בדרך להפוך למציאות: הניסוי הראשון של Hyperloop One עבר בהצלחה
החברה שרוצה לשנות את אופי התחבורה בעולם כולו הודיעה כי השלימה בהצלחה בדיקה מלאה של המערכת והצליחה להגיע למהירות מירבית של 112 קמ׳׳ש
האם אנחנו מתקרבים לתקופה שבה נוכל לנסוע מנקודה לנקודה במהירות של טיסה ובעלות של כרטיס אוטובוס? אמש (ד׳) הודיעה חברת Hyperloop One, המובילה בתחומה, כי סיימה את הבדיקה הראשונה של המערכת כולה בהצלחה. במסגרת הניסוי שהתרחש בחודש מאי האחרון במסלול המבחן שלה DevLoop בנוואדה, הקפסולה המרחפת הצליחה להגיע למהירות של 112 קמ״ש ב-2 כוחות ג׳י (G-Force) ולהשלים את המסלול שאורכו 500 מטר תוך 5 שניות. אם זה נשמע לכם מהיר, דמיינו מה יקרה כשהחברה תצליח לממש את מלוא הפוטנציאל של המערכת שיכולה להגיע ל-400 קמ״ש.
הישג מרהיב, אבל עדיין רחוק מלהיות מציאותי
תזכורת קצרה לאלו מכם שלא זוכרים במה מדובר; ההייפרלופ (Hyperloop), הוגדר על ידי אילון מאסק כ"הכלאה בין מטוס קונקורד, תותח אלקטרומגנטי ושולחן הוקי-אוויר". בבסיס הרעיון עומד תא נוסעים, מעין קפסולה, שנמצא בתוך צינור רחב מימדים שבו לחץ אוויר נמוך. המתקן שואב את האוויר שנמצא לפני תא הנוסעים ומשחרר אותו דרך החלק התחתון שלו, כך שתא הנוסעים ינוע קדימה – ללא חיכוך עם הדפנות של הצינור, מה שיקנה לו מהירות רבה תוך צריכה מועטה ביותר של אנרגיה. למעשה, האנרגיה היחידה שתצרוך כל קפסולה היא רק ההתנעה והשיוט בחמשת האחוזים הראשונים של המסלול. אמנם Hyperloop One לא הציגה עדיין את היכולות המקסימליות של המערכת, אבל לא פחות חשובה מכך העובדה שכל האלמנטים המעורבים כמו ההנעה והבלימה עבדו כשורה, והנסיעה עברה ללא חיכוך, התנגדות האוויר ובצריכת אנרגיה מינימלית.
למרות הניסוי המוצלח החברה אמרה כי היא תמשיך להריץ בדיקות במסלול ה-DevLoop בחודשים הקרובים, על מנת לוודא את תקינות הרכיבים והתוכנה. השלב הבא של הבדיקות יכלול מסלול ארוך יותר שבו התא המעופף גם ינוע במהירויות גבוהות יותר. כמו כן חשפה החברה את XP-1, תא המורכב מסיבי פחמן ואלומיניום שבו יעשה שימוש עבור בדיקות המערכת המלאות במהלך החודשים הקרובים במסלול הייעודי.
אגב, לפני מספר חודשים דיווחנו על כך שאותה חברה, Hyperloop One הציגה את רשימת האתרים בהם היא בוחנת את הקמת הקו הראשון שלה, ובין הפיינליסטים נמצאת לא אחרת מאשר ישראל, עם קו שיחבר בין תל אביב לאילת. סתם כדי לשטוף את העיניים, דעו כי בזכות מהירות מירבית של 1,300 קמ"ש יכול תיאורטית להגיע תא נוסעים של החברה מתל אביב לאילת ב-16 דקות בלבד. לפני שאתם ממהרים להזמין מלון, כדאי שתזכרו שמדובר במיזם שעליו להתמודד עם לא מעט אתגרים לפני שהוא יחולל כאן מהפכה של ממש. מדובר בטכנולוגיה חדשה לגמרי שדורשת אינספור אישורים רגולטוריים, כך שיש לכם עוד כמה שנים טובות עד שאולי, רק אולי, נוכל ״לטוס״ ממקום למקום מתחת לפני הקרקע.
Hyperloop One, כמו שאר החברות ששוקדות על פיתוח פתרון התחבורה הזה, שואבת השראה מהחזון של היזם אילון מאסק; ולמרות שהיא לא שייכת לו והוא אינו מושקע בה, יש לה זיקה עמוקה ליזם המצליח. ג'וש גיגל, אחד ממקימי החברה, הוא גם המהנדס המוביל של SpaceX ודייויד סאקס, שיושב בדירקטוריון של החברה, מכיר את מאסק היטב מימיהם המשותפים בפייפאל.
צפו בניסוי של Hyperloop One (ובעיקר בנאומים של המייסדים)
לקריאה נוספת:
צפו: תחבורת העתיד – כך נראה ה-Hyperloop בפעולה [וידאו]
קו תל אביב-אילת בין המועמדים הסופיים של פרויקט הייפרלופ
הגב
4 תגובות על "בדרך להפוך למציאות: הניסוי הראשון של Hyperloop One עבר בהצלחה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה חדש בכתבה הזו? הניסוי היה במאי…
כנראה שהם פרסמו את תוצאות הניסוי רק עכשיו.
גם הכתבה ב- wired היא מאתמול.
הנתונים בכתבה לא נכונים.
500 מטר ב- 112 קמ"ש לוקחים 16 שניות, ולא 5 שניות.
יכול להיות שהם הגיעו למהירות המירבית תוך 5 שניות.
https://www.wired.com/story/hyperloop-one-test-success
עושה רושם שהכותב לא כל-כך מבין בפיזיקה, כנראה התכוון ל100 מטר לשניה…