גיקבוקסינג – אתם קובעים: מי ישלוט ברשת ב-2015, גוגל או פייסבוק?
והפעם אנחנו קופצים לעתיד: שנת 2015, מי צפויה לשלוט על העולם הטכנולוגי ומרחבי האינטרנט, ענקית החיפוש או הרשת החברתית?
במסגרת סדרת הגיקבוקסינג, בכל שבוע תעמוד סוגייה טכנולוגית אחת במחלוקת בה תתבקשו אתם ליטול צד ולהצביע. שתי דעות מנוגדות תוצגנה זו לצד זו אבל אנחנו בטוחים שגם לכם יש מה לומר בעניין ואתם יותר ממוזמנים לשתף בתגובות.
הפעם אנחנו נוסעים לביקור קצר בעתיד, שנת 2015, ליידי גאגא נבחרת לנשיאות ארה"ב, ישראל חותמת על הסכם שלום עם סוריה והפלאש נוחת באייפון 9, אבל מה עוד קורה בעולם הטכנולוגי, מי שולט על רשת האינטרנט ומי קובע את הטון? האם זו פייסבוק, הרשת החברתית שחצתה כבר את רף חצי מילארד המשתמשים או ענקית החיפוש שמציעה אינספור שירותים כבר כעת? הצביעו והביעו את דעתכם.
העתיד שייך לגוגל / רועי לטקה
קשה אולי להאמין אבל גוגל לא היתה שם מימיה הראשונים של האינטרנט ובכל זאת בלתי אפשרי יהיה לדמיין את הרשת היום נטולת מנוע החיפוש הפופולארי. שורה של מהלכים חכמים יותר וחכמים פחות העניקו לגוגל תפקיד מרכזי בעולם הטכנולוגי, כזה שכבר קשה להתעלם ממנו היום.
אז כן, כמות המשתמשים של ג'ימייל על כל הפופולאריות שלה נמוכה משמעותית מזו של פייסבוק וסביר גם להניח שאתם מבלים הרבה יותר זמן ברשת החברתית מאשר במנוע החיפוש של גוגל אבל גוגל היא הרבה מעבר למנוע חיפוש ולשירות דואר פופולארי.
אינספור השירותים שמציעה גוגל הפכו בשנים האחרונות כמעט כל אחד מאיתנו למשתמש הנמנה על לפחות שירות אחד שמציעה החברה. נסיונותיה להתחרות בפייסבוק נכשלו אומנם אך במקומות אחרים זוהי פייסבוק שטרם הצליחה להתחרות ביכולות שמציעה גוגל. משירות הוידאו הפופולארי בעולם (YouTube) לשירות הדואר (Gmail), מחזיקה גוגל בעשרות שירותים פופולאריים יותר ופופולאריים פחות שכולנו משתמשים בהם בדרך זו או אחרת.
דפדפן כרום שהשיקה גוגל רק לפני שנתיים וחצי כבר התברג ברשימת שלושת הדפדפנים המובילים בעולם, מדיח את ספארי הותיק ומציג צמיחה מואצת שעשויה להעניק לו נתח שוק על חשבון אקספלורר ופיירפוקס.
אלא שהתחום שצפוי להעניק לגוגל את כוחה בעולם הטכנולוגי ישען ככל הנראה בעיקר על שוק המובייל. בזמן שענקיות הסלולר הפגינו שאננות פושעת למול כניסתה של אפל לשוק הסלולר עם מכשיר האייפון ב-2007 היתה זו גוגל שמיהרה להעמיד מתחרה שהצליחה לתת פייט ל-iPhone OS שהפכה ברבות הימים ל-iOS. בשנים הקרובות תתחרנה השתיים בשוק הסלולר ומחשבי הלוח בקרב שסופו ידוע מראש. בזמן ש-iOS זמינה למוצרי אפל בלבד, אנדרואיד מתרחבת במהירות בשוק הסלולר ומחשבי הלוח באמצעות עשרות מוצרים המושקים על ידי אינספור חברות שונות.
לא כדאי לזלזל בשליטתה ההולכת ומתעצמת של גוגל בשוק המובייל שכן לשם מכוונת תעשיית המחשוב, הסמארטפונים ומחשבי הלוח הולכים ומבססים את מעמדם על חשבון עולם המחשוב "הישן" יותר, שלא יחדל אמנם מלהתקיים אך צפוי בהחלט לאבד מכוחו.
ולבסוף, בזמן שככל הנראה לשתי החברות שמור מקום של כבוד בעולם הטכנולוגי, המיזמים הרבים של גוגל והעובדה שבניגוד לפייסבוק היא איננה מתמקדת בתחום אחד וספציפי הם אלו שצפוים להעניק לה מקום של כבוד בהנהגת הרשת גם בשנת 2015.
העתיד שייך לפייסבוק / נדב דופמן-גור
פייסבוק של שנת 2015 יהיה כנראה משודרג הרבה יותר מהפייסבוק של היום, ויחלוש על כל כך הרבה תחומים בחיים הדיגיטליים שלנו, שנראה שהוא יאפיל אפילו על צילה של גוגל. לא בטוחים? בואו נבחן את המגמות של היום.
לפני הכל, מחקרים מהעת האחרונה מצביעים כבר היום כי כמות הזמן שאנחנו משקיעים בתוך פייסבוק הולך ועולה. אם זה לא מספיק, הרי שהוא גדול פי כמה וכמה מכמות הזמן שאנחנו מבלים באתרים של גוגל. מבחינת אפליקציות צד שלישי, הרי שפייסבוק מאפשרת לצדדים שלישיים להתחבר אל הרשת, ולהציע למשתמשים מגוון רב של אפליקציות. בתוך אותן אפליקציות, יכולים המשתמשים לבלות עוד זמן, בנוסף לזמן שהם כבר מבלים ברשת (סיטיוויל, פארמוויל, וכו').
גם מבחינת תחרות, פייסבוק ערה למתחרים הקיימים ודואגת לעדכן את הפלטפורמה שלה כך שתחסום את ההתקדמות של המתחרים. למשל, עדכוני סטטוס בפייסבוק הוכנסו בתקופה שעלה קרנה של טוויטר; יש לנו היום יכולת חיפוש מוגבלת בפייסבוק, אשר תשתכלל מאוד עד לשנת 2015. בנוסף, הרשת החברתית של צוקרברג תאפשר לנו לבלות "ביחד", בפעילויות כמו צפייה משותפת בסרטים שנשכור בסטרימינג מאתרים שונים, והכל דרך פייסבוק עצמה.
מעבר לאלה, חייבים לציין את הסוגיה של כסף וירטואלי. עד 2015, פייסבוק עשויה לפתח כסף וירטואלי משלה (תקראו לזה "קרדיטים" אם אתם רוצים), אשר באמצעותם ניתן לרכוש סחורות ושירותים. בדומה לכסף הוירטואלי של סיטיוויל היום, בעתיד פייסבוק תציע שדרוגים ותוספות בגין כסף, ותאפשר לנו להמיר את הכסף האמיתי שלנו לוירטואלי.
פייסבוק של שנת 2015 תציע לנו את כל מה שיש לרשת להציע, בתוך מעטפת של רשת חברתית. בכך, היתרון הגדול שלה על כל מתחריה, ובמיוחד על גוגל.
מה אתם חושבים? מי תשלוט באינטרנט בשנת 2015?
[poll id="4"]
הגב
11 תגובות על "גיקבוקסינג – אתם קובעים: מי ישלוט ברשת ב-2015, גוגל או פייסבוק?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
גם לדעתי פייסבוק תעלם כמו מייספייס וכאלו (אולי לא ב5 שנים הקרובות אבל יהיה ירידה)..
גוגל היא לא רק מנוע חיפוש, היא מלאה שירותים ולא מפסיקה להפתיע.
אין ספק שגוגל תמשיך לבעוט עד יומו האחרון של העולם שזה בדיוק עוד שנה – ב2012!
סתם,סתם.
גוגל בכלל לא מתחרה עם פייסבוק, להפך המטרה שלה היא שיבקרו כמה שפחות זמן באתר שלה (וילחצו כמה שיותר מהר על המודעות או על התוצאה הראשונה…)
בסופו של דבר היא תצליח להכנס לפייסבוק ולהשיג את המידע שהיא צריכה מהמשתמשים שם.
הקרב האמיתי בינהם יהיה בזירת המודעות בתוך אתרים בהם פייסבוק אמורה להציג מודעות הרבה יותר ממוקדות עבור המשתמשים (אמורה זה של נקבה של דג… הם עוד רחוקים משם שנות אור…)
כמו שהיה תמיד וכמו שימשיך להיות, הקרב יהיה בן שלושת הגדולות: גוגל, בינג(מיקרוסופט), ואפל.
may the best man win….!!!
גוגל שולטת ותמשיך לשלוט לדעתי.. בכל פרמטר היא יותר טובה מפייסבוק חוץ מהרשתות החברתיות ששם נחלה גוגל מפלה מוחצת…. אבל בכמות השירותים שגוגל מציעה עכשיו אף חברה בעולם לא תוכל להתחרות… gmail, google docs, sketchup, chrome, android… ועוד ועוד…. היא מזמן כבר לא מבוססת על מנוע החיפוש שלה… אם חברה תרצה להתחרות בה וזה לא משנה אם זו פייסבוק או אפל (או כל חברה אחרת ששמה לא מייקרוסופט) היא תתצטרך להביא תשובה לכלל המוצרים של גוגל… וכמו שאמרתי אני לא רואה את זה קורה..
למה בשביל להתחרות ב-Google צריך לתת תשובה לכל המוצרים שלה?
בשביל להתחרות ברשת הפרסום של Google אני צריך לתת תשובה ל-Google Street View? וכמובן שזאת רק דוגמה.