Windows 8: לא חוצה פלטפורמות
למרות הצהרתה של מיקרוסופט על כך ש-Windows 8 תתאים למגוון הפלטפורמות הקיימות כיום, מתברר כעת כי היא לא דייקה בהצהרתה
למרות ההכרזות על כך שמערכת ההפעלה Windows 8 תוכל לרוץ על מגוון פלטפורמות, בהן טאבלטים, סמארטפונים וכמובן המחשב האישי, כעת מתברר כי מיקרוסופט לא דייקה כל כך בהצהרתה.
אפליקציות שפותחו עבור ארכיטקטורת x86 , לא יוכלו לרוץ על גרסת חלונות 8 הפועלת על ארכיטקטורת ARM. מאוכזבים? גם אנחנו.
הטעייה בפרסום
סטיבן סינופסקי, מנכ”ל חטיבת Windows במיקרוסופט טען כי החל מההדגמה הראשונה של מערכת ההפעלה, החברה הצהירה כי מוצר ה-ARM לא יריץ אפליקציות x86. הוא מסביר כי מדובר באפליקציות שנבנו עבור גרסת הדסקטופ ולא יתאימו לגרסת הטאבלט של מערכת ההפעלה, עקב השוני בחומרה. עוד הוסיף סינופסקי כי גרסת הטאבלט לא תוכל להריץ אף אפליקציה שנבנתה עבור גרסאות קודמות של Windows.
לא מדובר בהפתעה שאפליקציות שפותחו לארכיטקטורת x86 לא יוכלו לרוץ על מערכת ההפעלה שפותחה עבור ארכיטקטורת ARM. בעוד ש-ARM היא ארכיטקטורה שסמארטפונים וטאבלטים משתמשים בה ובמטרה להריץ את מערכות הפעלה ניידות כגון אנדרואיד וכעת על מנת להריץ את מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, x86 היא ארכיטקטורה שפותחה במקור עבור מחשבי PC רגילים, עליהם רצה מערכת ההפעלה חלונות בכל גרסאותיה הביתיות עד היום.
לכן, במידה ומפתח מעוניין להריץ אפליקציות שפותחו במקור עבור ארכיטקטורת x86 על גבי מכשירים מכילים מעבד שפועל בארכיטקטורת ARM צריך לבצע שימוש באמולטור (Emulator). במידה ומפתחים עיבדו (Compile) תוכנה מסויימת על גבי המחשב האישי שלהם, הם אינם יכולים לצפות שאותה התוכנה תעבוד גם במכשירי טאבלט המבוססים על חלונות 8, שכל רוב הסיכויים שהאחרונים ירוצו על-גבי מעבדים בארכיטקטורת ARM ומדובר בשתי שיטות פעולה שונות.
מיקרוסופט שוללת אפשרויות
למרות האפשרויות השונות, השאלה המתבקשת היא – האם המפתחים יוכלו לעבד אפליקציות קיימות על מנת שיעבדו גם על גבי ARM. התשובה הרשמית של מיקרוסופט היא שלילית. במסגרת מפגש האנליסטיים הפיננסיים שנערך בשבוע שעבר, כחלק מכנס Build – סינופסקי הרחיב בתשובתו והסביר כי אין זה פשוט לקחת קוד קיים של פלטפורמה מסויימת ולקמפל אותו עבור פלטפורמה חדשה.
הוא ממשיך וטוען כי במידה ומיקרוסופט תנסה לעשות זאת, הקוד החדש יאלץ להתמודד עם חיי הסוללה הקצרים שלמכשירים המבוססים על מעבדים בארכיטקטורת ARM, בניגוד לקוד שרץ על המחשב – אפליקציות שתוכננו עבור המחשב הביתי לא היו צריכות לחשוב על בעיה זאת וסביר להניח שלא יתמודדו טוב עם מגבלות של חיי סוללה קצרים יותר, יחד עם מגבלות אחרות של החומרה. באומרו זאת מודה סינופסקי בין השורות, כי חלונות מעולם לא התאימה למכשירים ניידים עד היום מכיוון שתמכה בארכיטקטורת x86 בלבד, שבעצם “לא מתאימה” לשימוש במכשירי טאבלט וסמארטפונים.
זאת גם הסיבה, לדעת סינופסקי, שבגינה לא תהיה אפשרות למתכנתי ווינדוס לעבד את הקוד שלהם על ARM וסביר להניח שיצטרכו לעשות שינויים משמעותיים בקוד על מנת לאפשר זאת. כלל הנראה, האפליקציה היחידה שתוכננה עבור המחשבים הבייתים אך תוכל לרוץ במקביל גם על טאבלטים היא Office ונראה שגם האחרונה פותחה בגרסה מיוחדת שתתאים לארכיטקטורת ARM ולא מדובר באותה הגרסה שרצה על-גבי ממחשבי x86.
הגב
5 תגובות על "Windows 8: לא חוצה פלטפורמות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
וכך מיקרוסופט חיסלה לעצמה את האפשרות היחידה שלה להתחרות איכשהו באפל ובאנדרואיד בנושא הטאבלטים.
כי תכל’ס חוץ ממגוון האפליקציות הרחב שקיים בוינדוס מהוינדוסים הקיימים היה יכול להיות יתרון אבל הם הרסו לעצמם כי לפי דעתי Windows 8 רק עם ממשק המטרו זו מערכת מוגבלת ואפילו הייתי קורא לה משעממת נורא.
היא לא מתאימה בשיט למקלדת ועכבר וכשרק אתה מתחיל להתחיל להתקין תוכנות זה נהיה יותר מדיי עמוס לניהול.
מיקרוסופט אתם מביאים על עצמכם את הסוף.
אוי ואבוי, זה מעיף את כל האנטרים פה…
סליחה מראש למי שמתאמץ לקרוא את התגובה שלי. לפחות מספרתי את הפסקאות :)
המון אי דיוקים בכתבה, מונחים שגויים וחוסר הבנה בארכיטקטורת מעבדים ותוכנה בפרט.
חבל, דווקא נושא מעניין וחשוב.
הכתבה לא מדויקת, כדאי שתדייקו להבא בין מה שהוכרז לבין מה שנכתב.את מטעה את הקוראים לחינם.
מה שנאמר בכנס “שיהיו אפליקציות מסוימות שלא יהיו תואמות”.
אבל בואי נדבר מעשי סנכרנתי בין ההתקנים השונים שלי מחשב ונייד WP7 ואני יכול לומר שהאפליקציות הגנריות שהיו לי עבדו ללא בעיה.