גיקבוקסינג – אתם קובעים: מי בטוח יותר, מק או PC?
מידי שבוע נעמיד נושא טכנולוגי במחלוקת ונציג שני כותבים בזירה אחד מול השני. הפעם: מי מאובטח יותר המק או ה-PC. אתם מוזמנים לקרוא ולהצביע
החל מהשבוע ובכל יום ראשון נעלה סדרת כתבות בשם GeekBoxing. בכל שבוע תעמוד סוגייה טכנולוגית אחת במחלוקת ושתי דעות מנוגדות. בסוף כל כתבה תוכלו להביע גם אתם את דעתם בנושא ולהצביע בעד או נגד.
השבוע מתמודדים בזירה, זה לצד זה, שני המתחרים האולטימטיביים: משתמשי המק והפיסי, בסוגייה מעוררת מחלוקת: אבטחה. אז מי בטוח יותר ואיזו פלטפורמה מעניקה רמת אבטחה גבוהה יותר: חלונות, לינוקס או OS X?
אבטחה במק / רועי לטקה
המגע שלי עם מחשבי הפיסי ומערכת ההפעלה חלונות נבע מאז ומעולם מאינטרקציה עם העולם החיצון: עבודה, לימודים וכדומה. בזמן שמחשבי המק תפסו נישה קטנה ומצומצמת את הפיסי ניתן היה לאתר בכל מקום ועל כן קשה היה שלא לעבוד ולהכיר אותם גם במידה ואתה משתמש מק שלא ידע חלונות מימיו.
אתחיל בעובדה. מעולם לא ידעתי וירוס מהו ומעולם לא טרחתי להתקין תוכנת אנטי וירוס על המק שלי.
מכיר בעובדה שהם קיימים, מזיקים ופוגעים, התנסות אישית לא היתה לי עם וירוסים ועם הזמן איבדתי גם כל עניין לייחס לכך כל חשיבות. מעבר לרמת האבטחה שמציעה מערכת ההפעלה למק (OS X) מדובר גם בהיבט סטטיסטי. אדם שמפתח וירוס יעדיף באופן טבעי להשקיע את מאמציו בפלטפורמה פופולארית יותר מאשר במערכת הפעלה בעלת נתח שוק קטן יותר משמעותית.
אף על פי כן, לא מדובר בהיבט היחיד שגורם למחשבי המק להציע רמת אבטחה גבוהה יותר, גם מבנה מערכת ההפעלה מבדל אותה מחלונות ומלינוקס ומעניק לה רף יציבות גבוה הרבה יותר מזה הקיים במחשבי הפיסי.
בזמן שחלונות ולינוקס מהוות מערכות הפעלה לפאזל חומרתי (כל מחשב PC מורכב מאינטגרציה של רכיבי חומרה שונים), OS X מיועדת למחשבי המק בלבד ועל כן ההתאמה בין החומרה לתוכנה מייצרת תאימות ויציבות גבוהות יותר במחשב מודולארי וחסר אינספור טלאים מיותרים.
אחת הפעמים בהן כן זכיתי לראות כיצד הפראנואידיות של משתמשי ה-PC באה לידי ביטוי בכל הקשור לאבטחה היתה כשביקשתי סיכום מאחת הסטודנטיות שלמדה איתי באוניברסיטה לפני כשנתיים.
אחרי בדיקה של 10 דקות שלמות בהן היא וידאה שהדיסק און קי שלי לא מכיל אי אלו שרצים למינהם, הסכימה להעביר לי את הסיכום המיוחל.
ובנוגע להכרעה המתייחסת למי מציע אבטחה גבוה יותר אשמח לשאול את משתמשי הפיסי, האם תוכלו גם אתם להצהיר בגלוי כי מעולם לא נפלתם קורבן לוירוס וכי מעולם לא התקנתם אנטי וירוס על גבי המחשב שלכם?
אבטחה ב-PC / נדב דופמן גור
אם חשובה לכם האבטחה, עדיף לכם לבחור ב-PC. עזבו את מה שקראתם למעלה.
ל-PC יש הרבה יותר כלים להתמודד עם האיומים שנגדו. בשוק יש היום היצע כלים נרחב ל-PC וביניהם כלים רבים חינמיים, מאפשרים לנו להגן על המחשב שלנו בעלות אפסית. גם אם ננקוט בכל הצעדים שממליצים במיקרוסופט, ונתקין חומת אש, תוכנת למניעת ריגול (איפה זה במק?), תוכנות להסרת Spyware ו-Malware, הם כולם יהיו ללא תשלום. לגבי אנטי וירוס, נוכל לבחור בין אפשרות חינמית לאפשרות שעולה לנו סכום שנתי עבור מוצרים מסחריים. כמה כלי הגנה כאלה אתם מכירים למק? לא הרבה, ובטח שלא הרבה חינמיים.
פוחדים לגבי בעיות האבטחה של Windows? אין בעיה, תתקינו לינוקס, ותקבלו מערכת הפעלה מופלאה המובססת על UNIX, שתאפשר לכם לעשות את כל מה שאתם עושים היום בחלונות (לא משנה איזו גרסה), ותיתן לכם את כל היתרונות של לינוקס בנושא אבטחה.
מה לגבי העבודה שלכם והילדים? אם אתם מתחלקים בבית במחשב שעליו אתם עובדים לצד מתן אפשרות לילדים לגלוש ולשחק בו, מומלץ לשקול לנקוט באמצעים קצת יותר בוטים להגן על העבודה שלכם. אחת האפשרויות היעילות יותר היא כרטיס מגן, שיכול להגן ברמת החומרה על מערכת ההפעלה שלכם וימנע התקנת תוכנות לא רצויות. איפה כרטיסי מגן להגנה ברמת החומרה אצל המק?
צריכים עוד קצת גיוון מה-PC? אין לכם מה לדאוג; שלל תוכנות וירטואליציה מאפשרות לכם לבדוק ולנסות את חלונות, לינוקס ויתר מערכות ההפעלה בתוך סביבה וירטואלית, אשר תאפשר לכם בסוף ההתנסות לשמור את הכונן הוירטואלי שיצרתם לשימוש הבא, או למחוק אותו אם סיימתם. כך תוכלו גם לבדוק את היתרונות האבטחתיים של כל אחד מהם. בסוף היום, מסקנה אחת ברורה; בכל מה שקשור לאבטחה, ה-PC שלנו עם לינוקס עדיף על המק, נ-ק-ו-ד-ה.
.
הגב
12 תגובות על "גיקבוקסינג – אתם קובעים: מי בטוח יותר, מק או PC?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
וואו כמה שטויות ואי דיוקים. תעשו טובה ותתמקדו בכתיבת חדשות טכנולוגיות, כי לכתוב מאמרים חכמים זה לא הצד החזק שלכם. בטח כשאין לכם שום הכשרה באבטחת מידע בטח ובטח לא רועי לטקה שממש דיבר שטויות.
שתי הטענות חמודות, אבל לא מדוייקות לגמרי.
בלי להכנס עמוק לארכיטקטורת מערכות ההפעלה, הרבה יותר קשה "להדביק" מחשב מק ממחשב ווינדוז. לוונדוז יש יותר וירוסים/טרויאנים/רוגלות… לא רק בגלל שווינדוז יותק פופולרי, הוא פשוט פחות מאובטח. הטענה (הנגדית של משתמש הווינדוז) שלמק אין תוכנות אנטי וירוס, רק משרתת את הנקודה של הכותב הראשון. אין תוכנות אנטי וירוס כי אין וירוס (לפחות לא בצורה הקונבנציונאלית).
וכמובן, איך אסיים בלי פרופגנדה לינוקסית מסורתית. כן, היא בטוחה יותר, בנוסף להיותה מהירה, יפה, מודרנית, זולה, וידידותית יותר למשתמש הממוצע.
בבקשה תוסיפו אופציית לינוקס לסקר.
אופציית הלינוקס קיימת, תחת הקטגוריה של ה-PC, ואם תשים לב התייחסתי אליה במסגרת מגבלות המקום.
בקשר לחלק מהדברים האחרים שנכתבו, הטיעון המדויק שלי הוא שעדיף מבחינות רבות להשתמש במחשב אישי (PC) המריץ לינוקס על פני מק, כולל מבחינת אבטחה. חלק מהנימוקים לכך פורטו בכתבה.
אני מאוד אוהב את הצד של נדב, תרשו לי לסכם אותה במשפט:
"עזבו אתכם ממערכת הפעלה שלא יכולה לקבל ווירוסים, קחו מערכת שיכולה לקבל ווירוסים אבל קבלו איתה חינם אנטיווירוס+פיירוול+אנטי-מאלוור+סבתא עם גלגלים!"
אין כאן שום טיעון ושום דיון, בחרתם שדה קרב לא מאוזן כאן.
רק לצורך הבהרה, הנני בעלים גאה של מאקבוק פרו ושל מחשב שולחני המריץ windows 7, ואני מנוסה בכל מערכת הפעלה מאז דוס 3.2 לרבות לינוקסים, האקינטושים ומה לא.
אפילו שאבא שלי עובד באפל, אני תמיד פחדתי להשתמש במק – זה הרגיש לי מוזר להשתמש במערכת הפעלה שמצריכה תוכנות מיוחדות שלפעמים אין אותה לי..
אז התקנתי ווינדוס (XP) על המק – הכל היה סבבה עד שהורדתי משהו שגרם למחשב לקרוס ולקבל על המסך ההודעה הכחולה המפחידה שאין משתמש ווינדוס שלא מכיר..
הייתי צריך לחכות כדי שיתקינו לי ווינדוס מחדש – אז השתמשתי בינתיים במקינטוש..
מאז, אחרי התנסות של שבוע, אין מצב שמישהו יחזיר אותי לווינדוס – פשוט אין!
אפילו שהציעו לי כמה פעמים ווינדוס ויסטה ואז 7 אמרתי לא..
אין על מק.
איפה הייתם מעדיפים לגור; בשכונה ללא תחנת משטרה או בשכונה בה שלוש תחנות משטרה?
ראשית אני ממש שמח על תוכן התגובות שקראתי עד כה.
מקריאה מהירה מתברר כי קהל הקוראים הוא משכיל במערכות מידע ובעל הכרות
עם מערכות הפעלה.
בלי לבצע עליהום מדוע אתם מאשרים כתבות כאלה? אין בכתבה הנחות מבוססות,
אין סטטיסטיקות ביחס לאוכלוסיות, אין מומחים במערכות הפעלה אשר מאמתים את הכתוב,
אין התייחסות לתוכנת צד ג' אשר פועלות בכלל מערכות ההפעלה, ואין התייחסות לסוגי משתמשים(ברמות הפעלה שונות).
את אתר המצוין שלכם קוראים הרבה אנשים טכנולוגיים, אל תעשו פדיחות.
נ.ב
למה שלא תקחו איש קוד בעל יכולת, ושהוא יפרט לכם כמה קל לכתוב וירוס למק, ווינדוס או לינוקס?
חברי המלומדים פה בקרב הטוקבקיסטים, הייתי שמח אם חוץ מלהגיב בצורה קצת אגרסיבית הייתם מעלים נימוקים עניינים ולפחות מפרים את הדיון.
זה שאתם מתלוננים שהנתונים לא מדוייקים ולא מביאים שום טיעון נגדי מעמיד אתכם בדיוק באותו מצב של אלו שאתם מתלוננים בנוגע אליהם