הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע: חברת סלקום הפרה את חוק הגנת פרטיות

סלקום פגעה בפרטיות מתלוננת בכך שעשתה שימוש במידע שנמסר לה במסגרת ההתקשרות עם לקוחותיה על מנת להשיג מידע אישי על בני משפחותיהם שאינם לקוחותיה, ולפנות אליהם על בסיסו, תוך הפרת חובת הגילוי כלפיהם

ברשות למשפט טכנולוגיה ומידע (רמו”ט) נוהל הליך פיקוח מינהלי כנגד חברת סלקום שהסתיים בקביעה, כי חברת סלקום הפרה את חוק הגנת הפרטיות.

לרמו”ט הוגשה תלונה של תלמידת תיכון שאינה לקוחת סלקום, שקיבלה דיוור ישיר מחברת סלקום, המציע לה להצטרף כלקוחה במבצע המיועד לחיילים, מאחר שהיא עומדת להתגייס לצה”ל. הנערה ביקשה לברר האם מידע אישי שלה ועובדת היותה מועמדת לשירות בטחון נמסר ע”י צה”ל לחברה פרטית לצרכים מסחריים.

בבירור התלונה נמצא, כי הורי הנערה הם לקוחות סלקום, וכי סלקום טייבה את המידע על לקוחותיה (ביניהם הורי הילדה) באמצעות רכישת מידע מחברה לשירותי דיוור ישיר, על בסיס נתוני הלקוחות שהיו בידיה. בנוסף, סלקום רכשה מידע אישי דמוגרפי מפורט אודות קרובי משפחה מדרגה ראשונה של לקוחותיה, כגון המידע על הנערה.

המידע שרכשה סלקום על קרובי משפחה של לקוחותיה פולח, בין היתר לפי אפיוני אוכלוסיה וגיל. לאחר מכן, סלקום שלחה פנייה אישית שיווקית בדיוור ישיר לחברי קבוצת גיל פוטנציאלית לגיוס לצה”ל.

על פי חוק בעל מאגר מידע אינו רשאי לעשות שימוש במידע ממאגר הלקוחות שלו, כדי להשיג מידע אישי על קרובי משפחה של הלקוחות שלו.

בנוסף, על פי ממצאי הפיקוח נוסח הדיוור של סלקום לא עמד בחובות החוק בפניה אישית לאדם. סלקום שלחה את הדיוור מבלי לציין בו כי הפניה היא בדיוור ישיר; לא צירפה את מספר הרישום של המאגר ממנו נלקחו פרטי הנמען; לא נתנה הודעה על זכות מקבל הפניה להימחק מהמאגר בצירוף המען אליו יש לפנות לשם כך ולא ציינה את זהותו ומענו של בעל המאגר שבו מצוי המידע והמקורות שמהם קיבל בעל המאגר מידע זה.

לו היו מצוינים הפרטים בדיוור, ייתכן שלא היה עולה החשש אצל המתלוננת, כי פרטיה נמסרו ע”י צה”ל.

יורם הכהן, רשם מאגרי מידע וראש הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו”ט): “שימוש במאגר מידע למטרות השונות מהתכלית המקורית של המאגר היא הפרה של חוק הגנת הפרטיות. חובות הדיווח שהושתו בחוק על בעלי מאגרי מידע והמשתמשים במאגרי מידע נועדו להבטיח, בין היתר, את אפשרות הציבור לעמוד על זכויותיו ולהילחם כנגד שימוש בלתי מורשה במידע האישי שלו. הפרת חובות אלו פוגעת בזכויות מהותיות של הציבור. חמור במיוחד המקרה בו הדבר נעשה לגבי קטינים.”.

חוק הגנת הפרטיות מגן על היבטים שונים של פגיעה בזכות האדם לפרטיות, שהיא זכות יסוד חוקתית מוגנת במדינת ישראל. הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע (רמו”ט) פועלת לבירור תלונות שמתקבלות מהציבור בעניין הפרות של החוק, וכן יוזמת ביקורות בחברות שבבעלותן מאגרי מידע (כיום, כמעט כל חברה במשק מחזיקה במאגרי מידע שונים). לרשות סמכות פיקוח ואכיפה בתחום הגנת מידע אישי במאגרי המידע גם על גופים פרטיים וגם על הגופים הציבוריים ומשרדי הממשלה.

מערכת גיקטיים

גיקטיים, אתר חדשות הטכנולוגיה הגדול בישראל, פועל משנת 2009, ומהווה הבית של קהילת ההייטק, הסטארטאפים והטכנולוגיה בישראל

הגב

2 תגובות על "הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע: חברת סלקום הפרה את חוק הגנת פרטיות"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
trackback

[…] סלקום פגעה בפרטיות מתלוננת בכך שעשתה שימוש במידע שנמסר לה במסגרת ההתקשרות עם לקוחותיה על מנת להשיג מידע אישי על בני משפחותיהם שאינם לקוחותיה, ולפנות אליהם על בסיסו, תוך הפרת חובת הגילוי כלפיהם. לפוסט המלא […]

trackback

[…] של עוד פאשלת פרטיות בפייסבוק, כאן אצלנו קרוב לבית הוציאה הבוקר הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע את קביעתה כי חברת סלקום הפרה את פרטיותה של משתמשת אחת וככל הנראה […]

wpDiscuz

תגיות לכתבה: