פיתוח חדש יהפוך את הגוף שלכם לסוללה עבור המחשוב הלביש
צוות חוקרים מקוריאה החליט להתמקד באלמנט החשוב ביותר בתחום המחשוב הלביש: הסוללה. הפיתוח שמציג יאפשר הטענה של הצמידים, השעונים ושאר המכשירים פשוט באמצעות חום גופו של המשתמש.
צוות חוקרים הצליח לייצר אבטיפוס ראשוני של גנרטור המסוגל לשנות משמעותית את עולם המחשוב הלביש, שכן מסוגל להטעין את המכשירים השונים באמצעות חום הגוף של המשתמשים.
הגוף שלכם יטעין את השעון החכם
אחת מהבעיות הקשות ביותר של תחום המחשוב הלביש, הוא הסוללה. צמידי הניטור, השעונים החכמים ושאר הגימיקים שאנו אמורים לענוד, ללבוש או אפילו לחבוש על מנת להעשיר את החוויה היום-יומית שלנו דורשים מאיתנו להתחבר למטען לעיתים קרובות, מה שהופך את חווית השימוש ל-לא אידיאלית, במיוחד אם אנו שוכחים להטעין אותם.
במטרה להציע חוויה מעט יותר אידיאלית לכל אותם מכשירים וגאדג’טים המאיימים להשתלט על חיינו, חוקרים מהמכון למדע וטכנולוגיה בקוריאה הציגו אבטיפוס ראשוני של גנרטור המסוגל להשתמש בחום הגוף של המשתמשים על מנת להטעין את אותם מכשירים.
הפיתוח הינו גנרטור תרמו-אלקטרי, שהבסיס שלו כבר קיים בשוק. אך החוקרים החליטו לקחת את הפיתוח צעד אחד קדימה וליישם אותו על בד זכוכית באמצעות חומר אורגני – גוף האדם המייצר חום. התוצאה הסופית היא גנרטור קטן, קל וגמיש במיוחד אותו יכול המשתמש לענוד או להצמיד אל גופו על מנת לייצר אנרגיה ולהמשיך להטעין את מכשיריו השונים.
החוקרים הבהירו כי הגנרטור שפיתחו הוא כה גמיש, עד שמסוגל להתכופף ברדיוס של 20 מילימטרים מבלי שזה ישפיע על פעולתו, גם אם הכיפוף יתבצע במשך 120 מחזורים שונים. הגנרטור, השוקל כמה מאות מיקרונים בלבד, כבר נבדק על ידי הצוות באמצעות צמיד ניטור, כאשר הצליח לייצר 40 מילי-וואט של חשמל בעת הצמדתו לגוף האדם ובהתחשב ברוחות ובמזג האוויר מסביבו.
כאמור, מדובר על אבטיפוס בלבד ויקחו כמה שנים טובות עד שהפיתוח יצא מפתחי המעבדה ואכן יגיע למשתמשי הקצה. ייתכן שעד אז היצרניות השונות כבר יצליחו למצוא דרכים יצירתיות אחרות להאריך את זמן הסוללה, אך כמובן שיהיה עלינו להמתין בסבלנות ולראות מה הן מתכננות עבורנו.
בשורה התחתונה, למרות שמדובר באבטיפוס ראשוני אנו שמחים שבמקום לנסות להציע את הצמיד המעוגל ביותר או את השעון החכם האינטיליגנטי ביותר, אנו עוברים להתמקד בבעיה החשובה והמשמעותית מכולן: חיי הסוללה. בתקווה שאכן בעוד מספר שנים מהיום לא נצטרך להיות מחוברים למטען ולשקע חשמלי רק כדי למדוד כמה צעדים הלכנו או מהו הדופק שלנו.
הגב
8 תגובות על "פיתוח חדש יהפוך את הגוף שלכם לסוללה עבור המחשוב הלביש"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מי אמר מטריקס ולא קיבל?
“כאשר הצליח לייצר 40 מגה-וואט של חשמל בעת הצמדתו לגוף האדם.”
כנראה טעות.
40 מגה וואט?
יש לכם כאן טעות, לשם השוואה לתחנת הכוח רידינג יש הספק מקסימלי של 400 וקצת מגה וואט, האם עשרה מכשירים בגודל של מסטיק יכולים לספק חשמל לכל גוש דן?! לא נראה לי.
יותר סביר שהמקור הוא 40mW כלומר 40 מילי וואט (שזה בדיוק 1 חלקי מיליון ממה שכתבתם).
* (בדיוק אחד חלקי מיליארד)
נכון
זו טכנולוגיה סטנדרטית שקיימת שנים רבות, ויש טובות ממנה. מעבר לחשיפה התקשורתית של ה״ממציאים״, כדאי לזכור כי
1. הבלאי גבוה
2. המחיר לצמיד לא ראלי לעומת תחליפים
3. והכי חשוב – יכולת ההטענה היא לא מספקת בלשון המעטה
אם האנרגיה תהיה מופקת מאטומים שבאוויר (מעין כור היתוך קטנטן) כמות האנרגיה לסוללות תהיה בלתי מוגבלתץ
היי,
השמש גם מייצרת חום אי אפשר להשתמש בה?
והרוח אפשר גם בה להשתמש..