מפתחת אפליקציות עם יותר מחצי מיליארד הורדות רימתה את גוגל, וחטפה
חברת פיתוח, שאחראית על אפליקציות עם כ-600 מיליון הורדות, ניסתה לכאורה לרמות את גוגל. ענקית הטכנולוגיה לא חשבה פעמיים לפני שהסירה את כל האפליקציות שלה וגרמה לה נזק של מיליונים
על הנייר, אין לגוגל יותר מדי סיבות לרצות לחסום מפתחת שאת האפליקציות שלה הורידו יותר מ-600 מליון פעם. אבל כשאותה מפתחת מתחילה לפגוע באחד העסקים החשובים והמכניסים ביותר של גוגל, נראה שהיא לא חוששת לנקוט בצעדים דרסטיים.
עשרות אפליקציות כבר נמחקו, עשרות רבות בדרך
תחקיר של BuzzFeed News חשף כי DO Global (שענקית הטכנולוגיה Baidu הסינית מחזיקה 34% ממניותיה), ביצעה לכאורה הונאת פרסום באפליקציות שלה. עד כה, כ-50 אפליקציות הוסרו מהחנות של גוגל, בינהן גם אפליקציית ניהול הקבצים הפופולארית ES File Manager. לפי גורם שלא נחשף, זהו רק הצעד הראשון בדרך להסרה מוחלטת של החברה מהפלטפורמה של גוגל.
זוהי אחת החסימות הגדולות ביותר שגוגל אי פעם ביצעה, כאשר ל-DO ישנן יותר מ-100 אפליקציות, שזכו ליותר מ-600 מיליון הורדות מצטברות, אבל על פי התחקיר, הן מסוגלות לפגוע בעסקי הפרסום של גוגל. לפי הפרטים שנחשפו בתחקיר, DO החזיקה לפחות ב-6 אפליקציות עם קוד שהיה פשוט מקליק בעצמו על מודעות באפליקציה, אפילו כשהמשתמש לא היה עושה שימוש באפליקציה. בכך, החברה יכלה להרוויח יותר כסף על קליקים ממודעות באפליקציות שלה, בעוד המפרסמים ב-AdMob, רשת הפרסום של גוגל, קיבלו נתונים שגויים ומצג שווא של הקלקות על מודעות. באזפיד נעזרו בלא אחרת מאשר צ׳ק-פוינט כדי לחשוף את הקוד השתול.
מלבד גריפת כסף מהקלקות שלא בוצעו על ידי המשתמש, הקוד אפשר לאפליקציה לרוץ ברקע, ובכך לצרוך סוללה וחלק מחבילת הגלישה של המשתמש בלי ידיעתו. האפליקציות גם פגעו ב-MoPub, פלטפורמת הפרסום של טוויטר שכבר סבלה בעבר ממקרים דומים.
בנוסף, באזזפיד חשפו כי האפליקציות הללו נרשמו תחת שמות מפתחים אחרים כמו ״Pic Tools Group״ ו״Photo Artist Studio״, עם אמנת פרטיות שמאוחסת בטאמבלר, ללא אזכור של העובדה שהאפליקציות התמימות למראה אוספות מידע ושולחות אותו לסין, וללא כל אזכור לעובדה שאלו הן אפליקציות של DO. זוהי הפרה של חוקי הפליי סטור שמחייבים את המפתחים להציג מידע מלא על בעלי האפליקציות.
לגוגל יש בעיה
בתחילה, גוגל הסירה את 6 האפליקציות עם הקוד המקליק, אך לאחר מכן 40 אפליקציות נוספות של DO ״נעלמו״ באופן מסתורי. חלקן, כמובן, לא סומנו בתור אפליקציות של DO אלא על שם אנשי קשר, כתובות וחברות אחרות. בתגובה לתחקיר, DO מסרה לבאזפיד כי: ״מצער אותנו למצוא חריגות בכמה מהמוצרים שלנו שמשתמים ב-AdMob… אנחנו מבינים ומקבלים את ההחלטה של גוגל. יתרה מכך, שיתפנו עימה פעולה באופן אקטיבי על ידי בחינה של כל אפליקציה שהייתה מעורבת״.
זהו רק קצה הקרחון בתחקיר של באזזפיד, שבחן אלפי אפליקציות ומצביע על תופעה קשה של זיוף בפרסום בפלטפורמות של גוגל. לדברי חוקר אבטחה שרואיין במסגרת התחקיר ״זיוף בפרסום הפך לנורמה בסין…גוגל צריכה לפעול יותר כדי למנוע זאת, אפילו במחיר של הפחתה בהיקף המכירות שלה. הם לא יכולים לטעון יותר שהם לא מכירים או להכחיש את קיומה של הבעיה״
הגב
15 תגובות על "מפתחת אפליקציות עם יותר מחצי מיליארד הורדות רימתה את גוגל, וחטפה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
היי תודה רבה על הכתבה.
אני משתמש בes file explorer ועכשיו היא באמת לא מופיעה בחנות. הייתי שמח למצוא לה תחליף במהרה.
איפה אפשר למצוא המלצות לתוכנה הגונה ובטוחה שעושה את אותה העבודה?
Files by google
Solid explorer
Total commander
Xplore
MiXplorer של XDA הכי טובה שקיימת
מי שיש לו שכל.
שיבנה אפליקציה דומה לes file.
אחלה זמן ליצור לעצמך מלא הורדות אורגניות.
כמובן לרמות זה ממש מגעיל. ממש גניבה לאור יום.
מזועזע
עד כמה שאני זוכר משיעורי לשון,
אומרים רימאה, לא רימתה..
אז כנראה שאתה לא זוכר כלום
מוזר מאד.
השורש הוא ר.מ.א.,
זה מסתיים ב-א, לא ב-ה.
עבור שורשים שמסתיימים ב-ה, שמים ת,
אבל כשהשורש מסתיים ב-א, נשארים עם ה-א..
דוגמאות עבור זכר ונקבה:
ק.ר.א: קרא, קראה
(לעומת ק.ר.ה: קרה, קרתה)
מילא, מילאה (ולא "מילתה")
ק.נ.א: קינא, קינאה (ולא "קינתה")
שורש – רמ"ה
3.נטיות – לְרַמּוֹת, רִמִּיתִי, רִמִּיתָ, רִמִּית, רִמָּה, רִמְּתָה, רִמִּינוּ, רִמִּיתֶם, רִמִּיתֶן, רִמּוּ, מְרַמֶּה, מְרַמָּה, מְרַמִּים, מְרַמּוֹת, אֲרַמֶּה, תְּרַמֶּה, תְּרַמִּי, יְרַמֶּה, תְּרַמֶּה, נְרַמֶּה, תְּרַמּוּ, תְּרַמֶּינָה, יְרַמּוּ, רַמֵּה, רַמִּי, רַמּוּ, רַמֶּינָה, כְּרַמּוֹת, רַמּוֹת, בְּרַמּוֹת
מדהים!
לפני שבוע הסרתי את ES File Manager מהסמרטפון שלי כי שמתי לב שכל פעם שאני מכבה את הסינכרון האוטומטי היא מדליקה אותו בעצמה בלי לשאול אותי.
תודה רבה באמת.. סוף סוף.. תמיד האפליקציה הזאת הדליקה לי אור אדום, ואחרי טיפה מעקב עליה גיליתי שהיא לוקחת בקביעות 10% מה CPU גם כשהיא לא פועלת בכלל..
גוגל עשתה בשכל
תודה רבה גוגל!!
כתבה נהדרת עידו, אך לפני כחצי שנה גוגל עשתה את המהלך הראשון של להוריד אפליקציות שעושות הונאה בעולם הפרסום וזה גל ההמשך של המהלך הזה. החברה הראשונה שחטפה על זה בראש היא Cheetah Mobile
יום יגיע ומדינת ישראל תתעורר מאוחר מידי, הסינים גונבים מידע ומייצרים מוצרים שלא תיכננו בעצמם.
אין זה חדש שהם כבר שולטים באפריקה, בישראל הם רכשו הרבה חברות וביניינים, יש להם רשת ריגול מרשימה ביותר.
הופתעתי לגלות שאנשים מסוגלים למעשים כאלה נוראיים כאלה.גוגל תמיד עזרה לי בכל מיני דברים ואני לא יודעת איך להודות לה! שמתי לב שגם משחקים פופולאריים יחסית נמחקים לאט לאט, כמו Twist Hit…