כל יצרני מערכות האחסון משתמשים באותה טכנולוגיה כבר 25 שנה
המידע הארגוני כיום הוא קריטי לפעילות של כל ארגון אך על אף התקדמות מרשימה בתחום פתרונות האחסון, הטכנולוגיה שאמורה להגן עליו מפני טעויות והתקפות נשארה הרחק מאחור
צלם/תמונה: Monty Rakusen/ Getty Images Israel
מאת אלי לופז, Director Customer Support ברדוקסיו
המידע הארגוני הפך בעשורים האחרונים למשאב החשוב ביותר, זה שבלעדיו הארגון חדל לתפקד לגמרי. בשנים האחרונות שופרו הביצועים והזמינות של מערכות אחסון בצורה דרמטית, וכיום רוב הארגונים מתבססים על פתרון אחסון מרכזי שמאחסן ומגן על המידע הארגוני.
הדעה הרווחת היא ששימוש בכונני פלאש (SSD) משפר את ביצועי מערכות האחסון, ויחד עם מעבדים מהירים יותר ונפחי זכרון גדולים יותר, ביצועים הם כבר לא האתגר וכל פתרון מהחברות המובילות יספק ביצועים וזמינות טובים מאוד. אבל כשבוחנים את שוק האחסון מקרוב, בעיקר לאור ההתקדמות הרבה שלו, שמים לב לתופעה מדאיגה ומפתיעה: בשנים האחרונות אנחנו מאחסנים יותר ויותר מידע, שהופך להיות יותר ויותר קריטי לפעילות הארגון, אך באותה עת גם חשוף לסכנות הולכות וגדלות. למרות זאת, כל יצרני מערכות האחסון – ממש כולם – מגינים על המידע בטכנולוגיית ה-Snapshot, טכנולוגיה בת 25 שנה שלא התקדמה כלל במשך תקופה זו.
טכנולוגיית ה- Snapshot מאפשרת ללקוח לשמור “צילומים” של המידע שלו בכל כמה שעות, ולחזור אליהם במקרה שהמידע נפגע כתוצאה מטעות אנוש, בעיית אפליקציה או התקפת סייבר. אולם, כשארגון חוזר ל-Snapshot הוא בהכרח מאבד מספר לא קטן של שעות עבודה (כפול מספר העובדים), ולמעשה סובל מפגיעה משמעותית. אם למשל הארגון נפגע מתוכנת כופר חמש שעות לאחר ה”צילום” האחרון, הוא יאבד 5 שעות עבודה של 200 עובדים, בתוספת זמן התאוששות והרמת מערכות.
להיערך לאפשרות שיחזור מהירה
ב-2016 כ-56% מהארגונים ברחבי העולם נפגעו על ידי התקפות כופר, וכל המחקרים והאנליסטים צופים כי התקפות הכופר ימשיכו להיות החשש העיקרי של חברות ב-2017. כל חברות הסייבר מודות כי אין דרך טובה להתמודד עם התקפות אלו ושהדבר הנכון לעשות הוא להיערך לאפשרות שיחזור מהירה, תוך איבוד מידע מינימלי.
אבל יכולת שחזור מהירה תקפה לא רק להתקפות סייבר, רק בשנה האחרונה היינו עדים לפגיעה רצינית בשירות של חברת GitLabs, המספקת לאלפי לקוחות בעולם שרתי אפליקציה בענן, בעקבות טעות אנוש של מהנדס מערכת שמחק בטעות אזור עבודה שלם.
המידע הארגוני הוא קריטי לתפקוד הארגון והסכנות האורבות לו כל כך רבות, עד שמנהל מערכות מידע שלא מתכונן לפגיעה במידע ולהתאוששות מהירה, עם אובדן מידע מינימלי, חוטא לתפקידו. כל ארגון צריך לבדוק אם אובדן מידע של כמה שעות יגרום לו לנזק משמעותי, ולבחון פתרונות נוספים שמאפשרים למזער את הזמן שבין נקודות הגיבוי מכמה שעות לכמה דקות, או אפילו שניות.

הכתבה בחסות Consist
רדוקסיו מפתחת מערכות מהפכניות לאחסון וניהול מידע בדטה סנטר ובענן עם יכולת ביצועי All Flash והגנה על המידע שלא קיימות באף מוצר מתחרה. המערכות של רדוקסיו מוטמעות בקרב לקוחות רבים בישראל ובחו״ל – במגזרי התעשייה, ההיי-טק, גופי מחקר, תעשייה צבאית, אקדמיה וממשלה. קונסיסט מערכות היא המשווקת המורשת של רדוקסיו בישראל ומבצעת אינטגרציה והדרכות על מוצריה
הגב
7 תגובות על "כל יצרני מערכות האחסון משתמשים באותה טכנולוגיה כבר 25 שנה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זה לא הגיוני שהמוצר עושה מה שכתוב פה, זה מדע בדיוני, בדקתם את זה?
זה לא מדע בדיוני. יש לא מעט חברות בתעשיה שמתמשות בטכניקות דומות כדי ליישם את זה. emc יצאו עם מוצר כזה לפני שנים. זרטו מפתחים בדיוק מוצר כזה עבור סביבות vmware.
אין פה מדע בדיוני, רק מימוש נכון של רעיון מוצלח.
חבל רק שאין סדר גודל של עלויות, אפילו בכניסה ללינק.
חבל כי אולי היינו משקיעים בזה אם היתה בכתבה הערכה גסה…
אתה סתם מטריל. אין מוצר enterprise שמציג את המחירים שלו בגלוי. לא תמצא את זה משום יצרן של שום appliance
בחיפוש קצר מצאתי מיד מחיר מדויק של מוצר מתחרה:
http://store.vmware.com/store/vmwde/en_IE/pd/productID.284943500
שלא לדבר כמובן על פתרונות ענן אצל מייקרוסופט, גוגל, אמזון, IBM, כולם מציגים לא רק את המחירים אלא גם מנגישים מחשבון נוח לשימוש.
מה שלא יהיה, “אתה סתם מטריל” זו לא תשובה שהייתי מצפה לקבל מנציגים של חברה שאולי נעבוד איתה (לא כל כך סביר שמי שאינו נציג יטרח לענות כך).
תבדקו את המוצר של Zerto.
אחד הסטארטאפים המצליחים בארץ בשנים האחרונות, הם מפתחים מערכת שנותנת לך לחזור לSnapshot בכל נקודת זמן.
מה שמייתר לחלוטין את הבעיה המתוארת בכתבה.
תכלס, אם הם לא היו יושבים בהרצליה – הייתי הולך לעבוד שם בעצמי…
שלום לכולם
אכן מוצר האיסון המדובר יודע לחזור לכל שניה בזמן בצורה פשוטה ומיידית ללא צורך במוצרים נוספים כמו אילו שהוזכרו בתגובות..
אשמח לדבר עם מי שמעניין אותו הנושא – eli@reduxio.com 0526017610
אלי