Google Now : גוגל יודעת עליכם הכל
שירות Google Now שהציגה גוגל בכנס המפתחים השנתי שלה, מיועד לעזור למשתמשים בחיי היום יום שלהם. אך מהו המחיר שעליכם לשלם על מנת להשתמש בו?
לפני כשבוע, במסגרת כנס המפתחים השנתי של גוגל, Google I/O, חשפה החברה שירות חדש בשם Google Now. השירות, שמיועד להתחרות ראש בראש מול סירי של אפל, מציע למשתמשים עזרה בניהול היום יומי של חייהם – אך האם אותם משתמשים עצרו לחשוב מהו המחיר שעליהם לשלם בתמורה?
קודם כל, עוזר אישי
במסגרת כנס Google I/O שנערך בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו, חשפה גוגל את Google Now. מדובר בשירות המגיע מובנה עם מערכת ההפעלה החדשה, אנדרואיד 4.1 ומיועד לתפקד כעוזר אישי עבור המשתמש, בצורה דומה לאופן שבו מתפקדת סירי של אפל.
בניגוד לסירי, השירות של Google Now עובד בצורה אקטיבית ברקע המכשיר, לומד את ההתנהגות היום יומית של המשתמש ומציע הצעות ייעול בהתאם. לדוגמה, במידה ואתם עומדים לאחר לפגישה, השירות ידע להתריע לכם על כך, כמו גם להציע דרכי נסיעה חלופיות או אפילו אפשרות להזיז את הפגישה לזמן אחר, בו – על פי לוח השנה שלכם – אתם פנויים.
כלומר, השירות של גוגל מסוגל להציג תוצאות עוד לפני שהמשתמש שואל את השאלה – בכל תחום שהוא, החל מספורט ועד הרגלי הקניות השונים שלכם ברשת. אך עם כל היתרונות הללו ובמיוחד בעובדה שמדובר בגוגל, מגיעים גם החסרונות.
נכון להיום, השירות של גוגל מוגבל למספר נושאים כגון מזג האוויר, מצב התנועה, לוח פגישות הנאסף מגוגל Calender, מידע על מקומות בסביבה ועוד, כמו גם מוגבל לאיזורים, כך שמידע אודות תחבורה ציבורית תוכלו למצוא רק בארצות הברית. אך ככל שמערכת ההפעלה תמשיך להתרחב למכשירים נוספים, אין ספק כי גם שירות Google Now יתפתח ויציע מגוון תוספות לשירות, שייתמכו מסביב לעולם.
האח הגדול צופה
נדמה שגוגל יודעת עלינו הכל. בכל יום שאנחנו נכנסים אל חשבון האימייל, לוח השנה, אנשי הקשר או אפילו אל הודעות הטקסט שלנו – גוגל שם. גם בכל הנוגע למוזיקה, סרטים וספרים אהובים עלינו, אנחנו מעניקים לחברה את האינפורמציה הרלוונטית על ידי גלישה בדפדפן כרום, העלאת מוזיקה ל-Google Music ושיטוט בחנות גוגל פליי.
בנוסף, החברה יודעת לנטר את המיקום המדוייק שלכם, לדעת כמה זמן לוקח לכם להגיע לעבודה כל בוקר, לסרוק את התמונות אותן אתם מצלמים ולזהות אוטומטית את המשתמשים המופיעים בה או אפילו את המיקום בו צולמה, בהתאם למידע המתווסף אליה, או אפילו באמצעות מידע ויזואלי המגיע מהתמונה עצמה. כל המידע הזה נשלח ישירות אל שרתיה של גוגל, שיודעת כיצד לנצל זאת לטובתה.
במידה ואתם תוהים כיצד הגענו למצב שכזה, בו גוגל יודעת עלינו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים על עצמנו – התשובה היא פשוטה: אנחנו האשמים. למעשה, שירות Google Now הוא יישום של אלמנטים שהיו קיימים עד היום בשירותים השונים של גוגל, שעקבו ותצפתו אחרינו, שכעת מביאים לקדמת הבמה את כל המידע הפרטי שנאסף, במטרה להפוך אותו ל"שימושי" עבור המשתמש.
מתי כל זה קרה? והאם ניתן לשנות זאת?
בינואר השנה, הודיעה גוגל כי מאחדת את מדיניות הפרטיות של כ-60 שירותים שלה, לטופס אחד. בטופס זה הכריזה בבירור כי מתכננת לאסוף כמה שיותר מידע על המשתמשים מכלל שירותיה השונים ומי שאינו מעוניין בכל, יהיה עליו להתנתק מכל שירותי גוגל עד הראשון במרץ. אם באותה תקופה ידענו שגוגל אוספת עלינו מידע, אך העדפנו להתעלם ואף להכחיש זאת, כעת במידה ולא התנתקתם מכלל שירותיה, לא תוכלו להתלונן על חדירה לפרטיות – שכן גוגל פשוט פועלת על פי הסכם השימוש עליו 'חתמתם', כאשר המשכתם להשתמש בשירותיה.
חשוב לציין כי נכון לעכשיו גוגל מאפשרת למשתמשים לא להשתמש אוטומטית בשירותי Google Now ולמעשה על מנת להתחיל להשתמש בה במערכת ההפעלה החדשה, יהיה על המשתמש לעשות זאת ידנית, אין זה אומר שהמידע לא ימשך להאסף – אלא רק שהמשתמש לא יוכל לנצל אותו לטובתו.
לצערנו וכמובן לצערכם, אין כל כך מה לעשות. במידה ואתם משתמשים בג'ימייל, גולשים בכרום, מסנכרנים עם גוגל Calender ומשתמשים במכשיר אנדרואיד, גוגל נמצאת שם – אוספת, מקטלגת ובונה מאגר נתונים אימתני המבוסס על ההרגליים היומיים שלכם, כאלה שאפילו אתם לא מודעים אליהם.
אם עד היום חששתם לפרטיות שלכם על גבי רשתות חברתיות או אתרי אינטרנט לא מאובטחים, כדאי שתבינו 'שהסכנה' הגדולה ביותר נמצאת למעשה מתחת לאף שלכם – וככל הנראה אין לכם מה לעשות בנידון. האם ייתכן כי הדור הבא יגדל לעולם בו כולם יודעים הכל על כולם והמושג 'פרטיות' כלל אינו קיים?
הגב
14 תגובות על "Google Now : גוגל יודעת עליכם הכל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אוי התמימות…
כי אני מניח שאת החיפושים שלך אתה מבצע בבינג?
אנשי הקשר שלך שמורים על הסים/לוקאלית על המכשיר?
מכיוון שאני מניח שהתשובה לשתי השאלות היא לא, אז גוגל יודעת עליך הרבה יותר מהמיילים שלך.
בנוסף, דפדפן כרום הוא הפופולרי ביותר בעולם. ויחד עם הדפדפן המובנה (שניהם של גוגל) הם שולטים גם במכשירי האנדרויד.
ויש עוד דוגמאות רבות
וזה עוד לפני הNOW שגם אוסף מידע על המיקום שלך וכו.
תגיד, אתה חושב שגוגל הם היחידים בעולם?
כן, אני משתמש בבינג כשאפשר, מסנכרן אנשי קשר עם שירות iCloud ומשתמש בכלל בפיירפוקס וספארי.
הכול בסדר.
ודווקא על אפל אתה כן סומך?
אני אישית סומך על גוגל הרבה יותר ממה שאני סומך על אפל.
אבל למה לתרגם מילה במילה מאתר בחול?
אהממממ… גוגל?? פייסבוק??? זה מאוד רחוק עדיין מהאח הגדול ההוא של 1984. והיות וקראתי את הספר אני עדיין רגועה. מה גם שהמילה 'פרטיות' באינטרנט היא פאסה. ברגע שדרכתם שם אז זהו זה…
האמת?? אני משתמשת בשירותים של גוגל.. אני לא נותנת מידע לגבי מיקום.. מה גם שבמיקום שלי אין הרבה מציאות. אני לא מתייגת אנשים ברשתות החברתיות. אין לי כמעט אפליקציות בסלולר.
מה גם שבנינו, הפרטיות באינטרנט היא כבר מזמן פאסה.
נכון שבחלק מהמקרים יש סוגיות אתיות אבל אנחנו מאוד רחוקים מהאח הגדול ההוא של 1984. ובאמת, שגם כאן יש לכם בחירה כלשהי. אתם יכולים לחסום שירותים מסויימים… האמת שיש הרבה תמונות של פטריק דאפי והכלבה שלי בגוגל…
אה, כן… אתם יכולים לכוון כל מיני דברים… להפוך דברים למותאמים אישית. לי למשל אין הרבה אפליקציות בסלולר… ואכן יש לי תוצאות חיפוש בגוגל… לכלבה שלי קראתי גוגל…
וכן, אני לא משתמשת בחלק מהשירותים כך שבאמת חבל על הפאניקה. אחמדינג'ד עוד לא עוקב אחרי… גם נסראללה לא.
כרום שולח הרבה פחות נתונים ממה שחושבים. הוא לא שולח את הרגלי הגלישה שלכם – הוא שולח אך ורק סטטיסטיקות אנונימיות וגם זה באישור המשתמש.
big uncle is watching you !!!
שמע אלירן הוצאת לי מילה במילה את מה שאני כל פעם מגיב על דבר כזה.
אני מנסה לדמיין — נניח שכל האימיילים והרגלי הגלישה שלי יופצו ויופיעו באתר אינטרנט לכל דורש. מקרה חריג שלעולם לא יקרה, אבל נזרום עם שיטתם של כל קנאיי הפרטיות.
האם זה יביך אותי?
האם עולים משם דברים חריגים?
האם יפטרו אותי מעבודתי?
אם, באופן כללי, התשובה היא לא, אז נראה לי שעניתם לעצמכם על השאלה.
אם יש לכם מה להסתיר, הכתבה הזאת היא כן בשבילכם :)