Geek University – אוניברסיטה ליזם המתחיל
כמעט לכל אחד מכם עברה בראש לפחות פעם אחת המחשבה לפתוח “סטארטאפ”‘ נכון? בשבילכם תכננו אירוע בו תוכלו למצוא יזמים מנוסים, משקיעים וותיקים ואנשי מפתח מתעשיית ההיי-טק והטכנולוגיה בישראל, אשר ישתפו איתכם את הניסיונות, ההצלחות והכשלונות שלהם ותוכלו ללמוד על סצינת הסטארטאפים בישראל מנקודת מבט קצת אחרת.
באיזשהו שלב בחיים, כמעט לכל אחד מאיתנו עברה בראש המחשבה לפתוח “סטארטאפ”. עבור חלק מאיתנו היה מדובר בהקמת עסק עצמאי כלשהו ואחרים השתעשעו ברעיון טכנולוגי לסוג חדש של אתר, תוכנה, שירות או כל המצאה טכנולוגית אחרת. לצערנו, רוב הרעיונות יורדים לטמיון כי ליזמים שמאחוריהם אין את האופי המתאים להוציא לפעל את הרעיונות, או שפשוט אינם יודעים כיצד.
עבור כולם אנו מארגנים אירוע מיוחד ב-26 בינואר שיעזור לכם להבין קצת יותר את העולם שאליו אתם רוצים להיכנס.
מהו -GeekU?
GeekU הוא אירוע המיועד ליזמים טכנולוגיים המעוניינים להכיר וללמוד על עולם הסטארטאפים מיזמים ומשקיעים שכבר צלחו לפחות פעם אחת את השלבים שכל אחד מאיתנו צריך לעבור בהקמת סטארטאפ חדש ועד האקזיט הנכסף. תכננו בשבילכם ערב בו תוכלו למצוא יזמים מנוסים, משקיעים וותיקים ואנשי מפתח מתעשיית ההיי-טק והטכנולוגיה בישראל, אשר ישתפו איתכם את הניסיונות, ההצלחות והכשלונות שלהם ותוכלו ללמוד על סצינת הסטארטאפים בישראל מנקודת מבט קצת אחרת.
הנסיון שלהם – ההצלחה שלכם
כדי לעשות לכם קצת סדר, החלטנו לבנות את סדר ההרצאות לפי סדר השלבים שמיזם עובר במהלך חייו.
שתי ההרצאות הראשונות ידברו על הצעדים הראשונים שיזם צריך לעשות בעולם הסטארטאפים מנקודת מבטם של סטארטאפיסטים וגם של משקיעים פוטנציאליים. בשביל כך הבאנו את הצוות המצליח של סולוטו, שזכו גם ב-Geek Awards כדי שיספרו לכם על כל מה שקורה מהימים הראשונים של הרעיון ועד להשקת המוצר ואת אדן שוחט, שיכול לספר את הדברים בשני כובעיו : הראשון כאחד ממייסדי הסטארטאפ Face.com והשני כשותף בקרן ההון-סיכון Genesis Partners.
אחרי שהסטארטאפ שלכם קורם עור וגידים, תהליך הגדילה של סטארטאפ הוא אחד התהליכים הכי מורכבים וחשובים בדרך להצלחה של חברה. אנחנו מארחים את יובל חמודות, אשר הצליח להוביל עם הצוות הניהולי את חברת Incredimail משלב הסטארטאפ הקטן ועד לחברה גדולה ומצליחה הנסחרת בבורסה האמריקאית.
לאחר מכן, יצטרף אלינו ליעד אגמון, היום יזם הבית של Bessemer Ventures ובעבר ממייסדי Onigma שנמכרה לענקית האבטחה Mcafee ו-Delver אשר נמכרה לענקית הקמעונאות האמריקנית Sears. אגמון ישתף אותנו בשני הסיפורים של אקזיטים שונים מאוד אחד מן השני ויספר את כל האמת על תהליך רכישת חברה מהצד של היזם.
את הערב נסיים בפאנל חברות טכנולוגיה, אשר הפכו לשחקניות מרכזיות ומחפשות לרכוש סטארטאפים. אל הבמה יעלו צחי וייספלד ממיקרוסופט, אייל מילר מגוגל ואביחי ניסנבאום מ-AOL אשר יתנו את הטיפים החשובים שלהם וכמובן יענו על שאלות מהקהל.
רכישת כרטיסים
האירוע יערך במשותף עם StarTAU, מועדון היזמות של אוניברסיטת ת”א, ביום רביעי, ה-26 בינואר, 2011 בין השעות 16:30 ל-21:30 בערב. ההשתתפות באירוע מותנית בהרשמה מראש ובתשלום ומספר המקומות מוגבל.
לפרטים נוספים הכנסו לדף הכנס.
הגב
34 תגובות על "Geek University – אוניברסיטה ליזם המתחיל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שאלה לאדן שוחט: אילו דברים בסיסיים אתם מחפשים בסטראטאפ מתחיל כדי להתייחס אליו כאל מועמד להשקעה? מה יגרום לו לזהור מעל כל הרעיונות שאתם מקבלים מדי יום?
השאלה שלי היא לצוות של סולוטו:
פשוט וישיר – למרות שיש לרובנו רעיונות טובים ואפילו מוצר נדרש ומגניב, איך בשורה התחתונה מגיעים למצב שעושים מזה כסף? לא כולל כסף של משקיעים כמובן.
תיקון שגיאת כתיב:
“אל תסתכל על הפסנתרן ..תסתכל לו על היידים”.
http://www.youtube.com/watch?v=p1UMY2Y1u8c
אם הייתי צריך לתמצת למשפט אחד איך מצליחים בסטארט-אפ, הייתי אומר
“החיים הם מסובכים ולא ניתן לתמצת אותם למשפט אחד, ואם מישהו אומר לך שיש משפט אחד שמסביר את הכל – הוא או טיפש או שקרן” :)
אוקיי קיבלתי
אני מקווה שלא אני הוא הטיפש.. :-)
אבל אני בכל זאת מקווה או מאמין שיש איזו גישת מפתח מאחורי כל סטארט אפיסט מצליח שמובילה את תפיסת העולם שלו במימוש של הרעיון.
כל טוב.
שאלה ראשנה לצוות של סולוטו
אם יש לי כללי נרחב במחשבים אבל אין לי ידע בשום צורה שהיא של פיתוח מלבד תכנות בסיסי ביותר איך אני יכול לגרום לרעיונות שיש לי להצליח?
ואיפה אני יכול למצוא חברה כדי לפתח אתם את הרעיונות האלה?
שאלה שנייה לליעד אגמן
מאחר ואתה יזם הבית של חברה מצליחה מה ההית ממליץ לאדם עם ראש מלא ברעיונות לעשות כדי להגיע למקום הכי טוב והכי יעיל כדי להביא אותם למימוש?
(מה ללמוד? במה להתמקד? ולמה לכוון באופן כללי?)
תיקון
*אם יש לי -ידע- כללי…
שאלה: כשיש רעיון טוב, ויש ביקוש למוצר, כי יש בו צורך, איך מתגברים על השלב ההיסוס הראשוני הזה לעזוב הכל, לקחת הלוואה ולהתחיל לעבוד על הפרוייקט?
למה זה חייב להיות מצב של הכל או כלום? לעזוב הכל ולקחת הלוואה בשביל לעבוד על רעיון?
זה לא חייב להיות ככה. אם באמת יש לך עיון שאתה מאמין בוא אז תקדיש לו כמה ערבים בשבוע ותבנה prototype או מוצר בסיסי שאפשר להתחיל לעבוד איתו… או לפחות להוכיח ששווה לעזוב הכל כי יש פה משהו…
או בקיצור – bootstrapping
זה קצת מזכיר את השאלה שלי שהאם חוץ מהעצים יש גם יער…
כלומר יש את הידע והלקחים בפירוט רב…אבל אולי יש גם גישות כוללות וזה לאו דווקא גישה אחת אלא מספר גישות שכל אחת מתאימה לאדם אחר או למיזם אחר.
אהלן, שאלה ליובל חמודות.
איך היית משווק אתר תוכן גולשים שמכוון לארה”ב
כאשר האתר הוא במימון עצמי?
עוד שאלה …אם אפשר ..
הייתכן שמתפתחת לה בועת אינטרנט או לחילופין עד כמה ניתן לסחוט את המודלים הכלכליים הקיימים ליצירת הכנסות וזה מול כל האתרים החדשים שצצים חדשות לבקרים?
שאלה: מהם המאפיינים המשותפים בין מיזם פיננסי לבין מיזם טכנולוגי? מה הם המאפיינים השונים? עד כמה ניסיון באחד יכול לתרום בשני?
עוד שאלה שחשבתי עליה היא, מהם האנדיקטורים שבהם דווקא צריך להבין שיש להניח לעסק, ולעבור למיזם הבא, מאשר להמשיך ולהשקיע במיזם שכנראה לא יתפתח מוצר מוצלח ממנו?
אחת הבעיות הקשות שאני נתקבל בהן והייתי מעוניין לשמוע את דעתו של בעל ניסיון, היא שמתוך שלל רעיונות מקוריים ויצירתיים שעולים, כיצד בוחרים את הרעיונות ששווה באמת להשקיע בהם את הזמן ולהבשיל אותם?
תודה!
מהי הגנטיקה של סטארט-אפ מצליח?
נניח שאני המוביל הטכנולוגי של הרעיון שלי – -אילו (וכמה) אנשים אני צריך לאסוף סביבי?
תודה.
איך מזהים רעיון טוב ? האם הצלחה מסחרית היא החשובה ? האם פריצת דרך טכנולוגית \ קונספטואלית היא מה שקובע ?
במציאות של היום הגיל יורד כל הזמן.
על צוקרברג מישהי אמרה שהוא toddler CEO כשהוא התחיל.
בכל מקרה אם אתה מנסה ולא מצליח להיענות יש אתר לנערים שאולי יתאים לך.
http://www.startupseeds.com/Page.aspx?page=myinitiative
בהצלחה.
תודה על ההפניה, אני מעל הגיל הזה… באמת אתה צודק שבימים הללו הגיל יורד ולדעתי זה מצוין, ומסקרן אותי לשמוע את דעת חברי הפאנל בנושא.
באיזו שפה יערך האירוע בשל יום רביעי?
נראה לי שהם ישתדלו שזאת תהיה עברית :-) .
שלום לכולם.
אני בן 42 ומסתובב עם רעיון כביר כבר קרוב ל-4 שנים בראש.
ניסיתי לבצע חיפוש פטנטים בתחום – אין כזה מוצר.(בתחום המולטימדיה)
שאלה למר שוחט – האם יש חברות גדולות ש”מאמצות” בעלי רעיונות כאלה ומשלמות להן על כך ?
שאלה ליובל חמודות – איפה מוצאים “ענג’לים” כאלו ? האם יש אתר / פורום לנושאים כאלו ?
תודה מראש.
אם מישהו זוכר את השם של התוכנה (במקום פאוור פוינט) שאדן שוחט השתמש במצגת שלו.
זה היה מדליק.
Prezi. Highly recommended.
תודה אדן.
דרך אגב ההרצאה היתה מעולה.
Thanks!