צעדים ראשונים בלינוקס [מדריך]
תמיד רציתם לנסות את לינוקס, ולא ידעתם מהיכן להתחיל? ליקטנו עבורכם את הפצות הלינוקס הגדולות ויתרונותיהן.
קראתם קצת על הלינוקס, והחלטתם שאתם רוצים לנסות סוף כל סוף את מערכת ההפעלה הפתוחה. כעת, אתם עומדים בפתחה של דילמה לא פשוטה, בה תצטרכו לבחור את איזו הפצה של לינוקס תרצו להתקין על המחשב שלכם (או על ה-VM). החלטנו לסקור עבורכם שלוש הפצות פופולריות, מתוך עשרות רבות של הפצות אפשרויות, כדי לעזור לכם להחליט.
אובונטו (Ubuntu)
הדיסטרו הנפוצה בעולם בשנים האחרונות, מנוהלת על-ידי חברת קנוניקל (Canonical). החברה מקפידה להוציא שני עדכונים משמעותיים בשנה, ודואגת גם לעדכונים שוטפים בין לבין. ההפצה שמה לה למטרה להנגיש את המחשבים מבוססי האובונטו למשתמשים חדשים ללינוקס, וככזאת היא מצאה את עצמה מהר מאוד מאומצת על-ידי רבים שעד אז התבלטו האם לעבור ללינוקס או להמתין.
קהל היעד העיקרי של ההפצה היא משתמשים חדשים ללינוקס, אבל לא רק. זאת הפצה שלמה וכוללת, אשר תשמש גם את המשתמשים הכבדים יותר, למרות שלאלה במרבית המקרים יש העדפות להפצות ממוקדות יותר העונות על צרכיהם (כגון הפצה ייעודית לצורכי אבטחת מידע, ועוד).
בין היתרונות והמאפיינים הייחודיים של ההפצה ניתן למנות בברור את כמות המשתמשים הרבה, לצד כמות המפתחים התומכים בה. אם נוסיף אליהם את העשייה של קנוניקל, אנחנו מקבלים דיסטרו יציב שהולך וצובר וותק בתור אחת מההפצות החשובות של לינוקס בשנים האחרונות.
קישורים: דף הבית של ההפצה | קישור להורדה
וידאו: פרסומת לאובונטו
מינט (Mint)
אחת מההפצות העולות של השנה האחרונה, מינט צברה תאוצה, ולפי חלק מהמדרגים (למשל של Distrowatch), היא היום פופולרית יותר מאשר אובונטו. עם ממשק משתמש גרפי נקי ומהודק, השונה לחלוטין מהכיוון שאובונטו בחרה בו עם Unity, מינט של היום מציעה חוויה הקרובה יותר למשתמש חלונות מאשר אובונטו. היות שכך, ייתכן וזה גורם המשיכה עבור משתמשים חדשים רבים לקחת אותה כהפצה הנבחרת שלהם.
בדומה לאובונטו, גם קהל היעד העיקרי של הפצה זו כולל משתמשים חדשים ללינוקס, שרוצים לראות האם המעבר ללינוקס ממערכות הפעלה אחרות יהיה להם קל יותר או פחות. בדף ההורדה של הגרסה האחרונה של מינט, תוכלו להוריד גם מדריך למשתמש (באנגלית). בנוסף, שימו לב שאתם יכולים לבחור להוריד גרסה של מערכת ההפעלה כמעט ללא תוספות, או להוריד גרסה מורחבת יותר המגיעה מראש עם שלל תוכנות מותקנות מראש.
יתרונותיה ומאפייניה הייחודיים נסובים, לדעתנו, סביב האינטואיטיביות של ממשק המשתמש הגרפי. מינט כוללת את אחד מממשקי המשתמש הגרפיים האינטואיטיביים ביותר שנתקלנו בהם בזמן האחרון, עבור משתמשים המגיעים ממערכות מבוססות חלונות. עבורם, מדובר ביתרון משמעותי, שיקל על המעבר ללינוקס.
קישורים: דף הבית של ההפצה | קישור ההורדה
וידאו: פרסומת למינט שהכינו משתמשים
פדורה (Fedora)
אחת מההפצות הנפוצות בעולם, פדורה נתמכת על-ידי חברת Red Hat. היא הבסיס למספר רב של הפצות משנה, המבוססות עליה, כולל גרסת ה-Enterprise של רד האט.
קהל היעד העיקרי הוא כל מי שחשוב לו, עד בלי די, שבמערכת ההפעלה שלו לא יהיו רכיבים קנייניים של חברות מסחריות כלשהן. בעוד שהפצות אחרות מוסיפות לעיתים רכיבי תוכנה שאינם תוכנות חופשיות בקוד פתוח, בפדורה לא עושים את זה, ובמקום הרכיבים הקנייניים מציעים למשתמשים אלטרנטיבות מעולם התוכנות החופשיות.
בכל הקשור ליתרונותיה ומאפייניה העיקריים, הרי שבפדורה מתגאים בתמיכה הבלתי-מסויגת שלהם בקוד פתוח. בפדורה עושים מאמצים כבירים לוודא שכל התוכנות וכל הרכיבים השונים המרכיבים את פדורה אינם קניינן של חברות כלשהן, ומציעים את מערכת ההפעלה שלהם כפלטפורמה עליה יכול כל אחד להתבסס ולהשיק גרסאות משנה משלו.
קישורים: דף הבית של ההפצה | קישור להורדה
וידאו: Windows, Mac vs. Linux
ישנן, כמובן, עוד הפצות רבות של לינוקס. מה ההפצה האהובה עליכם? שתפו אותנו בתגובות!
הגב
11 תגובות על "צעדים ראשונים בלינוקס [מדריך]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אחרי שהתקנתם לינוקס בטח יהיו לכם גם שאלות. תשובות לשאלות שלכם תוכלו למצוא בכל אחת מאותן קהילות ישראליות שמתעסקות בלינוקס ובתוכנה חופשית.
וואטסאפ: http://whatsup.org.il
אובונטו ישראל: http://ubuntu-il.org
פדורה ישראל: http://fedora.org.il
מצחיק שהצגתם פרסומת מבית נובל לסוזה אבל כלל לא הצגתם את אופן סוזה שהיא אחת ההפצות הכי וותיקות בתחום, נקייה מתוכנות קנייניות, נחשבת ליציבה מאוד, חדשנית ונבחרה למשולבת KDE הטובה ביותר.
הדגשתם רק את העובדה שפדורה דוגלת אך ורק בתוכנה חופשית, לא ציינתם שיתרון נוסף שלה על הפצות אחרות הוא שבהרבה פעמים היא מקבלת את העדכונים והגירסאות החדשות לפני האחרות, שמחכות לגירסאות יציבות.
בנוסף, ההבדל הכי קריטי בין שלושת ההפצות האלו הוא סביבת העבודה השונה:
יוניטי נגד גנום 3 נגד המוטציה הזאת שמינט עשו מגנום 3 בתאימות לגנום 2.
זה ההבדל הכי קריטי למשתמש מתחיל, שפחות אכפת לו מהצד הטכני של ההפצה ויותר מהנוחות שלה.
שכחתם להסביר מה זה לינוקס ומהן היתרונות/חסרונות מול חלונות
בזכותכם אני מנסה לינוקס בפעם הראשונה
פוסט נחמד, מקווה שמינט ימשיך לעלות בפופולריות. מי שלא ניסה לינוקס בשנה-שנתיים האחרונות זו הזדמנות טובה לנסות אחת מאלו שהוזכרו כאן. פתאום המחשב עובד בשבילכם ולא ההיפך…
איך אתפעל iTunes עם לינוקס?
האם כל תכני הוורד, אקסל וp.p (של מיקרוסופט) יקראו דרך ה Liebre ? האם משתמשי office יכלו לקרוא את כל מה שאשלח להם?
לגבי iTunes אין לי ניסיון, אבל הליברה אופיס קורא את כל סוגי הקבצים המיקרוסופטיים, בתאימות של 99.9%. הסיבה שזה לא 100% היא, שלעתים נדירות, במיוחד במצגות, יש פיצ’רים מאוד יחודיים של אנימציה, שיתכן ולא יוצגו כראוי (עדיין) בתכנות החופשיות. אבל זה כל כך נדיר, שזה לא מצדיק לא להשתמש בליברה אופיס. בשנתיים האחרונות התוודעתי אישית לכמה מערכות עסקיות, שמריצות רק לינוקס 0אובונטו ומינט) וליברה אופיס ולא נרשמה אפילו תלונה אחת…
לכותב הכתבה – היית חייב להשחיל את המילה המעצבנת “דיסטרו”?
אבנר, אם אתה רוצה להתנסות באופיס של Libre לפני שאתה מתקין לינוקס אתה יכול להוריד את הגירסה שלהם ל-Windows, היא זהה מבחינת תאימות – מה שאתה רואה שם זה מה שקורה גם בלינוקס, רק יותר מהר… :)
http://www.libreoffice.org/download/
איו פשוט לינוקס המקורי?
זאת אומרת, הראשון, של לינוס טורוואלדס (או משהו כזה)?