יישומי ענן לאזרח הפשוט
רוצים לראות איך משתמש פרטי יכול להפיק תועלת כבר היום ממיחשוב ענן? דוד קודיש סוקר מספר אפשרויות
מחשוב ענן אמנם יחסית חדש כמונח אבל שמענו עליו לא מעט בשנים האחרונות. שירותי אימייל ואפילקציות כגון ג'ימייל ואחרים הנם למעשה יישומי ושירותי ענן שקיימים עוד לפני שהמונח מוסד.
על שימושי ענן לעסקים דיברו ומדברים המון. בפוסט הזה, אני רוצה להתמקד בכמה יישומי ושירותי ענן שכל משתמש בייתי יכול למצוא בהן ערך. כיוון שכולנו אוהבים חינם, אני מתמקד בשירותים חינמיים (או כאלה שמבוססים על פרסומות), אבל בגלל שאין דבר כזה ארוחות חינם, אני גם אציין מספר יישומים בולטים שהם בתשלום.
עיבוד תמלילים, גליון אלקטרוני, מצגות ועוד
Google Docs – המערכת הנפוצה ביותר לערכת אופיס מקוונת. מעבר ליכולות אופיס, יש גם תוכנת ציור ועוד יכולות עריכה של המון פורמטים. המערכת מצטיינת באפשרויות השיתוף שלה, וביכולת של מספר רב של משתמשים לערוך את אותו המסמך במקביל.
Microsoft Office Web Apps – התשובה של מייקרוסופט לגוגל. יכולת עבודה על אופיס בלי מערכת אופיס. אין יכולות שיתוף של עבודה במקביל, אבל במקום מקבלים שטח אחסון של 25GB לכל משתמש.
Zoho – זוהו היא מערכת עם המון יישומים החל בסביבת אופיס אבל גם שיתופיות (צ'ט, ניהול ישיבות, דיונים) ומערכות עסקיות כגון ניהול חשבונות בנק, CRM, גיוס עובדים, ועוד.
עיבוד תמונות ווידאו
Pixlr – יישום מתוחכם ביותר המכיל תכונות שאין אפילו ביישומים דומים בתשלום. המערכת לא דורשת אפילו רישום בסיסי כך שכל אחד יכול מיידית להתחיל לעבוד. אין יכולות אחסון כך שאת כל הקבצים יש לשמור על המחשב האישי.
Jaycut – גם פה יישום חינמי לחלוטין ששם דגש על עריכת וידאו בסגנון ה- Movie Maker של ווינדוס. כל היכולות הסטנדרטיות של מעברים ושילובים של פריימים זה בתוך זה.
אימייל
Gmail, Hotmail, Yahoo – הרבה אלטרנטיבות קיימות בשוק ובאופן מפתיע אולי (לפחות לי), Hotmail היא הדומיננטית ביותר בפער ניכר.
מחשוב ענן בייתי
שני מודלים קיימים לשוק הבייתי באופן דומה בדיוק לזה המסחרי. מודל בו כל משתמש מקבל מחשב וירטואלי אליו הוא מתחבר דרך האינטרנט, ומודל אחר, שבו 'מערכת ההפעלה' הוירטואלית היא למעשה יישם אינטרנטי שמדמה מחשב. בשני המקרים, העיבוד נעשה על שרתים בענן, ולא במחשב הבייתי.
IT Farm , StartForce – שני אתרים שונים בהם ניתן לקבל סביבת מחשב אמיתית וירטואלית שמגיעה עם Office2010 ועליה ניתן להתקין כל תוכנה שהיא. השרות אינו בחינם אבל אם יש לכם מחשב ישן שצריך להחליף, שווה לשקול האם לא מספיק להגדיל את רוחב הפס ולקבל מחשב וירטואלי.
Jolicloud – אחד החביבים עלי. לא מדובר במערכת הפעלה, אלאבמעין שולחן עבודה וירטואלי שמרכז קיצורי דרך לכל שירותי הענן שקיימים ברשת. באמצעות התוכנה, ניתן גם למצוא מספר רב של יישומי ענן חדשים.
אחסון
מה שווה ענן, בלי אחסון בענן. כדי לקבל שטח אחסון משמעותי אין מנוס מתשלום, אבל אם אתם מוכנים לנדוד בין אתרים שונים, ניתן להגיע לשטחי אחסון לא מבוטלים. אחסון תמונות אפשרי באתרים כגון Picasa ווידאו אפשר לשמור ב- Youtube, אבל בשביל כל השאר:
Google Docs – אמנם רק 1GB חינמי, אבל 20GB נוספים יעלו רק 5$ לשנה (שזה כמו חינם).
Windows Live Skydrive – מייקרוסופט נותנת 25GB חינם, לא תיקחו?
Dropbox – שרות גיבוי שעובד עם יישום המותקן על המחשב האישי שדואג לגבות את כל המידע לענן, וכן מסוגל לעבוד עם מספר מחשבים במקביל
יצירת אתרים
WordPress – יכולת פתיחת בלוג תחת האתר של וורדפרס אבל גם יכולת הקמה של אתר עם התוכנה של וורדפרס על כל אתר אחר, בדיוק כמו האתר הזה.
Google Sites – גוגל לא משאירה את הזירה הזו ריקה ובעזרת היישום, ניתן לפתוח ולנהל אתרים מסוגים שונים שמנצלים את כל היכולות של Google apps.
סתם בשביל הכיף
Wordle – יצירת אפקט כמו זה שמצורף מכל אתר או טקסט.
מה עוד? שתפו אותנו באתרים המעוננים שלכם.
כתבה זו הופיעה לראשונה ב-Technologeek
הגב
5 תגובות על "יישומי ענן לאזרח הפשוט"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הוטמייל הכי נפוץ ?!
אין ממש אתר עם נתונים מדוייקים על מספר המשתמשים של כל שירות אימייל.
במרץ 2010, יש להוטמייל מעל 380 מליון משתמשים.
במרץ 2011 ליאהוו יש 275 מיליון משתמשים.
בנובמבר 2010 היו לג'ימייל 193 מיליון משתמשים.
דברים אולי משתנים, אבל עם פערים כאלה, ג'מייל עדיין במקום השלישי
אתר שלא צירפתי לכתבה כי הוא לא פעל באותו רגע (מנפגעי אמאזון), אבל בהחלט ראוי לאזכור הוא http://aviary.com. אתר מדהים לעריכת וידאו, תמונות, ואודיו.
גוגל מוזכרת כאן חזק מאוד (ובצדק!), אני חושב שיש מקום להוסיף לרשימה גם את יכולת הסנכרון של כל הנתונים האישיים בגוגל כרום- סימניות, Themes, הגדרות דפדפן וכו', מאוד נוח כשעובדים בכמה מחשבים (לפטופ אישי, מחשב בעבודה…) וצריך לסנכרן בין כולם.
באנדרואיד, מעבר לכך שאנשי הקשר נשמרים על הג'ימייל, יש אפליקציה שנקראת SMS Backup ששומרת את כל הסמסים בלייבל בג'ימייל ומגבה את כולם באופן קבוע.
ועכשיו אחרי שקראתי את התגובה שלי פעם נוספת, אני רץ להחליף סיסמא…
הכתבה הזאת היא הכתבה הראשונה שאני קראתי אצלך ומאז אהבתי מאוד את האתר..
תמשיך כך אני חושבת שתגיע עוד רחוק.
אני במקרה מעצבת (של הרבה דברים) אבל בעיקר מעצבת פנים.
אני חושבת שאם עיצוב האתר יהיה מסודר יותר, כך זה ימשוך את העניים של הרבה אנשים והפופולריות של האתר תעלה. תחשוב על זה.