זיהוי הפנים האוטומטי של פייסבוק מתרחב מחוץ לגבולות ארצות הברית
פייסבוק שילבה את אלגוריתם זיהוי הפנים במערכותיה. הפונקציה זמינה מזה זמן מה, וכעת נראה שפייסבוק הופכת אותה לפעילה מבלי לבקש מראש את רשות המשתמשים.
מדיווחים שונים ברחבי הרשת נראה שפייסבוק החלה להפעיל את פונקציית זיהוי תווי פנים האוטומטית שלה גם מחוץ לארצות הברית. אנשים רבים ברחבי העולם עשויים לגלות כי פייסבוק בחרה עבורם להפעיל את האפשרות שאנשים אחרים יזהו אותם בתמונות כברירת המחדל. מי שלא רוצה לקחת חלק בניסוי זיהוי תווי פנים, מהגדולים שנערך ברחבי הרשת אי-פעם, יצטרך בעצמו לגשת להגדרות החשבון שלו להגדיר מחדש את הגדרות הפרטיות.
פייסבוק מזהה לכם את הפנים
הפונקציה החדשה של פייסבוק סורקת תמונות שמועלות ברשת על-ידי החברים שלכם. התמונות עוברות תהליך זיהוי מהיר של הפרצופים השונים המופיעים בתמונה, ואז פייסבוק עושה את מה שהיא עושה הכי טוב – היא נכנסת למאגר המידע הענקי שלה של כל התמונות שהעלו משתמשי פייסבוק, ומחפשת תמונת פרצוף מהעבר המתאימה לפרצופים המופיעים בתמונה החדשה.
לאחר זיהוי למי שייכים הפרצופים, פייסבוק תציע לחברים שלכם לתייג אתכם אוטומטית בתמונה. כך יצא שאתם תתויגו ביותר תמונות, יותר מהר, ומהר מאוד תמצאו את עצמכם משויכים לתמונות רבות יותר מבעבר.
איך מנטרלים
מי שרוצה לנטרל את הפונקציות החדשות, צריך לגשת להגדרות החשבון שלו ומשם לבחור את הגדרות הפרטיות (Account->Privacy Settings). בהגדרות הפרטיות, יש ללחוץ על "Customize settings" למטה. שם, יש לרדת למטה עד לשורה שבה כתוב "Suggest photos of me to friends". בשורה זו, תבחרו ב-"Edit Settings", ותוודאו שהסימון בחלון שייפתח מציין שהפונקציה במצב "Disabled". אם היא לא, תשנו אותה ל-disabled ותלחצו על "Okay".
נכון לעכשיו, בדיקות שערכנו מגלות כי ישנם חשבונות ישראליים טרם הופעלה בהן הפונקציה החדשה. היות ובחו"ל הפונקציה הופעלה אוטומטית וללא אזהרה מראש, מומלץ לגשת ולבדוק את הגדרות החשבון שלכם בפייסבוק, ולראות האם פונקציית זיהוי הפנים האוטומטי שלכם הופעלה או שלא.
לידיעתכם, בבדיקות שערכנו נראה שאם תפתחו היום חשבון פייסבוק חדש, הפונקציה החדשה לזיהוי הפנים שלכם מגיעה כשהיא כבר פעילה בחשבון שלכם, ותאלצו להכנס להגדרות ולבטל אותה.
Opt-OUT מול Opt-IN
ההבדל בין שני המודלים הללו והבחירה ביניהם מאוד משמעותי, והשפעתו רבה על מרבית המשתמשים. במודל של opt-out, צריכים המשתמשים לעשות בעצמם, בצורה אקטיבית, opt-out, שמשמעותו המילולית היא 'לבחור שלא לקחת חלק'. כאשר פייסבוק בוחרת במנגנון כזה, היא מחייבת את המשתמשים לבצע פעולה יזומה כדי לומר לחברה שהם לא רוצים לקחת חלק בניסוי. הבעיותיות עם בחירה במודל זה היא שהיא לא מביאה בחשבון מצב בו חלק מהמשתמשים נכנסים לעיתים רחוקות לשירות, ואז במשך כל אותו הזמן תמונת הפנים שלהם חשופה למנגנון החדש של פייסבוק. קבוצה נוספת שאינה נלקחת בחשבון כאן היא אנשים שקשה להם עם ההגדרות הרבות של החשבון, או עם האנגלית. עבור אנשים שכאלה, הצורך להתחבר לחשבון הוא עול מיותר, שספק אם הם יצליחו לעבור אותו לבדם.
לעומת מודל ה-opt-out, המודל ההופכי משלים אותו ומאפשר לייצג, במקרה הזה, את הטוב מכל העולמות. מצד אחד, פייסבוק עדיין משמרת את האפשרות לספק למשתמשי הרשת אפשרות לזיהוי פנים. כל שעל המשתמשים לעשות, לפי כללי מנגנון זה, זה להכנס להגדרות החשבון ולהפעיל בצורה יזומה את הפונקציה המתאימה. מי שלא רוצה, או לא יודע איך, אינו לוקח חלק בניסוי בניגוד לרצונו. מדוע בפייסבוק לא בחרו במגנון ה-out-in כדי להשיק את פונקציית זיהוי הפנים? שאלה טובה.
הגב
6 תגובות על "זיהוי הפנים האוטומטי של פייסבוק מתרחב מחוץ לגבולות ארצות הברית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אופט-אאוט מאז ומתמיד הייתה השיטה בפייסבוק. זה די ברור מה המטרה.
וברצינות למה זה לא טוב? שחברים שלי מקבלים תיוג אוטומטי שלי? העליתי היום תמונות וזה חסך לי זמן, איפה הצד השלילי?
הכי טוב Face.com
מת על הגיל הזה.
הצד השלילי הוא שהם שמים את העידכון בצורה אוטומטית, מה קורה אם מישהו לא רוצה שיתייגו אותו בצורה אוטומטית?
זה לא עונה על השאלה. נגיד שהם לא היו עושים זאת באופן אוטומטי, ואני מתוך בחירה חיפשתי מצאתי והפעלתי את האפשרות הזאת. עכשיו מה הבעיה?
הבעיה היא שאם התווי פנים שלך ידלפו אז יהיה אפשר בכל בית עסק לשים מצלמה שמחוברת למאגר ולקבל עליך פרטים
נגיד אתה בחול וטרוריסטים מחפשים ישראלים אז יהיה להם הרבה יותר קל למצוא