אפל בדרך לעצמאות סלולרית
מפעילות הסלולר – היכונו למאבק. המתחרה הבאה שלכם היא (עדיין) לא ספקית סלולרית, אבל היא בדרך לעקוף אתכן כבר בקומת הייצור.
לאחרונה נחשף כי אפל הגישה בקשה לרשום פטנט על מנגנון שיאפשר לה להצפין את המידע שמצוי על כרטיס ה-SIM שלנו – על-גבי החומרה שלה. המהלך הזה מלמד שאפל מפתחת את טכנולוגיה שתאפשר לה להשתחרר מהתלות בכרטיס ה-SIM, וכפועל יוצא אולי גם בתלות שלה במפעילות הסלולריות.
SIM נטול SIM
הפטנט של אפל מתאר מנגון שיכיל את כל הנתונים שהיום נמצאים על גבי כרטיס SIM בתוך מערכת בלתי-נפרד מהמכשיר העתידי של אפל. מעבר לכך, בתוך הפטנט נרמז כי אותו רכיב פנימי של המכשיר יכיל מידע מאושר מראש לספקיות הסלולריות, כך שהמשתמש יפעיל את המכשיר אל מול אפל, ויתבקש לבחור את ספקית הסלולר שלו.
אותה טכנולוגיה עשויה גם לאפשר החלפה של ספקית סלולרית בלחיצת כפתור (ואישור מקופרטינו), שכן המכשירים צריכים לצאת מהמפעל כשהם כבר טעונים עם המידע שיאפשר לאותם מכשירים סלולריים להתחבר מיידית לרשת הסלולרית שהמשתמש יבחר.
להשתחרר מהשלשלאות
הטיעונים הרשמיים המפורטים בבקשה לרישום הפטנט עשויים להישמע מעט מגוחכים; אפל טוענת כי אחת הסיבות לצורך בטכנולוגיה שכזו היא שקיומו של מקום לכרטיס ה-SIM שלנו הופך את המכשיר הסלולרי למגושם. בהתחשב בעובדה שאפל מקטינה את הגודל של ה-SIM הרגיל במכשיריה האחרונים שגודלו ההתחלתי היה קטן ממילא, נדמה שטענה זו מעט רחוקה מהאמת.
טענה נוספת, מעניינת לא פחות, היא שאפל רוצה לאפשר למשתמשים להחליף ספקית סלולרית ללא הצורך ללכת ולמצוא נציג שימכור לו כרטיס SIM. כיום, כדי להחליף חברה סלולרית ברשתות ה-GSM, נדרש המשתמש לרכוש כרטיס SIM של החברה שאליה הוא רוצה לעבור, ואשר יכיל את פרטי המידע של הקו החדש שהוא עומד לקבל ולקשר עם המכשיר שלו. לפי בקשת הרישום של אפל, נראה שאפל מעוניינת לדלג על השלב הזה, ולקחת מראש מספקיות הסלולר את מספרי הקווים והמידע הטכני הנוסף הנדרש לצורך הפעלת הקו, ולהטמין אותו בתוך המכשיר.
משתמש כבול
ברשת יש כבר מי שמבקר על הכיוון החדש הזה של אפל, דווקא מהמשמעויות שיהיו למהלך הזה כלפי המשתמשים. מצידה של אפל, ברור לכל מדוע היא רוצה לבצע מהלך כזה, שיאפשר לה לעקוף את החברות הסלולריות. כיום, אפל שבויה בידיהן של ספקיות הסלולר, והמכשירים שלה לא יעבדו בלי כרטיסי ה-SIM של החברות. כעת, אנחנו יודעים שבכוונתה של אפל להפוך את היוצרות, ולהיות עם ידה על העליונה, במאבקי הכוח שלה מול ספקיות הסלולר.
כאשר הטכנולוגיה תהפוך למציאות, ולא מן הנמנע שישנם כבר היום אבי-טיפוס מוכנים המדגימים את היתכנות הטכנולוגיה, לספקיות הסלולר לא תהיה ברירה אלא לשתף פעולה עם אפל, ולענות לכל דרישותיה. למה? משום שאין ספקית סלולרית היום שיכולה לוותר על נתח השוק שמחזיקים המכשירים הסלולריים של אפל.
מי שמתעניין, יוכל לקרוא את הבקשה המלאה כאן.
הגב
18 תגובות על "אפל בדרך לעצמאות סלולרית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לכאורה נראה כי אפל הקטינו את כרטיס ה-SIM, אך מי שפתח אייפון יודע להגיד כמה נדל”ן יקר תופס החריץ על ה-Logic Board – מיותר ולא נחוץ. מעבר לכך שמדובר ברכיב מכאני, שהוא מקור לתקלות בפני עצמו.
הרעיון של שיוך מכשיר לרשת ע”י תיווך ה-SIM הוא המצאה של חברות אירופאיות נטולות חזון (נוקיה ואריקסון, בתחילת שנות ה-90). כיום אין שום הצדקה לקיומו, המידע של המשתמש כולו צריך להיות מאוחסן בענן ולא על חתיכת פלסטיק.
נו באמת אתה נטפל לקטנות, אז קראתי לזה ״ענן״… אבל בפועל, תראה לי את ״כרטיס ה-SIM” של ספק האינטרנט שלך או של הטלפון הקווי. בדיוק, אין לך כזה. הכל נמצא אי שם בשרתי החברה, ב-״ענן״.
ההוכחה לכך שכרטיס SIM הוא מיותר…
הצגתם את זה כאילו אפל כבר הכריזו על הטכנולוגיה הזאת, סה”כ פטנט יש אלפים כאלו
לפני הSIM הטלפונים גם עבדו כך, זה לא כזה חידוש, ונראה שאם יש שכל לחברות הסלולאר, הן יפסיקו לתמוך במכשירי אפל …
הרי ברור מה הכוונה במיוחד עבורנו הצרכנים, תחשבו על זה ככה:
מה יקרה אם חס ושלום האייפון הפסיק לעבוד ותרצו לעבור ברגע זה למכשיר חליפי שיש לכם בבית עד שיתוקן ?
או חס ושלום לחזור אליו כי אין אחריות או לא בא לכם לתקן בתשלום ?
אפילו לקחת את האנדרואיד של החבר להתנסות לכמה ימים.
נכון אין סים ועכשיו לך תוציא אחד, אז נשארנו עם הברירה של לקחת אייפון אחר…
פשוט מאד לכבול את המשתמש ולהגביל אותו ככל האפשר.
1+
אין היום שום הצדקה לקיום כרטיס זיהוי מכאני.
בנוגע לטענה על מעבר בין מכשירים, בדיוק באותו הקלות שאני היום מעביר את כל המידע שלי מטלפון לטלפון בלוגאין אחד. אין סיבה שהספקיות לא יתמכו בלוגאין לרשת.
(ומי שממש רוצה גיבוי יכול לשמור בכספת גדולה פתקית עם הקוד האישי שלו…)
הכוונה של אפל היא לא ענן ולא נעליים. הכוונה שלהם זה להשתלט לא רק על הסלולר עצמו אלא גם על המשתמשים עצמם. במקרה של תקלה במכשיר, אין כרטיס סים להוציא ולהכניס זריז למכשיר אחר ואין גישה משום מכשיר אחר מלבד של אפל למידע הזה – המשתמש נשאר תקוע. כל זה מבלי שנכנס לעניין תנאי המשתמש הדרקוניים שלה, שיהפכו הלכה למעשה את המידע של המשתמש- לרכושה של אפל.
אני חי בלונדון כאן החברות דוחפות את הגלאקסי החדש בכל הכח, ובהצלחה גדולה יש לומר.
שום עצמאות סלולרית ושום בטיח – אפל מנסה לחסל את המתווך. במקום שהמשתמש יוכל לבחור מתי ולאיזה חברה סלולרית לעבור, אפל תחליט.
אפל תחליט אילו חברות סלולריות היא מוכנה שיעבדו איתה, ותחת איזו תנאים (דרקוניים לא פחות מהאפפסטור) מצד אחד, ומהצד השני היא גם תחליט אילו חברות יהיו זמינות למשתמש האייפון. מנכ”ל סלקום אמר משהו רע על אפל? אין יותר אייפונים בסלקום. אתה רוצה להיות לקוח של סלקום? אי אפשר! אפל החליטה שזה “פוגע בחווית השימוש באייפון”.
רעיון נחמד, אבל מה הפטנט פה?
יש קישור ל-PDF, תקרא ותבין.
התכוונתי שקצת תמוה שהעברת המידע מהסים לטלפון יכולה להחשב כפטנט
הרעיון של “לפתוח את הטלפון באמצעות מחוות מגע לרוחב המסך” התקבל כפטנט…
מה מפתיע?
מה זה משנה אילו פטנטים מפגרים כבר אישרו? כל פטנט מפגר חדש דורש התייחסות