או-או: ICQ חוגגת 20 שנה!
תגידו מזל טוב לסבתא של סנאפצ'ט ומי שהיתה ההשראה להרבה מאוד יזמים ישראליים. ICQ או אייסי חוגגת 20 שנים מה שגורם לכולנו להרגיש ממש זקנים
תגידו שלום לנוסטלגיק, מדור חדש-ישן בגיקטיים. במסגרתו ניכנס לדלוריאן הדמיונית שלנו וניסע לעבר הרחוק, כדי להיזכר באתרים, שירותים, משחקים, מכשירים וטכנולוגיות ששלטו בעולם הטכנולוגיה של פעם.
הרבה לפני ווטסאפ, סנאפצ'ט, טלגרם וסקייפ – העולם הכיר והתמכר לתוכנת מסרים אחת (כן אז עוד קראו לזה תוכנה): icq של חברת מיראביליס הישראלית שנולדה בנובמבר 1996 בדיוק לפני 20 שנים, וזה הסיפור שלה.
קודם כל, בואו ניכנס לאווירה. ליחצו על ה-PLAY
icq החלה כתוכנה פשוטה למדי שפותחה תוך מספר שבועות על ידי ארבעה צעירים ישראליים: יאיר גולדפינגר, אריק ורדי, ספי ויגיסר ואמנון עמיר. הארבעה הצליחו לגייס את יוסי ורדי, איש עסקים ואביו של אריק, ועוד מספר משקיעים, כדי להמשיך את הפיתוח. הרעיון היה לאפשר לצעירים למצוא ולתקשר אחד עם השני בדרך זמינה ומיידית יותר מהמיילים של אותה התקופה. השם נבע כמובן ממשחק מילים על הביטוי האנגלי I Seek You.
בהתחלה, אפשרה ICQ בעיקר לשלוח הודעות. כדי לעשות את זה, משתמשים היו צריכים להיכנס ידנית לשרת icq.mirabilis.com ולהגדיר פורטים בעצמם. הפריצה הגדולה הגיעה כשנה לאחר מכן, בדצמבר 1997, כשהחברה השיקה את גרסאות ה-Windows 3.1, Windows 95 והמק של התוכנה. התוכנה, שזכתה לפופולאריות רבה, התבססה על UIN, מספר ייחודי בן כמה ספרות, שאף הפך להיות נכס, עם משתמשים שרצו לרכוש לעצמם מספר קצר וקליט. גרסאות חדשות של התוכנה הוסיפו גם אפשרויות חדשות כמו השארת הודעה גם אם המשתמש נמצא אופליין.
מספר המשתמשים חצה את קו 5 המיליון המשיך לעלות בקצב מהיר, כשבשיאו של הגידול הצטרפו ל-ICQ כמיליון איש מידי שלושה שבועות. חשוב לזכור שלא מדובר על הרשת של היום על מיליארדי המשתמשים בה, אלא רשת בחיתוליה עם כ-150 מיליון משתמשים בכל העולם שנהנים מחיבור Dial-up ומהירות ממוצעת של 56kbps.
ב-1998 נרכשה מיראביליס הצעירה על ידי AOL או America Online, כפי שנקראה אז, חברה שהחלה כספק אינטרנט והפכה לתאגיד ענק שבשיאו אף רכש את Time Warner. תמורת ICQ שילמה AOL כ-407 מיליון דולר, סכום מרשים גם כיום, לאחר רכישות הענק של ווטסאפ או beats, אבל אז, היה מדובר בסכום בלתי נתפש כמעט. העסקה הציתה את דמיונם של דור שלם של צעירים, שהפכו אחר-כך ליזמים, וגם השאירה חותם לא קטן על התרבות הישראלית.
ICQ המשיכה לפעול במשך 12 שנים בתוך AOL, במהלכן נחשבה לחטיבה רווחית בקבוצה. באותן שנים AOL סגרה למעשה את הפלטפורמה שהיתה עד אז פתוחה, רשמה פטנט על הטכנולוגיה ונלחמה בתוכנות צד ג' שרוכבות על הפלטפורמה. למרות זאת, באפריל 2010 נמכרה ICQ לחברת Digital Sky Technologies הרוסית, שאחר-כך מיתגה את עצמה מחדש כ-Mail.Ru. כיום, האפליקציה נמצאת בשימוש בעיקר במדינות דוברות רוסית, וגרסה 10.0 שלה כוללת למעשה פיצ'רים רבים שמוכרים לנו מאפליקציות מסרים אחרות כמו הודעות קוליות, שיחות וידאו וקוליות וגרסאות לכל מערכות ההפעלה.
זוכרים את אייסיקיו? היה לכם מספר UIN קליט? שתפו אותנו בתגובות
עוד בנוסטלגיק
מסע בזמן: נזכרנו בגיאוסיטיז, הסבא של Wix [נוסטלגיק]
הגב
10 תגובות על "או-או: ICQ חוגגת 20 שנה!"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
את המספר שלי אני זוכר כבר מעל לעשור! זה מדהים.
וואו, גיליתי שגם אני!!!
ב"ה
הייתי שמח לקבל את היסטוריית המשתמש שלי אם זה אפשרי
23360380
אפשר לנסות להוריד את התוכנה מהאתר של ICQ ולהתחבר למספר שלך
יצחק שלום, תשאיר טלפון ומספר כרטיס אשראי ויחזרו אליך
גדוללללללללללללללל הרגת אותי מצחוק
התוכנה אפשרת להכיר אנשים חדשים מכל העולם רק על ידיד חיפוש של טווח גיל ומדינה. יצא לי לשחוו עם יפנית בת למשפחת חקלאים מכפר נידח שרק עברה ע אחותה לדירה קטנה בטוקיו המהירה. הבדל התרבויות בין יפן לישראל היה מרתק
מישהו עדיין זוכר את המספר ICQ שלו?
כמה שנים לאחר המכירה יצאה גרסה דפדפנית של ICQ כך שלא צריך להתקין את התוכנה. עבדה קצת צולע עם העברית אבל עשתה את שלה.
לא ברור איך לא יצאה גרסת אפליקציה עם פריצת הסמארטפונים.. הרי אם ווטספ יתחרה עם אייסי, זו תהיה תחרות של ממש!
מדור מבורך…