פיתוח ישראלי: קולנוע תלת מימדי נטול משקפיים
המשמעות: מתקרבים להם הימים בהם נוכל ליהנות מסרטי תלת מימד בקולנוע ללא הסרבול הכרוך בשימוש במשקפיים
בשנים האחרונות סרטי תלת מימד עשו קאמבק, זאת לאחר שבשנות ה-90 התרגלנו לראות אותם בעיקר באולמות קולנוע מיוחדים כמו IMAX. מעבר לחווית הצפייה שעשויה לגרום לכאב ראש ואף לסחרחורת, כדי ליהנות מאותם תכנים יש להרכיב משקפי פלסטיק שלא הכי נוח להרכיב, בטח אם אתם מרכיבים משקפי ראייה.
לשמחתנו, יתכן ששיתוף פעולה בין חוקרים ממכון ויצמן לצוות מ-MIT הצליח למצוא פתרון לאותם משקפיים, על ידי פיתוח אולם קולנוע ייעודי שיאפשר לצופים ליהנות מסרטי תלת מימד בלי להרכיב משקפיים. הצוות המאוחד מציג את ״Cinema 3D״, אב טיפוס למסך קולנוע שמשתמש במערך מיוחד של עדשות ומראות כדי לאפשר לצופים לצפות בסרט תלת מימדי מכל מושב באולם.
במקום משקפי פלסטיק – סט מראות ועדשות
כדי לבטל את הצורך באותם משקפי תלת מימד, החוקרים לקחו בחשבון את העובדה שאולם הקולנוע כולל מושבים בגבהים שונים, מה שאומר שכל צופה מתבונן במסך מזווית אנכית אחרת. יחד עם זאת, מיקומם של אותם מושבים ידוע ונשאר קבוע, ויש מעין ׳סטדנרט׳ מקובל. הצוות הגיע למסקנה שאנשים באולם הקולנוע מזיזים את ראשם בטווח קטן מאוד של זוויות, טווח אשר מוגבל לרוחב המושב שלהם. לכן, הם הבינו שמספיק להציג תמונות בטווח מצומצם של זוויות ולשכפל את אלו לכל המושבים, באמצעות מערכת אופטית חכמה הכוללת סדרת מראות ועדשות שימוקמו מול מסך הקולנוע הסטנדרטי. וכך – ניתן לבטל את הצורך באותם משקפיי תלת מימד.
כמו כל פיתוח חכם בתחילת דרכו, הקולנוע התלת מימדי עדיין לא זמין בשוק, אבל צוות החוקרים אופטימי מאוד ומאמין שבעתיד הלא מאוד רחוק ניתן יהיה להטמיע את הטכנולוגיה הזו באולם הקולנוע הקרוב לביתכם.
אלו מכם שרוצים לצלול קצת יותר פנימה מבחינה טכנית, מוזמנים לקרוא את המאמר המלא כאן.
הגב
3 תגובות על "פיתוח ישראלי: קולנוע תלת מימדי נטול משקפיים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אמנם תתכן תמונה שונה מזווית שונה אך אין מצב שהתמונה תראה תלת מימדית… אלא אם כן אותו אפקט חל גם על המרחק בין העיניים של הצופים ולא רק בין המושבים.. כלומר עין ימין רואה תמונה שונה משמאל ולא רק אדם 1 רואה תמונה שונה מ2… אחרת זה פיתוח חסר משמעות שלא עובד… אפילו בסרטון הדגמה הם לא השקיעו אז איך אפשר לקחת אותם ברצינות?
מעניין מאוד
כל הכבוד לחוקרות הישראליות!