באפרינג, נמאסת! הסטארטאפ הישראלי Peer5 רוצה לשים קץ לזמני ההמתנה ברשת
חברות רבות ניסו למצוא פתרון יעיל ואפקטיבי להזרמת תכנים באינטרנט בין משתמשים. הסטארטאפ הישראלי Peer5 מציע לבעלי האתרים להשתמש בטכנולוגיית P2P, כדי להוריד עומסים מהשרתים ולהעניק חוויה טובה יותר למשתמשים
אתם בוודאי זוכרים את הימים בהם הורדת קבצים דרך Kazaa, eMule או iMesh ארכו כמה שעות טובות לשיר, שלא לדבר על הימים שבהם נאלצנו להמתין ימים להורדת סרט באיכות ירודה, שבסוף התברר כמדובב בצרפתית. ובכן, השנים חלפו ויחד איתם התפתחה הטכנולוגיה. כיום, תוך דקות ספורות, אנו יכולים ליהנות מצפייה אונליין בסרטים וסדרות באיכות HD כמעט וללא הפרעות. כמעט, כי עדיין אנחנו נתקלים יותר מדי בגלגל המסתובב שמסמן את ה-Buffering.
למרות נפלאות השימוש ברשת אינטרנט וההתפתחות בכל הקשור למהירות הגלישה, גם אלו אשר הצטיידו בחיבור המהיר ביותר הקיים כרגע בשוק עלולים להיתקל בגימגומים והפרעות – באפרינג (זמן אגירה), מתסכלים עד מאוד. על מנת להתגבר על המעידות הללו ולאפשר צפייה חלקה בסרטים, תמונות והורדת קבצים במהירות, סטארטאפ ישראלי בשם Peer5 מציג פתרון די יעיל שיכול להועיל לכולם.
סטרימינג חברתי
החברה מציעה שירות CDN – Content Delivery Network מבוסס טכנולוגיה של peer-to-peer המאפשרת הזרמת וידאו, אודיו או קבצים, ממשתמשים שכבר הורידו את אותם תכנים באמצעות רשת מאובטחת בין הדפדפנים ע״י WebRTC. במילים פשוטות – לקוחות החברה מאפשרים למשתמשים השונים לעזור האחד לשני ללא צורך להוריד תוספים או תוכנות נוספות כך שמרבית התוכן יגיע ממשתמשים אחרים ולא בהכרח מהשרת.
בעצם מדובר בהפצת תכנים חברתית בה משתמש אחד עוזר לאחר ומוריד את העומס מהשרתים, אך מדובר בחברת B2B – Business to business, הפונה לבעלי אתרים אשר מעוניינים להפוך את חווית המשתמש בהם לטובה ומהנה הרבה יותר. לטענת החברה, ביכולתו של השירות אותו הם מציעים לשפר את המהירות של כל אתר, בעיקר אלו שמציעים תוכן עשיר כמו וידאו, אודיו ומשחקים, והמערכת שיצרו עובדת טוב יותר תחת עומס ומזינה את עצמה. בשל העובדה שהאינטרנט מוצף בתוכן וגדל בקצב מסחרר של בערך פי 3 – כל 5 שנים, חברות מחפשות דרכים חדשות להפיץ את התכנים השונים. אתרי סטרימינג כדוגמת יוטיוב ונטפליקס משפרים ללא הפסקה את איכות הוידאו ואת היכולת לעמוד בעומסים הכבדים ולהימנע מבאפרינג וכתוצאה מכך להסתכן באיבוד משתמשים ופגיעה בחוויית המשתמש.
אז מה החידוש בעצם?
Peer5 הם לא החברה הראשונה ובטח שלא האחרונה המנסה למצוא פתרון לבעיית העומס על הרשת ושיפור חווית המשתמש בעיקר בכל הנוגע לתכנים עשירים ואינטראקטיביים. מדובר בפתרון הראשון העושה זאת בצורה שקופה ומבלי להציק למשתמש (לא צריך להוריד תוכנה) אשר תכליתו היא לעזור למשתמש, מה שהופך את המוצר לאטרקטיבי יותר. הגישה של החברה לטפל בבעיה ברמת התקשורת, ולאו דווקא לשנות את המידע עצמו, אלא את דרך העברתו על ידי שכנוע בעלי אתרים להצטרף לשירות שלהם על ידי גביית תשלום על פי נפח התעבורה.
החברה נוסדה בשנת 2012 על ידי הדר וייס, גיא פסקר ושחר זהר, אשר למדו יחד מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. וייס מספר כי הרעיון נולד מרצון לנסות ולבזר אפליקציות ולנצל את התחזקות הדפדפנים השונים, על מנת להוריד את התלות מהשרתים. בהמשך הבינו שקיימת הזדמנות לקחת קונספט מוכח וקיים – P2P ובעזרת יכולות חדשות בדפדפנים ובראשן WebRTC, להפוך אותו נגיש לקהל רחב יותר.
בחודש נובמבר שעבר החברה סגרה סיבוב גיון של 800 אלף דולר מקרן Hillsven בסן פרנסיסקו, הסינדיקט של בראד פלד, אנג׳ליסט ומשקיעים פרטיים נוספים. לפני כן השתתפו באקסלרטור, תכנית סיוע ליזמים של UpWest Labs בפאלו אלטו. כעת אגב הם מתרכזים בגיוס שותפים לעשייה – ״גיקים תותחים שמעוניינים לשנות את איך שהאינטרנט עובד.״
הגב
11 תגובות על "באפרינג, נמאסת! הסטארטאפ הישראלי Peer5 רוצה לשים קץ לזמני ההמתנה ברשת"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
וממש מהירות ההעלאה שלנו בארץ תעבוד טוב עם החידוש הזה, מה שזה יעשה זה רק לחנוק לנו את החיבור אינטרנט כאשר זה ישאב את כל שארית ה2 מגה העלאה שנשארה לנו.
רעיון טוב מאוד. כמו שעדי אמרה קיים סיכון של חניקת קצב העלאה אבל ניתן לשמור שלא לקחת את כל רוחב הפס ( כמו בביטורנט) ואז זה לא יהיה נורא בכלל – ואם זה ישפר לי את איכות הצפייה אז בכלל אני בעד…
הרבה בהצלחה לכם!
ומי שרוצה לעבוד עם הצוות המוכשר מוזמן לבדוק את דף הפרופיל שלהם ומשרות פנויות http://teams.gormim.com/peer5
בקרוב מאוד – בעקבות הרחבת השירות של unlimited – גם בישראל כל החיבורים יהיו סימטריים (העלאה והורדה באותו קצב)
רעיון מעולה, נקווה שיתפוס
הבעיה היא לא "חניקה" של מהירות ההעלאה (כי תמיד אפשר לתת עדיפות נמוכה לשירות מסוים), אלא פשוט מהירות ההעלאה העלובה.
כל עוד בישראל אין ספק שמקנה מהירות העלאה סבירה (שלא לדבר על גבוהה…), אין עתיד לשירותי P2P למיניהם.
IBC לרוע המזל התגלו כפחות רציניים מאיך שהם נשמעו בהתחלה, אבל כרגע הם התקווה הכי טובה שלנו.
רעיון אדיר! עוד צעד בדרך להשתלטות Javascript ועולם ה-Web על כל חלק בעולם הטכנולוגיה.
איכויות הוידאו רק עולות ולכן פיתרון ׳שיתופי׳ הוא הכרחי.. אם זה עובד להם טוב, גם בלייב, זה פצצה. האפלוד לא צריך להיות שווה לדאונלוד אלה לקצב הניגון של הסרט. אפשר גם לשלב שרתים כשצריך
מיותר, שנה מהיום כבר לכולם יהיה פה 100 מגה או סיב אופטי. זה מיועד לאינטרנט של פעם, לא לאינטרנט שיהיה עוד 1-2 שנים. חבל על הזמן. גם מי רוצה שעוד אנשים יחנקו לו את הרוחב פס ? נו באמת. נתנו לחבר'ה $800K לבזבז.
אני מזכיר לך שגם כמות המידע שתעבור ברשת גודלת כל הזמן.
P2P תמיד תהיה שימושית, וחלוקת עומס זה משהו שרואים בהמון מקומות בשביל התייעלות, כמו ב-CPU-ים עם ריבוי ליבות, לדוגמה.
זה תמיד יאפשר חלוקה יעילה יותר של עומס ברשת עם הרבה חלקים.
אגב, ככה חיידקים מצליחים להשתלט על המקום על העור שלך בלי תחרות – המידע שהם מעבירים אחד לשני הוא לא דרך מרכז מידע, אלא דרך רשת סבוכה של מידע, מה שמאפשר להם לדעת איך להשתנות בלי סוף בהתאם לסיטואציה. עם מרכז מידע זה היה קורה יותר לאט.
P2P תמיד תהיה שימושית.
פתרונות כאלה מקדימים את זמנם.
המגמה של ״ירידה מהענן״ לתוך רשתות מבוזרות אמיתיות נוסח ביטקוין וסלייסיפי נמשכת – מי שיהיה שם עשוי לקחת את הקופה הגדולה הבאה. בהצלחה.