פברואר: כרום מטפס, כל היתר צונחים
חודש פברואר היה טוב עבור גוגל, החברה היחידה שנתח השוק של הדפדפן שלה עלה ולא ירד, כמו של שאר המתחרות בתחום.
חודש פברואר חלף ויחד איתו דירוג חדש ומעודכן של Net Applications מלמד אותנו על השינויים בשוק הדפדפנים. גם הפעם, בדומה לחודש שעבר, ניתן לראות עלייה בשימוש בדפדפן מבית גוגל – בזמן ששאר החברות מציגות ירידה בנתח השוק.
מתייצבים ומתרוממים
חודש פברואר היה למעשה החודש הראשון והמלא שבו דפדפן אקספלורר 11 היה זמין למשתמשי חלונות 8.1, אך הוא עדיין לא הצליח להגיע לראש הפסגה, הנשלטת על ידי אקספלורר 8 עם 21.73 אחוזים מנתח השוק. אקספלורר 11 נמצא במקום השני, עם 12.80 אחוזים מנתח השוק.
הנפילה החודשית שייכת לאקספלורר 10, שצנח אל מתחת לגרסה הקודמת: אקספלורר 9. עם זאת, חשוב להבהיר כי נתח השוק של אקספלורר כולו ירד ב-0.2 אחוזים וכעת עומד על 58.19 אחוזים מנתח השוק.
חודש פברואר סימן גם את השקת גרסה 27 של פיירפוקס, אך ככל הנראה זה לא היה מספיק עבור החברה שנתח השוק שלה צנח ב-0.40 אחוזים ל-17.68 אחוזים מנתח השוק. ספארי ואופרה ירדו גם הם ב-0.13 אחוזים ו-0.05 אחוזים ומחזיקים ב-6.67 ו-1.23 אחוזים מנתח השוק בהתאמה.
למעשה, הדפדפן היחידי שנתח השוק שלו עלה במהלך החודש האחרון הוא כרום, שהצליח לטפס ב-0.56 אחוזים ולהגיע ל-16.84 אחוזים מנתח השוק. בעוד שחברת המחקר מבהירה כי הוא עדיין אינו נמצא במקום הראשון בדירוג, אין ספק שהמשתמשים מראים מגמת אימוץ רחבה בכל הנוגע לדפדפן הזה.
נקודת מבט שונה
כמובן, כמו בכל מחקר, דירוג או הצגת ממצאים, הם לעולם לא יהיו זהים לחברה אחרת המבצעת בדיקות דומות. חברת המחקר StatCounter מציגה נתונים שונים המציבים את דפדפן כרום בראש עם 43.89 אחוזים מנתח השוק, אקספלורר במקום השני עם 22.49 אחוזים מנתח השוק ופיירפוקס במקום השלישי עם 19.21 אחוזים. גם ספארי ואופרה מופיעים בדירוג הנוכחי ובדומה למקומותיהם בדירוג מבית Net Application, גם כאן מככבים במקומות האחרונים עם 9.74 אחוזים ו-1.34 אחוזים בהתאמה.
עם זאת, חשוב להבהיר כי הנתונים הנוכחיים משתי חברות המחקר הללו נוגעים אך ורק לדפדפנים של משתמשי הדסקטופ וכתוצאה מכך דפדפן אקספלורר מחזיק בנתח שוק כה מכובד.
אין ספק שהעולם מתקדם אל עבר המובייל ואם אתם שואלים אותנו, זה רק עניין של זמן עד שהדירוגים הנוכחיים לא יהיו רלוונטים לחברות העומדות מאחורי אתרי האינטרנט השונים – שיבינו שעליהן לעשות את ההתאמות הדרושות לצפייה גם במסכים קטנים ושימוש באמצעות מסכי מגע.
הגב
5 תגובות על "פברואר: כרום מטפס, כל היתר צונחים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
האקספלורר הוא פשוט מכה.
רק לפני כמה זמן נאלצתי לשנמך את הגרסה שלו מ-11 ל-9 בשביל שהוא יעבוד עם תוכנה מוסדית מסוימת…
לא מבין מה הבעיה לתת תמיכה ביותר דפדפנים או לכל הפחות בגרסה מעודכנת של אקספלורר.
בשימוש רגיל הייתי משתמש בפיירפוקס וכבר עברתי לכרום בעיקר בגלל הסנכרון הפשוט של המידע ממחשב למחשב באותו משתמש.
אתה עוד בר מזל ל9, אני הייתי צריך לחזור ל8.
כנראה רבים בינם לבין עצמם מי יותר ענתיקה.
עוד לא למדתם שהאתר הזה לא אמין בכלל? 50% לIE מזמן כבר אין, הוא יותר בסביבות ה-30 ויש בדיקות באתרים אחרים שמוכיחים את זה
חארטה רצינית..
שני אתרים שונים עם נתונים כל כך שונים.
יותר אחוזי שימוש בפיירפוקס מאשר בכרום? באיזה יקום?!
למרות שפיירפוקס אחלה דפדפן עם מלא תוספים, אבל עדיין..