הנה 5 דברים מגניבים שאפשר לעשות ב-Slack
לפני מספר שבועות סיפרנו לכם על Slack, השירות שגרם לנו בגיקטיים להפסיק להשתמש במייל בתוך הארגון. ועכשיו, Slack למתקדמים: 5 דברים מגניבים שגילינו בו
בכתבה הקודמת סיפרנו לכם כיצד נטשנו את המייל והתחלנו להשתמש ב-Slack, לצורך תקשורת פנים ארגונית. Slack הוא שירות לתקשורת פנים ארגונית, אבל הרגשנו שההגדרה הזו קצת עושה לו עוול, אז הגדרנו אותו כ"כוואטסאפ פוגש את פייסבוק, שפוגש את דרופבוקס, שפוגש את האח המגניב של המייל, עם בת הדודה המגניבה של היוטיוב – וכולם נפגשים ביחד בבית של הדוד הסטארטאפיסט חובב הגאדג'טים". ואם בכתבה הקודמת התמקדנו בהסבר ובפונקציות הבסיסיות של השירות, עכשיו, אנחנו מזמינים אתכם לפגוש 5 פיצ'רים מיוחדים ומגניבים ש-Slack מציע.
#1 slackbot – מידע חיוני, איחסון בענן ודאחקות
אז נכון, הזכרנו כבר את slackbot בכתבה הקודמת, אבל לרובוט החביב יש עוד כמה תכונות שהופכות אותו לעוזר אישי מוערך. ראשית הוא משמש לאיחסון בענן: אם תגררו עליו כל קובץ הוא יאחסן אותו בענן ויהיה זמין עבורכם בכל פלטפורמה שרק תרצו. כמובן שבזכות אפשרויות החיפוש של Slack תוכלו גם למצוא אותו אחר-כך בלי בעיות.
שימוש נוסף ל-slackbot הוא באפשרות הטריגר שלו. בקצרה, תוכלו להגדיר לו מילה או משפט שאיזכור שלהם בכל ערוץ (לא בשיחות פרטיות) יקפיץ את slackbot, שיצטרף לדיון ויגיד את המילה או הביטוי שהגדרתם לו. למשל, תוכלו לכתוב "מה המייל של רועי" והבוט החרוץ יגיב עם הכתובת שהגדרתם; כמובן שיש פה פתח לדאחקות וקצת צחוקים. אצלנו במערכת למשל שימש הבוט להחלפת מהלומות בין הפאנבויז של אפל למעריצי האנדרואיד, כך שכל איזכור של מילים כמו iPhone או אנדרואיד בדיונים הקפיץ את הבוט שלכלך על 2 המתחרות.
כדי ליצור את התגובות הללו, לחצו על slackbot ובתפריט שייפתח בחרו את Create/edit Slackbot responses. אם תרצו, תוכלו להכניס מספר תגובות (כל אחת בשורה) ואז slackbot יבחר בכל פעם בצורה רנדומלית תגובה אחרת.
#2 תזכיר לי…
יש אנשים שצריכים תזכורת להתקשר לחבר, לחברה, לבעל או לאישה. יש כאלו שצריכים תזכורת לקום רגע מהמקלדת ולחלץ קצת עצמות ויש כאלו שצריכים תזכורת לצאת מהפייסבוק ולעבוד מדי פעם. Slack בא לעזרתכם עם שירות תזכורות פשוט. כדי להפעיל תזכורת למשל עוד 22 דקות, פשוט רישמו את השורה הבאה:
/Remind me in 22 minutes to eat a snack
בזמן המיועד יקפיץ Slack התראה במחשב או בסמארטפון (תלוי במה אתם משתמשים באותו רגע)
למעשה, אתם יכולים ליצור תזכורת לכל זמן שרק תרצו בעתיד, לראות תזכורות קיימות ולמחוק אותן. כדי להגיע לכל האפשרויות, פשוט רישמו:
/Remind help
#3 תגרמו לקים קרדישיאן לעשות לכם לייק
אם אתם רוצים להוסיף קצת עניין לצ'טים המשמימים על QA או הבאגים שאתם לא מצליחים לתקן, מה דעתכם על קצת תובנות מקים קרדישיאן?
או דארת' ויידר?
או אפילו אלוהים בכבודו ובעצמו?
Slacker הוא כלי מגניב שיאפשר לכם לשלוח הודעות בשמה של כל דמות שרק תרצו. פשוט היכנסו לדף הכניסו את ה-API Token של ה-Slack שלכם שנמצא פה ותוכלו לבחור מדמויות קיימות או להמציא דמויות חדשות. אם תרצו תוכלו אפילו להתחזות לאחד מחברי הארגון או החברה שלכם ולהגיב בשמו, אם כי השירות יוסיף לו סיומת bot וכן יוסיף לאווטאר שלו שפם מכובד, כדי שיהיה ברור שזהו מתחזה.
#4 קבלו את הסיפורים המעניינים ביותר לפיד שלכם
אם אתם לא רוצים לפספס כתבות מעניינות, Slack מאפשר לכם לעשות מינוי לפיד RSS של אתרים, ובכל פעם שעולה כתבה, היא תופיע לכם בערוץ שתבחרו.
למשל, אם תרצו לקבל עדכונים מאתר מגניב שבחרנו במקרה, תוכלו פשוט לרשום:
/feed subscribe https://www.geektime.co.il/feed/
ובכל פעם שתעלה כתבה היא תופיע לכם בפיד של הערוץ הרלוונטי. אם תרצו למחוק אתר מסויים מהעדכונים, פשוט רישמו feed list/ העתיקו את המספר המזהה של הפיד שאתם רוצים למחוק ורישמו feed remove XX/
#5 אינטגרציה של שירותים
Slack מאפשר לכם אינטגרציה עם עשרות שירותים פופולאריים שונים, שיעזרו לעבודה לזרום מהר יותר ופשוט לגרום לדברים לקרות. החל משירותי איחסון בענן דוגמת Google Drive או Dropbox, דרך אתר שיתוף הקוד GitHub, שירות ההתראות IFTTT, ציוצים מטוויטר, כלי ניהול מיילים כמו MailChimp ועד אתר הגיפים Giphy.
האינטגרציות הללו מאפשרות לכם לקבל התראות ועדכונים ישירות לערוצים הרלוונטיים וליידע אוטומטית את כל המעורבים, מבלי שתצטרכו לעשות פורוורדים במייל. אנשי הפיתוח של גיקטיים למשל עושים שימוש ב-Asana לניהול פרויקטים ומעקב אחרי פיצ'רים חדשים ובאגים באתרי הקבוצה ובאפליקציות השונות. בכל פעם שהם מתקנים באג מסויים או מוסיפים פיצ'ר חדש ומעדכנים ב-Asana, העדכון מופיע אוטומטית בערוצים הרלוונטיים של גיקטיים. כך, גם אנשי התוכן מיודעים אוטומטית.
הגב
1 תגובה על "הנה 5 דברים מגניבים שאפשר לעשות ב-Slack"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
גם חסרונות יש בסלאק:
1. אי אפשר להגיב על הודעה ספציפית וכך בזרם הטס של המסרים מאבדים כיוון מי כותב על מה
2. בניגוד לצ'יטוט בגוגל הנגאווט לדוגמה, כאן אין ממשק בחלונית קטנה שצפה אלא צריך לעבור לטאב של הסלאק מה שמונע ממך באותו זמן לעבוד על משהו אחר או לכל הפחות תופס לך מסך שלם.
בקיצור סלאק זה דבר נחמד לחברות ענקיות שרוצות להעשיר את האווירה הפנימית ולהריץ דאחקות בצ'טים מרובי משתתפים אך לגמרי לא כלי עבודה.
מי שמחפש כלי לעבוד יתכן וימצא תשובה טובה יותר אך פאנית פחות ב DaPulse הישראלית