Jawbone UP: צמיד לניטור פעילות גופנית ושינה [סקירה]
הדור השני של צמיד ה-UP יגיד לכם כמה צעדתם היום, איך ישנתם, כמה פעמים התעוררתם במהלך הלילה וגם ידאג להעיר אתכם בדיוק אחרי שסיימתם מחזור שינה. יצאנו לבדוק האם הוא עומד בהבטחות
כשנחשף לראשונה בתערוכת CES 2011, זכה צמיד הפלא של Jawbone האמריקנית להתעניינות וסיקור רב בקהילת הטכנולוגיה הבינלאומית. UP הוא צמיד ניטור פעילות גופנית, אוכל ושינה, שמלווה את המשתמשים לכל מקום ולאורך כל היום.
המכשיר כולל חיישני תנועה מדוייקים להפליא שבשילוב עם אפליקציה לסמארטפון יכולים לומר לכם בדיוק כמה צעדים הלכתם היום, מתי נרדמתם, כמה זמן ישנתם וכמה פעמים התעוררתם במהלך הלילה. הצמיד יודע גם להעיר אתכם בדיוק כשסיימתם מחזור שינה ובלחיצת כפתור אחת תוכלו גם להציב יעדים ואפילו להתחרות בחברים שלכם.
בנתונים ניתן לצפות באמצעות ממשק גרפי מרהיב שמזכיר במידה רבה אינפוגרפיקות צבעוניות ופשוטות לקריאה והסנכרון מול האפליקציה נשמר גם בענן, כך שתוכלו לגשת אליו מכל מכשיר אחר או לשתף את החברים, אפילו בפייסבוק.
הכירו את הדור השני
סיפורו של UP מתחיל דווקא בכשלונה של Jawbone, שהכריזה על המוצר שנה שעברה ועל אף הבאזז הגדול והמכירות המחמיאות, זכה לכשלים רבים שגרמו להסרתו מהמדפים שבועות ספורים לאחר ההשקה המדוברת. מעט לאחר שהושק צמיד ה-UP החלו להציף את Jawbone אינספור פניות הנוגעות לזמן סוללה שערורייתי ולתקלות רבות שגרמו להשבתתו של המכשיר תקופה קצרה לאחר תחילת השימוש בו.
החברה שניסתה בהתחלה להתמודד עם התקלות הנקודתיות הבינה לבסוף שמדובר במוצר פגום והפעילה תוך זמן קצר מדיניות החזר של "no questions asked" שאיפשרה לקבל החזר כספי מלא תמורת המוצר באופן אוטומטי ללא תנאי סף. במקביל להסרתו של UP מהמדפים הבטיחה Jawbone לשוב עם המוצר לאחר שתבצע תחקיר מקיף וקפדני ושבה אל שולחן השרטוטים.
הבטיחה וקיימה. הדור השני של UP הושק לפני שבועיים ברשת חנויות הריטייל של אפל בארה"ב לקראת השקה בינלאומית שתתקיים בתחילת השנה הבאה. Jawbone מבטיחה כי שעות רבות הושקעו במחקר ופיתוח כדי ללמוד מטעויות העבר ובמטרה לייצר מכשיר עמיד וטוב הרבה יותר. לצד הצמיד, שדרגה Jawbone גם את האפליקציה המיועדת עבורו והפכה אותה לצבעונית, ברורה ואינטואיטיבית הרבה יותר.
סוגיית המידה
נתחיל מסיפורנו האישי. צמיד ה-UP מגיע בשלוש מידות: M, S ו-L ובשמונה צבעים שונים הכוללים בין היתר: שחור, אדום, תכלת, ירוק כהה וכתום. על מנת לגלות מהי המידה המתאימה לכם, מציעה Jawbone כלי מדידה פשוט שהופך כל חוט וסרגל לאמצעי נוח שיבהיר לכם בדיוק איזו מידה אתם.
במקביל, אם הגעתם במקרה לחנות ונתקלתם באריזה של המוצר, תגלו בגב הקופסא פלסטיק שקוף עם מידה שנועד לעזור לכם לגלות מהי המידה המתאימה לכם. הבעיה מגיעה בשלב שבו בחרתם לרכוש את הצמיד כמתנה, מקרה שבו אתם עשויים לרכוש צמיד שאינו מתאים למידות הנכונות. בהתחשב בעובדה שמדובר בצמיד שיש לענוד 24/7, החשיבות של התאמת המידה הנכונה ליד היא קריטית שכן UP ילך לישון איתכם בלילה ויצטרף אליכם למקלחת, למכון ולכל מקום אחר.
כאן אולי הגיע הזמן להעניק מחמאה ראשונה ל-Jawbone שנחשבת לחברה שמקפידה על עיצוב והעניקה ל-UP מראה של צמיד ולא של גאדג'ט. למעשה, אף אחד לא יבין בכלל שהצמיד שענדתם כולל בתוכו סוללה קטנה, חיישן תנועה מובנה, מערכת רטט, כפתור וחיבור אודיו סטנדטי לסנכרון וטעינה. הצד הטכנולוגי כולו עטוף בגומי עמיד עם עיצוב מרשים וגימור של מתכת מבריקה והוא יפה, עדין ומרשים.
את צמיד ה-UP שלנו קיבלנו במתנה מחבר שביקר בלוס אנג'לס לאחרונה והמידה (S) אינה תואמת וקטנה מידי. בבירור מול Jawbone הובהר לנו כי עד שיושק המכשיר מחוץ לארה"ב, ההחלפה למידה המתאימה יכולה להתקיים בארה"ב ובה בלבד. מאחר וכך, כדאי לזכור לודא שהמידה שהזמנתם תתאים לכם, משום שאחרת עשוי הליך ההחלפה להיות מורכב ומסורבל בשלב זה.
הפעלה ראשונית וסנכרון נתונים
חלק מההחלטות האמיצות שקיבלה Jawbone נוגעת לדרך הסנכרון של צמיד ה-UP עם מכשיר הסמארטפון שלכם. על אף שהיא ידועה בעיקר בזכות מערכות השמע מבוססות הבלוטות' שלה, החליטה Jawbone לזנוח את הסנכרון האלחוטי לאור הצרכים המיוחדים של צמיד ניטור מהסוג של UP. סנכרון אלחוטי כרוך בקרינה וגוזל אנרגיה רבה מהסוללה, שני מרכיבים שיכלו לפגוע מהותית בחווית השימוש בצמיד ועל כן החליטה Jawbone להתמקד בסנכרון המבוסס על חיבור האודיו (3.5mm) המשמש לאוזניות במכשירי הסמארטפון.
החיבור המשמש לסנכרון UP עם מכשיר הסמארטפון זהה לחיבורן של אוזניות סטנדרטיות ומשמש גם לטעינת המכשיר באמצעות כבל USB קטנטן המגיע עם הערכה. טעינה של קרוב לשעה צפויה לאפשר לכם שימוש רצוף של עד 10 ימים ונתוני הפעילות הגופנית שלכם נשמרים על הצמיד למשך לא פחות מתשעה חודשים, כך שאין צורך להלחץ בנוגע למועד הסנכרון עם הסמארטפון, אם כי החברה ממליצה לסנכרן בין UP לסמארטפון פעמיים ביום, בעיקר על מנת שתוכלו לעבור על הנתונים ולהפיק מהם את המירב.
מיד לאחר חיבורו הראשוני של צמיד ה-UP לסמארטפון והורדת האפליקציה, תתבקשו להזין נתונים הנוגעים אליכם (מגדר, משקל, גובה, תאריך לידה, שם וכ'ו). הנתונים שהזנתם יעזרו ל-UP להתאים לכם יעדים המבוססים על הנתונים שלכם ותואמים את המלצות איגוד הבריאות האמריקאי, אך תוכלו לשנות אותם מעת לעת ולאתגר את עצמכם. (הרף שנקבע לי למשל הוא 10,000 צעדים ביום ושינה של 8 שעות).
שני חסרונות: בשלב זה אפליקציית UP זמינה רק עבור משתמשי iOS (האייפון, האייפד והאייפוד טאצ') למרות שהחברה מבטיחה כי גרסה לאנדרואיד תושק בקרוב. [ראו עדכון בסוף הפוסט] והשני: האפליקציה זמינה אך ורק בחנות האפסטור האמריקאית. אם החלטתם לרכוש את הצמיד טרם השקתו הבינלאומית, כדאי גם שתצטיידו בכרטיס Gift Card אמריקאי של אייטונז, כי במידה ולא תהיה לכם גישה לחנות האמריקאית, לא תוכלו למעשה להשתמש בצמיד.
האפליקציה: אינפוגרפיקה ואתם במרכז
הדור השני של UP כולל גם אפליקציה חדשה, אינטואטיבית ומושקעת הרבה יותר שהופכת את הנתונים שאוסף המכשיר לקריאים ופשוטים להבנה.
המסך הראשי כולל גרף שלוש עמודות שמבהיר לכם כמה רחוקים אתם מהיעדים שנקבעו לכם בקטגוריות: שינה, פעילות גופנית ואוכל. בעוד הצמיד ינטר את הפעילות הגופנית והשינה שלכם, נתונים הנוגעים לאוכל תוכלו להזין לאפליקציה באופן פשוט למדי באמצעות ממשק ידידותי שינחה אתכם ויצטרף לציר הזמן באפליקציה.
ברגע שהאפליקציה פתוחה במכשיר הסמארטפון, חיבור פיזי של הצמיד לשקע האוזניות יסנכרן את כל הנתונים תוך מספר שניות ללא כל צורך להגדיר או ללחוץ על דבר. הנתונים יסתדרו במהירות אל תוך גרפים ויאפשרו לכם לעבור על הסטטיסטיקה בקלות ובפשטות באמצעות אינפוגרפיקה מרשימה שתבהיר לכם כמה זמן העברתם במיטה, כמה זמן לקח לכם להרדם, כמה פעמים התעוררתם בלילה, כמה מחזורי שינה השלמתם, כמה זמן היתה זו שינה עמוקה וכמה שינה קלה, ומתי לבסוף התעוררתם ויצאתם מהמיטה.
באשר לפעילות גופנית תוכלו לקבל נתונים מדוייקים הנוגעים למאמץ הגופני שהשקעתם במהלך היום ובאילו שעות ופיצ'ר חביב יאפשר לכם גם להגדיר ל-UP לרטוט ברגע שישבתם יותר מידי מבלי לזוז על מנת שתקומו קצת מהכסא ותוציאו אנרגיה.
האפליקציה גם מאפשרת להזין פעילות גופנית במכון ואפילו להתחרות במכרים אחרים שלכם הנושאים צמיד UP כך שתוכלו לראות מי התאמץ יותר ולאתגר את עצמכם במטרה לנצח בתחרות.
פיצ'ר חשוב ונוסף שמציע UP קשור למערכת הרטט המובנת במכשיר, אותה תוכלו לרתום על מנת להתעורר בבוקר בדיוק עם יציאה ממחזור השינה. כך תוכלו להגדיר ל-UP באופן פשוט למדי את כל ימי השבוע ומתי תרצו להתעורר בכל אחד מהם ובמהלך ניטור שינת הלילה שלכם ימצא את חלון הזמן האידיאלי והקרוב ביותר לשעת היקיצה שהזנתם ויעיר אתכם באמצעות רטט קל בצמיד. הרחבה של הפיצ'ר הזה מכנה החברה "Power Nap" והיא מתאימה לרגעים שבהם אתם רוצים לנמנם מעט באמצע היום במטרה למלא מצברים. פה יעיר אתכם הצמיד בדיוק כשתסיימו מחזור שינה אחד מלא וכך תוכלו לשוב רעננים להמשך היום.
כיצד UP יודע מתי אתם ערים ומתי ישנים? ובכן, כאן תאלצו לעזור לו. בצמיד כפתור אחד בלבד (הכסוף מחוספס מימין בתמונה) שלחיצה אחת עליו תדליק נורת ירח והשנייה שמש. כשאתם הולכים לישון תתבקשו להעביר את הצמיד למצב שינה וכשאתם מתעוררים למצב עירנות.
לסיכום
הדור השני של מכשיר ה-UP הושק רק לפני שבועיים ולנו יש אותו קצת יותר משבוע. על רקע ההיסטוריה של Jawbone והדור הראשון, כדאי אולי להמתין מעט יותר על מנת לוודא שתקלות העבר נותרו שם ואינן רלוונטיות עוד לדגם הנוכחי. אף על פי כן, השימוש עד כה במכשיר לוותה בחוויה חיובית, הסקפטיות שלנו בנוגע לדיוק הנתונים נסדקה כל פעם מחדש באמצעות גרפים מדוייקים להפליא ששרטטו לנו באופן כמעט מפחיד את ההליכה שעשינו עד למסעדה, הזמן שישבנו בה ומרחק הדרך חזרה.
גם בנוגע לניטור השינה הופתענו לטובה וניסינו לנהל רישום נפרד בנוגע למספר הפעמים בהם התעוררנו בלילה ואף נעזרנו במכרים על מנת לנסות ולאמוד מתי נרדמנו. גם כאן הנתונים היו מדוייקים להפליא.
עד כה סוללת המכשיר תואמת את הנתונים המצויינים באפליקציה עם חיבורו של הצמיד, ותואמת גם את הגדרות היצרן. נוסף לכך, גם האפליקציה עצמה עברה מתיחת פנים שהפכה אותה למוצלחת, ברורה ואינטואיטיבית להפליא.
איפה החסרון? במחיר כמובן – 129 דולרים הוא לא מחיר זול במידה ואתם לא מתכוונים לנצל את המכשיר ואת יכולותיו באופן מלא. נציין כי הדור הראשון של UP נמכר ב-99 דולרים אך מנגד, אחד המתחרים המשמעותיים בתחום ניטור הפעילות הגופנית, ה-Fuel Band של נייק עולה 149 דולרים ואינו כולל ניטור שינה כלל.
בשלב זה ניתן לרכוש את ה-UP באמצעות אתר החברה או ברשת חנויות הריטייל של אפל בארה"ב. טרם פורסם מועד השקתו בישראל.
עדכון [20.3.13] הושקה אפליקציה לאנדרואיד, הצמיד זכה להשקה בינלאומית, צפוי להגיע למזרח התיכון באפריל.
עדכון [24.4.13] חודשים ספורים לאחר שרכשנו את צמיד ה-UP המוצר הפסיק לעבוד פעמיים ונאלצנו להחליף אותו שוב ושוב. בפעם השלישית שקיבלנו את המוצר החלטנו שלא לחשוף אותו בפני מים על אף שהיצרן מתיר לעשות כן.
עדכון [12.9.13] עם ארבעה צמידים שהוחלפו לאחר ששבקו חיים ועם אינספור דיווחים זהים ברשת, אנו נאלצים להמליץ לכם להמנע מרכישת המוצר שגם בדגם השני נותר פגום.
הגב
14 תגובות על "Jawbone UP: צמיד לניטור פעילות גופנית ושינה [סקירה]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע נהדר. אבל אשמח אם מישהו יענה על השאלה הפשוטה: למה?
שלום רב
נשמע מעניין מאוד.
מאוד הייתי רוצה לדעת היכן ניתן לרכוש את המוצר.
תודה רבה
גבי ברקת
050-7350668
היי גבי, בשלב זה ניתן לרכוש את המוצר ברשת חנויות אפל ברחבי העולם או ישירות מאתר חברת Jawbone. המוצר לא נמכר בארץ ואין משלוח לישראל.
היכן ניתן לרכוש את המוצר ?
תודה
ציפי, בשלב זה ניתן לרכוש את המוצר ברשת חנויות אפל ברחבי העולם או ישירות מאתר חברת Jawbone. המוצר לא נמכר בארץ ואין משלוח לישראל.
I want to purchase the UP UBS CABLE I lost mine in the plane
שלום,
במידה ומעוניין בצמיד רק לניתור שינה האם עדיין לא היית ממליץ לאור המוצרים ששבקו חיים? או שהם שבקו חיים בגלל פעילות במים?
האם יש מוצרים אחרים שהיית ממליץ?
היי שי,
נכון להיום קיימים ארבעה צמידים בשוק שמציעים ניטור שינה: שני צמידי האפ של Jawbone ושני צמידי הניטור של פיטבט בדגמים פלקס ופורס.
המוצרים ששבקו חיים לא בהכרח הפכו לתקולים עקב מגע עם מים, הסיבות אינן ברורות ויתכן וקשורות בכלל לאורך חיי הסוללה ולכן לא הייתי ממהר להסיק ששימוש למטרת ניטור שינה תפתור את הבעיה.
עם זאת, ניטור השינה של צמידי הניטור של Jawbone עושים עבודה הרבה יותר טובה מאלו של פיטביט, לפחות בשלב זה ועד שפיטביט תעדכן את האפליקציה שלה.
יעקב, קיימת אפשרות לרכוש את כבל הטעינה וגם את המכסים המצפים את חיבור הטעינה מהאתר של Jawbone
אולי הדור השלישי של UP יהיה מוצלח
בכל מקרה, את המוצרים האחרים שלהם בהחלט יש מקום לבחון כרכישה קרובה
שלום
נהניתי לקרוא את הסקירה שלך ואני מתלבט בקשר לרכישה , האם יש לך המלצה איזה צמיד הכולל ניטור שינה כדאי לרכוש.סופ"ש נעים ,שלמה
המוצר מוצג עכשו כאחת המתנות המאתגרות לקראת הפסח. האם המלצתך השתנתה בינתיים? חג שמח
היי עפרה,
המסקנות נותרו זהות. מדובר באחד המוצרים המוצלחים בשוק מבחינת חווית השימוש, אך במוצר ששובק חיים אחת לארבעה חודשים בממוצע. המוצר הושק בארץ לפני שבועיים תחת רשת באג וסביר להניח שהיא תיקח אחריות על החלפתו, אך בשלב זה ומבחינה סטטיסטית, סביר להניח שתאלצי להחליף אותו שוב ושוב מידי כמה חודשים.