הרובוט השואב של שיאומי: מתקדם, מעוצב, זול אבל עם חסרון אחד מעצבן
מצד אחד, הרובוט השואב של שיאומי מציג מפרט מרשים שעולה גם על השואבים היקרים ביותר שיש כיום; מצד שני, הוא עולה הרבה פחות מהם. לקחנו אותו לסקירה והגענו למסקנה שמדובר במוצר מצוין ומומלץ, למעט העניין הזה עם ה-汉语/漢語
| עדכון אפריל 2017 | חדשות טובות: שיאומי הוסיפה גם את האנגלית בשפת הממשק של האפליקציה. בנוסף, תוכלו לבחור שהרובוט ידבר באנגלית.
במשך שנים שלטה iRobot עם מותג הרומבה, שלמעשה המציא את הקטגוריה של שואבי אבק רובוטיים. בשנים האחרונות אנחנו רואים כניסה של עוד ועוד מתחרים לתחום הצומח וביניהם חברות ענק כמו LG וסמסונג. עם זאת, מי שהפתיעה בשנה האחרונה היא חברת שיאומי (Xiaomi) הסינית, שהציגה שואב רובוטי משל עצמה. כמו שהיא נוהגת לעשות, גם ה-Mi Vacuum מציע מפרט מרשים, עיצוב בולט ותג מחיר נגיש הרבה יותר משואבים דומים. האם מצליח הרובוט השואב לעמוד במשימה? לקחנו אותו לבדיקה.
אין לכם זמן? צפו בסקירת הוידאו שלנו
עיצוב: לוק של Apple
במבט ראשון, קשה להגיד שהרובוט החדש של שיאומי סובל מעודף יצירתיות בגזרת העיצוב מאחר ומדובר בעיצוב מעוגל ומוכר עם כפתורי הפעלה פיזיים בחלקו העליון. במובנים רבים הוא נראה העתק של רובוטים כמו אלו של iRobot עם מיקום מברשות זהה כמעט לגמרי, עם זאת, הצבע הלבן שלו יפה מאוד לטעמי ובוודאי יותר פרקטי מהכסוף והשחור של רבים מהמתחרים שלו. הצבעוניות הלבנה, ביחד עם המינימליזם, מעניקים לו תחושה מאוד ״Appleית״ וזו כמובן מחמאה.
על גבי הרובוט נוכל לראות את כפתור ההפעלה של הרובוט וכפתור החזרה הביתה, שישמש אתכם כשתרצו לשלוח אותו לתחנת העגינה. הבליטה הלבנה על הרובוט היא חיישן הלייזר (LDS) שנועד למדוד מרחקים בקצב של 1800 פעמים בשנייה וב-360 מעלות ועוזר במנגנון הניווט וההתמצאות של הרובוט.
בצידו של הרובוט נמצא את חיישן הקירות הקשתי ואת החיישן האולטרה-קולי.
בתחתית נמצא את מברשת המטאטא שמסיטה את הלכלוך לעבר פתח השאיבה. מהירות הסיבוב שלה תלויה בצרכים וברמת הלכלוך ונעה בין 130 סיבובים בדקה ל-330 סיבובים בדקה. בנוסף, נמצא עוד 2 חיישנים שנועדו למנוע נפילה שלו מגובה ומברשת מתכווננת בגובה וגלגלי גומי מתכווננים גם הם – כדי שהשאיבה תהיה כמה שיותר צמודה למשטח.
הרובוט שמנמן למדי ושוקל כ-3.8 ק"ג, יותר מהמתחרים שלו, והוא גם לא כולל ידית נשיאה כך שתאלצו להרים אותו משני צדדיו. המברשת שלו קלה לפירוק ולהרכבה והיא עשוייה שיערות ולא סיליקון.
ניווט: כמו רכב אוטונומי
כמשתמש ותיק של רובוטים, רובם של iRobot, התרשמתי לראות את יכולות המיפוי והפעולה של ה-Mi Vacuum. בניגוד למרבית הרובוטים כמו למשל אלו של iLife הפופולאריים או iRobot (למעט ה-980 או 960) שנעים ושואבים בצורה שנראית רנדומלית למדי עם תנועות אלכסוניות מוזרות, הרובוט של שיאומי פועל בצורה שונה, ועוד לפני שמתחילה השאיבה עצמה הוא סורק את החדר על ידי 'סיור היקפי'. רק אז, אחרי שהוא ייצר מפה מדוייקת של החדר, ובהתבסס על 12 החיישנים שלו, הוא מתחיל את השאיבה עצמה, שנעשית בצורת ליניארית וברורה לכל אורך ורוחב החדר. ממה שאנחנו גילינו מדובר בדרך יעילה מאוד והוא לא מבזבז זמן או סוללה במקומות בהם הוא כבר ביקר.
גם כאשר נתקל הרובוט בחפצים או ברהיטים הוא נע מסביבם ושואב בצמוד להם, ואחר-כך אינו חוזר אליהם שוב. ה-Mi Vacuum מצוייד גם ב-4 חיישני נפילה שמונעים ממנו בצורה אפקטיבית ליפול ממדרגות או משטחים.
בזכות יכולות הרדאר והמיפוי שלו, תוכלו אפילו לראות את המסלול המדוייק של כל שאיבה ולראות על גבי הסמארטפון תוכנית כמעט אדריכלית של הבית שלכם כולל מיפוי מדוייק של קירות ורהיטים וביניהם את המסלול המדויק שעשה הרובוט. מרשים.
שימו לב רק שאם אתם רוצים להגביל את איזור השאיבה של השואב, תצטרכו לרכוש לו פס מגנטי, רצועת מגנט גמישה שמונעת מהשואב לעבור מעליה, מאחר והוא לא מגיע עם ׳קיר וירטואלי׳. לטעמנו, חבל שהחברה לא כללה בערכה הבסיסית לפחות רצועה אחת, אולם מכיוון שמחירה אינו גבוה יחסית ועומד על כ-50 ש"ח ל-2 מטר, אנחנו ממליצים לכם בחום להצטייד בה.
פעולה: שואב מחמאות
על הנייר, נהנה ה-Mi Vacuum מעוצמת השאיבה הגבוהה ביותר בקטגוריה, הגבוהה יותר ממתחרים דוגמת ה-980 של iRobot למשל, למרות ששניהם חולקים את אותו מנוע הבראשלס של Nidec.
אולם האם וכיצד עוצמת השאיבה הזו מתבטאת בפועל? הרי לשם כך התכנסנו… ובכן, קודם כך ספויילר קטן, גם השואב הרובוטי של שיאומי לא יוכל להתחרות בעוצמת השאיבה של שואבים רגילים. עם זאת בקטגורייה של השואבים הרובוטים התרשמנו לטובה מעוצמת השאיבה שלו.
בדקנו את הרובוט על גבי שטיח ועל גבי פרקט עם 3 סוגי לכלוך שונים: שברי קורנפלקס, לכלוך רטוב (זיתים ולחם עם גבינה) ושערות בחסות פיקסל, Canis lupus הבית שלנו, מסוג בוסטון טרייר. את מבחן הקורנפלקס צלח הרובוט היטב הן על השטיח והן על הרצפה וכמעט שלא נותרו שברים על הרצפה; הרובוט גם לא נתקבל בבעיות מיוחדות בשאיבה של שיערות הכלב מהשטיח, אם כי כמה מהן חמקו ממנו על הרצפה ורק בסיבוב שני הוא הצליח לאסוף את כולן; גם במבחן הלכלוך הרטוב זכינו לתוצאות מספקות ולמעט גרירה מקרית של זית, הצליח הרובוט לאסוף את כל הלכלוכים ולהשאיר הן את הרצפה והן את השטיח נקיים.
בבדיקה של מעבר של הרובוט בין משטחים שונים בבית גילינו שלרוב הוא לא נתקל בבעיה בירידה משטיח לרצפה או כניסה לחדר עם פרקט (עם סף מתכת); עם זאת, לא פעם נתקל הרובוט בבעייה לטפס על שטיחים שעירים ("שטיחי שאגי") והוא היה צריך לנסות שוב ושוב עד אשר הוא הצליח לבסוף לטפס עליהם.
לרובוט מצב ניקוי Spot, שבו הוא מתמקד בניקוי של איזור קטן יחסית ותחום, למשל אם נשפך לכם או לילד משהו על הרצפה. בניגוד לרומבה למשל, כאן המצב לא נהנה מכפתור ייעודי וכדי להגיע אליו תצטרכו ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הבית.
בהשוואה לרובוטים כמו זה של ניטו למשל, ל-Mi Vacuum תא פסולת קטן יחסית של 400 גרם, לעומת כ-425 גרם בממוצע בשואבים אחרים, עם זאת, התא נגיש מאוד והניקיון שלו נעשה בלחיצה אחת. השואב כולל פילטר HEPA שיעיל מול מעל ל-99.99 אחוזים מהחלקיקים.
סוללה: עושה את העבודה
ל-Mi Vacuum סוללת ליתיום יון 5,200mAh 14.4V, שתספיק לכם על פי שיאומי לשעתיים וחצי של פעילות. בפועל, אנחנו גילינו לא מעט פרמטרים שמשפיעים על זמן הפעולה שלו. כך למשל כאשר נאבק הרובוט בטיפוס על שטיח הצלחנו לסחוט ממנו פחות זמן עבודה, ומעבר למוד שקט יותר גרם לו לצרוך פחות אנרגיה. כך או כך, הרובוט יחזור בצורה אוטומטית לתחנת העגינה שלו כאשר יגלה שהסוללה עומדת למות. הממוצע שלנו עמד על כשעתיים ו-5 דקות פעולה עם כל טעינה.
אפליקציה וממשק: סינית אני מדברת אליך
הרובוט פועל בעזרת אפליקציית Mi Home שמשמשת לשליטה על כל מכשירי הבית החכם של שיאומי, כמו מטהרי האוויר והנורות שלהם. שימו לב שכדי להוסיף את הרובוט לרשימת המכשירים שלכם, עליכם לוודא שאתם רשומים ב-Mainland China, אחרת לא תוכלו להתקדם. לצערנו, האפליקציה לא מתורגמת לגמרי וחלקים ממנה עדיין בסינית, אנחנו ניסינו לעזור קצת…
עם זאת, הממשק הסיני לא מסתיים באפליקציה והוא תקף גם בשיחה היומיומית שלכם עם הרובוט, ומדובר ברובוט שאוהב לדבר… לכן, לא פעם מצאנו את עצמנו מנסים להבין מה לעזאזאל הוא אמר עכשיו או לחילופין רצים אחריו עם Google Translate פתוח בטלפון כדי לנסות לתרגם בזמן אמת מה הוא רוצה מחיינו. לרוב, אגב הוא רצה להעיר לנו על תא פסולת מלא שזקוק לניקוי דחוף.
בכל מקרה, תוכלו בעזרת האפליקציה לתכנן שאיבה בזמנים קבועים או להפעיל את הרובוט מכל מקום שרק תרצו; בסופה של כל פעולת ניקוי תקבלו התראה על כך שהרובוט סיים את העבודה בליווי דוח מפורט שכולל מפה של האיזור שהוא ניקה, כמו שמפיק ה-360 Eye היקר של דייסון. בין היתר תוכלו לראות בדוח את המסלולים המפורטים שהוא עשה, כמה מטרים רבועים הוא ניקה בפועל, כמה זמן ארכה פעולת הניקוי ומצב הסוללה הנוכחי שלו. אם תרצו, תוכלו גם לבלוש אחריו ולראות בזמן אמת היכן הוא נמצא בכל רגע בבית.
אנחנו אהבנו את מצבי השאיבה השונים, כך שאם למשל אתם נמצאים בסביבת השואב ורוצים להאזין למוסיקה, לדבר עם חבר או לצפות בטלוויזיה תוכלו להעביר אותו לעוצמת שאיבה נמוכה יותר, מה שגם יפחית משמעותית את הרעש.
סיכום
ה-Mi Vacuum מצליח לשלב בין עוצמת שאיבה גבוהה ואלגוריתם ניווט מרשים; התוצאה: הוא שואב היטב, יודע להתחמק ממכשולים ומרהיטים ועושה את זה בזמן קצר יחסית. גם האפליקציה שמשמשת לתכנות ולבקרה שלו עובדת היטב וקלה להפעלה. כשמוסיפים לכל ערימת היתרונות הזו את העלות שעומדת על כ-1,500 ש"ח (כולל משלוח), לעומת כ-3,700 ש"ח עבור הרומבה 980, הרי שקל לנו להמליץ על השואב הזה. עם זאת, כפי שהזהרנו קודם לכן, שיאומי לא טרחה לתרגם את הממשק לאנגלית ועדיין ולא ידוע האם ומתי תעשה זאת. לטעמנו מדובר בחיסרון. עד כמה הוא גדול – תלוי בעיקר בכם. אם לא מדובר ב'דיל ברייקר' עבורכם, ה-Mi Vacuum הוא עסקה נפלאה ויעניק לכם תמורה נפלאה עבור הכסף שלכם.
אמ;לק
לא אהבנו: ממשק בסינית, אין 'קירות וירטואליים'
אהבנו: עיצוב, אפליקציה, ניווט, יעילות, מחיר
תודה לאתר GearBest שהעמיד לרשותנו את ה-Mi Vacuum לסקירה
הגב
42 תגובות על "הרובוט השואב של שיאומי: מתקדם, מעוצב, זול אבל עם חסרון אחד מעצבן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
330 סיבובים לשנייה …. ?
תיקנו, תודה
יש קיר וירטואלי…תתקנו
ב"ה
אני רכשתי מוצר סיני מחברת broadlink שבסך הכל אמור לשמש ככפתור on off באמצעות אפליקציה, ורמת ההרשאות הייתה חסרת הגיון לגמרי
לקיחת מיקום, שבדרך אגב עבד על הזמן
מצלמה
הקלטה
קריאה וכתיבה לאיחסון
קריאת אנשי קשר
וכו', בקיצור כל הרשאה אפשרית
אז.. אם רכשתם מוצר סיני תבדקו שרמת ההרשאות שלו הגיונית, ורק אם יש לכם firewall חומרתי הייתי ממליץ על רכישת מוצר סיני, כמובן שצריך לבדוק שלא חייבים 'אימות' לפני השימוש
עוד משהו שרכשתי ולא בשימוש, זה מצלמות IP שהגדרת ה default שלהם היה באיזה שרת סיני לבדיקה..
מה המחיר יא מעצבנים
כתוב אחי
המחיר כתוב. בכל מקרה מוזמן להשוות בין כל אתרי המכירות הסיניים, כי יש מבצעים וקופונים כל הזמן ואתה יכול להשיג אותו אפילו יותר בזול.
לא כתוב כמה יוצא המכס/מעמ עבורו במחיר הזה?
הבנתי שאם התפריט של הטלפון באנגלית אז גם האפליקציה,אבל אם התפריט בעברית האפליקציה בסינית.
תבדקו…
(לפי מה שאמרו בערוץ קונים בסין)
הממשק במכשיר שבו נערכה הבדיקה היה באנגלית. אכן, חלק מהממשק של האפליקציה באנגלית, אבל הרוב המכריע בסינית. כל ההודעות הקוליות של הרובוט הן בסינית.
כנראה שהגיע הזמן ללמוד שפה שלישית…
כל השאסי שלו נראה אחד לאחד כמו הרומבה.. חשוד מאוד.
הוא מצליח לנקות גם פינות?
זה מתרגם את האפליקציה באנדרואיד:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pjf.apptranslator
מה לגבי מכס ואחרים?
אם מזמינים אותו מחו"ל, מהן עלויות המכס וכו במקרה שהוא עולה 1,500 באתר הסיני כולל משלוח?
שיאומי הם פשוט חברה מדהימה! התאהבתי בהם והתחלתי להזמין מגוון רחב של מוצרים שלהם, נהנה מכל רגע!
מקווה שימשיכו כך גם אחרי שהוגו עזב.
מה לגבי אחריות? אמינות?
מניסיון שלי עם מספר שואבי אבק, אין כמו ilife A4 שואב חזק. ממש ג'יפון קטן, בדקתי אותו בעזרת פיסות נייר כתומות שפיזרתי בבית ובמשך שעה וחצי הוא עבר על כל הבית כולל כל החדרים ואסף את כל הפיסות.
מה פערי המחיר בין איילייף ובין שיואומי? ואיפה הכי כדאי להזמין את המוצרים האלה?
אני עם iclebo כבר 3 שנים והוא נותן בדיוק את אותן התוצאות. אפילו האלגוריתם זהה.
בזמנו הוא היה היחיד שסורק את הבית, ממפה אותו ורק אז מתחיל לעבוד.
הכל טוב נחמד ונעים אבל…
אין על ה-irobot980 של roomba שלי!
נכון, אין לו סריקה מיפוי ומעקב online (בלה בלה בלה) והוא רועש בצורה משגעת, אבל הוא הרובוט השואב החזק האמין והחכם ביותר שניתקלתי בו מניסיון אישי.
למרות שגם זה של שיאומי נראה מענין ;)
באיזה אתר מזמינים?
אני הזמנתי עכשיו בגירבסט
http://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_440546.html
אני גם השתמשתי בקופון של 10% הנחה:
EDM2017
המעמ יוצא לפי דעתי בערך 200 שח
הדרך בה אתה מנחם את עצמך על פערי המחיר מעוררת גיחוך…
אבל למצוא חלקי חילוף למברשתות צד והגדולה ומסננים וסוללה אין למצוא .
ומה שיש זה במחיר יקר והזוי
אחלה כתבה מקיפה. בכל אופן בעולם של הרובוטים תמיד עדיף קוריאנים כמו הICLEBO, אבל אם כבר מתפשרים על סינים אז השיאומי סבבה
הזמנתי מ aliexpress (עלה 350 דולר)
הגיע תוך חודש ולא שילמתי מכס
ניקה כבר 10 פעמים בצורה מעולה.
מנווט מעולה ומטאטא כל נקודה פעם אחת בדיוק
מנווט סביבי רהיטים ורגליים של כסאות, שולחנות וכו'
קצת רועש לכן אני מפעיל אותו כשאני יוצא מהבית
תוך שעה מקבל הודעה שהוא סיים עם מפת המסלול שלו בדירה
לוקח לו שעה ורבע לנקות דירה של 120 מטר
מסיים עם מיכל מלא לכלוך
ממליץ בחום!
איך לא שילמת מכס? ביקשת שירשמו מחיר פחות ממה ששילמת?
אפשר לינק?
יש אפליקציה בשם app translator, מתקינים אותה, והיא מתרגמת סימולטנית את האפליקציה, ואז אין בעיה. עובד לי מעולה
ללא התייחסות ל Neato הביקורת ההשוואתית הזאת קצת מביכה. Neato כוללים כבר שנים מערכת ניווט מבוססת לייזר, ומכאן ניווט סדור וברור בבית במהלך הנקיון, בנוסף לשואב החזק ביותר בקטגוריה (לא יודע להשוותו לשיאומי, היה נחמד אם הכתב היה עושה זאת..), גם תג מחיר של כ- 1800 ש"ח *בארץ* כיום, ללא סיכוני הפתעות מכס וכו'. בקיצור, פספסת בענק בהשוואה שלך וחבל.
איפה אפשר למצוא ניטו ב-1800 ש"ח בארץ?
במועד הכתיבה, ב zap הופיעו כאלו. כעת ב 2150 ש"ח בארץ, גם ב zap. לא מעוניין לפרסם חנות ספציפית, אז מוזמנים לבדוק בעצמכם. בכל מקרה, להשוות רובוט בעל יכולת ראייה ל iRobot כאשר קיים Neato במחיר דומה זאת בדיחה. אין לי בעיה שבהשוואתכם יצא טוב מ Neato, אדרבא – מעולה. אבל לא לההתעלם מקיומו..
יש קיר וירטואלי. צריך לרכוש בנפרד
1. ניתן לרכוש קיר וירטואלי. מין סרט מגנטי.
2. אני עושה צילום מסך להודעות של השואב בטלפון ופותחת באפליקציה של google transalte. לוקח בדיוק 5 שניות להבין מה הוא רוצה.
התקנתי על השלי שפה אנגלית וכבר לא צריך google translate.
אך זה טוב ללמוד שפה חדשה :)
לפני יומיים (24 באפריל 2017), בזמן שהשואב היה באויר בין סין לבית שלי, יצא עדכון לתוכנה. ניתן להתקין את האפליקציה באנגלית והיא מאפשרת להפעיל את הרובוט באנגלית. חוץ מזה, אפשר להוריד חבילת קול באנגלית, והרובוט מתחיל לדבר בקול נשי באנגלית.
ברגע שהכל באנגלית, לא ממש מסובך להתקין ולהתעסק עם הרובוט, למרות שבתוך הקופסה הכל בסינית.
היום קיבלתי אותו…והוא כבר יודע לדבר באנגלית כמו כן אפפ כבר באנגלית, אז עכשיו כבר אין לו חיסרונות האלו.
תהנו! כמוני :)
מאיזה אתר הזמנת? אז זה עובד באנגלית?
שימו לב שהמוצר "דור 2" הוא לא של חברת שיומי – כתוב את זה במפרט שבאתר gearbest בצורה ברורה
לצערי אני נפלתי בפח כשאתה עובר מהמוצר Original Xiaomi Mi Robot למוצר "דור 2"
האם הוא מוצר נחות מהדור ראשון של שיאומי?
איך מוצאים את האתר של Roborock של שיאומי?