פיתוח ישראלי חדש של אינטל פותר את הבעיה הכי מעיקה ב-VR
בתערוכת הסלולר בברצלונה חשפה אינטל פיתוח חדש שישחרר את המשתמשים מהכבל המעיק והמסורבל שמשתלשל מהקסדה ומפריע לחוויית המשחק. הפיתוח שמתבסס על טכנולוגיית ה-WiGig המרשימה נעשה כולו במרכז הפיתוח של החברה בישראל
כל מי שהתנסה אי פעם באחת מקונסולות ה-VR המתקדמות דוגמת ה-Vive של HTC, ה-Rift של Oculus או ה-Playstation VR של סוני לא יכל שלא להתפעל מהטכנולוגיה שהן מציגות. אולם למרות המשחקים, הגרפיקה ובעיקר התחושה הסופר-ריאליסטית שהן מציעות, יש להן חיסרון אחד שפוגע מאוד בתחושה ובחווייה: הכבל שמחבר בין משקפי ה-VR שאתם מרכיבים למחשב או לקונסולה.
חשבו על זה: אתם נכנסים לתוך המשחק, שוכחים שאתם בחדר בישראל ומדמיינים שאתם מצילים את העולם באפוקליפסת הזומבים, ואז פתאום אתם מסתבכים במשהו בין הרגליים, בום. שוב, הכבל המעיק הזה, שמשתלשל מהראש ומסתבך בין הרגליים.
בתערוכת הסלולר בברצלונה הציגה אינטל פתרון לבעיה הזו שמאפשר לקונסולות האלו להיות אלחוטיות לגמרי – והוא אפילו פותח במרכז הפיתוח של החברה בישראל.
חותכים את הכבלים
קודם כל, כדי להבין את חשיבות ההישג, חשוב לזכור שלא מדובר בכבל אודיו, וידאו או חשמל פשוט. מדובר בכבל שמעביר את המשחק ברזולוציית 2160×1200 בקצב פריימים גבוה שמגיע גם ל-90fps; בנוסף, הכבל מעביר גם את נתוני תנועת הראש של המשתמש ונתונים נוספים חזרה למחשב או לקונסולה.
הסוד בפיתוח הוא טכנולוגיית ה-WiGig, תקן שנמצא בפיתוח כבר כמה שנים ונתמך על ידי מספר רב של חברות ביניהן אינטל. התקן מאפשר למשל חיבור אלחוטי לגמרי בין לפטופ למסך, כך שתוכלו פשוט להניח לפטופ ליד מסך וכל התצוגה תופיע על המסך – גם ברזולוציות 4K וגם בתמיכה ל-2 מסכים. הטכנולוגיה עושה שימוש בתדר 60GHz, בניגוד לרוב המחשבים והסמארטפונים שעושים שימוש בתחומי תדרים של בין 2.4 ל-50 גיגה-הרץ. זאת, לצד שימוש בתקן קישוריות 802.11ad מאפשרים העברת נתונים במהירויות מסחררות וקיבולת המתאימה להזרמת וידאו באיכות גבוהה. בתערוכת המובייל בברצלונה הציגה אינטל את יישום ה-VR שפותח במרכז הפיתוח של החברה בפתח תקווה ומאפשר למשתמשי VR ליהנות מהחוויה בלי הכבל המעיק.
היישום כבר השנה?
התנסינו במערכת והתרשמנו מהיישום המוצלח – שהציג רזולוציה זהה למקור וללא לאגים – לפחות לא משהו שאנחנו הצלחנו לזהות. אנחנו התנסינו באב טיפוס פועל ומתפקד, שמטבע הדברים, מסורבל וגדול יותר מהמוצר הסופי. אולם יוסי צפתי, מנהל פיתוח עסקי בקבוצת ה-Connectivity של אינטל, שהיה שותף לפיתוח הסביר לנו שהמוצר הסופי יהיה קטן יותר מעכבר מחשב, כך שהיצרניות יוכלו להטמיע אותו בקלילות בתוך הקסדה.
באינטל לא רצו להתייחס למועד השקה או שיתופי פעולה מסחריים, אולם ככל הנראה כבר השנה תוטמע הטכנולוגיה על ידי אחת מהחברות הגדולות.
הגב
5 תגובות על "פיתוח ישראלי חדש של אינטל פותר את הבעיה הכי מעיקה ב-VR"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
באמת בעיה מעיקה, אבל הבעיה הכי מעיקה בVR כרגע זה המחיר ואחרכך המגוון המועט של משחקים
פחח, תתנתק מהכבל ותתקע בקירות.. אחלה פתרון!
מי שעשה לי מינוס שיהיה לו בהצלחה במטריקס וגם בהצלחה לא ליפול מהחלון של הבית בזמן שאתה כולך בהתלהבות של המשחק חחח
זה לא מטגן את הראש ?
60 ghz לתוך הראש – אלוהים – סכנת נפשות!
צריך קסדת אלומיניות מסביב להגן על הראש אחרת זה יטגן את המוח