דפי זהב מציגה: יישום מציאות מרובדת לאיתור בתי עסק
דפי זהב השיקה אפליקציה המאפשרת לכם למצוא אטרקציות, מקומות בילוי ובתי עסק באמצעות מציאות מוגברת. האם זה עוד גימיק או תוספת שימושית למכשיר הטלפון החכם שלכם?
אחד הדברים השימושיים ביותר במכשיר טלפון חכם הוא היכולת לחפש ולגשת למידע כשאתם נמצאים בתזוזה. אחד מסוגי המידע הנדרשים ביותר דווקא כשאתם נמצאים מחוץ לבית הוא מיקום של מקומות ואטרקציות, מספרי התקשרות של ואפילו שעות פתיחה של המקומות. כיום, רוב מכשירי הטלפון החכמים מגיעים עם דפדפן המאפשר בצורה פשוטה יחסית לבצע חיפוש בגוגל ולדפדף בתוצאות, אך היישום של דפי זהב, המיועד בדיוק לביצוע הפעולות הללו, מאפשר לבצע את הדברים בצורה פשוטה ונוחה יותר.
היישום החדש של דפי זהב מתוכנן לעזור לכם לאתר בתי עסק ומקומות עניין ליד מיקומכם בזמן שאתם מחוץ לבית וברחוב. על ידי שימוש ב-GPS של המכשיר הטלפון שלכם, התוכנה מאתרת את מיקומכם ומציגה תוצאות רלוונטיות למקום שבו אתם נמצאים. התוכנה כוללת אפשרות לחיפוש חופשי לפי שם העסק או בחירה מתוך רשימת הקטגוריות ענפה הכוללת מסעדות, מוניות, פאבים ובתי קפה, בתי מרקחת, בנקים, חניונים, תחנות דלק, ועוד. את תוצאות החיפוש ניתן לראות כרשימה המסודרת על פי מרחק בית העסק ממקומכם, או כמפה המראה את מיקום בתי העסק לעומת מיקומכם. כמו כן, אחת התוספות המבורכות לכל אפליקציה לטלפון הנייד, מאפשרת להתקשר אל בית העסק ישירות מתוצאת החיפוש מבלי להקיש את מספר הטלפון.
בגרסה החדשה של היישום, הוסיפה דפי זהב את האפשרות לצפייה במיקומי עסקים באמצעות יכולת "מציאות מוגברת" (Augmented Reality). לאלו מכם שעדיין לא התנסו באפליקציות מהסוג המדובר, המונח "מציאות מוגברת" מתייחס לטכנולוגיה המאפשרת הצגה של מידע ממוחשב על גבי שדה הראיה של המשתמש המביט על המציאות האמיתית שמסביבו דרך ממשק מחשב. במקרה של האפליקציה של דפי זהב, מדובר ביכולת המאפשרת לתוכנה להציג בלוני מידע עם שמות של בתי עסק על גבי תמונה של האיזור כפי שהמצלמה של הטלפון רואה אותו. בפועל, האפליקציה בסך הכל משתמשת ב-GPS ובמצפן של המכשיר על-מנת לדעת היכן למקם את בלוני המידע על-גבי המסך ואינה באמת משתמשת במידע הוויזואלי שמגיע מהמצלמה.
מבחן המציאות
ליישום יש רשימת תמיכה מרשימה למדי הכוללת מספר רב של טלפונים, כולל אייפון, אנדרואיד, בלקברי ומכשירי סימביאן. היישום עצמו פועל בצורה חלקה ואינטואטיבית למדי ומאפשר מציאת פרטים על בתי עסק באמצעות חיפוש חופשי או חלוקה לקטגוריות. כמו כן, היישום מאפשר לכם לשמור בתי עסק במועדפים ולדפדף בהיסטורית בתי העסק בהם צפיתם לאחרונה באמצעות השימוש בתכונת המציאות המוגברת. התוספת החדשה של המציאות המוגברת, על אף שזו שמוסיפה וויזואליות רבה ליישום, לא נמצאה שימושית ברוב המקרים ואנחנו העדפנו דווקא את תצוגת הרשימה (כי בדרך כלל אנחנו מחפשים מידע וטלפון של העסק) או את המפה (שמציגה את כל העסקים ביחס למיקום הנוכחי שלכם).
עוד במהלך השימוש התברר שלמרות שהיישום זמין למספר רב של מכשירים, תכנונו היה כפי הנראה בעיקר עבור מכשיר האייפון, בעוד ששאר המכשירים קיבלו רמת חשיבות משנית. בעוד השימוש ביישום באייפון היה חלק ונוח, כאשר בחנו את השימוש ביישום על-גבי מכשיר Nexus One מבוסס אנדרואיד, היישום הציג חוסר תאימות עם אופן הפעולה של המערכת. לדוגמא, כפתור ה"חזור" של מכשיר הטלפון שאמור להחזיר את היישום אל המסך הקודם פתח במקום זאת את תפריט סגירת היישום – תפריט שאינו ממש נחוץ כשמדובר ביישום שלא אמור להמשיך לפעול ברקע באופן שוטף. נוסף על כך, אחת בבדיקה לעומק גילינו כי האפליקציה ממשיכה לקרוא לפונקצית ה-GPS של המכשיר גם לאחר סגירתה דרך תפריט היציאה של התוכנה, מה שמגדיל את השימוש באנרגיה ומקצר את חיי הסוללה של המכשיר. הדרך היחידה שמצאנו להפסיק את השימוש של האפליקציה ב-GPS היה לאחר שאילצנו אותה לסיים פעילות באמצעות תפריט ה"יישומים פעילים" של מערכת ההפעלה.
בסך הכל, יישום זה בהחלט מספק ערך מוסף למשתמש וסביר להניח שזה ימצא את דרכו מהר מאוד לכל טלפון סלולרי חכם שיכול להריץ אותו. לדברי דפי זהב, כל הבעיות השונות שנתקלנו בהם במהלך השימוש נובעות מכך שהאפליקציה עדיין חדשה והמפתחים ממשיכים לעבוד באופן שוטף על תיקון הבעיות השונות ושיפור האפליקציה כך שסביר להניח שנראה גרסה משופרת ויציבה יותר כבר בעתיד הקרוב.
רוצים לפגוש את אלירז שדה ונתן בשבקין?
כחלק מקמפיין ההשקה של האפליקציה החדשה, עורכת דפי זהב אירוע במסגרתו יתמודדו שני כוכבי תוכניות הריאליטי "האח הגדול" ו"הישרדות" נפגשים לקרב ראש בראש בתחרות הריאליטי הראשונה מסוגה בעולם, אשר במסגרתה ימתודדו השניים במשך 12 שעות בתוך שלט חוצות ענק דמוי חדר מגורים, על התואר "השולט על השלט". האירוע יתקיים ביום שלישי, ה-28 בספטמבר במרינה בהרצליה ובמסגרת היתחרות ידרשו שני המתמודדים להתמודד עם משימות שונות ויורשו להשתמש באפליקציה החדשה כדי להצליח במשימה. הקהל והגולשים בבית יוכלו לסייע לפייבוריט שלהם באמצעות חיפוש ושימוש באתר דפי זהב, ואף להצביע למועמד המועדף עליהם.
התחרות עצמה פתוחה לקהל הרחב, אך בסוף התחרות תתקיים מסיבה בהשתתפות הכוכבים ובמסגרתה יוקם מתחם VIP שבו יוכלו המשתתפים לפגוש אישית את שני הכוכבים. ניוזגיק קיבל הזמנות זוגיות למתחם ה-VIP וכל מה שאתם צריכים לעשות על-מנת לזכות באחת הוא לספר לנו כאן בתחתית הפוסט על השימוש המקורי ביותר שהייתם עושים באפליקצית מציאות מוגברת או על אפליקצית המציאות מוגברת שאתם הייתם רוצים לפתח. בין התגובות המעניינות והמקוריות יוגרלו 3 הזמנות זוגיות למתחים ה-VIP מתנת ניוזגיק ודפי זהב.
אנא שימו לב כי אתם משאירים בתגובה כתובת מייל אמיתית (כתובת המייל לא תחשף בתגובה עצמה, אך תשמש אותנו על-מנת ליצור איתכם קשר במקרה של זכייה בפרסים).
הבחירה במנצחים תהיה על פי התגובות המקוריות ביותר שאנחנו הכי אהבנו. הזוכים יבחרו על-ידינו לפי הפרמטרים שצוינו ואנו מתחייבים לא לבחור זוכים לפי הכרות או תיאום מראש (אנחנו תמיד שמחים לתת את ההזמנות לאנשים שאנחנו לא מכירים).
התחרות תסתיים ביום שבת, ה-25 בספטמבר בשעה 23:00 והודעה לזוכים תשלח במהלך היום שלמחרת.
הגב
19 תגובות על "דפי זהב מציגה: יישום מציאות מרובדת לאיתור בתי עסק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
קשה מאוד לקחת את הפוסט הזה ברצינות (כתבה מטעם?)
כשיש פרסומת של האפליקציה מצד שמאל
יש אפליקציות ישראליות שעושות יותר מהאפליקציה הזו כולל AR, ומלפני המון זמן (TLV,לאומי)
אבל משום מה זו כבר הכתבה השנייה על האפליקציה הדיי פשוטה הזו.
היי אבי,
פרסומות מצד, תרתי משמע, אם תשים לב מדובר בביקורת אובייקטיבית שמדגישה גם את חסרונות היישום ויש כאלו – בעיות בשימוש באנדרואיד למשל שתוארו בפירוט מעלה. אבל העלת נקודה טובה – אולי היינו צריכים לבצע גם השוואה עם מוצרים דומים שקיימים כבר בשוק כמו אותם יישומים שציינת.
האפליקציה הזו היא דיי פשוטה עם ממשק משתמש בינוני מינוס
היתרון היחיד שלה היא שדפי זהב מפמפמים אותה בקמפיין עצום ועוד עם איזה פליט ריאליטי
האתר הזה הוא האתר האחרון בישראל מלבד כלכליסט שנותן ניתוחים מדוייקים ומקצועיים
ובמקרה הנוכחי דיי ברור שלא, עם כל הכבוד לרצון שלכם להתפרנס (חשוב מאוד, הרי אנחנו הקוראים רוצים שתמשיכו לכתוב).
2 כתבות בשבוע על אפליקציה פשוטה ביותר שלא הביאה שום חידוש טכנולוגי זה מיותר ומריח לא טוב, למרות שהכנסתם ביקורת על האנדרואיד (נראה שכדי לצאת מידי חובה).
חג שמח
היי אבי, תודה על תגובתך.
כפי שהגבתי לגיא, הבלוג מפרסם סקירות של אפליקציות שונות, גאדג'טים ושאר מוצרים שיכולים לעניין את את הקוראים. במקרה זה סקרנו את האפליקציה של דפי זהב, דווקא כי היא עשתה כל כך הרבה רעש במדיה, והסיכוי שהסקירה תהיה רלוונטית הוא גבוה.
הפרסום (במקרה זה הקמפיין וההפניה להורדת האפליקציה) מתבצע בצד שמאל של האתר, בצורה מופרדת מהתוכן המקצועי של האתר.
יכול להיות מאוד…
אבל עדיין, 2 כתבות על אפליקציה אחת…לא זוכר מתי בפעם האחרונה זה קרה באתר הזה..
מטומטמים אנחנו לא
כמי שכתב את החלק שמסקר את האפליקציה על אנדרויד, אני יכול להבטיח לך באופן אישי שלא כתבתי את הביקורת הזו כדי לצאת ידי חובה. הם יכלו לעשות עבודה הרבה יותר טובה בחלק הזה, אבל הם בחרו שלא – וחבל. מה שכן, הבטיחו לי שהם ימשיכו לשפר את האפליקציה על הפלטפורמה הזו, ואני מקווה שהם יקחו את הנקודות מהכתבה לייחוס.
מסיבה כלשהי יש לי הרגשה שרוב קוראי ניוזגיק (כולל הח"מ) לא ממש מכירים את הכוכבים האלו ויתלהבו הרבה יותר מהיכולות הטכניות של האפליקציה.
וזו לא הערה שנועדה לפגוע בקוראי ניוזגיק, אם כבר אז להיפך.
באתר של דפי זהב נכנסתי להורדת היישום, למרות שמצויין שם בפירוש שזה תומך ב E72 אני מקבל מסך בנייד שאומר שהאפליקצייה אינה נתמכת במכשיר זה
אני רוצה את החצי שקל שלי חזרה!!
קצת התאכזבתי מהכתבה, ניוזגיק שמתמיד סיפפק לי כתבות ענייניות ומקצועיות מתחיל לפרסם מוצרים?.. חבל :/
שלום גיא, תודה על תגובתך.
מקריאה חוזרת לא מצאתי את הפן הפרסומי בכתבת הסקירה.
ניוזגיק בודקים אפליקציות, עכברים, טלפונים סלולריים וגאדג'טים שונים וזו אינה הפעם הראשונה שאנחנו מפרסמים ביקורת על מוצר זה או אחר. מה שונה הפעם?
הפרסום מתבצע בצד שמאל של האתר, בצורה שונה ומובלטת מהתוכן המקצועי.
הפן הפרסומי די בולט, לא זכור לי 2 כתבות על אפליקציה בודדת, ועוד אחד שלא משהו מיוחד וחדש.. לטעמי הסיקור קצת שטחי לעומת הסקירות האחרות (המקצועיות יש לומר).
יש את הצד של הכסף וזה מובן, אבל תמיד ראיתי באתר כאתר די ניטרלי מבחינת ההמלצות והסיקורים וחבל שמשהו אצלי קצת התקלקל..
הכתבה הקודמת הייתה על ההשקה ופורסמה לפני יותר מחודש, זו כתבת סקירה של האפליקציה. אני יכולה לראות את הבלבול ולקחנו את הדברים לתשומת הלב. תודה.
כתבה אוביקטיבית ומעניינת זה לא סוד שדפי זהב עשו עבודה יפה .
לטעמי הם יכלו להשקיע הרבה יותר בגרסא של אנדרויד. די התאכזבתי מהאופן שבו הם התאימו את האפליקציה למערכת, אבל בתמיכה הבטיחו לי שהם עדיין עובדים על זה – אז אני נותן להם צ'אנס. בזמן זה הייתי ממשיך להשתמש באתר במקום באפליקציה במידה ואתם משתמשים באנדרויד.
אני לא משווה את YNET לניוזגיק, ופה הבעיה. תמיד הסתכלתי על ניוזגיק כאתר ניטרלי ומקצועי שמפרסם ביקורות מיקצועיות לחלוטין בלי שום אינטרס.. ועם כל הרצון הטוב משהו פה נהרס באמון והאובייקטיביות של ניוזגיק.
גיא ,
לדעתי לא נהרס כלום בגלל כתבה אחת.
תראה איזה כתבות מעולות יש פה והכתבה של הבוקר מרתקת לדעתי צריך לתת יותר קרדיט.
תודה
אני שוב מדגיש, אני מדבר על הסיטואציה של דפי זהב בלבד! אין לי שום טענה בנוגע לשאר הכתבות,