וירוסים נוספים נתגלו באנדרואיד מרקט
במהלך סוף השבוע האחרון התגלו (שוב) אפליקציות המכילות מזיקים באנדרואיד מרקט. סימנטק פרסמה רשימה של האפליקציות הבעייתיות המדורגות ברמת סיכון בינונית
נדמה כי חנות האפליקציות של אנדרואיד היא לא רק היתרון הגדול ביותר שלה, בכך שמאפשרת לכולם להעלות אפליקציות מיידית ללא כל בדיקה, אלא גם אחד החסרונות המרכזיים של מערכת ההפעלה של גוגל.
במהלך סוף השבוע הצהירה חברת סימנטק כי ייתכן ש-5 מיליון משתמשים נפגעו מסוס טרויאני המסתובב באנדרואיד מרקט. האם גוגל צריכה להתחיל לשנות את מדיניות ההעלאה? או שעל המשתמשים להיות זהירים יותר?
אפליקציה או תולעת?
חברת האבטחה סימנטק פרסמה במהלך סוף השבוע הודעה בבלוג הרשמי שלה, בו מזהירה כי סוס טרויאני בשם Android.Counterclank החל להסתובב במספר אפליקציות בחנות המקוונת וככל הנראה הצליח לגנוב את פרטיהם של משתמשים רבים. הסוס הטרויאני למעשה מתנהג כמו בוט שמסוגל לקבל פקודות ולבצע פעולות על גבי מכשירו של המשתמש, כמו גם לגנוב את כל האינפורמציה מהמכשיר.
לאחר ההתקנה של אחת מהאפליקציות המכילות אותו, מסוגל הסוס הטרויאני להעתיק את רשימת המועדפים שלכם בדפדפן, קיצורי הדרך והודעות ה-Push על גבי המכשיר. כמו כן, הוא יכול לזהות את פקודה ההרצה האחרונה, לשנות את דף הבית של הדפדפן ולגנוב מידע אודות המכשיר, כגון דגם, יצרן, מערכת ההפעלה ועוד. בנוסף, יכול הסוס הטרויאני להוריד קבצים ישירות אל המכשיר ולהציג פרסומות בכל שלב שירצה, גם אם המשתמש יצא מהאפליקציה.
על פי דבריה של סימנטק, למרות שהסוס הטרויאני נמצא רק על גבי 13 אפליקציות, כבר הספיק להדביק למעלה מ-5 מיליון משתמשי אנדרואיד ונחשב לבינוני ברמת הנזק. האפליקציות הפגועות שהצליחה לזהות החברה הן: Counter Elite Force, Counter Strike Ground Force, CounterStrike Hit Enemy, Heart Live Wallpaper, Hit Counter Terrorist, Stripper Touch Girl, Balloon Game, Deal & Be Millionaire, Wild Man, Pretty Women Lingerie Puzzle, Sexy Girls Photo Game, Sexy Girls Puzzle ו-Sexy Women Puzzle.
מה עושים עכשיו?
למרות שהודיעה סינמטק לגוגל על האפליקציות הבעייתיות, לקח זמן מה עד שאלו הוסרו לחלוטין מהאנדרואיד מרקט ואת חלקן עדיין ניתן למצוא ולהוריד למכשיר. בנוסף להודעה לציבור שפרסמה סימנטק, ניתן לראות בתגובות המשתמשים על האפליקציות עצמן התייחסות לבעיה זאת ואזהרה מפני הוירוסים שמסתירה האפליקציה.
במידה והתקנתם את אחת האפליקציות הללו, או שאתם חוששים כי המכשיר שלכם מכיל מזיק מסוג זה או אחר, סימנטק מייעצת, כמובן, להתקין תוכנת אנטיוירוס ולבצע סריקה מלאה של המכשיר. אך האם לאור שלל הבעיות והוירוסים המסתובבים בחנות האפליקציות הרשמית של גוגל, לא הגיע הזמן להתחיל לשנות את מדיניות העלאת האפליקציות ולהתחיל לבדוק אותן – לפני שמסכנים את פרטיהם של כל המשתמשים בפלטפורמה?
הגב
10 תגובות על "וירוסים נוספים נתגלו באנדרואיד מרקט"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תמיד אמרתי שאנדרואיד זבל עכשיו זה מוכח!
אין כמו אפל ואין כמו הiOS !!!!!!!!!
אלא אם פרצת את המכשיר שלך ואז הוא נגוע באותה מידה ואף גרוע מזה.
אתה קצת מגזים!!
צריך למצוא משהו באמצע.
אולי המרקט של Windows Phone
מכשירי האנדרואיד מתפקדים כמו PC על כל המשתמע מכך.
לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף PC על MAC… עניין של הרגל… :)
אין על המרקט הפתוח של גוגל חחחח
הרי הגן הסגור של אפל זה דבר נורא חחחח
וירוס זאת תוכנה שמתקינה את עצמה
אתם מפרסמים כאן מקסימום רוגלות שמפרסמות מידע לאחר שהן ביקשו גישה למידע הזה מהמשתמש במהלך ההתקנה
זה פרסום סגנון YNET וMAKO שרוצים לקבל כניסות ופניקה בלי לחשוב על איכות הכתבות
אהבתי —
גם בעיני, זו התנהלות שממש לא מכבדת את עצמה מצד גוגל. ואני לתומי חשבתי שמה שמופיע במרקט, עבר בדיקה.