פיירפוקס 33 כבר פה. מה חדש?
מוזילה משחררת את גרסת 33 של פיירפוקס. בדקנו מה חדש בגרסת המובייל ובגרסת הדסקטופ
חדשות טובות למשתמשי פיירפוקס. לאחר שגרסת הבטא יצאה בספטמבר, מודיעה מוזילה על שחרור גרסה 33 של דפדפן פיירפוקס, שכולל כמה חידושים מעניינים גם בגרסת הדסקטופ שלו וגם בגרסת המובייל. אז מה חדש?
מחיקת עקבות אוטומטית ותמיכה מובנת ב-Chromecast
אז מה חדש בבגרסת האנדרואיד של הדפדפן? מעכשיו, תוכלו להפעיל מצב של מחיקה אוטומטית של עקבות הגלישה שלכם. כך, בכל פעם שתסגרו את האפליקציה, הדפדפן ימחוק לבד את הסטוריית הגלישה שלכם. חידוש נוסף יעניין את קוראינו בעלי הכרומקאסט או ה-Roku. מעכשיו, תוכלו להזרים וידאו ישירות מתוך האפליקציה. אם תתקלו במהלך הגלישה בוידאו שניתן להזרמה למסכים אחרים, יופיע האייקון המוכר של הסטרימינג. לחיצה עליו תעביר את הוידאו לסטרימר שמותקן אצלכם, כשאתם תוכלו לשלוט בוידאו ובניגון שלו – עצירה, ניגון וכו. שינויים נוספים הם “מתחת למכסה המנוע” בעיקר ב-HTML ובג’אווה-סקריפט. חידושים נוספים בגרסת האנדרואיד הם האפשרות ל-UNDO אם סגרתם בטעות טאב, רשימה של כל הטאבים שנסגרו לאחרונה, סגירה של כל הטאבים הפתוחים בלחיצה אחת.
ונעבור לדסקטופ: מעכשיו יתמוך הדפדפן בפורמט H.264 בעזרת OpenH264 של סיסקו. כך תוכל מוזילה, מצד אחד, להציע למשתמשיה תמיכה בדחיסה ובפריסה בזמן אמת של וידאו באיכות גבוהה, ומצד שני, היא תוכל לעשות זאת מבלי לשלם תמלוגים ל-MPEG LA. חוץ מהחידושים האלו שיפרה מוזילה את יכולות החיפוש של הדפדפן היישר משורת הכתובת; החברה גם שיפרה את מנגנון השיחזור האוטומטי של הדפדפן במקרים של קריסה, שמאפשר לשחזר את כל הטאבים שהיו פתוחים, ללא אובדן מידע, במקרה שהדפדפן או מערכת ההפעלה קרסו; וכמו, בגרסת המובייל, נרשמו מספר שיפורים בבקנד, שישיפיעו על יציבות ומהירות העבודה בדפדפן.
הסבא נלחם באקספלורר, הנכד בכרום
נדמה שפיירפוקס הוא הדפדפן האהוב ביותר על משתמשיו, גם אם לא הפופולארי ביותר בשוק. כמו סבו, דפדפן הנטסקייפ המיתולגי, גם הוא היה האלטרנטיבה המרעננת לאקספלורר של מיקרוסופט. אבל אז הגיעה גוגל. דפדפן הכרום שלה פתאום הציב אלטרנטיבה קלילה, זריזה, מתעדכנת במהירות ועם קהילת מפתחים שאחראית על תוספות ואפליקציות ייעודיות, התחום שבו הצטיין הפיירפוקס. בדיוק לפני שנתיים עוד עמדו 2 הדפדפנים כשווים אל מול שווים. על פי נתוני NetMarketShare, פיירפוקס עמד אז על 20% נתח שוק וכרום על 18.5%. מאז, צנח אחוז המשתמשים בדפדפן, וכרום של גוגל נהנה מזינוק מרשים. כיום עומד נתח השוק של פיירפוקס על כ-14% ונתח השוק של כרום עומד על יותר מ-21%. וכשמאחורי המתחרה הגדול ביותר שלך, עומדת המפתחת של מערכת ההפעלה הכי נפוצה למובייל, העתיד של פיירפוקס נראה עגום ביותר.
הגב
6 תגובות על "פיירפוקס 33 כבר פה. מה חדש?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
פיירפוקס חייבים להוציא כמה שיותר מהר גירסת 64 ביט יציבה. כרום כבר הוציאה לפני חודשיים גירסה כזו ואקספלורר עוד הרבה לפני. כל עדכון אחר הוא סתם תוספת חביבה.
אני מתעניין לדעת למה כל־כך חשוב לך שתהיה גרסת 64 סיביות לדפדפן, הרי אין בכך יתרון משמעותי כלשהו שישפיע על אופן הגלישה שלך ביומיום.
בכל אופן, ישנה גרסת 64 סיביות בפיתוח כבר זמן רב, וישנם כמה וכמה מפתחים זריזים שלוקחים את הקוד הניסיוני של מוזילה (ומנכסים לעצמם את התחזוקה של גרסאות 64 סיביות “תואמות למקור”). כרגע ישנם דיבורים שגרסת 64 סיביות עבור ווינדוס תגיע באחת הגרסאות הקרובות; עבור מערכות הפעלה אחרות זו קיימת כבר מזה זמן מה.
פיירפוקס עדיף על כרום למרות כל מה שגוגל השקיעה זה רע ועלוב
מבחינתי אין עוד מלבדו.
אקספלורר לא באמת אופציה וכרום מרגיש לי יותר כמו תוכנה לריגול מאשר דפדפן
חלאס כבר עם כל הגרסאות הללו של פיירפוקס.
שישפרו כל הזמן את האבטחה, ואולי את מהירות התגובה (למרות שהיא בסדר מבחינתי).
אבל שיפסיקו לשנות את הממשק בכל גרסה או שתיים.
עד שאני מתרגל למשהו, הם משנים אותו.
ובכל פעם אני צריך לחפש איזה פלאגין כדי להחזיר את הממשק למוכר ולנוח.
ואני משתמש בפיירפוקס מאז שעברתי ללינוקס (בעצם אולי אפילו לפני כן..), כבר 8 שנים.
ממשק המשתמש של פיירפוקס לא השתנה מזה מספר גרסאות (29), ובכל מקרה גם לפני כן לא השתנה תקופה ארוכה. אשמח לדעת למה אתה מתלונן כי לפיירפוקס בעיות ביצועים ואבטחה, שהרי בשני מדדים אלו פיירפוקס נמצא בראש.