מהפיכת הנטבוק כבר כאן
מהפיכת הנטבוקים כבר כאן וגם דביר רזניק מתגאה באסוס 1000HE חדש. כל יצרנית לפטופ מוציאה לשוק גם נטבוק, המחירים יורדים והמכירות רק עולות. אם מעסיק יכול לתת לעובד נטבוק ב-400 דולר עם סוללה ליום שלם וגישה לרשת מכל מקום, למה לשלם 1000 דולר ומעלה על לפטופ עסקי?האם הלפטופ ייעלם מהעולם?
אם להאמין לסקרים ולהודעות לעיתונות, אני כרגע אחד מאותם חמישה אנשים שקנה נטבוק. המיני-לפטופ עם המסך הקטן (עד 10.1 אינץ’), משקל של עד קילו וקצת ורכיבי חומרה/תוכנה של דור אחד אחורה, עשה מהפיכה בענף ה-PC העולמי והערכות זהירות מדברות על 18 מיליון יחידות רק השנה. אסוס הוציאו בשנת 2007 את הדגם הראשון של EeePC, שכלל מסך 7 אינץ’ בלבד, מקלדת מוקטנת (85% מהגודל הרגיל) ומערכת הפעלה מבוססת לינוקס. בשנת 2008 נמכרו ברחבי העולם קצת מעל 11 מיליון נטבוקים, פי 30 (!) מאשר בשנת 2007 (400,000 בלבד). במחצית השנייה של 2008 הנטבוק תפס נתח הולך וגדל ממכירות הלפטופים העולמיות, ובדצמבר אותה שנה אחד מחמישה רוכשי לפטופ קנה נטבוק. הצפי לשנת 2013 מדבר על 139 מיליון נטבוקים – ציינתי כבר שזו מהפיכה?
הטרנד של נטבוקים התחזק בשנתיים האחרונות תודות לטרנד אחר – מיחשוב ענן, המעביר יותר ויותר יישומים קלאסיים של client-server ליישומי ווב, הדורשים פחות כוח עיבוד וזיכרון מתחנות הקצה. למה לקנות מחשב חזק עם 3 או 4 ג’יגה-בייט זיכרון ומעבד אינטל כפול ליבה אם כל החומר שלי נמצא ברשת – מייל, מסמכים, קבצים, וידאו, פודקאסט, צ’אט? הצורך במחשב חזק, שולחני או נייד, הפך לנחלתם של גיימרים או מעצבים גרפיים, שמריצים תוכנות כבדות הדורשות כוח עיבוד רציני. למרות שמדובר במחשב נחות מבחינת ביצועים לעומת לפטופ, ניתן לראות היום יותר נטבוקים, גם אצל משתמשי לפטופ מסורתיים – אנשי עסקים. האחרונים החזירו את הלפטופ עם המסך הרחב, השאירו את התיק הכבד בבית ומסתובבים עם נטבוק, פלאפון ומחברת.
בשבוע שעבר רכשתי בעצמי נטבוק, אסוס EeePC 1000HE, בהמלצת ניר בן-יונה. שתי הסיבות העיקריות שלי היו מחיר (מחשב קל וקטן במחיר אטרקטיבי) וצרכים (יש לנו כבר טושיבה 15.4 בבית). מאז שקיבלתי ממקום עבודתי הקודם את ה-X60 של לנובו, חיי השתנו ללא היכר – עברתי לתיק צד קטן, המטען נשאר בבית והיו לי פחות כאבי גב. הנטבוק ממשיך את המגמה – הוא קטן (מסך 10.1), קל (משקל 1.4 ק”ג) ומחזיק יום שלם (עד 9.5 שעות עבודה!) בלי מטען. אה, והוא עולה רבע מה-X60 ושליש מהדל XPS. תיאור של היומיים הראשונים שלי עם האסוס אפשר לקרוא כאן.
הנטבוקים לא הולכים לשנות את עולם ה-PC, הם כבר התחילו. לפני שנתיים נטבוקים היו נחלתם של אסוס, אייסר ו-MSI – יצרני חלקים ללפטופים יותר מאשר יצרני לפטופים. כיום כל יצרן לפטופ שמכבד את עצמו מוציא נטבוק לשוק – לנובו, HP, דל, סמסונג, LG, שארפ, סוני, טושיבה ואחרים. בדומה לשינוי שבלקברי חוללה בשוק הסלולר, הנטבוקים משנים את שוק ה-PC. סטודנטים יכולים לקנות נטבוק שעונה על רוב צרכיהם (ועושה הרבה יותר רושם) בחצי ממחיר לפטופ. אם אני יכול לתת לעובד נטבוק ב-400 דולר עם סוללה ליום שלם וגישה לרשת מכל מקום, למה לשלם 1000 דולר ומעלה על לפטופ עסקי? אני משער שחברות יתחילו להבין את הפוטנציאל העסקי של הנטבוק עוד השנה, במיוחד את החיסכון בעלויות לאורך זמן (TCO) ויעבירו חלק ממצבת כוח האדם שלהם לנטבוקים. נקודה אחת (לפחות) שהיצרניות והיבואנים יצטרכו לתת מענה היא נושא האחריות והאמינות/עמידות של הנטבוקים, הנמוכה בד”כ מלפטופ עסקי, אבל גם את זה אני בטוח שאפשר לפתור.
הגב
14 תגובות על "מהפיכת הנטבוק כבר כאן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ממרומי ה- eeepc 901
אני לא יכול שלא להסכים
אין ספק שהשינוי כבר כאן
איך הדבר הזה מחזיק אופיס? אתה עובד עם ג'ימייל אני מניח
בתור בעל נטבוק של 1 גיגה זיכרון חלש ובן שנה אני יכול להגיד לך שהנטבוק מחזיק אופיס יופי טופי ועובד במולטיטאסקינג
בשורה התחתונה-
מה טווח המחירים שזה עולה לנו? בתחשב ברמות השונות?
הנטבוק מחזיק אופיס מצויין, לא נתקלתי בבעיות או איטיות. אני עובד עם אופיס 2007. אני עובד עם פיירפוקס וכמה טאבים פתוחים תמיד, יש לפעמים השהייה של שנייה עד שהטאב עובר, אבל לרוב זה בסדר. מבחינת מחירים – אפשר למצוא נטבוקים מדור אחד אחורה החל מ-1500 שקל, האסוס שלי עלה קצת מעל 2000 – הכל תלוי מה התקציב שלך ומה אתה מחפש. נושא הסוללה היה חשוב לי.
טווח המחירים מותנה בגודל המסך ובמדינה בה הנטבוק נרכש. גדלי המסך המקובלים כיום הנם 8.9″ ו – 10″ כאשר טווחי המחירים נעים סביב 1600 ש”ח ועד לדגמי פרימיום הנמכרים ב – 2700 ש”ח, כאשר בארה”ב המחירים נעים סביב ה – $300 – $600. חשוב לציין שמתחילה להכנס מגמה של נטבוקים עם גדלים של 11″ ואף 12″ כפי שהציגה לנובו אך זה מכבר, אולם גדלים אלה אינם נכנסים להגדרה המקובלת של נטבוק וללא ספק יצטרכו לספק חומרה חזקה יותר בכדי לתמוך ביישומים בצורה מושלמת – כגון הפלטפורמה החדשה של NVIDIA ION
תודה.
מה זה דגם פרמיום?
אני לא ממש מסכים, אולי זה מגניב, זול ועוד כל מיני
אבל לעבוד איתו לאורך זמן?
אני צופה דורות של סטודנטים עם בעיות עיניים, יושבים כפופים מול מחשבון קטנטן
לינק לאתר השוואה מחירים שהשיחה בשירשור מקביל בפייסבוק שלי הניבה, תודה לנועם פלד
http://www.netbooktracker.com/compare/MTgsMTksM…
http://tinyurl.com/nrlh8k לינק מתוקן
יש לי קוג'ינשה עם 2 GB זיכרון עובד על שימו לב -ויסטה HOME, מריץ אופיס 2007 , תחשבו על זה שהמחשב עם מסך מגע מסתובב , אתם לא מבינים כמה דה מרקר צדקו כשהגדירו אותו כגאדג'ט השנה!!!
[…] הפעלה אינטרנטית. מה חסר בפייסבוק? כמה תוכנות. זה הכל. והנטבוק שלכם ישלים את השאר. מח חסר בפייסבוק- אופיס? מערכת מייל קצת […]
[…] שסחף את הקוראים, (וגם את חלק מהכותבים פה באתר) הוא כמובן התחליף הזול והאולטימטיבי למחשב הנייד היקר – הנטבוק. גם אתם רציתם לצאת ביחד להרפתקאה בין המותגם השונים […]