הכירו את הישראליות המשתתפות ב-TechCrunch Disrupt
במסגרת אירוע TechCrunch Disrupt המתקיים בימים אלה בסן פרנסיסקו, מתחרות שתי חברות ישראליות על אהדת הקהל והשופטים. בואו להכיר אותן
בימים אלה מקיים בלוג הטכנולוגיה האמריקני TechCrunch את כנס TechCrunch Disrupt בסן פרנסיסקו בו משתתפות שתי חברות ישראליות שבאו להציג את מוצריהן לקהל הרחב – Alicanto ו-Tovbot. בואו להכיר אותן קצת יותר מקרוב.
עולם הסטארטאפים
TechCrunch Disrupt נחשב היום לאחד מכנסי הטכנולוגיה החשובים של השנה בעולם הסטארטאפים, המתרחש במספר מקומות שונים בארצות הברית ובמסגרתו יכולים אותם סטארטאפים להציג את החברה שלהם, להכיר חברות אחרות, להפגש עם יזמים, אנג'לים ומשקיעים פוטנציאלים ואף להתמודד על פרסים – וכמובן, על אהדת הקהל.
הפרסים עליהם מתמודדים הסטארטאפים הם אחד החלקים החשובים בכנס, שכן בעזרתם יכולים למנף את הפרסום למאמצי גיוס השקעות הון ולצבור קהל משתמשים גדול במיוחד, בזכות הסיקור התקשורתי הרחב לו זוכה הכנס.
במהלך השנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במספר חברות הסטארטאפ הישראליות המגיעות להציג בכנס, כאשר בכנס שהתקיים במאי לפני כשנה הגיעה מגמה זאת לשיא, בו אחת מכל שש חברות שנבחרו להתחרות באירוע הייתה חברה ישראלית. בין החברות הבולטות שהשתתפו באירועים בעבר ניתן למצוא את סולוטו, שקטפה את הפרס בתחרות הראשונה שהתקיימה, Do.At ששינתה את שמה ל-Everything.me, חברת BillGuard ושייקר שזכתה באירוע הקודם שקיימה TechCrunch בסן פרנסיסקו.
כעת נראה כי המגמה נמצאת בירידה משמעותית, שכן במסגרת TechCrunch Disrupt המתקיים בימים אלה בסן פרנסיסקו, ניתן למצוא רק שתי חברות ישראליות: Alicanto, המתמקדת בתחום השיווק ו-Tovbot, שעל פי שמה ניתן להבין כי מתמקדת בתחום הרובוטיקה.
Alicanto
חברת הסטארטאפ הישראלית Alicanto נוסדה ב-2011 על ידי שרון שגב, המכהן כמנכ"ל החברה וצביקה זיסר, סמנכ"ל הטכנולוגיות. החברה פיתחה טכנולוגיה שמהווה מנהל שיווק וירטואלי המיועד עבור עסקים קטנים ובינוניים. הפלטפורמה שלה מיועדת לעזור לעסקים חסרי אמצעים, משאבים או ידע להקים מערך שיווק – לבנות את תכנית השיווק הרלוונטית עבורם וכמובן עוזרת להוציא אותה אל הפועל.
החברה מעסיקה 20 עובדים, כאשר 12 מהם עובדים במחקר ופיתוח בישראל. Alicanto כוללת עובדים מתחום הפיתוח והשיווק ודואגת לעקוב אחר מגמות בתחומים שונים כמו שיווק, אירועים כלכליים – מקומיים ובינלאומיים ובהתאם יודעת להציע לעסקים את הפתרונות המתאימים להם. עם הקמתה גייסה החברה כ-4 מיליון דולרים משלמה קרמר וכעת מככבת כאחת מ-30 החברות המופיעות באירוע TechCrunch Disrupt.
Tovbot
חברת הסטארטאפ Tovbot נוסדה ב-2012 על ידי קבוצת חוקרים ויזמים שלמדו באוניברסיטאות נחשבות כגון Georgia Tech, המרכז הבינתחומי ו-MIT. בין המייסדים, ניתן למצוא ייצוג של שני ישראלים – גיל ויינברג וגיא הופמן, בוגרי MIT הגרים באטלנטה. המטרה של החברה היא לטפח פרדיגמה חדשה של רובוטים אישיים – כאלה שלא רק מנקים את הרצפות או השטיחים של המשתמשים, אלא שיכולים לתקשר עמם ברמה האישית, כמעט אנושית. עד היום גייסה החברה 500 אלף דולרים מאנג'לים.
בכנס הציגה החברה את הרובוט 'שימי', תחנת עגינה לסמארטפון של המשתמש שמגיבה למוזיקה הבוקעת ממנה. הרובוט מכיל מספר מנועי תזוזה, העוזרים לשימי להזיז את הראש והרגליים בקצב המתאים. אמנם מדובר בסוג של צעצוע, אך החברה מסבירה כי מדובר למעשה בעתיד הרובוטיקה הביתית – שתהפוך להיות זמינה לכולם. למעשה, החברה הרימה פרוייקט בקיקסטארטר על מנת לממן את שימי, וגם אתם תוכלו לרכוש אחד כזה, תמורת 130 דולרים בלבד.
וידאו: Shimi – A Smart Musical Robot For Your iPhone
.
בחסות StartTWS – כנס הסטארטאפים הגדול בישראל
.
בחודש אוקטובר הקרוב ייערך אירוע הסטארטאפים הבינלאומי הגדול ביותר בישראל, StartTWS שיכלול הרצאות ופאנלים בנושא סטארטאפים והון סיכון ואת ה-Startup Arena, תחרות הסטאטראפים הבינלאומית הראשונה שנערכת בישראל. השנה, בנוסף לאירוע עצמו, תערך מסיבה מיוחדת וסגורה למוזמנים בלבד בערב שלאחר הכנס. 100 הראשונים שירכשו כרטיסים במסגרת מבצע ה-Early Bird, יקבלו גם כרטיס כניסה למסיבה, יחד עם הכרטיס לכנס, ללא תוספת מחיר.
הגב
3 תגובות על "הכירו את הישראליות המשתתפות ב-TechCrunch Disrupt"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בהצלחה לחברים ב-Alicanto ו-Tovbot. תייצגו אותנו בכבוד…
לצפייה בסרטוני Alicanto:
http://www.youtube.com/alicanto
עם כל הכבוד למרכז הבינתחומי, לשים אותם בשורה אחת עם ג'ורג'יה טק
ו-MIT כשאפילו אוניברסיטת תל אביב והטכניון עובדות קשה כדי לשמור על מקומם
בשורה הזו ולא תמיד הולך להם, זו חתיכת הטיית מציאות, מה שהופך את כל הכתבה
ללא אמינה ושיווקית. חבל.