קבלו את קורקינט האנדרואיד הראשון
הקורקינט החדש של חברת Archos מריץ את מערכת ההפעלה האחרונה של אנדרואיד, ואפילו יכול להינעל מרחוק על ידי אפליקציה
אתם רואים אותם בכל מקום: בכבישים, בפארקים, בשבילי האופניים ולפעמים גם על המדרכות. הקורקינטים החשמליים כובשים את ישראל והפכו להיות לכלי תחבורה של ממש, במיודח במקומות שבהם התחבורה הציבורית היא איטית ומתסכלת. הקורקינטים החשמליים מאפשרים לרוכבים עליהם לנסוע במהירויות סבירות, ומשחררות אותם לעיתים מהתלות ברכב פרטי להתניידות בתוך העיר. מדובר אמנם במכשירים גאוניים ברמת הפרקטיות שלהם, אבל קשה להגיד שהם “חכמים”. חברת Archos רוצה לשנות את הקורקינטים החשמליים כפי שאנחנו מכירים אותם, ומחברת אותם לעולם האנדרואיד.
מסך מגע 5 אינץ’ ומערכת הפעלה Oreo
החברה הצרפתית Archos, אשר מייצרת טאבלטים, סמארטפונים, פתרונות אחסון ועוד, חשפה את ה-Citee Connect – הקורקינט הראשון אשר מחובר למערכת ההפעלה אנדרואיד. ממבט ראשון הקורקינט אולי נראה כמו רוב הקורקינטים שאתם רואים ברחוב, אבל במרכז הכידון שלו מחכה הפתעה: מסך מגע בגודל 5 אינץ’ בעל מעבד עם ארבע ליבות, גיגה זיכרון RAM ו-8 גיגה נפח אחסון. מערכת המולטימדיה הזו מריצה את אנדרואיד 8.0, גירסתה האחרונה של מערכת ההפעלה (אוריאו) ובעלת קישוריות 3G.
לא מעט רוכבים משתמשים במתקנים ייעודיים להחזקת הסמארטפון על גבי הכידון כדי שיוכלו להיעזר בשירותי ניווט במהלך הרכיבה, כך שהפתרון של ארקוס הוא לא הדרך היחידה להשתמש בשירותי ניווט. עם זאת, המסך והמערכת של הסיטי קונקט חסין למזעזועים, חבלות ופגעי מזג אוויר, כך שגם אם ייחבט במהירות או ירטב, הוא אמור לשרוד ללא בעיה.
נכון לעכשיו, טרם ברורים כל השימושים האפשריים למסך מעבר לתצוגת המהירות ומצב הסוללה, אך השימוש הראשי אותו מדגימה החברה הוא כמובן Google Maps לצורך ניווט. החברה מציינת כי ניתן להוריד אפליקציה ייעודית, אשר בלחיצת כפתור יכולה לנעול את הקורקינט באמצעות מנעול הממוקם בתוך השלדה. בכך, החברה טוענת, ניתן להחנות את הקורקינט בבטחה בכל מקום שתרצו (לא שזה ימנע מאנשים פשוט להרים את הקורקינט ולקחת אותו).
מנוע ה-250W וסוללת ה-36V מאפשרים לקורקינט להגיע לטווחי נסיעה של עד 25 קילומטר בטעינה אחת, ובאמצעות מנגנון חכם כל בלימה מטעינה את הסוללה בעוד אנרגיה, כך שניתן להרחיב את טווח הנסיעה בכ-15%. הקורקינט יכול להגיע למהירות מקסימלית של 25 קמ”ש (מהירות תקנית גם בישראל), משקלו הוא 12 קילוגרם (משקל קל יחסית לקורקינט) ומסוגל לשאת משקל של עד 100 קילוגרם.
ארקוס תציג את הקורקינט לראשונה בתערוכת MWC 2018 שמתחילה בשבוע הבא. החברה מתכננת לשחרר את קורקינט האנדרואיד הראשון כבר בקיץ הקרוב תמורת 500 יורו, שהם בערך 2,150 שקלים, מחיר לא גבוה במיוחד עבור קורקינט חשמלי, ובמיוחד לא כזה עם פונקציות יחסית משוכללות וחדשניות.
יכול למנוע הסחות דעת מיותרות
כרוכב קבוע ובאופן יומיומי על קורקינטים חשמליים, האפשרות להשתמש בשירותי ניווט באופן נוח, עם כמה שפחות הסחות דעת והטלפון בכיס, הוא דבר מבורך, במיוחד בנסיעה בקורקינט שבה כל בור בכבישי ישראל, כל הולך רגל שמתפרץ לנתיב האופניים וכל נהג אוטובוס חסר סבלנות שמנסה לדחוק אותך אל המדרכה עלול להפוך לסכנה של ממש. סעו בזהירות.
הגב
5 תגובות על "קבלו את קורקינט האנדרואיד הראשון"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מממ לקנות קורקינט עם מסך שיקרוץ יותר לגנב או לקנות קורקינט חשמלי רגיל ולהוסיף לו מעמד לפאלפון כמו באופניים. אכן התלבטות קשה.
וואו איזה תגובות של בן אדם אדיוט.
עדיף שלא תכתוב אידיוט
יש פה מלא קורקינטים יותר מעניינים, תכלס מה כל כך מיוחד בו?
http://Www.eway.co.il
https://chat.whatsapp.com/9gJYcfRSCQQDDYVY0Fxc8M