הבוט של Yala יודע בדיוק מתי כדאי לפרסם תוכן בפייסבוק
הבוט עובד כך: אתם שולחים לו תוכן, והוא מפזר אותו בין כל החשבונות העסקיים שלכם בפייסבוק ובטוויטר בקלות של שליחת SMS
הביטוי ׳תזמון הוא הכל׳ אולי נשמע קלישאתי, אבל מדובר בגורם משמעותי מאוד להצלחה של פוסטים ברשת. במידה ופוסטים שפורסמו בפייסבוק וטוויטר למשל לא מקבלים אינטראקציה בדקות הראשונות והקריטיות שלהם, הם מהר מאוד ידעכו.
סטארטאפ ישראלי בשם Yala יצר בוט שמאפשר לנתח את הזמנים בהם העוקבים שלכם הם הכי פעילים ולפרסם במועדים אלו את הפוסטים. לטענת החברה, ביכולתו של הבוט שפיתחו להעלות את כמות השיתופים בעד 15 אחוזים. סטארטאפים ישראלים, שהקהל העיקרי שלהם הוא בארה״ב (שעות הפוכות), נעזרים בכלים כמו Buffer או Hootsuite כדי לעשות זאת. יחד עם זאת, לטענת החברה הישראלית, היתרון שלהם טמון בפשטות והמהירות שלה, כמו גם באלגוריתם שיודע לתזמן פוסטים בצורה אפקטיבית יותר.
רצו לספק פתרון לצורך אמיתי
Yala נוסדה על ידי גארי לויט, שבעבר ייסד ומכר את Mad Mimi ל-GoDaddy. לאחר מכן, לויט התחיל לעבוד על מוצר בשם Pinecone ואל הפיתוח הצטרף יואב ענקי בתור COO. המוצר לא הצליח להמריא בגלל שהשניים היו מפוקסים יותר מידי על ההזדמנות, במקום על הבעיה. לכן, השניים החליטו לעשות פיבוט ולעבור לעבוד על פתרון לבעיה שהם עצמם הרגישו, לאחר שהפתרונות הקיימים לפרסום פוסטים במספר ערוצים שונים היה מסורבל מידי בעיניהם. הם החליטו לבנות פתרון חלופי שיהיה נגיש, מהיר וחכם יותר, וכך בעצם נוצרה Yala.
Yala היא בוט לתזמון פוסטים לרשות חברתיות הפונה לעסקים קטנים. הבוט עובד כך ששולחים אליו תוכן, והוא מפזר אותו בין כל החשבונות העסקיים שלכם בפייסבוק ובטוויטר, באותה הקלות של שליחת SMS. בנוסף, Yala יודעת בדיוק מתי לפרסם את התוכן כדי לייצר יותר מעורבות בקרב העוקבים. ״תזמון פוסטים הוא חיוני לעסקים משתי סיבות; קודם כל, הוא מאפשר להם להופיע בפני קהל היעד בזמן שהוא פעיל ברשת החברתית. שנית, תזמון מאפשר לעסקים לייצר פוסטים מראש בצורה כזו שיוצרת סיפור רציף ומרכזת את כל התוכן העסקי במקום אחד״, הסביר לגיקטיים יואב ענקי.
מאחורי הקלעים
Yala סורקת את כל הפוסטים שפורסמו עד עכשיו בעמוד ובודקת אילו אינטרקציות הם קיבלו. אחר כך, היא סורקת את כל האינטרקציות האלו ומדרגת אותן כך ששיתוף>תגובה>לייק. Yala מסתכלת על התזמון של כל אחת מהאינטרקציות הללו ושל כל אחד מהפוסטים שפורסמו, ויוצרת דירוג של כל השעות במשך היום. לדוגמא, אם פוסטים שפורסמו ב-12 בצהריים זכו להרבה שיתופים, בשעה 12 יתקבל דירוג גבוה ביחס לשעות אחרות. לאחר מכן, הבוט מסתכל גם על נתונים שפייסבוק וטוויטר עצמן מספקות. פייסבוק למשל, מספקת גרף של השעות בהן הקהל של דף מסוים מחובר.
״הגרף כשלעצמו לא מעיד על Engagement, בגלל שהרבה מהקהל לא כל כך מעורב במה שקורה בדף, אבל שעות בהן הרבה אנשים מחוברים יקבלו דירוג יותר גבוה מבחינת Yala. לבסוף, אנחנו מכניסים גם מימד מסוים של ידע שאספנו בנוגע לפייסבוק בשביל לוודא שהאלגוריתם נשאר מאוזן (כלומר, אם השעה שמדורגת הכי גבוה אצלך היא 12:46 ואנחנו יודעים ש-13:02 היא בדרך כלל שעה מעולה, ייתכן שננסה להתקרב אליה. אחר כך Yala תבדוק האם הניסוי היה מוצלח ותחליט האם לחזור עליו בהמשך״, הסביר ענקי.
הבוט הושק לפני כחודש באופן רשמי ונמצא כרגע בגרסתו הראשונה. נכון לעכשיו Yala פועלת כבוט ייעודי בסלאק, אך בעתיד היא תהיה זמינה גם דרך SMS, המסנג׳ר של פייסבוק ופלטפורמות אחרות. צמד היזמים הרגישו שהנוכחות של Yala בסלאק היא טבעית וחלק ממרחב העבודה היומיומי של רבים. ״זה כמו מוכר הפופקורן שנכנס לתוך הקולנוע במקום שאתה תצטרך לקום ולצאת ללובי״, הם אומרים. נכון לעכשיו אין לחברה מודל כלכלי שכן המוצר שלה חינמי לגמרי והיא טרם גייסה כסף, אבל ככל הנראה בעתיד היא תתבסס על מודל SaaS.
הגב
2 תגובות על "הבוט של Yala יודע בדיוק מתי כדאי לפרסם תוכן בפייסבוק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.