רואים את הביצה הזו שבתמונה? אז זהו שהיא לא הגיעה מתרנגולת
הסטארטאפ הישראלי Yo-Egg מגייס כסף מהמשקיעים הראשונים ב-Beyond Meat, כדי לפתח "ביצה" לא מן החי, וטוען שהוא עומד להגיע גם לסופר שלכם בקרוב
כשמדברים על שוק תחליפי המוצרים מן החי, אנחנו לרוב מדברים על תחליפי בשר ועוף, אבל לא צריך להיות טבעוני כדי להבין שגם תעשיית הביצים תורמת את חלקה לזיהום הכדור שלנו ולסבל לתרנגולות המטילות. Yo Egg הוא סטארטאפ ישראלי חדש שמפתח "ביצה" מן הצומח, שנראית, מתנהגת וגם די דומה בטעם לביצה רגילה לכל דבר ועניין – אבל לא מגיעה מתרנגולות או לולים.
במקום חומרים מן החי – חלבונים מן הצומח ובלי כולסטרול
הפיתוח של Yo מבוסס על חומרים מן הצומח כמו חלבון חומוס, חלבון סויה וגם גזר. באירוע טעימות שנערך לאחרונה טעמתי את גירסת הביצה העלומה, שדי נראתה כמו הדבר האמיתי, וגם הייתה די טעימה (למעט טעם חמצמץ קל שהרגשתי, שלדברי החברה נובע מהרוטב שהונח על המנה). כיום, לחברה גם יש פיתוח של ביצת עין שאתם יכולים כבר לטעום במסעדות של רשת בנדיקט – והביצה העלומה תיכנס לתפריט בסוף החודש. לדברי החברה, הביצים שלה מגיעות עם ערכים תזונתיים דומים לאלו של הביצה מן החי, אך ללא כולסטרול ועם מעט מאוד שומן רווי.
"מתי בפעם האחרונה אכלת ביצה עלומה בארוחת בוקר במטוס?", שואל אותי ערן גרונר, מנכ"ל Yo. "זה לא קיים. ראית פעם ביצה עלומה בסופר? זה לא קיים כי יש הרבה חסרונות לביצה מן החי שלא מאפשרים לצרכנים לפגוש את הביצים שם", הוא טוען. לדבריו, הפיתוח של החברה לא מיועד רק לטבעונים ולמפחיתנים, אלא אמור להגיע למקומות שאליהם ביצים מן החי לא יכולות להגיע (לא שאפשר להגיד שהביצים שמוגשות במטוס דומות במידה כלשהי לביצים אמיתיות, אבל שיהיה), כמו למשל כשאתם על טיסה טרנס-אטלנטית, או סתם רוצים לסדר לעצמכם ארוחת ערב מהירה בלי להיות עם הכשרה מקצועית כשף.
גרונר מסרב בשיחה איתי לנקוב במושגים כמו "חלבון" ו"חלמון" (אלא "צהוב" ו"לבן"), ובשלב כלשהו אפילו מתחיל להתייחס למוצר של החברה בתור "ביצות" ולא "ביצים" ("כי ביצות זה שלנו וביצים זה מן החי"). אבל כשאני שואל אותו בכל זאת מה הופך את Yo מחברה שמייצרת מוצר אחד לחברה טכנולוגית לכל דבר ועניין, הוא משיב כי "החדשנות שלנו לא באה רק במוצר אלא גם בטכנולוגיית הייצור. אנחנו ממש היצרנים של הביצים. פיתחנו מאפס מכונות שמייצרות את הביצות שלנו בצורה כזאת שהיא סקלבילית וקוסט אפקטיב. זה האתגר הגדול שנכונו לו. לייצר את הביצות האלה במטבח אם אתה מומחה בבישול מולקולרי אתה תצליח, אבל בסקייל? אין מכונות כאלה היום בעולם. אנחנו המצאנו אותן".
לטענתו, בדומה למוצרים אחרים בתחום הפודטק, גם לביצים (סליחה, ביצות) של Yo יש פורמט של "גירסאות", כאשר עד לפני זמן קצר לא היה אפשר למשל להפוך את ביצת העין מבלי שתתפרק, ובגירסה מאוחרת יותר יהיה אפשר אף לשלוט ברמת העשייה של "הצהוב", לקשקש את ביצת העין ועוד. "אנחנו עובדים כדי לאפשר לביצות שלנו לענות על כל הצרכים שהצרכן מצפה מביצה. אנחנו עוד לא שם ולכן אפשר לצפות לגירסאות 2.0, 2.1 ו-3 ו-5 של כל אחד מהמוצרים".

מקור: Yo Egg
Yo לא עוצרת בבנדיקט, אלא שלדבריו של גרונר, תגיע גם לסופרים בישראל עד סוף השנה הבאה, וזאת במקביל להשקה בארצות הברית. בדרך לשם, Yo Egg הודיעה היום (ג') על השלמת סבב גיוס Seed בהיקף של 5 מיליון דולר בהובלת Stray Dog Capital (שהייתה מהמשקיעות הראשונות ב-Beyond Meat) ובהשתתפות NFX, Surround Ventures ו-Secret Chord Ventures. "כל הסיבוב הזה שגייסנו בו 5 מיליון דולר זה לאפשר לנו להקים את תשתיות הייצור בארצות הברית, ואנחנו כבר מייצרים ברמת הפיילוט. יש לנו מקום בסן פרנסיסקו שבו אנחנו מייצרים את הביצות", כך מסביר גרונר.
כיום החברה מעסיקה 10 אנשי טכנולוגיה, מהנדסי מכונות וגם כמה אנשי מכירות בארצות הברית, אבל גרונר טוען: "אנחנו לא סטארטאפ בגראז', זה צוות שמקים את חברת הביצים הכי גדולה בעולם". יש לנו אלף משחקי מילים ובדיחות גסות יותר ופחות לספר כאן, אבל תודו שאתם מתרשמים מרמת האיפוק שלנו.
הגב
20 תגובות על "רואים את הביצה הזו שבתמונה? אז זהו שהיא לא הגיעה מתרנגולת"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חברה עם ביצים
גם הביצות פוגעות באקלים כדור הארץ. אין תהליך ייצור של מזון טכנולוגי או טבעי שאינו פולט חום וזיהום לסביבה. לכן, מדובר במזון אידאולוגי לטבעונים ולא פתרון לאנושות. צננו התלהבות!
בולשיט. זה סידרי גודל. במקרה של ביונד ההפחתה בשימוש במים, פליטת גזי חממה וכו היא פי +20 נמוכה מבשר. אז נכון בקר הוא הדבר הכי מזהם שיש אבל לולים גם מזהמים מאד.
אם זה היה בשר אז זה היה מפחית מאוד את הזיהום
אשמח לראות את המחקר המלא שלך שמשווה בין פליטת חום וזיהום של התעשייה הקיימת אל מול הפיתוחים החדשים.
אין תהליך טבעי שלא יוצר זיהום, אתה נושם ואוכל, אז אתה מזהם. גם אם תתאבד לא תתרום לאיכות הסביבה בטווח הקצר כי תהפוך לחלק מאפקט החממה בהתפרקות הגוף שלך.
השאלה מה הערכים התזונתיים
הכי טוב לאכול 7 זיתים וזהו, כי 7 זיתים זה ביצה
טעות בידך אלי
״כזית״ זה בדיוק חצי שיעור מ״כביצה״
לא יודע מה איתך
אני לא ראיתי זית בגודל של חצי ביצה
אין כאלה כיום
רק ביצת הפתעה של קינדר !
חלבון מהצומח לא נותן אותם ערכים כמו חלבון מהחי
אני מקוה שיצליחו לייצר ביצה מתורבתת כמו שמייצרים בשר מתורבת
אני מניח שיש כאן רמיזה מסוימת לצביעות או לכל הפחות חוסר הבנה של התמונה המלאה של טבעונים. מאחר והשאלה ותיאור המקרה שלך היפותטיים, אתה לא בדיוק מוכיח את הדברים האלה..
לענין עצמו – הפרה עצמה לא תיתן חלב ככה סתם. למעשה, היא מייצרת חלב כי היא נכנסת להריון, והחלב מיועד להניק את העגל שלה. עכשיו אני מחזיר את השאלה אליך – אתה מרגיש נוח לקחת את החלב של העגל ולהחליף את החלב הזה במשהו אחר (כדי שהעגל ישרוד)? אני אישית לא, ולמעשה אין לי כלל צורך לשתות חלב אחרי שהקדשתי לזה קצת מחשבה.
מה אתה אומר?
לגבי התרנגולת – היא מטילה ביצים כל הזמן. אין בעיה לאסוף ולאכול אותם. (אבל כן צריך להרחיק אותה מהזכר אחרת – איכסה).
הפרה לעומת זאת לא מייצרת חלב סתם. כדי שהיא תייצר חלב על בסיס קבוע (כמו בכל מחלבה) צריך לדאוג שהיא תכנס להריון ותמליט שוב ושוב ושוב. בעצם אונסים אותה כל חייה (אני לא טבעוני אני אוכל בשר ומוצרי חלב אבל מפוכח).
רגע, יש לי שאלה.
למה בעצם תרגולות מטילות ביצים כל הזמן?
זה בעצם שקול למחזור?
כן
אתה צודק שכמו בכל מחלבה יש התנהלות ברוטלית שגורמת לסבל. על זה לא הדיון!
אבל, מה לא ברור??? הסטאדי קייס הזה הוא לא קשור לסוגיה תעשייתית!
השאלה ומטרת הדיון היא לדון בסוגיה הרלוונטית של מוסר בטבעונות,
איך מגיב אחר מגיב לא מסוגלים לנהל דיון בנושא שהדיון עוסק בו.
ביל גייטס כנראה מתלהב.