מסתבר שחלונות 10 מרגלת אחר כמעט כל פעולה שלכם
משתמשים שהתקינו את ווינדוס 10 התלוננו שאם לא אומרים אחרת, היא אוספת את כל מה שהם עושים במחשב – החל מסיסמאות הווייפיי ועד מה שהם מקלידים
מאת יאיר מור, NEXTER.
מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, ווינדוס 10, שיצאה בשבוע שעבר מעוררת מעט את שוק המחשבים, וזכתה ל-14 מיליון הורדות ב-24 השעות הראשונות לאחר שחרורה ולביקורות חיוביות למדי. אך במקביל, מתעוררת ביקורת על מיקרוסופט בשל מה שנראה כשינוי משמעותי ביחס לפרטיות המשתמשים.
משתמשים שקראו את תנאי השימוש וההגדרות תוך כדי תהליך ההתקנה של המערכת החדשה, במקום לאשר אותם אוטומטית כפי שרובנו רגילים לעשות, גילו כמה סעיפים מקוממים: כך, למשל, המערכת מבקשת רשות לאסוף מידע על הרגלי ההקלדה (המקלדת) והכתיבה (בעט מגע) של המשתמש, על השימוש שלו באפליקציות, על המיקום שלו בעת שימוש, על אנשי הקשר והאירועים ביומן שלו ועוד. כמו כן, אוספת המערכת את היסטוריית הגלישה וסיסמאות לרשתות אלחוטיות אליהן התחבר המשתמש.
יש לציין כי לא מדובר בדפוס איסוף יוצא דופן, וכי גם גוגל אוספת מידע כזה ואחר, ממשתמשי דפדפן הכרום וסמארטפונים מבוססי אנדרואיד. אך ממערכת ההפעלה של מיקרוסופט, שבעיקרון עולה כסף – למרות הצעת השדרוג חינם שמציעה החברה במשך השנה הקרובה – יש למשתמשים ציפיות שונות למדי.
תפריט ההתחל חזר, אבל עכשיו הוא מרגל אחריכם
עם זאת, חשוב לדעת כי מיקרוסופט מאפשרת לכבות את כל סוגי איסוף המידע, ואף מציגה הצדקות שונות לכל מידע שנאסף: מידע אודות ההקלדה והכתיבה נאסף כדי להתאים את ההשלמה האוטומטית של מילים למשתמשים שונים; מידע על היומן, אנשי הקשר וחיתוך הדיבור של המשתמש נאספים כדי לאפשר לקורטאנה, העוזרת הקולית של החברה, להבין מה המשתמש מבקש ממנה כאשר הוא רוצה תזכורת בעת שיחה עם אדם מסוים או לפגישה מסוימת שקבע; סיסמאות ווייפיי נאספות כדי לאפשר למשתמשים אחרים להתחבר אליהן בלי לדעת את הסיסמה; וכן הלאה. הבעיה של משתמשי ווינדוס היא שהאיסוף נעשה כברירת מחדל וצריך לבטל אותו, במקום שהאישור יהיה ידני. כלומר מי שלא שם לב ולא ביקש אחרת – המידע עליו נאסף.
בתגובה לתלונות מסרה מיקרוסופט לתקשורת כי “חלונות אינה אוספת מידע אישי ללא הסכמה. כדי לספק את חלונות כשירות באופן יעיל, מיקרוסופט אוספת מידע אודות ביצועים, ניתוח ושימוש המסייע לשמור על כך שהמערכת והאפליקציות יפעלו כראוי. מיקרוסופט משתמשת במידע הזה כדי לזהות בעיות ולפתח תיקונים”.
הכתבה פורסמה לראשונה ב-NEXTER.
לקריאה נוספת
פייסבוק יודעת עליכם יותר ממה שאתם חושבים
סוני מציגה מכשירי ביניים עם מצלמות מרשימות
הגב
14 תגובות על "מסתבר שחלונות 10 מרגלת אחר כמעט כל פעולה שלכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חשבתי שחלק מהכתבה יהיה איך לבטל את כל המעקב של מייקרוסופט
http://bfy.tw/19bH
אריק צודק, אפשר לחפש בגוגל הכל אבל כשאתה נכנס לכתבה באתר כמו גייקטיים אתה כן מצפה שלא רק יגידו שאפשר לבטל אלא שגם יסבירו איך לבטל
הגדרות פרטיות ולבטל כל ההרשאות
מה זה משנה? אז מיקרוסופט יודעת מה הקלדנו…נראה לכם שבאמת אכפת להם מה אתם עושים במחשב? יש כל כך הרבה משתמשים שהם לא יכולים לעקוב אחרינו באופן אישי. המידע הולך לשיפור המערכת ואין לו שום קשר לפרטיות שלנו
תגיד, משלמים טוב במיקרוסופט?
תגיד משה, יש לך טיעון יותר מורכב ואינטיליגנטי מזה?
אוי לא! עכשיו המידע שלנו שמעולם לא שכב במרתפים של גוגל, פייסבוק, ה-NSA ועוד מליון ואחת חברות פרסום יהיה גם אצל מיקרוסופט!!!! אוי לאאאאאאאאא!!!!!
כתוב שם בפירוש שמיקרוסופט לא מסתכלת על הכוננים הפיזים. רק מה שבענן. אולי תקראו לפני?
סתם בכיינות,אפשר לחשוב מה היא תעשה עם המידע הלא מעניין הזה
מעצבן, אני אשאר עם 7.
הבחירות הללו בהתקנה, לפי דעתי, היו צריכות להיות כבויות כברירת מחדל.
מי שרוצה לתרום למיקרוסופט במטרה ״לשפר את יכולות הזיהוי״ (מבין בקטע של זיהוי כתב, לא מבין בקטע של הקלדה) יאפשר את זה באופן ידני.
כמו-כן הבנתי שכן שהפעם עדכונים מופצים באופן דומה לטורנטים וכך ׳שותה׳ מיקרוסופט את רוחב הפס שלכם: http://thehackernews.com/2015/08/windows-10-update.html
אולי מישהו ירים את הכפפה ויכנס בכל החברות ענק הללו.
המידע שאנחנו תורמים צריכים לקבל את מערכת ההפעלה במתנה.
ממש חוצפה שצריך לשלם על החרא הזה ואח”כ חולבים אותנו עוד.