הכי חזק: אינטל חושפת את מעבד ה-Core i9 עם 18 ליבות
לפני דקות אחדות הכריזה אינטל על המעבד החזק ביותר שמיועד לשוק הביתי – עם 18 ליבות ו-36 תהליכונים; עוד חשפה החברה פיתוח ישראלי שנועד לפתור את אחת מהבעיות הגדולות ביותר של ה-VR
לפני זמן קצר הכריזה רשמית חברת אינטל על מעבד ה-Core i9 עתיר הביצועים שלה אותו היא מגדירה “מעבד הדסקטופ העוצמתי ביותר שהושק אי פעם”. החברה הכריזה על המעבד במסגרת תערוכת קומפיוטקס שנערכת בימים אלו בטיוואן.
לראשונה בשוק הביתי: מעבד 18 ליבות
אינטל הודיעה על השקה של משפחת מעבדים חדשה – Intel Core X – הכוללת את קו המוצרים החדש Intel Core i9, שנחשב לחזק ביותר מסוגו בעולם. ה-Intel Core i9 Extreme Edition הוא המעבד הראשון שמיועד לשוק הצרכני שמציע כח עיבוד של 18 ליבות ו-36 תהליכונים (ת’רד).
גרגורי בריאנט, סגן נשיא תאגידי ומנהל כללי של קבוצת המחשוב באינטל, שהציג את המעבד החדש אמר שהמעבד החדש כולל את יחידות העיבוד הראשונות של אינטל שפועלות בקצבי טרה-פלופ – עובדה הממחישה את היקף המחשוב הגולמי שעמו מעבדים אלה מסוגלים להתמודד. לדבריו: “מעבד i9 Core Intel החדש מציע את רמת הביצועים הגבוהה ביותר עבור משחקים מתקדמים, יישומי מציאות מדומה ויצירת תוכן”.
ההכרזה של אינטל היא מרשימה משום שאינטל כמעט מכפילה את מספר הליבות במעבד הדגל שלה – בהשוואה למשל ל-Core i7-6950X על 10 הליבות שלו. לשם השוואה, בקפיצת הדור הקודמת – מהדור ה-5 לדור ה-6 הוסיפה אינטל 2 ליבות בלבד.
בנאום הפתיחה שלו הכריז בריאנט על השקת מערך השבבים החדש x299, שיאפשר יותר פעולות I/O ויותר אפשרויות אוברקלוקינג וגם על עדכונים בטכנולוגיית Turbo Max 3.0. לדבריו, הטכנולוגיה תהיה מסוגלת עתה לזהות את שתי הליבות בעלות הביצועים הגבוהים ביותר ולנתב עומסי עבודה קריטיים לליבות אלו, כדי להשיג זינוק גדול בביצועים של תהליכון יחיד או תהליכונים רבים.
מעבדי הדור השמיני בדרך
בריאנט הזכיר בנאום הפתיחה שלו גם את הדור השמיני של משפחת מעבדי Intel Core שנמצא בשלבי פיתוח מתקדמים וידוע בשם הקוד Coffee Lake (קופי לייק). מעבדים אלו, שמתבססים עדיין על ארכיטקטורת ה-14 ננומטר, צפויים להגיע במחצית השנייה של השנה: “ככל שאנחנו מתקרבים לדור המחשוב הבא, אינטל שיתפה עם הקהל את מחויבותה לספק התקנים המבוססים על הדור השמיני של המעבדים עד סוף 2017, עם שיפור של יותר מ-30 אחוזים בביצועים בהשוואה לדור השביעי של מעבדים אלה”.
הבשורות האחרונות של אינטל רק מחממות את האווירה לקראת אירוע ההכרזה של AMD שיתקיים מחר (ד’). באירוע צפויה להכריז AMD על המעבדים החדשים שלה שיכללו מעבדים עם 10 עד 16 ליבות ותמיכה ועד 32 תהליכונים – תחת השם Ryzen 9 או Ryzen Threadripper.
הנקודה הישראלית: מציאות מדומה ללא חוטים
עוד חשפה אינטל פיתוח שיאפשר לקונסולות המציאות המדומה Vive של HTC להיות אלחוטיות לגמרי. כזכור, בניגוד למשקפי מציאות מדומה שמתבססים על הסמארטפונים, קונסולות דוגמת ה-Vive או ה-Rift וה-Playstation VR מתבססות על מחשב גיימינג חזק ודורשות תעבורת נתונים כבדה, ללא לאגים, בין המשקפיים למחשב. בזכות טכנולוגיית ה-WiGig שפיתחה אינטל בישראל, יוכלו שחקני ה-Vive לשחק בקונסולה ללא החוטים המעיקים מאחור, שפוגעים בחוויית המשחק. כזכור, סיפרנו לכם על הפיתוח לראשונה – לפני כחודשיים.
הגב
16 תגובות על "הכי חזק: אינטל חושפת את מעבד ה-Core i9 עם 18 ליבות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אין להם מה לחדש, אז הם דוחפים עוד ליבות כדי שהקופים יתלהבו.
הם צריכים לשנות את שמם ל-איכס-טל.
חברה מונופוליסטית עשקנית, שנהנית לעשוק את הלקוחות.
בכל מחשב שאני קונה בשנים האחרונות אני קונה של החברות המתחרות, מ-AMD, ועד למעבדי ARM על כל יצרניו, במחשבים לסלון.
לברוח מהחברה העשקנית הזו, ולתת לה לקטון כמה שיותר.
התגובה שלך מזכירה לי ילד שאומר ״דווקא״ כששואלים אותה ״למה?״
הם מונופול זה כן.
אבל שורה תחתונה הם מייצרים מעבדים טובים שצורכים פחות חשמל ומחירים פר ביצועים לרוב זהים או טובים יותר עם אמינות גבוהה והם הרבה יותר טובים מ AMD, רק לאחרונה הפער קצת הצטמצם מבחינת ביצועים אבל עדין יש הרבה עבודה ל AMD.
ועוד משהו קטן בתור ישראלי הם מייצרים אלפי מקומות עבודה בישראל, ומה AMD עושים כאן?
למעשה גם בעולם כריסטי המסך AMD נשארו מאחור, אני משנת 2008 קונה ATI/AMD אבל השנה החלפתי צד.
כי המתחרה מביא ביצועים טובים יותר והתאמה יותר טובה למשחקים ותוכנות.
משתמשים בINTEL AMD NVIDIA ARM באותו מכשיר – אין יותר טוב מזה
זה יכול לגרום להוזלת מחירי i5 וi7 בכל מקרה אני מניח שהמחירים יהיו בשמיים… תאמינו לי מניסיון של שנים , מי שגיימר , קונסלת משחקים בסופו של דבר משתלמת יותר .
“משתלמות” יותר אם מתפשרים על איכות הגרפיקה… אם מתפשרים מאוד.
מאוד. מאוד. מאוד.
כן הגרפיקה זה נכון אבל לא ממש. בפליססטשן יש איכות טובה של גרפיקה. מה שאני שונא בפליססטשן זה שהם מוציאים את כל המשחקים שלהם ב30 פריים ומחירי המשחקים בשמים. בנוסף לכך 900p והמולטיפלייר עולה כסף.. זהו. בגלל זה קניתי מחשב גיימינג. והיה לי פליסטשן. לא כיף לשחק. במיוחד שזה יורד לפחות מ30 פריים. מעצבן.
כל הכבוד לAMD!
האמת שרק בשביל התחרות המאתגרת שהיא יצרה לאינטל הייתי שם את הכסף שלי אצלם.
למה המשתמש הביתי צריך מעבד עם 18 ליבות?
למעשה כבר הרבה מאוד זמן המעבד אינו מהווה צוואר בקבוק עבור רוב המשתמשים הביתיים.
והמוצרים שאמורים לגרום לזה עדיין לא צברו תאוצה.
צודק לגמרי- אינטל בסרט שהיא תנצח את הgpu עם cpu
חוץ מזה שכל ספריית תוכנה שצריכה כח עיבוד( עיבוד תמונה, ai וכו ) משתמשת בGPU
ואינטל לא ממש נותנים להם סיבה למה לעבור לcpu( הרבה עבודה )
בכל מקרה נראה לי שהם מכוונים לשוק שמתחיל להתנסות ב ray-tracing למשחקים
לכל מי שממתין להוזלות בעקבות המעבד החדש: עדיף לחכות עוד קצת שייצאו מעבדי ה-I12 כי זה בטוח יוזיל את הI9. מי שבאמת רוצה לעשות קופה שיחכה לI14 או I15 ואפילו I27 ואז יוכל לקנות I-12 בזיל הזול. בקיצור, הבנתם את הרעיון…
וואו, זה באמת יכול להשפיע על השוק הפרטי, ולהוזיל הרבה עלויות.
כשיש היצע יותר טוב של מעבדים גם הI5 וגם הI7 יוזלו. חוץ מזה זה נותן מענה לאפליקציות שצריכות הרבה ליבות או להקמת תחנות עבודה וירטואליות על תחנות עבודה
רק לא אינטל
אינטל נבהלה ממעבדי ryzen החזקים והיעילים של AMD, ולכן משחררת פשוט עוד ליבות.
חברה עלובה בקריסה..
יופי עוד מפגר שחוגג על הקבר של מעבדי ה FX.
מעבדי AMD כיום מגיעים עם IPC זהה לזה של אינטל ואף גבוה יותר בחלק מהמקרים עם TDP של 95W ל 8 ליבות כאשר ה I7-7700K עם מחצית מכמות הליבות צורך 90W.
+ מעבדי AMD קרים יותר כל כך קרים שעושים overclock עם קירור סטוק
+ מעבדי AMD צורכים פחות חשמל
+ מעבדי AMD מתומחרים הרבה יותר טוב
+ כל המעבדים מגיעים עם מכפלה פתוחה ל OverClock
+ כל המעבדים מגיעים מולחמים ולא משתמשים במשחה טרמית זולה כמו אינטל.
קיצר הטענה שלך הייתה תופסת ב 2012 אולי.
היום רק מפגר קונה אינטל.