מדוע רוכשת עכשיו מיקרוסופט את CyberX הישראלית ב-170 מיליון דולר?
זוהי חברת הסייבר הישראלית החמישית שרוכשת ענקית הטכנולוגיה בשנים האחרונות
ימים ספורים לאחר רכישת מוביט על ידי אינטל – עוד רכישה מסתמנת של סטארטאפ ישראלי על ידי ענקית טכנולוגיה: מיקרוסופט תרכוש את הסטארטאפ הישראלי CyberX, המפתח מערכת הגנה למערכות בקרה תעשייתיות (IIoT). זאת לאחר שרק לפני חודשים ספורים הודיעה החברה על אינטגרציה אל מול Azure Security Center, פלטפורמת ההגנה על סביבות IoT של מיקרוסופט. על פי ההערכות סכום העיסקה מוערך בכ-170 מיליון דולר, מכפיל של יותר מפי 3 על סך ההשקעות בחברה שעמד על כ-48 מיליון דולר.
מגינה על הרשתות התעשייתיות כדי שהנזק לא יהיה רציני
הפלטפורמה של CyberX (סייבר-איקס) מסוגלת לספק תוך פחות משעה תובנות המאפשרות לצוותי אבטחה של רשתות תעשייתיות לאתר, לעצור, לחזות ובעיקר למנוע איומים על תשתיות קריטיות. איומים שעשויים לגרום לנזק כלכלי, ולעיתים אפילו פיזי, שעלולים להשבית פעילות תשתיות חשובות מאוד. הפתרון מנטר את הרשת בצורה לא פולשנית וללא רכיבי קצה, אלא באמצעות אנליזת M2M ואלגוריתמים המנתחים את תעבורת הרשת. בכך, אין התערבות של הפלטפורמה בפעילות הרשת התעשייתית עצמה.
CyberX הוקמה בשנת 2013 על ידי עומר שניידר וניר גילר, בוגרי יחידת אבטחת הסייבר הצה”לית (מצו”ב). בין המשקיעים הקיימים של החברה ניתן למנות את Norwest Venture Partners, OurCrowd Flint Capital, זרוע ההשקעות של קוואלקום. הגיוס האחרון של החברה הושלם לפני שנה, אז גייסה 18 מיליון דולר.
המשקיעות ב-CyberX צפויות כאמור ליהנות מרווחים נאים: Norwest Venture Partners מחזיקה בכ-22% ממניות החברה, Glilot Capital Partners מחזיקה בכ-19.5% ממניותיה ו-Flint Capital מחזיקה בכ-13%. עוד השקיעו בחברה OurCrowd, Inven Capital, Qualcomm Ventures ועוד.
פרשנות: מוצר חדש למשתמשי הענן של מיקרוסופט
הרכישה הקרובה של CyberX תהיה הרכישה ה-20 של סטארטאפים ישראליים על ידי מיקרוסופט ב-20 השנים האחרונות. עם זאת, אם מסתכלים על השנים האחרונות, ניתן לראות כיצד הדגש של מיקרוסופט עבר לרכישה של חברות אבטחת מידע ישראליות.
ב-2014 רכשה מיקרוסופט את Aorato שפיתחה מוצר המנטר, מנתח וחוסם התנהגויות חשודות בארגונים; לאחר מכן רכשה ב-2015 את Secure Islands הירושלמית ב-150 מיליון דולר; ולאחר מכן, ביצעה מיקרוסופט את אחת מהרכישות הבולטות ביותר שלה – הרכישה של Adallom. מיקרוסופט שילמה אז 320 מיליון דולר עבור חברת הסייבר, שבסופו של דבר סיפקה לה גם את מי שיהפוך במהרה למנהל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל, אסף רפפורט. שנתיים לאחר מכן פתחה שוב מיקרוסופט את הארנק והתחדשה בחברת סייבר ישראלית נוספית: Hexadite תמורת 100 מיליון דולר.
אחת המגמות המדאיגות בשנים האחרונות היא התמקדות של תוקפים במערכות IoT ומערכת בקרה תעשתיות. מדובר בין היתר במערכות ותיקות שנמצאות למשל במתקני תשתית, מפעלי אנרגיה ומפעלים, ומתבססות על תשתית מחשובית מיושנת. כתוצאה מכך, המערכות פגיעות מאוד לתקיפות מבחוץ של שחקנים שונים כולל תוקפים מטעם מדינות. הרצון של החברות והארגונים לנטר את המתקנים השונים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע, כולל שליטה מרחוק – כל אלו מאפשרים לתוקפים להגיע למערכות שפעם היו מנותקות מהאינטרנט והעולם החיצוני. על פי מחקר של פאלו אלטו נטוורקס, כ-98% מכלל התקשורת עם מערכות IoT שונות היא לא מוצפנת. בנוסף, 33 אחוז מהמערכות חשופות לנוזקות, 41 אחוז מהמערכות כוללות פרצות אבטחה שונות וכרבע מהמערכות פגיעות בגלל הגורם האנושי.
ישנן לא מעט חברות שפעילות בוקטור הזה, בהן Claroty של Team8 הישראלית, Dragos, NextDefense ו-Indegy שנמכרה לאחרונה ל-Tenable האמריקאית תמורת 78 מיליון דולר. לאחר שתסתיים הרכישה, תוכל מיקרוסופט תטמיע את היכולות של CyberX ולהציע ללקוחות Azure, פלטפורמת הענן שלה, שכבה נוספת של הגנה על תשתיות תעשייתיות.
הגב
7 תגובות על "מדוע רוכשת עכשיו מיקרוסופט את CyberX הישראלית ב-170 מיליון דולר?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כל הכבוד!
חבורה מצוינת שעשתה עבודה טובה מאוד.
אם היו להם משקיעים חכמים/מועילים הם היו יכולים להגיע אפילו יותר רחוק.
שוק מעניין בלי מתחרות חזקות, אבל משקיעים ישראלים מחפשים את האקזיט המהיר (והנמוך).
אולי היזמים דווקא רצו לממש? איך אתה יודע שהמשקיעים דחפו לזה?
מישהו יודע בערך כמה הכנסות היו להם?
להערכתי 10-15 מליון דולר הכנסות בשנה, שזה דרמטית יותר מרוב החברות שנמכרות בסכומים האלה.
כאמור, למשקיע הישראלי אין סבלנות ואחרי 6 שנים צריך למכור לא-משנה-מה כדי לגייס את הקרן הבאה ולהתרחב למשרד יותר גדול בהרצליה פיתוח.
כמעט אי אפשר למכור חברה בלי שהיזמים רוצים גם. מי יקנה חברה כשהיזמים לא בעניין? יותר סביר שכשחברה אחרי 7 שנים מגיעה למקום שמאפשר מימוש סביר עם מעט תקווה למשהו פיצוץ – מתאים לכולם למצוא בית חדש
מסכים עם יזם. לא ייתכן שזה נכפה על ידי המשקיעים.