הכינו את הפינגויין לחורף: תוכנות מומלצות ללינוקס
בחרתם להתקין את לינוקס כמערכת ההפעלה החדשה שלכם? אספנו עבורכם רשימת תוכנות מומלצת להורדה.
אספנו עבורכם מבחר תוכנות, בתחומים שונים, שכדאי ומומלץ להתקין אם אתם משתמשי לינוקס. חלק מהתוכנות הן תוכנות חופשיות מפרויקטים שונים של קוד פתוח, וחלקן קנייניות. מי שמתנגד להתקין תוכנות קנייניות לחלוטין, יכול לדלג עליהן לגמרי, ואתם גם, כמובן, מוזמנים להציע תוכנות נוספות משלכם לטובת הכלל.
שירותים
7Zip – תוכנה לניהול קבצים מכווצים. התוכנה מסוגלת לפתוח מגוון רחב של פורמטי כיווץ הקיימים היום ברשת, ותאפשר לכם לפעול עם ממשק עברי או אנגלי ולכווץ או לפתוח את הקבצים שלהם.
אופן אופיס – אם ההתקנה שלכם לא הגיעה עם תוכנות האופן אופיס, או אחיו הבוגר 'Libre Office', כדאי לגשת ולהתקין. התוכנות שבחבילה יאפשרו לכם לפתוח, לערוך וליצור מאפס קבצים בפורמטים שונים, החלק מהפורמטים שאתם מכירים מהעולם המיקרוסופטי (doc, ppt) וגם פורמטים פתוחים.
שמע
Audacity – תוכנת עריכת שמע מעולה, המאפשרת לכם להקליט, לשמוע ולערוך קבצי שמע. התוכנה תומכת במגוון רחב של פורמטים. למי שחשוב לעבוד עם הפורמט הקנייני MP3, קיימת אפשרות להתקין פלגין חיצוני שיאפשר לכם לייצא גם קבצי MP3.
VLC – תוכנת ניגון מדיה מלהיבה במיוחד, המסוגלת לנגן כמעט כל פורמט וקודק (codec) הקיימים היום בשוק. ה-VLC מחליפה נגני מדיה אחרים, וגם עבור משתמשי חלונות היא מציעה יתרונות רבים על פני החלופות הקיימות היום בשוק.
גרפיקה
Adobe Flash Player – מי שרוצה לצפות בפלאש בעת הגלישה באינטרנט, יצטרך כנראה להתקין את הפלגין הזה, שיאפשר לדפדפן שלו להציג את תכני הפלאש (פלאש היא פיתוח קנייני של חברת Adobe).
GIMP – פרויקט קוד פתוח ליצירת תוכנת עריכה גרפית. גימפ זמינה גם למשתמשי חלונות וגם למשתמשי לינוקס, ומאפשרת למשתמש לבצע מגוון רחב של פעולות של עיבוד תמונה. מרבית הצרכים היומיומיים שלכם יכולים לזכות למענה מהגימפ.
אינטרנט ודואר אלקטרוני
בתחום הדפדפנים קיים מספר רחב מאוד של אפשרויות, המתאימות לכל אחד ולדרישות שיש לו מהדפדפן. בין הפופולארים ביותר נמצאים פיירפוקס וכרומיום. פיירפוקס, שועל האש הותיק של קרן מוזילה, זמין למשתמשי לינוקס. גם מי שאהב את כרום ב-PC יוכל לקבל אותו על גבי לינוקס, אם כי מעט שונה, בצורת כרומיום.
כרומיום, למי שלא מכיר, הוא פרויקט הקוד עליו מבוסס הדפדפן כרום. כרומיום נמצא תמיד בגרסת בטא, ומעת לעת בוחרת גוגל לקחת את הקוד ולהוציא אותו כגרסה רשמית שלה, תחת המותג 'כרום'. יש לקחת בחשבון כי בכרום, בניגוד לכרומיום, גוגל מוסיפה אלמנטים שונים העוקבים אחרי הרגלי הגלישה של המשתמשים. מידע זה משמש את גוגל לצרכיה, וברשת פורסם בעבר כי חלק משירותי האנליטיקס שלה מתבססים על מידע המגיע מכרום ומסרגלי כלים שונים.
Thunderbird – מבחינת ניהול דואר אלקטרוני, אחת התוכנות המובילות בעולם הקוד הפתוח, ובהחלט המומלצת מבחינתנו, היא ציפור הרעם של מוזילה. הציפור היא אחות של שועל האש, ומאפשרת לכם לבצע את מרבית המשימות שמשתמשי חלונות רגילים לבצע עם תוכנות האאוטלוק בגרסאותיהן השונות. בין השירותים השונים שהיא מאפשרת, נכללים ניהול מספר תיבות במקביל, ניהול רשימות RSS, ועוד ועוד.
מכירים תוכנות מומלצות נוספות? שתפו אותנו בתגובות!
הגב
9 תגובות על "הכינו את הפינגויין לחורף: תוכנות מומלצות ללינוקס"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
סופסוף התייחסות לפינגווינים…. הגיע הזמן.
באובונטו לא צריך תוכנת חילוץ… לא יודע מה בהפצות האחרות
וגם אופן אופיס והתוכנה של המייל מגיעות מובנה
ושכחתם לציין שכרומים מפגר בגרסה מאחורי כרום , כרומיום נמצא בגרסה 15…
ואפשר כמובן להוריד את כרום הרגיל גם באובונטו דרך כאן :
https://www.google.com/chrome/
אבל תודה על ההתייחסות לאלו שלא משתמשים בווינדוס!
אמנם אלו תוכנות שנועדו לסביבת kde, אבל Amarok זו ככל הנראה התוכנה להשמעת מוסיקה הכי טובה שאני מכיר. ו-Kopete זאת תוכנת צ'ט שמתחברת כמעט לכל פרוטוקול אפשרי ומאפשרת לצ'וטט עם חברים מפייסבוק או ג'ימייל או msn או אפילו ICQ…. והכל בממשק אחד וממש נוח… חלופה לKopete יכולה להיות גם Pidgin בסביבת גנום…
אה, וכמובן, מי שמשתמש הרבה ב-shell מוזמן להתקין את yakuake ולקבל את אחת מחוויות העבודה הטובות שיש…
zimbra, לניהול דואר אלקטרוני
You got it wrong!
מי בכלל מוריד תוכנות בלינוקס במקום להתקין אותן מהמאגרים? משום מה בכלל לא נראה לי שאתם משתמשים בלינוקס, כי התוכנות שציינתן מומלצות (טוב, כמעט כולן…☺) גם למשמשי חלונות ומק. בעצם, אני חושב שהמאמר הזה מיועד בעיקר אליהם.
אם באמת הייתם משתמשים בלינוקס הייתם יודעים, למשל, שאין ל־7-Zip ממשק גרפי בלינוקס, ולכן גם לא ניתן להשיג את הממשק הזה בעברית או באנגלית. לגבי תוכנות קניניות, התוכנה היחידה ברשימה שהיא קניינית היא Adobe Flash Player שככל הנראה כבר מותקן על הדפדפן שלהם.
להלן קישורים להתקנת התוכנות עבור משתמשי דביאן ואובונטו:
apt://p7zip-full
apt://openoffice.org
apt://libreoffice
apt://audacity
apt://vlc
apt://firefox
apt://chromium-browser
apt://thunderbird
גיא – "אז קחו עצה מאדם עם נסיון" זה לא טיעון משכנע בשלון המעטה… אולי תהיה יותר ספציפי. מה היתרונות שאתה מוצא ב-windows?
משתתף בצערך ומזמין אותך לנסות, ככה, בשביל הספורט, להתקין את המינט האחרונה, שמתאימה גם למחשבים הכי ישנים שיש לך בבית. אני משוכנע שדעתך תשתנה מן הקצה אל הקצה…