעים, על אף העובדה שהפינות העגולות של הדורות הקודמים הפכו את המכשיר לנוח יותר להחזקה במהלך שיחות ארוכות. בנוסף, העיצוב החדש מספק לטלפון מראה יוקרתי יותר, לכאורה, מקודמיו ובינתיים, טרם השקת המכשיר בישראל באופן רשמי, סוחף אחריו מבטים בכל פעם שהוא יוצא מהכיס.
התצוגה
בשנייה שתדליקו את המכשיר תשומת הלב שלכם תתמקד מיד במערכת התצוגה החדשה של האייפון 4. המסך במכשיר האייפון 4 מבוסס על תאורת LED אחורית ופועל ברזולוציה של 960×640. אפל קוראת לטכנולוגיה שבמסך זה "Retina Display" (תצוגת קרנית). במהלך ההכרזה של המכשיר בחודש יוני האחרון, טען מנכ"ל אפל, סטיב ג'ובס, כי הסיבה לשם נובעת מכמות הפיקסלים לאינ'ץ בתצוגה, הדחוסה יותר ממה שהעין האנושית מסוגלת לקלוט.
על נכונות ההצהרה של ג'ובס אפשר אולי להתווכח, אבל האמת היא שהתצוגה החדשה באייפון 4 נראית לא פחות ממדהים. המסך נשאר אמנם אותו מסך בגודל של 3.5 אינץ', אך באמצעות הטכנולוגית החדשה, מצליחה אפל לדחוס 326 פיקסלים בכל אינץ' של תצוגה.
בניגוד למכשירים מהדור הקודם, באייפון 4 פשוט לא ניתן להבחין בפיקסלים בעין בלתי-מזוינת. הטקסט נראה חד וברור להפליא, האייקונים על המסך נראים חלקים וסרטים ברזולוציית 720p נראים על המסך יותר טוב מעל מסך טלוויזיה בגודל מלא. נוסף על כך, בבדיקה קצת יותר מעמיקה, ניתן לראות שגם הצבעים נראים "חיים" יותר ואפילו השחור נראה יותר שחור מאשר במכשירים הקודמים.
בנוסף, המכשיר משתמש בטכנולוגיית IPS ובתאורת LED אחורית, כך שניתן להשתמש בו בכל תנאי תאורה (כולל אור שמש ישיר על המסך) ועדיין להנות מהתצוגה האיכותית.
מתחת למכסה המנוע
אחד הדברים הבולטים במעבר בין הדור השלישי לרביעי באייפון הוא השדרוג של המעבד. בדור הקודם, השתמשה אפל בשבב מתוצרת סמסונג המבוסס על מעבד ARM Cortex-A8 במהירות 600Mhz. הדור הנוכחי קיבל שדרוג לשבב מתוצרת אפל, המבוסס גם הוא על מעבד ה- ARM Cortex-A8, אך הפעם במהירות של 1Ghz. המעבד החדש גורם למכשיר לעבוד ולהגיב מהר יותר מקודמיו ולמרות שבמבט ראשון קצת קשה להרגיש בהבדלים, כאשר מניחים את שני המכשירים (הדור הקודם והנוכחי) אחד ליד השני ומבצעים פעולות שונות, ניתן לראות בצורה מאוד ברורה את הפער. האייפון 4 פותח יישומים מהר יותר, טוען עמודי אינטרנט מהר יותר ואף מציג סרטונים ותכנים גרפיים מהר יותר באופן משמעותי.
האייפון 4 מצוייד ב-512MB של זכרון RAM פנימי, כפול מהאייפון 3GS ומהאייפאד. במבט ראשון, סביר להניח שהזכרון הנוסף נועד בעיקר עבור יכולת ריבוי המשימות בה נדון בהמשך, אך גם אם לא, זהו בהחלט שדרוג מבורך. מבחינת אחסון פנימי, האייפון 4 מגיע בגרסאות של 16GB ו-32GB בלבד. די הופתענו לגלות שהמכשיר לא מופץ בגרסת64GB, בעיקר משום שהמכשיר מאפשר כעת צילום של סרטוני וידאו באיכות 720p בקצב 30 פריימים בשנייה, מה שעלול בקלות למלא את כל שטח האחסון של המכשיר בזמן קצר יחסית.
תקשורת חיצונית
האייפון 4 כולל שבב לתקשורת ברשת אלחוטית בתקן 802.11n, התומך גם בתקני b ו-g הותיקים יותר, יחד עם תמיכה ב-Bluetooth 2.1 ותקשורת 3G בתקני HSUPA ו-HSDPA בארבעת התדרים הנפוצים (Quad-band). כל אלו מגיעים יחד עם אותו שבב AGPS ומצפן מהדור הקודם.
בנוסף לכל אלו, הצליחה אפל לדחוס לתוך המארז הקטן הזה גם ג'ירוסקופ בנוסף למד התאוצה (אקסלומטר) שהיה קיים במכשירי הדור הקודם. התוספת של הג'ירוסקופ מאפשרת למכשיר רגישות גבוהה יותר לתנועה מרחבית וסיבובית של המכשיר.
האנטנה
שינוי משמעותי נוסף במארז של המכשיר הוא העברתן של האנטנות לפסי המתכת החיצוניים המקיפים את המכשיר מצדדיו . השינויבמיקומן בוצע במטרה לשפר את יכולות הקליטה של המכשיר גם באמצעות WiFi וברשת הסלולרית והוא אכן עושה זאת. בהשוואה בין מכשיר האייפון 4 ואייפון 3GS במקומות שונים (כגון בית פרטי, דירה בקומה 6, דירה בקומה 18, ברחוב, בחניון תת-קרקעי ובמעלית), הצליח האייפון 4 להציג תוצאות מעט טובות יותר מקודמו.
אף על פי כן, בעיית האנטנה שהסעירה את ארצות הברית לאחר שחרורו של המכשיר עדיין שרירה וקיימת גם בישראל. בבדיקה שעשינו, מצאנו כי בעת שהמכשיר הציג קליטה מלאה (5 פסים) והחזקנו את המכשיר ביד שמאל או פשוט כיסינו את החריץ שנמצא בצידו השמאלי של המכשיר, הקליטה במכשיר ירדה עד לרמה של 2-3 פסים בלבד. למרות שביצענו מספר ניסיונות, במספר מקומות שונים, לא הצלחנו להגיע לניתוקים בשיחות עקב התקלה המדוברת, אך יכול מאוד להיות שרוב השיחות שביצענו היו באזורים בעלי קליטה יחסית טובה מלכתחילה.
הסוללה
האייפון 4 כולל סוללה חדשה וגדולה יותר באופן משמעותי מזו של קודמו. לא ממש ברור כיצד, אך למרות המארז המוקטן, הצליחה אפל להכניס סוללת ליתיום-יון גדולה יותר למכשיר ומסתבר שבסוללות, הגודל כן קובע. אחרי טעינה לילית של המכשיר, הצלחנו לסחוט ממנו קרוב ל-30 שעות שימוש שוטף כולל שיחות, גלישה באינטרנט, מענה למיילים וקצת מוסיקה ווידאו. שימוש דומה במכשיר האייפון 3GS היה גורם לסוללה שלנו להתרוקן עוד לפני שהיינו מספיקים להגיע הביתה בערב כדי לחבר אותו בחזרה למטען. כאשר משווים את הנתונים היבשים שאפל מספקת לגבי הסוללה, השיפור בין הדגמים נראה יחסית זניח, אך בפועל כל משתמש אייפון יבחין מהר מאוד בהבדל.
המצלמה
אחד הטרנדים החמים בשנים האחרונות הוא הנטישה של מצלמות הכיס הפשוטות והמעבר לשימוש במכשיר הסלולרי בתור מצלמה לשימוש שוטף. דווקא בתחום הזה לא הצליחו הדורות הקודמים של המכשיר להיתפס כתחליפים מספיק איכותיים שכן גם מצלמת ה-3.2 מגה-פיקסל בדגמי המכשיר הקודמים, הייתה מספקת תמונות סבירות בקושי בתנאי תאורה טובים ותמונות מגורענות עד לא ברורות בעליל בתנאים קצת פחות טובים.
בדור הרביעי של האייפון החליטה אפל לנסות ולענות גם על צורך זה באמצעות שלושה שינויים מרכזיים. הראשון מביניהם הוא השיפור של איכות החיישן במצלמה האחורית לאיכות של 5 מגה-פיקסל, מה שמספק שיפור משמעותי באיכות התמונה ומספק תוצאות שגם מצלמת כיס טובה לא הייתה מתביישת בהן. השינוי השני הוא התוספת של מנגנון פלאש המבוסס על נורת LED, בדומה לכל אותם מנגנונים שקיימים כבר שנים במכשירים המתחרים. אז למרות ש-LED Flash הוא לא דבר חדש, בדומה לתחומים רבים אחרים, כשאפל עושה משהו היא עושה את זה ברמה אחת מעל למתחרים. השימוש בפלאש בתנאי תאורה בעייתיים הפך כמעט כל תמונה שצילמנו לבהירה וברורה יותר. לעיתים קרובות תמונות בתנאי תאורה בעייתיים עדיין יוצאות מגורענות, אך פחות מבמכשירי הדור הקודם.
השינוי השלישי הנובע מהיכולות של חיישן המצלמה החדש והוא תמיכה בצילום וידאו באיכות 720p ב-30 פריימים בשנייה. אמנם לא מדובר בחלופה למצלמת וידאו, אך הסרטונים שמפיק המכשיר, המשתמש בנורת ה-LED של המבזק כפנס במקומות חשוכים, בהחלט יאפשרו לכם לתעד את הרגעים המעניינים בחיים וגם להנות מהם לאחר מכן על מסך גדול.
אייפון 4 זכה גם לתוספת של מצלמה קדמית באיכות VGA אשר משמשת בעיקר לצורך שיחות וידאו. ניתן גם להשתמש במצלמה הקדמית לצורך צילום עצמי של תמונות סטילס, אך אל תצפו לאיכות גבוהה מדי של תמונות במקרה הזה.
זה לא רק חללית, זה גם טלפון
עם כל התוספות והיכולות של האייפון 4, אנחנו נוטים לשכוח לפעמים שמדובר בסך-הכל במכשיר טלפון. למרות שמכשירי האייפון (למעט הדור הראשון אולי) לא היו בעייתיים מבחינת איכות השמע במכשיר, הצלחנו להבחין בשיפור מסויים בדגם החדש. ברמקול החיצוני, הקול נשמע פחות מתכתי מבעבר וגם בשימוש באזניה ניתן להבחין בהבדל.
מצדה השני של השפופרת, המיקרופון הנוסף לביטול רעשים בחלקו העליון של המכשיר משפר באופן משמעותי את איכות הקול הנשמע בעברו השני של הקו. בשיחה עם אדם נוסף שהשתמש באייפון 4, ושעמד באמצע סלון עם טלוויזיה דולקת ומספר אנשים מדברים מסביב, הצלחנו לשמוע את שותפנו לשיחה בצורה ברורה מאוד עם הפרעה מינימלית של רעשי רקע.
חומרה זה לא הכל
למרות שהשיפורים האמיתיים במכשיר מגיעים בצד החומרה, אי אפשר שלא להזכיר גם את מערכת ההפעלה החדשה איתה מסופק האייפון 4.
יחד עם הדגם החדש של הסלולרי של אפל, הוצגה לעולם גם הגרסה הרביעית של מערכת ההפעלה לאייפון שמותגה מחדש תחת השם iOS. באופן כללי, מערכת ההפעלה עצמה נראית דומה למדי לקודמותיה, אך מאחורי הקלעים ישנם שינויים ושיפורים משמעותיים לצד יכולות חדשות כמו ריבוי משימות, שימוש בתיקיות לארגון הצלמיות במסך הבית, שיפורים ביישום הדואר האלקטרוני ואפשרות לשיחות וידאו באמצעות תכונת Facetime החדשה.
ריבוי משימות – Multitasking
אחת הטענות המרכזיות שהועלו נגד מערכת ההפעלה של האייפון בדורותיו הקודמים, היה חוסרה של האפשרות להפעיל מספר יישומים במקביל. השמתטה של היכולת מנע ממשתמשים דברים בסיסיים יחסית שהיו אפשריים במכשירים מתחרים כמו היכולת לקבל שיחות VoIP באמצעות אפליקציות הפועלות ברקע או אפילו לשוחח בטלפון במקביל לנווט ב-GPS.
עוד מימיו הראשונים של האייפון בשוק הסלולר, התשובה של אפל לטענות הללו תמיד הייתה שריבוי המשימות היא תכונה שצריך להתייחס אליה ביתר זהירות, בעיקר משום שיישומים שנשארים פתוחים ברקע נוטים לקצר באופן משמעותי את זמן הסוללה. אין ספק כי הטענה של אפל נשמעת הגיונית, בייחוד בהתחשב בזמני הסוללה הבעייתיים של מכשירי האייפון מדגמים קודמים, אך בגירסה הרביעית של מערכת ההפעלה, הודיעה אפל שזו מצאה דרך חדשה לאפשר ריבוי משימות בלי לפגוע באופן משמעותי בזמן הסוללה של המכשיר.
בפועל, יכולת ריבוי המשימות של מערכת ההפעלה מורכבת מכמה תת-תכונות המאפשרות למערכת ההפעלה לדמות תחושה של ריבוי משימות אמיתי למרות שזו אינה מאפשרת ריבוי משימות מלא בפועל. תת-התכונה הראשונה נקראת החלפת יישומים מהירה (Fast app switching) והיא מאפשרת על-ידי לחיצה כפולה על כפתור הבית לצפות בכל היישומים הפועלים, לדפדף ביניהן ולעבור לכל אחד מהיישומים, שייפתח במיקום האחרון שבו הייתם ביציאתכם ממנו.
נוסף לכך, קיימים מספר ממשקים (API) שונים המאפשרים למפתחי האפליקציות לבצע פעולות שונות ברקע. ה-API הנקרא השלמת משימות (Task Completion), יאפשר לכם להמשיך לבצע פעולות מסוימת כגון הורדה או העלאה של קובץ מסוים, גם אם יצאתם מהיישום. API נוסף נקרא שמע ויישומי טלפוניה מקוונת ברקע (Backgound Audio and VoIP) והוא זה המאפשר ליישומים דוגמת Skype לפעול ברקע ולקבל שיחות גם כאשר אתם לא נמצאים בתוך האפליקציה עצמה. ה-API האחרון הוא הניווט ברקע (Background GPS) והוא זה שיאפשר לנו סוף סוף להמשיך ולשוחח בטלפון ולנווט באמצעות תוכנת ה-GPS בו זמנית, אם בהליכה או נהיגה.
תיקיות
אחד משיפורי הממשק בגירסה החדשה של מערכת ההפעלה היא היכולת לעשות קצת סדר במסך הבית באמצעות תיקיות. בגרסאות הקודמות של מערכת ההפעלה, אפל הגבילה את כמות מסכי הבית הניתנים לאכלוס ביישומים ל-9 מסכים, מה שהיה מאפשר מספר מוגבל יחסית (אם כי עדיין גדול למדי) של יישומים. ב-iOS 4 מאפשרת אפל לקבץ יישומים שונים בתוך תיקיות ובכך גם להגדיל את מספר היישומים שניתן להתקין ולגשת אליהם ממסך הבית.
ניהול דואר אלקטרוני
אפל ניצלה את הגרסה הרביעית של מערכת ההפעלה כדי להכניס קצת סדר גם בנושא ניהול הדואר האלקטרוני. בין התכונות החדשות שנוספו למערכת ההפעלה ניתן למצוא את תיבת הדואר המאוחדת (Unified Inbox), המאפשרת לצפות בהתכתבויות דואר אלקטרוני מכל חשבונות הדואר במסך אחד. נוסף על כך, הוסיפה אפל יכולת חדשה של שרשור הודעות (Threaded Messaging) המאגדת את כל הודעות הדואר הנוגעות לאותה שיחה (כולל תשובות והעברות לאנשים שונים) תחת כותרת אחת, מה שמקל משמעותית על הדפדוף בין ההודעות השונות.
שיחות וידאו – Facetime
שיחות וידאו קיימות בשוק בסלולר כבר מספר שנים, אבל אף אחת מיצרניות המכשירים או ספקיות הסלולר לא באמת הצליחו להביא אותן למיינסטרים. אם נלך רחוק וננסה להיזכר מתי הייתה הפעם האחרונה שראינו שיחת וידאו, זה כנראה היה לפני בערך שנתיים במסיבת העיתונאים של אורנג', כאשר האחרונה הדגימה את היכולת באחד מהמכשירים החדשים שהושקו.
למרות שאפל ידועה ביכולת ההצלחה שלה היכן שרבים וגדולים נכשלו, נראה כי הפעם זה לא יהיה המקרה. יכולת Facetime המובנית במערכת ההפעלה החדשה, מאפשרת למשתמשים לבצע שיחות וידאו עם המשתמש בצד השני ואפילו באיכות לא רעה בכלל. הקאטץ' נמצא בעובדה שנכון להיום ניתן לנהל שיחות Facetime רק במידה ואתם מחוברים לרשת Wi-Fi (יש הטוענים שהסיבה לכך היא שאפל חששה שהרשת של AT&T, הזכיינית הבלעדית של אפל בארצות הברית נכון לכתיבת שורות אלו, תתמוטט אם יבוצעו עליה גם שיחות וידאו) ורק במידה שהמשתמש בצד השני מחזיק גם הוא במכשיר אייפון 4.
לפני כשבועיים הודיעה החברה כי היא תאפשר לבצע שיחות Facetime גם מול מחשבי PC ו-Mac באמצעות תוכנות ייעודיות, אך נכון לזמן כתיבת שורות אלו אין לנו מידע נוסף מעבר לכך.
סיכום
המסקנות הסופיות לגבי האייפון 4 הן לא חד משמעיות. מצד אחד, לדעתנו זהו מכשיר הסלולר הטוב ביותר שקיים היום באופן כללי ב-90 אחוזים מהקריטריונים ואין ספק שאם יש לכם מכשיר אייפון מהדור הראשון או השני, מעבר לאייפון 4 יהיה קפיצת מדרגה משמעותית עבורכם. מצד שני, החידושים שהוסיפה אפל לגרסה החדשה של המכשיר (אם נניח בצד לרגע את החידושים במערכת ההפעלה, שכן ניתן לשדרג לגרסה החדשה גם במכשירים ישנים יותר) לא יפילו אף בעל אייפון 3GS מהכיסא וקשה לנו לראות מישהו מהם שירוץ לשדרג.
מעבר לכך, האייפון נשאר אייפון וכמו סרט עם חמישה כוכבים, יהיו אנשים שיגידו שהוא הצלחה חסרת תקדים ויהיו לא מעט אנשים שיגידו שהם לא מבינים על מה כל המהומה.
למרות שיש לנו בידיים טלפון חדש ואיכותי, ונכון שהיום הוא המכשיר המתקדם ואולי הטוב ביותר שקיים, אך בשוק הסלולר, כשהדבר הטוב הבא נמצא מעבר לפינה וכמעט כל מכשיר חדש שיוצא הוא "אייפון קילר" פוטנציאלי, לא בטוח שההובלה בשוק תשאר בידי אפל לאורך זמן.
.
גרסה מקוצרת של הכתבה פורסמה בתחילת השבוע במוסף "און-ליין" במדור העסקים של עיתון מעריב. מכשיר האייפון 4 ניתן לנו לסקירה באדיבות גו מובייל, חנות גאדג'טים וסלולר המוכרת את מכשיר האייפון 4 ללא תלות במפעיל סלולרי.
הגב
24 תגובות על "כל מה שרציתם לדעת על אייפון 4 ולא באמת רציתם לשאול – ביקורת מכשיר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בעיה אחת. סינכרון ועבודה מול מחשב.
האיי טיון מתעסק בעיקר במוזיקה. מה עם עסקים?
מישהו מכיר משהו מקביל לפיסי סוט של נוקיה?
דרך לחבר ולראות את המכשיר ולנהל אותו מהמחשב?
חוץ מזה, מה עם לוח שנה בתצוגת שבוע?
ברמה הארגונית, קיים כלי שנקרא iPhone Configuration Utitlity שמאפשר לפרוס להגדיר סטים של הגדרות בצורה מרכזית. ברמה האישית, אין כלי המאפשר לסנכרן את האייפון עם המחשב האישי, אך מדוע יש לך צורך בכך?
האייפון יכול היום להסתנכרן כמעט עם כל שירות דואר ולוח שנה שקיים באינטרנט (לדוגמה, Google Calendar ו-Gmail) ובמידה ואתה לא עובד איתם באופן ישיר, אתה יכול לפתוח אחד כזה ולדאוג לסנכרן אותו בצורה אוטומטית מול המחשב האישי.
נכון להיום, אני לא מוצא שום סיבה לחבר את האייפון שלי למחשב למעט שדרוגי Firmware.
ועוד:
נניח שאני שולח בין 2000 ל 3000 סמסים בחודש.
היום אני כותב אותם דרך התוכנה של נוקיה בחיבור בלוטות'. אתה יודע מה זה לשלוח ככ הרבה סמסים דרך הפלאפון?
יותר מכך. אם הפלאפון אוצר בתוכו מצגות ומסמכים ותיקיות שלי ואני רוצה לראות אותם במחשב ולשנות אותם?
בנוקיה אין בעיה. רק שהטלפונים שלהם צעדיים מאחור.
אם אני בישיבה ורוצה לשלוח סמס דרך הטלפון והמחשב ולא רוצה שאף אחד מ 12 הסובבים את השולחן ידע, בנוקיה פי סי סוט אין בעיה.
אבל… מי יודע, אולי בווינדוס מובייל 7…
אמת. חשבתי שהבעייה עם תצוגת לוח שבועית היא אצלי בראש… אני שמח לראות שאני לא לבד.
לגבי איטונס אין צורך להוסיף. זו מערכת ממשק שתוכננה כמו הטלפון עצמו עבור ילדים, לא אנשי עסקים.
אני כמשתמש עסקי ארצה גיבוי על הפיסי לכול אפלקציה, מידע, מסמך, תמונה. אפל לא סופרת אותנו כמו שזה נראה…
אנימציה מצחיקה:
"…לדעתנו זהו מכשיר הסלולר הטוב ביותר שקיים היום באופן כללי ב-90 אחוזים מהקריטריונים…"
זה רציני או בדיחה?
לדוגמה:
http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php
אם תחפשו ממש טוב, יש איזה 2-3 קטגוריות שהאייפון לוקח. הייתי משנה את זה מ- 90 אחוז ל- 20-30 במקרה הטוב.
תגיד,
החזקת אייפון 4? שאתה כל כך בטוח שהוא כזה גרוע?
אני כן, ונושא ניתוק השיחות לא קיים בארץ (זו בעיה בארה"ב)
אז מה…יש לך שחור אמיתי באנדרואיד שלך?! מרגש!
עכשיו אתה יכול להוריד את האפליקציות החובבניות במרקט ולהתפעל.
האייפון משמעותית יותר יקר? כמה שילמת על המכשיר?
אייפון בחול נמכר בסביבות ה2700-3300 שקל
הביקורת הייתה בסדר גמור, פשוט כמו מעריץ ממוצע של אנדוראיד ושונא אפל אתה מתפחלץ למול ביקורת שלא קוטלת את האייפון ומנסה לללעוג למכשיר (ע"ע יוסי גורביץ – כלכליסט, ע"ע וואלהטק) כי אז אתה אולי מרגיש שיצאת קצת פראייר שקנית מכשיר עם חנות אפליקציות שנראת כמו בזאר באפגניסטן
קודם כל לגבי העברית – נורא קל להתקין אותה וגם אם אתה לא רוצה להסתבך יותר מדי המפעילות הסלולאריות יחלו בקרוב למכור את המכשיר כשהוא מעוברת כבר…
צר לי מאוד אבל כל השאר הדברים שרשמת הם שטויות.
השיחות לא מתנתקות, אפשר לענות לשיחות, הדפדפן פועל בסדר גמור, איטיות? חחח זה לא טלפון זה מטוס!!
הסנכרון עם האימייל פועל בצורה מושלמת ואתה גם יכול להוריד מהמרקט אפליקציה חינמית שנקראת SaveMyAttach ששומרת קבצים מצורפים וגם נותנת לך אפשרות של Preview.
לסיכום,
"כשאתה רוצה מכשיר סמארט-פון בלי בולשיט" אתה לא לוקח אייפון.
האם ניתן לסנכרן את האייפון 4 עם אאוטלוק? בפרט יומן, משימות ואנשי קשר?
עוד שאלה:
מה בנוגע למסך? עד כמה הוא עמיד?
איזה רמה גבוהה של כתבה.
תודה יניב.
אודי
מה כולם רוצים?
הדבר עובד, היום התקנתי אצל לקוח סינכרון מול שרת דואר Exchange.
פשוט עובד!!!
לחבר יש מכשיר אנדרואיד, אחרי תקופה קצרה מתחיל להציג איטיות.
לגבי IPhone 4 אני עוד לא יודע על איטיות לאחר עבודה ממושכת, נבדוק ונעדכן.
כרגע נראה מכשיר מאוד מוצלח.
יש לי 4 מאתמול. יש לו בעיית טווח של wi-fi. לעומת ה 3G שיש לאשתי ואיפוד הוא ממש לא קולט את הראוטרים שיש בבית אלא ממרחק 2 מטר עם טווח ראייה בלבד. האם מישהו נתקל בזאת?
אם כבר מדברים על האייפון יש מישו פה שיודע איך אני לוקחת שיר והופכת אותו לצליל של הטלפון??
אם יש לך מכשיר פרוץ, אז בסידייה יש אפליקצייה שנקראת "AnyRing"
אולי יש דרכים נוספות, לא יודע, אבל בזה אני משתמש…
שלום
קיבלתי אייפון 4 16G גרסה 4.1 מניו יורק , הבנתי שאי אפשר לשחרר ל-SIMFREE ועוד לא יצא פריצה או משהו כזה , מישהו יכול לעזור לי לא מבין בזה .
תודה .
GFKJMBHJKGMFTHJJTIOTKJY
GFKJMBHJKGMFTHJJTIOTKJY
אייפון 4 מכשיר מאוד טוב!!!!!!!
יש לי פה אייפון 4 כבר יצה 4S 5 5C 5S אבל לדעתי האייפון 4 זה המכשיר הכי הכי יפה שקיים וגם עובד בכלל לא רע