הרצאת השבוע: שכחו ממולטיטאסקינג
פאולו קארדיני מעודד אתכם לנסות ולהתרכז במשימה אחת כל פעם, והוא גם מסביר מדוע הוא מפקפק ביעילות המולטיטאסקינג
פרסום הרצאות ברשת הפך לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בניוזגיק עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
שכחו ממולטיטאסקינג, נסו מונוטאסקינג – פאולו קארדיני
פאולו קארדיני מטיל ספק ביעילות המולטיטאסקינג – אנשים היום כבר לא רק מבשלים, הם מבשלים, מנקים, מדברים בטלפון, מסתכלים ביוטיוב ומשתפים תמונות של הארוחה המדהימה שיצאה להם. קארדיני מעלה את שאלת המונוטאסקינג – להתרכז בעשיית דבר אחד כל פעם.
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- שיעור בעסקים – מהכלא – ג’ף סמית’ תוהה מדוע לא לנצל את הפוטנציאל היזמי הטמון באסירים כדי לסייע להם לתרום לחברה מהרגע בו הם מסיימים לרצות את עונשם..
- כיצד ניתן לפתור את בעיית פקקי התנועה – ג’ונאס אליאסון, חוקר בתחום התחבורה, מציג לנו את הפתרון האולטימטיבי נגד פקקי התנועה.
- אל תדברו עם המשטרה – פרופסור למשפטים וסנגור פלילי לשעבר מסבירים לכם מדוע בדיוק אסור לכם לדבר עם המשטרה.
- יצירתיות מתוך אתגרים – ג’וליה ברנשטיין מסבירה כיצד לשבור מחסומים המקשים במהלך היצירה
- שפם כנגד סרטן הערמונית במהלך חודש נובמבר – אדם גארונה מסביר כיצד הפך את השפם לסמל במלחמה בסרטן.
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.
הגב
1 תגובה על "הרצאת השבוע: שכחו ממולטיטאסקינג"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
70 אחוז תוכן זבל
10 אחוז פירסום
20 אחוז משהו שאולי יעניין אותי
GEEKTIME.