משתמשי ויזה כ.א.ל ו-PayPal זועמים: דמי המרה על שקלים
חתמתם עסקה מקומית בשקלים באמצעות PayPal וויזה כ.א.ל? שילמתם דמי המרה משקל לדולר לשקל. מחפשים את הצד הראציונאלי? נחסוך לכם – הוא לא באמת קיים. כיצד תמנעו מזה לקרות?
לקוחות PayPal המנויים לשירות באמצעות כרטיס האשראי של ויזה כ.א.ל זועמים: חברת האשראי גובה מהם דמי המרה על רכישות שביצעו במטבע המקומי. כך למשל, לקוחות שהחליטו לבצע עסקאות דרך האינטרנט באתרים הגובים בשקלים, נדרשים לשלם דמי המרה לדולרים וחזרה לשקלים.
משקל לדולר לשקל
אם הייתה זו טעות תמימה יתכן והיינו מפגינים אדישות או לכל היותר מתריעים וממשיכים הלאה, אלא שפניותיהם של משתמשי ויזה כ.א.ל ו-PayPal מלמדות כי החברה מודעת למהלך (הוא מצויין באותיות הקטנות בדפי הפירוט ומוכר גם לנציגי השירות של חברת כ.א.ל) אך עם זאת מתקיים באופן מעט תמוה ללא כל שינוי. אמש החליטה PayPal לשתף את לקוחות ויזה כ.א.ל ובמהלך חריג פירסמה את הדבר ברבים, גם כאן – מהלך תמוה, שכן הוא מעיד שלכל הפחות PayPal פנתה קודם לכן לכ.א.ל בבקשה לשנות את הדברים.
באגרת ששלחה פייפאל מציינת החברה: “הובא לידיעתנו כי לקוחות המשתמשים בכרטיס אשראי מחברת כ.א.ל כאמצעי תשלום עבור רכישות עם PayPal, מחויבים על ידי חברת כ.א.ל בעמלת המרת מטבע – גם אם התשלום בוצע באתר ישראלי ו/או עבור מוצר או שירות בשקלים.”
ואנחנו מייעצים לכ.א.ל: אם כבר לדרוש עמלה מיותרת למה לא להמיר את השקלים ללירה שטרלינג במקום לדולר – הרווח יהיה גדול יותר וההגיון העומד בבסיסו יוותר משונה במידה שווה.
אז מה הפתרון?
לפחות בשלב זה ועד שכ.א.ל לא תצא בהודעה רשמית שתסיים את הפרשה, הדרך הפשוטה ביותר היא להשתמש בכרטיס אשראי אחר על מנת לבצע רכישות באמצעות חשבון ה-PayPal שלכם. על מנת לעשות כן, מפרסמת PayPal את סדרת הפעולות שתתבקשו לבצע:
2. מקליקים על פרופיל ובוחרים ב-הוסף/ערוך כרטיס אשראי
3. לוחצים על כפתור הוסף כרטיס ומוסיפים כרטיס אשראי חדש לחשבון ה-PayPal*
* חשוב להקפיד על סימון הכרטיס החדש ככרטיס האשראי הראשי בחשבון.
ולבסוף, מילה טובה אחת על PayPal ישראל, יידוע קהל הצרכנים שלה היא פעולה הדורשת לא מעט אומץ, יש בכך פגיעה לדימוי העצמי ויציאה נגד אחת מחברות האשראי הגדולות בישראל. אף על פי כן, המהלך הזה מעיד על אכפתיות כלפי קהל הצרכנים וזה חשוב יותר מהכל.
הגב
10 תגובות על "משתמשי ויזה כ.א.ל ו-PayPal זועמים: דמי המרה על שקלים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שיטת מצליח במיטבה.
דבר דומה קרה לי עם גוגל אדוורדס. התשלום בשקלים, אך יש עמלה – אלא שאצלי מדובר בלאומי כארד ויזה.
תודה על הכתבה הזאת.
אני דווקא חשבתי דווקא להכניס את הויזה כאל שלי כתשלום עיקרי בפייפאל, עכשיו אני אוותר.
אני אשאר עם האמקס שלי.
תודה על הכתבה הזאת.
אני דווקא חשבתי דווקא להכניס את הויזה כאל שלי כתשלום עיקרי בפייפאל, עכשיו אני אוותר.
אני אשאר עם האמקס שלי.
כלומר, יש עמלה מיותרת בעסקאות שבוצעו בשקלים?
ולגבי העסקאות של הדולרים הכל נשאר כמו שהיה?
מה העלות של העמלה המדוברת?
PAYPAL לא מקבלים דיינרס,
כל לקוחות דיסקונט שיש להם VISA או דיינרס נפגעים
כי אין להם חלופה נורמלית,
במקום דיסקונט הייתי מטפל בזה, כי הלקוחות ינדדו לכרטיסים אחרים
כל הכבוד לפייפאל, ככה צריכים להתנהג
החלפתי את אמצאי התשלום למסטרקארד במיידית.
תודה על הטיפ (גם קיבלתי את המייל מפיי-פל)
תתקשרו ללאומי קארד תבקשו כרטיס VISA FREE. זה כרטיס ללא עמלות בכלל!!! אין עמלות קבועות!! זה כרטיס בינלאומי לכל דבר והם נותנים עליו מסגרת די נחמדה אם יש לכם כבר כרטיס אשראי במקום אחר.
אני כבר מזמן רבתי איתם חזק בעניין.
הפתרון: שימוש בישראכרט. שם אין את החוצפה הנדונה.