דיווח: מיקרוסופט מפתחת עט סטיילוס גם למסכים שאינם תומכים במגע
אם גם עבורכם מערכת ההפעלה חלונות 8 מרגישה כאילו היא מתאימה בעיקר למסכי מגע, אתם לא היחידים – מסתמן שגם מיקרוסופט חושבת כך ומתכננת לפתור זאת, באמצעות עט סטיילוס ייחודי
בעוד שנראה כי ההתמקדות העיקרית של מיקרוסופט היום נסובה סביב מערכת ההפעלה חלונות 8 שעתידה לצאת לשוק באוקטובר הקרוב, מסתמן כי היא כבר מודעת לבעיה אחת משמעותית בה – הממשק. זהו לפחות ההסבר היחידי עליו אנו יכולים לחשוב, שיגרום לה לפתח עט סטיילוס שיתאים למגוון מסכים ומחשבים, שאינו תומך בתפעול באמצעות מגע.
מערכת אחת שתשלוט בכולם
אחד האלמנטים שהצליחו לתפוס את מירב תשומת הלב במערכת ההפעלה חלונות 8 הוא הממשק החדש, המטרו, בו החליטה מיקרוסופט להפטר משולחן העבודה המוכר ולהחליף את התצוגה – לאחת המורכבת מאריחים ואפליקציות, אותן המשתמש יוכל להוריד ישירות אל המחשב, ללא כל צורך לצאת מהבית ולרכוש קופסאות מיותרות כפי שהיה נאלץ לעשות עד היום.
בנוסף לממשק החדש וככל הנראה במטרה לנסות ולכבוש את השוק, מיקרוסופט מייעדת את חלונות 8 לשלוש הפלטפורמות הפופולאריות כיום: טאבלטים, סמארטפונים וכמובן מחשבים אישיים. בעוד שהיא מציגה ממשק נוח לתפעול באמצעות מסכי מגע, השאלה הגדולה היא כיצד בדיוק המשתמשים הביתיים יוכלו להתמודד עם הממשק החדש.
לפני שאתם מתחילים לחשוש, למיקרוסופט כבר יש את התשובה לכך: עט סטיילוס ייעודי למסכים שאינם תומכים במגע. האם ייתכן כי במסגרת רכישת המחשב הבא שלכם, תוכלו לרכוש גם עט סטיילוס נלווה שיעזור לכם להפעיל אותו?
ישן מול חדש
אתר Technology Review מדווח כי קבוצת חוקרים במיקרוסופט עובדת על פיתוח עיצוב לאבטיפוס של עט סטיילוס שיתמוך לא רק במסכי מגע, אלא כמעט בכל מסך דיגיטלי.
העט החדש יעבוד באמצעות מצלמה פנימית, שתהיה בעלת היכולת לקרוא את הפיקסלים על גבי המסך אליו היא מוצמדת. בנוסף, חיבור אלחוטי שיימצא גם הוא בתוך העט ישדר את המידע למחשב, בצורה דומה לאופן הפעולה של עכבר אלחוטי – כך שידע להזיז את הסמן לאיזור המתאים ולבצע את הפעולה הרצויה.
במידה ואכן עט הסטיילוס המדובר יצא משלב העיצוב ויעבור לשלב הייצור, יעמוד בפני החוקרים אתגר מעניין – ייצור סוג חדש של חיישן. בעוד שכיום החיישן הקיים בעכבר האלחוטי מציע רזולוציה של 30×30, על עט הסטיילוס יהיה לאחוז ברזולוציה של 512×512 על מנת שיזהה את הפרטים הקטנים על המסך ויעבוד בצורה חלקה.
אחד החוקרים, אנדרס נווטצקי (Andreas Nowatzyk) מעיד כי השלב הבא הוא בפיתוח החיישן – ומשימה זאת הועברה לקבוצות מחקר אחרות במיקרוסופט. אך נווטצקי מוסיף כי מיקרוסופט עדיין לא החליטה האם היא בכלל מעוניינת להמשיך ולפתח את המוצר, או שהוא עתיד להשאר בשלב הרעיון בלבד.
נכון לעכשיו, יצרה קבוצת החוקרים אבטיפוס הפועל בצורה מעט שונה ומסוגל לעבוד רק על גבי מכשירים עם חומרה מתאימה. באבטיפוס העובד, חיברו החוקרים ארבע אנטנות רדיו למסגרת מסך LCD, שיכולות לקרוא את האינפורמציה מעט הסטיילוס המכיל בתוכו סלילי תייל. אותם סלילים למעשה מפריעים לתדר שמשדרות האנטנות וכך נוצרת האפשרות לעקוב אחר תזוזת הסטיילוס.
השאלה האמיתית המתבקשת היא לא האם מיקרוסופט תחליט לייצר את העט או לא, אלא מדוע החברה מלכתחילה מתעקשת לשחרר מוצר לשוק אם היא מודעת לבעיות הכרוכות בתפעולו?
הגב
7 תגובות על "דיווח: מיקרוסופט מפתחת עט סטיילוס גם למסכים שאינם תומכים במגע"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בזמנים כאלה רק נותר לנו לזכור מה אמא סטיב ג'ובס על סטיילוס, עוד לאייפון הראשון:
http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg#t=6m46s
גם הם, בסופו של דבר, כמו גוגל, יגיעו לאותם מסקנות שאפל הגיעה אליהן לפני 4 עשורים.
הטעות השניה הכי גדולה שהם יכולים לעשות אחרי זה, זה להתחבר לנוקיה. אה, רגע…
וכמובן, איך אפשר שלא לאהוב את הפרצוף של סטיב כשהוא מדבר על הסטילוס:
http://screencast.com/t/ss0UwmN3nEi
יופי איתי, ככה הלכו לי 40 דקות :)
אתמול ראיתי (בעצם, הקשבתי רוב הזמן) את זה, את חלק שתיים, ואז עוד כמה וידאואים קשורים.
נחמד לך להיות תקוע בדעה שלך? זה נראה ככה כי אתה מתעלם מפרט די גדול וחשוב:
הסטיילוס נועד למסכים שהם לא תומכי מגע.
אז עם כל הכבוד למר. ג'ובס, צא מהבועה שלך.