הפרטיות שלכם והרשימות החדשות של פייסבוק

הרשימות של פייסבוק, שעברו לא מזמן שדרוג נהדר, הן כלי מצויין לשמירה על הפרטיות שלנו, אלא שהן גם פוגעות בה במקביל

צילום: צילומסך

הרשימות של פייסבוק, שעברו לא מזמן שדרוג נהדר, הן כלי מצויין לשמירה על הפרטיות שלנו. הן מאפשרות לחלק את החברים שלנו לקבוצות שונות (בית ספר, חברים לעבודה, משפחה, אישי) ולמקד בהתאם את התכנים שאנחנו מפרסמים בפייסבוק. למשל, כשאנחנו מפרסמים תמונה בפייסבוק, נוכל לבחור שרק הרשימה בשם “משפחה” תראה את התמונה, וכך אנחנו מונעים מצבים לא נעימים או מביכים עם החברים לעבודה, לדוגמה.

במהלך השבועות האחרונים חילקתי את כלל החברים שלי בפייסבוק לרשימות, כך שאת התכנים שפירסמתי התאמתי לכל רשימה בנפרד. מצאתי לנכון לכתוב כאן שתי בעיות קריטיות שמצאתי בשימוש ברשימות.

שומרות על הפרטיות – וגם פוגעות

מטרתן של הרשימות בפייסבוק היא לעזור ולסייע לנו לשמור טוב יותר על הפרטיות שלנו בין החברים שלנו בפייסבוק. בעת פרסום סטטוס, תמונה או כל תוכן אחר בפייסבוק, יש לנו את האפשרות לבחור איזו רשימה של אנשים תוכל לצפות באותו תוכן (הסבר כיצד ניתן לעשות זאת – בפוסט הקודם שלי בנושא).

לאחר שבחרתם בפעם הראשונה איזו רשימה של חברים תוכל לצפות בתוכן שאתם עומדים לפרסם, פייסבוק יציין בפניכם כי אנשים אחרים יוכלו לראות את רשימת החברים אליהם מיועד הפוסט (רשימת החברים באותה רשימה), ללא חשיפת שם הרשימה (למשל, יציג את כל החברים ברשימת “משפחה” ללא שם הרשימה).

מדובר בנושא מטריד מאוד שאין בו טעם והוא רק פוגע בפרטיות שלנו. אף אחד מהחברים שלי לא צריך לדעת שפרסמתי תמונה מסויימת רק לאנשים מסויימים, ובטח שאין כל צורך שיוכלו לראות בדיוק מי האנשים אליהם מיועדת התמונה או הסטטוס שכתבתי.

בתמונה המוצגת ניתן לראות את החלון שמקבלים בלחיצה על סוג הפרטיות שנקבע לאותו תוכן שפרסמתי. במקום הטקסט הרגיל “Yuval’s friends”, מוצגת רשימת החברים המורשים לצפות בסטטוס שכתבתי. לחיצה על הכפתור תפתח את החלון הנ”ל ותציג את הרשימה המלאה, ותסביר גם מדוע אותם אנשים מופיעים בחלון.

חברים ומשפחה? לא ביחד

לעיתים אנחנו רוצים לשתף תכנים מסויימים (סטטוס, תמונה) בין כמה רשימות. לדוגמה, אני רוצה לשתף תמונה שצילמתי עם רשימת החברים הקרובים שלי ועם רשימת המשפחה, כך שהחברים לעבודה לא יוכלו לראות את התמונה (מתוך 3 רשימות רק 2 רשימות יוכלו לראות את התמונה).

כאשר מנסים לבחור איזו רשימה תוכל לצפות בתוכן, ניתן לבחור רשימה אחת בלבד. לחיצה על רשימה נוספת תבטל את הבחירה הקודמת ותשאיר אותנו עם רשימה אחת בלבד. כך נצטרך לעשות את הבחירה בין המשפחה לחברים, אלא אם תרצו לפרסם את אותו התוכן פעמיים (פעם אחת לחברים ופעם אחת למשפחה). הדרך לבחור מספר רשימות במקביל היא ללחוץ על Custom בתפריט הרשימות, ובהגדרות לבחור את האנשים / רשימות שברצונכם לשתף בתוכן. מדובר בדרך מסורבלת ולא נוחה לדעתי, ואני בספק אם משתמשים מכירים אותה (לעומת גוגל+ בה זה נעשה בצורה נוחה ופשוטה למשתמש).

לקינוח, ממליץ לצפות בסרטון הבא “Take This Lollipop” שנותן המחשה מצויינת (רמקולים ו-Full Screen – חובה!) על הפרטיות בפייסבוק. רק אל תשכחו להסיר אחר כך את האפליקציה מחשבון הפייסבוק שלכם (היא מבקשת הרבה הרשאות חזקות).

הפוסט פורסם לראשונה בבלוג “המשקיף על הרשת”

יובל שושן

בן 20, מתעניין ביזמות, טכנולוגיה, עיצוב גרפי ופיתוח. בין היתר הספקתי להקים את Opinion.co.il, וכיום מבלה את רוב הזמן בצבא. בין לבין, כותב בבלוגים ובניוזגיק על אינטרנט וטכנולוגיה. ניתן ליצור איתי קשר בג'ימייל - uval.sh AT gmail DOT com

הגב

1 תגובה על "הפרטיות שלכם והרשימות החדשות של פייסבוק"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
JamesCrow
Guest

לפי דעתי הפלוס צריך להיכנס יותר לתודעה בישראל כי אחרי הכל המערכת של גוגל מתקדמת יותר מהפייסבוק בכל הקשור לנוחיות,פרטיות ואפשרויות.

רק חבל שכמו כל דבר הישראלים נכנסים בגל רק אחרי שזה של “כולם”

wpDiscuz

תגיות לכתבה: