סורק קשתית, שוליים דקיקים ומפרט מרשים: זה הגלאקסי S8 שהוכרז הרגע
אחרי שנה לא קלה עם נוט אחד שמתלקח וריקול ענק בעקבותיו, חשפה לפני דקות אחדות סמסונג את הגלאקסי S8 והגלאקסי S8 פלוס, צמד מכשירי הדגל החדשים והמרשימים שלה; בתפריט: מסך ענק וכמעט נטול שוליים, קורא קשתית, עוזרת אישית אחת וכפתור פיזי בגב המכשיר
לפני זמן קצר חשפה סמסונג בניו יורק את הגלאקסי S8 והגלאקסי S8 פלוס, צמד מכשירי הדגל החדשים של החברה. הפתעות גדולות לא היו כאן, אחרי הכל, קדמו לאירוע שבועות של הדלפות, דיווחים, תמונות וסרטונים, שחשפו את המפרט המלא והמכשירים מכל זווית כמעט, ובכל זאת, כשיצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם חושפת את מכשירי הדגל שלה לשנה הקרובה, עיני עולם הטכנולוגיה מופנות אליה.
ביי ביי כפתור בית
השינוי הגדול ביותר של המכשירים הוא העיצוב. לראשונה בתולדות הסדרה, מוותרת סמסונג על הכפתורים הפיזיים והקפסטיביים: כפתור הבית עבר לגב המכשיר וכפתורי ה'חזור' והאפליקציות הפכו לכפתורי תוכנה, כמו במרבית מכשירי האנדרואיד כיום. יחד עם כפתור הבית עבר גם קורא טביעת האצבע למקום שנראה לא אינטואיטיבי כלל – חלקו העליון של גב המכשיר, ליד עדשת המצלמה. במילים אחרות, כמו שכבר כתבנו, אתם עלולים שוב ושוב להחתים אותה בטביעות אצבע, בזמן שאתם מחפשים את הקורא. נקווה לטוב. המכשיר עצמו מכוסה בזכוכית.
כמו ה-S7, גם ה-S8 מוגן ממים ומאבק בתקן IP68. סמסונג היתה בין החלוצות בתחום, ביחד עם סוני, ובשנה האחרונה יישרו קו גם LG ואפל.
הסמארטפון עם המפרט המתקדם ביותר כיום
נעבור למפרט ונתחיל בדגם הבסיסי, שיכלול מסך בגודל 5.8 אינץ' ברזולוציית +QHD, כלומר 2960×1440. הפלוס מגיע בזכות השוליים הדקים, שמאפשרים לדחוס יותר תצוגה במכשיר. מכיוון שזו סמסונג, כמובן שהמסך יכלול פאנל SUPER AMOLED, כמו בכל מכשירי הדגל של החברה וצפיפות הפיקסלים בו תעמוד על 570ppi. דגם הפלוס מגיע גם הוא ברזולוציה זהה של 2960×1440 ובגלל שטח המסך הגדול יותר, שעומד על 6.2 אינץ', צפיפות הפיקסלים נמוכה יותר ועומדת על 529ppi.
בכל מקרה, כמו שיאומי, עם מכשיר ה-MI MIX, ו-LG, עם מכשיר ה-G6, שוברת סמסונג את יחס המסך המסורתי של 16:9. ה-S8 והפלוס מגיעים עם יחס מסך 18.5:9, מה שאומר שהמסך צר משמעותית ממה שמוכר לנו. היתרונות הם כמובן שטח מסך עצום בתוך אותו גוף ואפשרות לעבודה טובה יותר עם מסך שמפוצל ל-2 חלונות.
תחושת המסך 'הבלתי-נגמר' מתעצמת מכיוון שכמו הנוט 7 זצ"ל וכמו ה-S7 אדג', גם ה-S8 מגיע עם מסך בעל קצוות מעוגלים.
בכל מה שקשור במעבדים, סמסונג ממשיכה את המסורת של חלוקה על פי שווקים, כשהפעם היא שמה דגש רב שהמעבדים של המכשיר ייוצרו בארכיקטטורת 10-ננומטר החדשה של החברה, שאמורה להיות יעילה יותר בצריכת האנרגיה ובביצועים. בשוק האמריקאי יתבססו המכשירים על שבב ה-Snapdragon 835 של קואלקום, בעוד שבאיזורים גיאוגרפיים אחרים, דוגמת ישראל, יתבססו המכשירים על ה-Exynos 8895, מעבד הדגל שהחברה מייצרת בעצמה עם 4 ליבות במהירות 2.35GHz ו-4 ליבות במהירות -1.7GHZ עם 4GB זיכרון RAM מסוג LPDDR4.
נפח האיחסון המובנה של המכשירים יעמוד על 64GB זיכרון מסוג UFS 2.1 ועוד חריץ הרחבה לכרטיס MicroSD, שתומך בעד 256GB איחסון נוסף. ה-S8 כולל סוללה בקיבולת 3,000mAh ודגם הפלוס כולל סוללה בקיבולת 3,500mAh ושניהם תומכים בטעינה מהירה בעזרת חיבור USB-C, טעינה אלחוטית וטעינה אלחוטית מהירה. וכן, יש גם שקע אוזניות 3.5 מ"מ סטנדרטי בתחתית המכשיר.
אכזבה מסויימת מגיעה מכיוון המצלמה, מכיוון שזו זהה לחלוטין למצלמה של ה-S7. שלא יהיו אי-הבנות, לטעמנו המצלמה של ה-S7 היא מצלמת הסמארטפון הטובה ביותר שיצאה ב-2016, עם זאת, שאר החברות מחדשות עם מערכי צילום כפולים, חיישנים שמצלמים בקצב של 1000fps ועוד. עם זאת, בסמסונג מתגאים בשידרוגים בתוכנה שהופכים את המצלמה למהירה עוד יותר.
התגעגעתם? סורק קשתית חזר
זוכרים את סורק הקשתית? זה של הנוט 7? אז בגלאקסי S8 הוא עושה קאמבק ומאפשר לכם פתיחה מהירה של המכשיר, בלי טביעת אצבע ובלי סיסמאות – כשבעזרת מצלמת אינפרא-אדום ייחודית מתבצע זיהוי ואימות שלו, שאמור לעבוד היטב גם בתנאי חשיכה. כמו קורא טביעות האצבע, גם אמצעי ביומטרי זה יאפשר למשתמש לנעול חלקים שונים במכשיר כמו קבצים, תיקיות או אפליקציות.
הי ביקסבי
כמו סירי לאפל, כמו אלקסה לאמזון, כך ביקסבי לסמסונג. ה-S8 יהיה המכשיר הראשון של החברה שיגיע עם העוזרת האישית של סמסונג היישר מהקופסה. ביקסבי (Bixby), שמתבססת על ViV, הסטארטאפ שרכשה סמסונג והוקם על ידי אחד ממפתחי סירי, כוללת שלושה מאפיינים מרכזיים; Completeness – כלומר, האפשרות לבצע כל פעולה שניתן לבצע באמצעות ממשק השליטה הקונבנציונאלי; Context Awareness או 'מודעות להקשר' כלומר פעולה בכל רגע על פי הצורך שלכם והאפליקציה בה אתם משתמשים; והמאפיין השלישי הוא ה-Cognitive Tolerance (״סובלנות קוגניטיבית״) שמתייחס ליכולת של ביקסבי להבין מגוון של פעולות שהמשתמש רוצה לבצע, מבלי שהוא יצטרך לזכור נוסח ספציפי של פקודות.
ה-Galaxy S8 יהיה זמין בעולם החל מה-21 באפריל במספר צבעים ביניהם שחור (חצות), אפור (סחלב), כסף (ארקטי), כחול (אלמוג) וזהב (מייפל). לנו נותר לקוות שבסמסונג ילכו בעקבות LG, והמכשיר יושק בישראל בהקדם.
הגב
13 תגובות על "סורק קשתית, שוליים דקיקים ומפרט מרשים: זה הגלאקסי S8 שהוכרז הרגע"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הם לא צינו מה המחיר של שלט הvr ומתי יושק
נראה שכדאי לחכות ל pixel 2
מה אתם חושבים?
עדיין מחכים למכשיר עם FIREFOX OS
עד אז רק אייפון
בבקשה תשנו את הזצ״ל שרשמתם על הגאלקסי נוט , אומרים את זה על צדיקים לא על פלאפונים
ובקיצור, סמסנוג ניסתה לעשות מכשיר…
נראה מה יהיה עם פיקסל 2, אם הפשלות של פיקסל יחזרו על עצמן, אם כל הכאב אני עובר לאייפון.
חושב שאתה צודק.
כמו כן האייפון 8.
יש לי גלקסי S5 עם מצלמה מצוינת אבל איטית בפוקוס. אין לי צורך ברזולוציה גבוהה יותר. מבין מדוע לא הגדילו את הרזולוציה של המצלמה כשהמחיר על המכשיר יצטרך לגדול
אם אתה רוצה לקבל bootloop, מסך שחור לאחר שבועים זמן שימוש, תגובות איטיות בכל לחיצה והמתנה, אז בבקשה – תעבור לאנדרואיד.
אני אחד שקונה פעם אנדרואיד, פעם אייפון. אין לי שום מכשיר אייפון מקולקל, מצד שני אנדרואידים או מתים או מתחממים ואיטיים.
LG G3, LG G4, Galaxy S4, S7 Edge וכו.
אם אתה קונה כל שניה אייפון איך אתה יודע שכל השאר יותר גרועים אם אף פעם לא השתמשת בהם יותר מ5 דקות?
לכל המגיבים שחיים בסרט של אפל,
הקלטות שיחה יש לכם?
שליטה על מוצרי חשמל יש לכם?
כרטיס זיכרון יש לכם?
שקע אוזניות יש לכם?
סורק רשתית יש לכם?
והרשימה עוד ארוכה…
אפל כבר שנים לא הציגו חידושים מלבד שיפורים מזעריים.
וכן יש גם אייפונים שמתקלקלים אחרי שעתיים.
ראש בראש כמעט בכל פרמטר אנדרואיד יותר טוב.
שמע תגיד מה שתגיד המכשירים של אפל יותר אמינים – זאת עובדה. זה אחד ההיתרונות שיש לך עם מערכת סגורה (כמובן שיש גם חסרונות..)
בסופו של יום כל אחד יקח את הטלפון שנוח לו גם מבחינה חיצונית וגם מבחינה פנימית (מערכת ההפעלה וכו׳).
אל תבלבל את המוח שאתה הולך לקנות טלפון כי יש לו סורק רשתית (אם כבר מדברים על גימיקים).
אהבתי שהמגיבים הם אייפוניסטים. אנשי האנדרואיד לא מגיבים, מאחר ואין הרבה חידושים. יש לנו במכשירים הישנים של סמסונג, הרבה חידושים שאין באייפון. אני מאוכזב מהמפרט של הנ"ל, לא חידשו. האייפוניסטים, חבל שתאכלו את הלב……
סמסונג האלופה תמיד ראשונה, לא סובל את המערכת הפעלה שלה אבל ממש את הפלאפונים שלה… היה לי את ה S2 עד שקיבלתי את ה S3 מהעבודה שהיה מצויין.
ועכשיו אני עם ה S5 שהוא ממש אחלה (טבע 3 פעמיים ולא קרה לו כלום).
הלוואי וישדרגו אותנו ל S8…